eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SzczecinDOSTAWA MLEKA W PROSZKU, PRZYPRAW, CUKRU I RYB DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W SZCZECINIE.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-03-09

Szczecin: DOSTAWA MLEKA W PROSZKU, PRZYPRAW, CUKRU I RYB DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W SZCZECINIE.
Numer ogłoszenia: 52686 - 2016; data zamieszczenia: 09.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Kaszubska 28, 70-952 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4809100, 4809151, 52, faks 91 4809260.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA MLEKA W PROSZKU, PRZYPRAW, CUKRU I RYB DO ARESZTU ŚLEDCZEGO W SZCZECINIE..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet I: Mleko w proszku: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Mleko w proszku odtłuszczone kg 1300 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996 Pakiet II: Przyprawy, zupy i sosy w proszku, wyroby sojowe, woda mineralna, przetwory owocowo - warzywne: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Przyprawa uniwersalna typu kucharek kg 60 15871270-7 PN-EN 13188 2 Przyprawa pięciu smaków do potraw chińskich kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 3 Przyprawa do gyrosa kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 4 Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960 5 Cynamon kg 10 15872000-1 BN-68/8132-09 6 Czosnek granulowany kg 40 15871000-4 PN-A-86967 7 Koper suszony kg 15 15871000-4 PN-A-86967 8 Kwasek cytrynowy kg 20 15890000-3 PN-81/A-79734 9 Liść laurowy kg 15 15871000-4 PN-R-87022 10 Gałka muszkatołowa kg 10 15872300-4 PN-A-86955:1:1997 11 Ziele angielskie kg 15 15870000-7 BN-648132-14 12 Przyprawa goździki kg 2 15870000-7 PN-A-86967 13 Majeranek kg 50 15872000-1 PN-A-86958 14 Ocet l 60 15871120-1 PN-72/A-79733 15 Pieprz czarny mielony kg 60 15872100-2 PN-A-86965 16 Zioła prowansalskie kg 20 15872000-1 PN-A-86960 17 Papryka mielona ostra kg 60 15871000-4 PN-A-86955 18 Sól spożywcza kg 1200 15872400-5 PN-C-84081-2 19 Herbata granulowana kg 400 15863000-5 PN-ISO 3720 20 Przyprawa do zup w płynie l 1800 15890000-3 PN-A-94052 21 Oregano kg 4 15872000-1 PN-A-86960 22 Curry kg 5 15871200-6 PN-R-87022 23 Rosół drobiowy w proszku baza kg 60 15891400-4 PN-A-97052 24 Żurek w proszku baza kg 40 15891400-4 PN-A-94050 25 Sos pieczarkowy w proszku kg 80 15871260-4 PN-A-86951 26 Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 50 15871260-4 PN-A-86951 27 Zupa ogonowa w proszku kg 40 15891400-4 PN-A-94050 28 Barszcz biały w proszku kg 40 15871260-4 PN-A-86951 29 Soja granulat kg 250 15890000-3 PN-ISO 5506 30 Soja kostka 06 kg 300 15890000-3 PN-ISO 5506 31 Kotlety sojowe schabowe kg 80 15890000-3 PN-ISO 5506 32 Ketchup butelka lub słoik kg 100 15871230-5 PN-A-82013:1996 33 Majonez butelka lub słoik kg 150 15871273-8 PN-A-86950:1995 34 Musztarda butelka lub słoik kg 150 15871250-1 PN-A-86964 35 Chrzan słoik kg 90 15331400-1 PN/R-75520 36 Woda mineralna niegazowana but. 1,5l l 9000 15981000-8 PN-Z-11001-2 37 Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601 38 Szczaw słoik konserwowy kg 120 15332170-6 PN-A-77807:1997 39 Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 200 15331400-1 PN-A-77807 40 Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-PN/A-77806 41 Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-76/A-77803 42 Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 100 15331400-1 PN-V-74016:2001 Pakiet III: Cukier: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Cukier kg 3000 15831200-4 PN-A-74850 Pakiet IV: Ryby: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza mrożony, ze skórą kg 1000 15222000-0 PN-A-86759 2 Kostka z fileta z mintaja / morszczuka mrożona kg 900 15221000-3 PN-75/A-86764 3 Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g mrożone kg 1000 15229000-9 PN-A-86769 4 Płaty ze śledzia mrożone kg 400 15221000-3 PN-A-86759 5 Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758 6 Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g tusza kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.87.12.70-7, 15.83.20.00-4, 15.22.20.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1) Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu. 2) Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość dokonania istotnych zmian w umowie w stosunku do treści oferty. Taka zmiana może być dokonana w granicach wyznaczonych przepisami art. 144 Ustawy, wyłącznie za zgodą stron, w formie pisemnej, pod rygorem nieważności. Istotne zmiany umowy mogą nastąpić wyłącznie w przypadku zmiany obowiązujących przepisów w zakresie podatku od towarów i usług - w przypadku zmiany wartości podatku VAT ulegnie zmianie cena brutto (o zmienioną wartość podatku).

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedziba zamawiającego: Areszt Śledczy ul. Kaszubska 28 70-226 Szczecin.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.03.2016 godzina 10:00, miejsce: siedziba zamawiającego: Areszt Śledczy ul. Kaszubska 28 70-226 Szczecin.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mleka w proszku do Aresztu Śledczego w Szczecinie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Mleko w proszku odtłuszczone kg 1300 15511700-0 PN-A-86024/A1:1996.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa przypraw, zup i sosów w proszku, wyrobów sojowych, wody mineralnej, przetworów owocowo - warzywnych..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Przyprawa uniwersalna typu kucharek kg 60 15871270-7 PN-EN 13188 2 Przyprawa pięciu smaków do potraw chińskich kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 3 Przyprawa do gyrosa kg 30 15871270-7 PN-EN 13188 4 Bazylia kg 4 15872000-1 PN-A-86960 5 Cynamon kg 10 15872000-1 BN-68/8132-09 6 Czosnek granulowany kg 40 15871000-4 PN-A-86967 7 Koper suszony kg 15 15871000-4 PN-A-86967 8 Kwasek cytrynowy kg 20 15890000-3 PN-81/A-79734 9 Liść laurowy kg 15 15871000-4 PN-R-87022 10 Gałka muszkatołowa kg 10 15872300-4 PN-A-86955:1:1997 11 Ziele angielskie kg 15 15870000-7 BN-648132-14 12 Przyprawa goździki kg 2 15870000-7 PN-A-86967 13 Majeranek kg 50 15872000-1 PN-A-86958 14 Ocet l 60 15871120-1 PN-72/A-79733 15 Pieprz czarny mielony kg 60 15872100-2 PN-A-86965 16 Zioła prowansalskie kg 20 15872000-1 PN-A-86960 17 Papryka mielona ostra kg 60 15871000-4 PN-A-86955 18 Sól spożywcza kg 1200 15872400-5 PN-C-84081-2 19 Herbata granulowana kg 400 15863000-5 PN-ISO 3720 20 Przyprawa do zup w płynie l 1800 15890000-3 PN-A-94052 21 Oregano kg 4 15872000-1 PN-A-86960 22 Curry kg 5 15871200-6 PN-R-87022 23 Rosół drobiowy w proszku baza kg 60 15891400-4 PN-A-97052 24 Żurek w proszku baza kg 40 15891400-4 PN-A-94050 25 Sos pieczarkowy w proszku kg 80 15871260-4 PN-A-86951 26 Sos pieczeniowy ciemny w proszku kg 50 15871260-4 PN-A-86951 27 Zupa ogonowa w proszku kg 40 15891400-4 PN-A-94050 28 Barszcz biały w proszku kg 40 15871260-4 PN-A-86951 29 Soja granulat kg 250 15890000-3 PN-ISO 5506 30 Soja kostka 06 kg 300 15890000-3 PN-ISO 5506 31 Kotlety sojowe schabowe kg 80 15890000-3 PN-ISO 5506 32 Ketchup butelka lub słoik kg 100 15871230-5 PN-A-82013:1996 33 Majonez butelka lub słoik kg 150 15871273-8 PN-A-86950:1995 34 Musztarda butelka lub słoik kg 150 15871250-1 PN-A-86964 35 Chrzan słoik kg 90 15331400-1 PN/R-75520 36 Woda mineralna niegazowana but. 1,5l l 9000 15981000-8 PN-Z-11001-2 37 Koncentrat pomidorowy puszka 30% kg 1500 15331427-6 PN-75/A-77601 38 Szczaw słoik konserwowy kg 120 15332170-6 PN-A-77807:1997 39 Kukurydza konserwowa puszka lub słoik kg 200 15331400-1 PN-A-77807 40 Papryka konserwowa czerwona puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-PN/A-77806 41 Groszek konserwowy puszka lub słoik kg 100 15331400-1 PN-76/A-77803 42 Fasola czerwona konserwowa słoik lub puszka kg 100 15331400-1 PN-V-74016:2001.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa cukru..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Cukier kg 3000 15831200-4 PN-A-74850.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa ryb..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia j.m. Ilość Kod CPV Polska norma 1 2 3 4 5 6 1 Filet z morszczuka / mintaja / miruny / dorsza (mrożony, ze skórą) kg 1000 15222000-0 PN-A-86759 2 Kostka z fileta z mintaja / morszczuka (mrożona) kg 900 15221000-3 PN-75/A-86764 3 Burgery rybne panierowane o wadze 1 szt ok. 100g (mrożone) kg 1000 15229000-9 PN-A-86769 4 Płaty ze śledzia (mrożone) kg 400 15221000-3 PN-A-86759 5 Płaty śledziowe w salinacie kg 300 15233000-0 PN-92/A-86758 6 Makrela wędzona o wadze 1 szt ok. 200g (tusza) kg 100 15234000-7 PN-85/A-86772.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.