Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-03-09
Szczecin: DOSTAWA MLEKA W PROSZKU, PRZYPRAW, CUKRU I RYB DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W SZCZECINIE.
Numer ogłoszenia: 52686 - 2016; data zamieszczenia: 09.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Kaszubska 28, 70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4809100, 4809151, 52, faks 91 4809260.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna więziennictwa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MLEKA W PROSZKU, PRZYPRAW, CUKRU I RYB DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W SZCZECINIE..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet I: Mleko w proszku: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Mleko w proszku odtłuszczone kg 1300 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996 Pakiet II: Przyprawy, zupy i sosy w proszku, wyroby sojowe, woda mineralna, przetwory owocowo - warzywne: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Przyprawa uniwersalna typu kucharek kg 60 15871270-7 PN-EN 13188 2 Przyprawa pięciu smaków do potraw chińskich kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 3 Przyprawa do gyrosa kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 4 Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960 5 Cynamon kg 10 15872000-1 BN-68/8132-09 6 Czosnek granulowany kg 40 15871000-4 PN-A-86967 7 Koper suszony kg 15 15871000-4 PN-A-86967 8 Kwasek cytrynowy kg 20 15890000-3 PN-81/A-79734 9 Liść laurowy kg 15 15871000-4 PN-R-87022 10 Gałka muszkatołowa kg 10 15872300-4 PN-A-86955:1:1997 11 Ziele angielskie kg 15 15870000-7 BN-648132-14 12 Przyprawa goździki kg 2 15870000-7 PN-A-86967 13 Majeranek kg 50 15872000-1 PN-A-86958 14 Ocet l 60 15871120-1 PN-72/A-79733 15 Pieprz czarny mielony kg 60 15872100-2 PN-A-86965 16 Zioła prowansalskie kg 20 15872000-1 PN-A-86960 17 Papryka mielona ostra kg 60 15871000-4 PN-A-86955 18 Sól spożywcza kg 1200 15872400-5 PN-C-84081-2 19 Herbata granulowana kg 400 15863000-5 PN-ISO 3720 20 Przyprawa do zup w płynie l 1800 15890000-3 PN-A-94052 21 Oregano kg 4 15872000-1 PN-A-86960 22 Curry kg 5 15871200-6 PN-R-87022 23 Rosół drobiowy w proszku baza kg 60 15891400-4 PN-A-97052 24 Żurek w proszku baza kg 40 15891400-4 PN-A-94050 25 Sos pieczarkowy w proszku kg 80 15871260-4 PN-A-86951 26 Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 50 15871260-4 PN-A-86951 27 Zupa ogonowa w proszku kg 40 15891400-4 PN-A-94050 28 Barszcz biały w proszku kg 40 15871260-4 PN-A-86951 29 Soja granulat kg 250 15890000-3 PN-ISO 5506 30 Soja kostka 06 kg 300 15890000-3 PN-ISO 5506 31 Kotlety sojowe schabowe kg 80 15890000-3 PN-ISO 5506 32 Ketchup butelka lub słoik kg 100 15871230-5 PN-A-82013:1996 33 Majonez butelka lub słoik kg 150 15871273-8 PN-A-86950:1995 34 Musztarda butelka lub słoik kg 150 15871250-1 PN-A-86964 35 Chrzan słoik kg 90 15331400-1 PN/R-75520 36 Woda mineralna niegazowana but. 1,5l l 9000 15981000-8 PN-Z-11001-2 37 Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601 38 Szczaw słoik konserwowy kg 120 15332170-6 PN-A-77807:1997 39 Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 200 15331400-1 PN-A-77807 40 Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-PN/A-77806 41 Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-76/A-77803 42 Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 100 15331400-1 PN-V-74016:2001 Pakiet III: Cukier: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Cukier kg 3000 15831200-4 PN-A-74850 Pakiet IV: Ryby: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza mrożony, ze skórą kg 1000 15222000-0 PN-A-86759 2 Kostka z fileta z mintaja / morszczuka mrożona kg 900 15221000-3 PN-75/A-86764 3 Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g mrożone kg 1000 15229000-9 PN-A-86769 4 Płaty ze śledzia mrożone kg 400 15221000-3 PN-A-86759 5 Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758 6 Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g tusza kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.87.12.70-7, 15.83.20.00-4, 15.22.20.00-0.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian w umowie w stosunku do treści oferty. Taka zmiana może być dokonana w granicach wyznaczonych przepisami art. 144 Ustawy, wyłącznie za zgodą stron, w formie pisemnej, pod rygorem nieważności. Istotne zmiany umowy mogą nastąpić wyłącznie w przypadku zmiany obowiązujących przepisów w zakresie podatku od towarów i usług - w przypadku zmiany wartości podatku VAT ulegnie zmianie cena brutto (o zmienioną wartość podatku).
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedziba zamawiającego:
Areszt Śledczy
ul. Kaszubska 28
70-226 Szczecin.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.03.2016 godzina 10:00, miejsce: siedziba zamawiającego: Areszt Śledczy ul. Kaszubska 28 70-226 Szczecin.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mleka w proszku do Aresztu Śledczego w Szczecinie..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Mleko w proszku odtłuszczone kg 1300 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa przypraw, zup i sosów w proszku, wyrobów sojowych, wody mineralnej, przetworów owocowo - warzywnych..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Przyprawa uniwersalna typu kucharek kg 60 15871270-7 PN-EN 13188 2 Przyprawa pięciu smaków do potraw chińskich kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 3 Przyprawa do gyrosa kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 4 Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960 5 Cynamon kg 10 15872000-1 BN-68/8132-09 6 Czosnek granulowany kg 40 15871000-4 PN-A-86967 7 Koper suszony kg 15 15871000-4 PN-A-86967 8 Kwasek cytrynowy kg 20 15890000-3 PN-81/A-79734 9 Liść laurowy kg 15 15871000-4 PN-R-87022 10 Gałka muszkatołowa kg 10 15872300-4 PN-A-86955:1:1997 11 Ziele angielskie kg 15 15870000-7 BN-648132-14 12 Przyprawa goździki kg 2 15870000-7 PN-A-86967 13 Majeranek kg 50 15872000-1 PN-A-86958 14 Ocet l 60 15871120-1 PN-72/A-79733 15 Pieprz czarny mielony kg 60 15872100-2 PN-A-86965 16 Zioła prowansalskie kg 20 15872000-1 PN-A-86960 17 Papryka mielona ostra kg 60 15871000-4 PN-A-86955 18 Sól spożywcza kg 1200 15872400-5 PN-C-84081-2 19 Herbata granulowana kg 400 15863000-5 PN-ISO 3720 20 Przyprawa do zup w płynie l 1800 15890000-3 PN-A-94052 21 Oregano kg 4 15872000-1 PN-A-86960 22 Curry kg 5 15871200-6 PN-R-87022 23 Rosół drobiowy w proszku baza kg 60 15891400-4 PN-A-97052 24 Żurek w proszku baza kg 40 15891400-4 PN-A-94050 25 Sos pieczarkowy w proszku kg 80 15871260-4 PN-A-86951 26 Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 50 15871260-4 PN-A-86951 27 Zupa ogonowa w proszku kg 40 15891400-4 PN-A-94050 28 Barszcz biały w proszku kg 40 15871260-4 PN-A-86951 29 Soja granulat kg 250 15890000-3 PN-ISO 5506 30 Soja kostka 06 kg 300 15890000-3 PN-ISO 5506 31 Kotlety sojowe schabowe kg 80 15890000-3 PN-ISO 5506 32 Ketchup butelka lub słoik kg 100 15871230-5 PN-A-82013:1996 33 Majonez butelka lub słoik kg 150 15871273-8 PN-A-86950:1995 34 Musztarda butelka lub słoik kg 150 15871250-1 PN-A-86964 35 Chrzan słoik kg 90 15331400-1 PN/R-75520 36 Woda mineralna niegazowana but. 1,5l l 9000 15981000-8 PN-Z-11001-2 37 Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601 38 Szczaw słoik konserwowy kg 120 15332170-6 PN-A-77807:1997 39 Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 200 15331400-1 PN-A-77807 40 Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-PN/A-77806 41 Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-76/A-77803 42 Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 100 15331400-1 PN-V-74016:2001.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa cukru..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Cukier kg 3000 15831200-4 PN-A-74850.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza (mrożony, ze skórą) kg 1000 15222000-0 PN-A-86759 2 Kostka z fileta z mintaja / morszczuka (mrożona) kg 900 15221000-3 PN-75/A-86764 3 Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g (mrożone) kg 1000 15229000-9 PN-A-86769 4 Płaty ze śledzia (mrożone) kg 400 15221000-3 PN-A-86759 5 Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758 6 Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g (tusza) kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- Bezgotówkowe tankowanie paliwa w pojazdach ZDiTM w Szczecinie.
- Rozbiórka ruin budynku gospodarczego znajdującego się na działce nr 17/44 obręb Niesporowice, gmina Pełczyce, powiat choszczeński - postępowanie umieszczone w rejestrze pod nr SZC.WO.260.28.2024
- Wykonanie usługi leśnej trzebieży późnej drzewostanów w Lipniku
- Dostawa wyposażenia meblowego do siedziby Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości Zarząd w Szczecinie
- Konserwacja elewacji i dachów oraz remont balkonów i tarasów wraz z wykonaniem izolacji w zabudowie mieszkaniowej przy ul. Puckiej w Szczecinie: etap I - ul. Pucka 3-4b
- Zagospodarowanie terenu sportowo-rekreacyjnego przy ul. Korfantego - etap I
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych różnych, w tym przypraw i mrożonek dla Domu Pomocy Społecznej w Krakowie, ul. Krakowska 55
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Brwinowie przy ul. Żwirowej 16 05-840 Brwinów
- Dostawa art. sypkich, makaronów, strączkowych suchych, cukru, kotletów sojowych oraz przypraw i koncentratów zup
- Artykuły spożywcze różne ( 2024 )
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.