Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.
To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-12-18
Bystrzyca Kłodzka: Usługa przygotowania i dostarczania gorących dwudaniowych posiłków obiadowych do miejsc zamieszkania klientów Ośrodka pomocy Społecznej znajdujących się na terenie miasta i gminy Bystrzyca kłodzka
Numer ogłoszenia: 526638 - 2013; data zamieszczenia: 18.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 478916 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. 1 Maja 1, 57-500 Bystrzyca Kłodzka, woj. dolnośląskie, tel. 074 8110266, faks 074 8111785.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowania i dostarczania gorących dwudaniowych posiłków obiadowych do miejsc zamieszkania klientów Ośrodka pomocy Społecznej znajdujących się na terenie miasta i gminy Bystrzyca kłodzka.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gorących dwudaniowych posiłków obiadowych (zupa i drugie danie) do miejsca zamieszkania klientów Ośrodka Pomocy Społecznej zamieszkałych na terenie miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka. Szacunkowa ilość obiadów jaką Zamawiający zamierza zlecić w czasie obowiązywania umowy wynosi około 18000. Z usługi tej będzie korzystać średnio 50 klientów Ośrodka Pomocy Społecznej. Ilość posiłków obiadowych zleconych Wykonawcy przez Zamawiającego będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Podana liczba obiadów jest wielkością szacunkową i może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w trakcie realizacji umowy. Wykonawca nie może dochodzić od Zamawiającego żadnych roszczeń w przypadku zlecenia mu w trakcie obowiązywania umowy świadczenia usługi dla mniejszej niż ustalona liczba klientów Zamawiającego. 2. Posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone w gotowej postaci zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia, zasadami systemu HACCP, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2011r. Nr 171 poz.1016 tekst jednolity z późn. zm.) z uwzględnieniem założeń zdrowej diety. 3. Posiłki powinny zostać przygotowane tak, aby możliwe było ich dostarczenie w godzinach od 10.00- do 15.00 w dni robocze, soboty i niedziele, święta (365 dni 2014 roku) z wyłączeniem dni zgłoszonych przez klienta. 4. Podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis tygodniowy sporządzony przez Wykonawcę i zatwierdzony przez Zamawiającego z uwzględnieniem posiłków dietetycznych. 5.Wykonawca nie będzie mógł zastąpić gorącego dwudaniowego posiłku suchym prowiantem bez uprzedniej zgody Zamawiającego. 6. Oferent jest zobowiązany do: a) stosowania różnorodności produktów, b) stosowania się do sugestii i uwag Zamawiającego w zakresie planowania jadłospisów i doboru produktów, c) dostarczania potraw przy zachowaniu odpowiedniej jakości i temperatury: . gorące zupy, . gorące drugie dania, e) dokładnego określania porcji przypadającej na jedną osobę (np. wątróbka 2 czy 3sztuki) 7.Wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi dla osób dorosłych i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych przy zachowaniu minimalnej gramatury : Obiad mięsny Zupa - 0,5 l Mięso bez kości lub ryba - 10dkg Ziemniaki -30 dkg Surówka - 15 dkg Obiad bezmięsny Zupa - 0,5 l Np. naleśniki, kluski, pierogi, makaron - 30 dkg Wykonawca zapewni co najmniej trzy posiłki mięsne w tygodniu. 8. Wykonawca będzie zobowiązany świadczyć usługę na podstawie listy osób uprawnionych do korzystania z tej formy pomocy i dostarczać posiłki w menażkach zakupionych przez każdego klienta do miejsca jego zamieszkania (teren miasta i gminy Bystrzyca Kłodzka). 9. Wykonawca przyjmie na siebie pełną odpowiedzialność za negatywne skutki zdrowotne wynikłe w następstwie spożycia posiłków przez klientów OPS. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych z poszczególnych posiłków. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: a) zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym (tzw. gramówka), b) jakości i walorów smakowych posiłków. 11. Posiłki zostaną przygotowane i dostarczane klientom Ośrodka Pomocy Społecznej z wyłącznym staraniem i na wyłączny koszt Wykonawcy zamówienia..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ADRIAN KRZEMIŃSKI BAR "KAKTUS"
jakie przetargi wygrała firma
ADRIAN KRZEMIŃSKI BAR "KAKTUS"
- BAR KAKTUS Adrian Krzemiński ul. Okrzei 2; 57-500 Bystrzyca Kłodzka, 57-500 Bystrzyca kłodzka, ul. Okrzei 2, 57-500 Bystrzyca Kłodzka, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 169756,10 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 208800,00
Oferta z najniższą ceną: 208800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 208800,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z BYSTRZYCY KŁODZKIEJ
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usługi cateringowej podczas konferencji
- Sukcesywne świadczenie usług dostarczania i podawania posiłków (usługa typu catering) w Europejskim Centrum Edukacji Geologicznej Uniwersytetu Warszawskiego (zwanym dalej ECEG) w Korzecku)" - 2 części
- Świadczenie usługi gastronomicznej w zakresie całodziennego wyżywienia osób zatrzymanych i osadzonych w PdOZ w jednostkach terenowych Policji województwa zachodniopomorskiego.
- PRZYGOTOWYWANIE I DOSTAWĘ CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA PACJENTÓW PRZEBYWAJĄCYCH NA ODDZIALE LECZENIA UZALEŻNIEŃ W SP ZOZ CENTRUM LECZENIA UZALEŻNIEŃ W RZESZOWIE
- Usługa organizacji 1 (jednego) jednodniowego szkolenia pn. "Design, estetyka i funkcjonalność opakowania produktu"
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Przedszkola Samorządowego w msc. Łęg Przedmiejski
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.