Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-12-23
Świdwin: Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2014. Postępowanie drugie
Numer ogłoszenia: 533338 - 2013; data zamieszczenia: 23.12.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiatswidwinski.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2014. Postępowanie drugie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier kg 370 Mąka pszenna 1kg kg 220 Kasza jęczmienna 1kg kg 90 Kasza gryczana 1kg kg 90 Kasza manna 1kg kg 30 Ryż 1kg kg 180 Makarony z pszenicy durum /różne kształty/ kg 160 Płatki kukurydziane kg 60 Płatki śniadaniowe (róźne smaki) kg 60 Płatki owsiane kg 15 Dżem wysokosłodzony /różne smaki/ 270g szt. 30 Marmolada wieloowocowa 500g szt. 100 Powidła śliwkowe 500g szt. 40 Groszek konserwowy 400 g szt. 70 Keczup 500g szt. 90 Koncentrat pomidorowy 30% 200g szt. 140 Koncentrat pomidorowy 30% - 850g szt. 30 Syrop owocowy 430ml szt. 50 Kukurydza 400g szt. 40 Majonez 700ml szt. 50 Majonez 260g szt. 40 Ogórki konserwowe0,9l szt. 20 Papryka konserwowa0,9l szt. 60 Sałatka warzywna0,9l szt. 50 Szczaw konserwowy0,9l szt. 50 Fasola konserwowa 400g szt. 20 Herbata ekspresowa 28g szt. 80 Kakao 100 % - 200 g szt. 40 Kawa Inka 150 g szt. 70 Pasztet drobiowy 160g szt. 160 Sałatka z makreli 300g szt. 130 Mąka ziemniaczana kg 20 Sól jodowana kg 140 Olej uniwersalny 1l szt 130 Frytura do smażenia kg 30 Margaryna zwykła 250g szt. 20 Musztarda 180g szt. 70 Chrzan tarty 270g szt. 70 Papryka mielona słodka, ostra 20g szt. 100 Pieprz naturalny mielony 20g szt. 100 Przyprawa do kurczaka kg 50 Przyprawa do ryb kg 20 Przyprawa do mięsa wieprzowego kg 30 Proszek do pieczenia 20 g szt. 30 Ziele angielskie 20g szt. 30 Kwasek cytrynowy 20g szt. 80 Rosół drobiowy w kostce 120g szt. 50 Cukier waniliowy 20g szt 25 Cynamon 20g szt. 10 Galaretki owocowe 90g szt. 10 Czosnek granulowany 20g szt. 160 Liść laurowy 6g szt. 30 Majeranek 150g szt. 60 Natka suszona pietruszki 6g szt. 120 Ciastka różne kg 10 Cukierki owocowe kg 10 Cukierki czekoladowe kg 6 Jaja kurze 70-75g - 3700 szt. Wymagania szczególne do artykułów z poz. 37-57: Mają to być artykuły o zdecydowanych walorach smakowych i zapachowych, z jak najmniejszą domieszką sztucznych barwników i konserwantów.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający odstąpił od obowiązku wnoszenia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, minimum 2 dostawy, odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia. Przez dostawę odpowiadającą rodzajem rozumie się cykliczną dostawę żywności przez okres min. 12 miesięcy. Nie określa się minimalnej wartości zamówienia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatswidwinski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Placówek Specjalnych, ul. Lepińska 3, 78-314 Sławoborze.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2013 godzina 09:30, miejsce: Zespół Placówek Specjalnych, ul. Lepińska 3, 78-314 Sławoborze.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Jaja kurze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja kurze 70-75g - 3700 szt..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier kg 370 Mąka pszenna 1kg kg 220 Kasza jęczmienna 1kg kg 90 Kasza gryczana 1kg kg 90 Kasza manna 1kg kg 30 Ryż 1kg kg 180 Makarony z pszenicy durum /różne kształty/ kg 160 Płatki kukurydziane kg 60 Płatki śniadaniowe (róźne smaki) kg 60 Płatki owsiane kg 15 Dżem wysokosłodzony /różne smaki/ 270g szt. 30 Marmolada wieloowocowa 500g szt. 100 Powidła śliwkowe 500g szt. 40 Groszek konserwowy 400 g szt. 70 Keczup 500g szt. 90 Koncentrat pomidorowy 30% 200g szt. 140 Koncentrat pomidorowy 30% - 850g szt. 30 Syrop owocowy 430ml szt. 50 Kukurydza 400g szt. 40 Majonez 700ml szt. 50 Majonez 260g szt. 40 Ogórki konserwowe0,9l szt. 20 Papryka konserwowa0,9l szt. 60 Sałatka warzywna0,9l szt. 50 Szczaw konserwowy0,9l szt. 50 Fasola konserwowa 400g szt. 20 Herbata ekspresowa 28g szt. 80 Kakao 100 % - 200 g szt. 40 Kawa Inka 150 g szt. 70 Pasztet drobiowy 160g szt. 160 Sałatka z makreli 300g szt. 130 Mąka ziemniaczana kg 20 Sól jodowana kg 140 Olej uniwersalny 1l szt 130 Frytura do smażenia kg 30 Margaryna zwykła 250g szt. 20 Musztarda 180g szt. 70 Chrzan tarty 270g szt. 70 Papryka mielona słodka, ostra 20g szt. 100 Pieprz naturalny mielony 20g szt. 100 Przyprawa do kurczaka kg 50 Przyprawa do ryb kg 20 Przyprawa do mięsa wieprzowego kg 30 Proszek do pieczenia 20 g szt. 30 Ziele angielskie 20g szt. 30 Kwasek cytrynowy 20g szt. 80 Rosół drobiowy w kostce 120g szt. 50 Cukier waniliowy 20g szt 25 Cynamon 20g szt. 10 Galaretki owocowe 90g szt. 10 Czosnek granulowany 20g szt. 160 Liść laurowy 6g szt. 30 Majeranek 150g szt. 60 Natka suszona pietruszki 6g szt. 120 Ciastka różne kg 10 Cukierki owocowe kg 10 Cukierki czekoladowe kg 6.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŚWIDWINA
- Przet. do postaci cyfrowej dok. stanowiących podstawę zm. danych ew. oraz utw. dziennika zgł. zmian zgromadzonych i przech. w pow. ośrodku dok. geod. i kart. SP w Świdwinie oraz arkuszy map formatu A1
- Budowa drogi ul. Szymborskiej w Świdwinie - I etap
więcej: przetargi w Świdwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Dostawa warzyw, owoców, mrożonek, jajek, artykułów spożywczych, mleka, mięsa i pieczywa
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.