eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Łagów › Dostawa żywności na potrzeby Stołówki Szkolnej GZS w Łagowie (2)

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-02-15

Łagów: Dostawa żywności na potrzeby Stołówki Szkolnej GZS w Łagowie (2)
Numer ogłoszenia: 53955 - 2011; data zamieszczenia: 15.02.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 13965 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Biuro Obsługi Szkół, Rynek 62, 26-025 Łagów, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 307 40 42, faks 0-41 307 40 42.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności na potrzeby Stołówki Szkolnej GZS w Łagowie (2).

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do Gminnego Zespołu Szkół w Łagowie, w szczególności: różne artykuły żywnościowe, produkty mleczarskie, warzywa i owoce świeże, mrożone warzywa, owoce oraz potrawy, ryby, jaja. Zamawiający podzielił zamówienie na sześć części. Opis każdej części oraz szczegółowe warunki dostaw dla każdej części przedstawiono poniżej natomiast wymagania ilościowe poszczególnych produktów przedstawiono w załącznikach 1B-H. CZĘŚĆ I - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE 1. Przewidywana częstotliwość dostaw codziennie nie później niż do godziny 8.00 rano. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ? terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 4. Faktura na dostarczony towar musi być dostarczona nie później niż w terminie 7 dni. UWAGA! Podana przez Zamawiającego ilość odnosi się do wymienionego w opisie produktu netto i nie uwzględnia wagi opakowania, zalewy, przypraw, itp. CZĘŚĆ II - PRODUKTY MLECZARSKIE 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: trzy razy w tygodniu do godziny 7.30 rano. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco według potrzeb Zamawiającego. 3. Produkty powinny być świeże, zgodne z normami: PN-A-86003, PN-A-86059, PN-66/A-86233, PN-68/A-86230, PN-A-86155, PN-A-86061, PN-91/A-86300. 4. Faktura na dostarczony towar musi być dostarczona nie później niż w terminie 7 dni. CZĘŚĆ III- WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu. 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z polskimi normami. 4. Faktura za dostarczony towar musi być dostarczona wraz z towarem. CZĘŚĆ IV- MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY 1. Przewidywana częstotliwość dostaw 2-3 razy w tygodniu (w zależności od potrzeb Zamawiającego). 2. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ? terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 4. Faktura za dostarczony towar musi być dostarczona wraz z towarem. CZĘŚĆ V- RYBY 1. Przewidywana częstotliwość dostawy 1 raz w tygodniu lub raz na 2 tygodnie (w zależności od potrzeb Zamawiającego). 2. Szczegóły, dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będąca na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3. Produkty powinny być zgodne z polskimi normami. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. 5. Faktura za dostarczony towar musi być dostarczona wraz z towarem. CZĘŚĆ VI - JAJA 1. Przewidywana częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu. 2. Szczegóły dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 3. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. 4. Faktura za dostarczony towar powinna być dostarczona do zamawiającego w terminie do miesiąca po dostarczeniu towaru . 2. Warunki dodatkowe dotyczące dostaw żywności: 1. Zamawiający podaje koszty jednostkowe, wartość netto oraz brutto w formularzu cenowym - stanowiącym załączniki nr 1A÷F (każdy załącznik dotyczy innej części - zgodnie z powyższym opisem). Oferent szacuje koszty dostawy na ilości maksymalne podane w formularzach cenowych. 2. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi przedmiotu zamówienia jak również zgodność z odpowiednimi normami. 3. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. 4. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczanie zamawianych artykułów do siedziby zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności, jak również do rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez zamawiającego. 5. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy na następną dostawę. 6. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7. Kwoty określone w poszczególnych załącznikach cenowych nie mogą ulec zmianie w okresie trzech miesięcy od momentu obowiązywania umowy. 8. Po okresie trzech miesięcy od daty zawarcia umowy ceny mogą ulec zmianie jednakże nie częściej, niż co dwa miesiące o udokumentowany wskaźnik wzrostu cen danego produktu lub grupy produktów. 9. Zmiana cen w wyniku gwałtownego wzrostu cen rynkowych (tj. powyżej 5%) może następować w okresach jednomiesięcznych. 10. We wszystkich przypadkach zmiana cen może nastąpić z pierwszym dniem następnego miesiąca, po którym wystąpiły przyczyny ich zmiany..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.22.10.00 - Ryby mrożone 03.14.25.00 - Jaja 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy 15.51.00.00 - Mleko i śmietana 15.54.40.00 - Ser twardy 15.53.00.00 - Masło 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Handel Detaliczny Dariusz Kozłowski, ul. Rynek 18, 26-025 Łagów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26108,33 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 28135,20

  • Oferta z najniższą ceną: 28135,20 / Oferta z najwyższą ceną: 28135,20

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: PRODUKTY MLECZARSKIE

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Handel Detaliczny Dariusz Kozłowski, ul. Rynek 18, 26-025 Łagów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 11944,76 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 12375,56

  • Oferta z najniższą ceną: 12375,56 / Oferta z najwyższą ceną: 12375,56

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: WARZYWA I OWOCE ŚWIEŻE

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Handel Detaliczny Dariusz Kozłowski, ul. Rynek 18, 26-025 Łagów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 31814,29 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 33198,03

  • Oferta z najniższą ceną: 33198,03 / Oferta z najwyższą ceną: 33198,03

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Handel Detaliczny Dariusz Kozłowski, ul. Rynek 18, 26-025 Łagów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 2515,24 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2628,34

  • Oferta z najniższą ceną: 2628,34 / Oferta z najwyższą ceną: 2654,88

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: RYBY

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Handel Detaliczny Dariusz Kozłowski, ul. Rynek 18, 26-025 Łagów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 4114,29 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4312,87

  • Oferta z najniższą ceną: 4312,87 / Oferta z najwyższą ceną: 3638,25

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: JAJA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Handel Detaliczny Dariusz Kozłowski, ul. Rynek 18, 26-025 Łagów, kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1714,29 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 1748,25

  • Oferta z najniższą ceną: 1748,25 / Oferta z najwyższą ceną: 1748,25

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.