Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2020-08-10
Ogłoszenie nr 540149140-N-2020 z dnia 10-08-2020 r.
Zagrodno 52:
OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA
OGŁOSZENIE DOTYCZY:
Ogłoszenia o zamówieniu
INFORMACJE O ZMIENIANYM OGŁOSZENIU
Numer: 573031-N-2020
Data: 10/08/2020
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Gmina Zagrodno, Krajowy numer identyfikacyjny 39064767600000,
ul.
,
59-516
Zagrodno 52, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
(076) 8773 396, e-mail
fundusze@zagrodno.eu, faks
(076) 8773 345.
Adres strony internetowej (url):
SEKCJA II: ZMIANY W OGŁOSZENIU
II.1) Tekst, który należy zmienić:
Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji:
II
Punkt:
4
W ogłoszeniu jest:
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług cateringowych na rzecz Zleceniodawcy tj. przygotowanie i dostarczenie 4 posiłków dziennie.
2. Usługa będzie dotyczyć dostawy posiłków dla ok. 85 dzieci w wieku od 2,5 - 6 lat zapisanych do Samorządowego Przedszkola w Zagrodnie.
3. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci korzystających z posiłków.
4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem
złożonym na dany dzień:
o śniadanie i II śniadanie w ilości wg zamówienia zgłoszonego dzień wcześniej,
o obiad, podwieczorek - w ilości wg zamówienia złożonego telefonicznie najpóźniej do godz. 9.00
5. Zleceniobiorca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach i pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
6. Zleceniobiorca ponosi pełną odpowiedzialność za:
o Jakość, estetykę oraz temperaturę dostarczanych posiłków.
o Zgodność świadczonych usług z obowiązującymi normami zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi i w tym zakresie odpowiada przed Państwowym Inspektorem sanitarnym.
7. Jadłospis na okres 10 dni układany będzie przez Zleceniobiorcę i dostarczany Zleceniodawcy do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania.
8. Zleceniodawca ma prawo dokonywać zmian w jadłospisie przedstawionym przez Zleceniobiorcę.
9. Zleceniobiorca zobowiązany jest do zachowania i uwzględniania w jadłospisie diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb, zgodnie z informacją otrzymaną od Zleceniodawcy.
10. Dzienny jadłospis obejmuje:
a) I śniadanie
b) II śniadanie
c) obiad: zupa, drugie danie, kompot
d) podwieczorek
11. Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie.
12. Posiłki będą serwowane z zachowaniem cyklu:
o godz. 8.30 - śniadanie
o do godz. 12.00 - dostawa obiadu w pojemnikach utrzymujących ciepło.
13. Ze względu na organizację pracy grup przedszkolnych nie ma możliwości zmiany godzin dostaw posiłków. Wykonawca zobowiązuje się do ich przestrzegania i gwarantuje dostarczanie posiłków o najwyższej jakości i w odpowiedniej temperaturze.
14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
15. Posiłki muszą spełniać wymagania zalecane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań , jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) oraz wytyczne Instytutu Matki i Dziecka.
16. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
17. Do obowiązków Zleceniobiorcy należy dokonywanie comiesięcznych rozliczeń ze Zleceniodawcą za dostarczane posiłki za pomocą własnego personelu.
18. Zleceniodawca przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z:
a) Bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom,
b) Myciem i wyparzaniem naczyń oraz sprzątaniem pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki,
c) Ponoszeniem kosztów na środki czyszczące i higieniczne zużywane do sprzątania w/w pomieszczeń,
d) Ponoszeniem kosztów za zużyte przy myciu naczyń media: energii elektrycznej, ciepłej i zimnej wody, ścieków.
19. Koszty dostawy należy wliczyć w cenę dostarczonych posiłków.
20. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki,
zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym.
W ogłoszeniu powinno być:
Opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług cateringowych na rzecz Zleceniodawcy tj. przygotowanie i dostarczenie 4 posiłków dziennie.
2. Usługa będzie dotyczyć dostawy posiłków dla ok. 95 dzieci w wieku od 2,5 - 6 lat zapisanych do Samorządowego Przedszkola w Zagrodnie.
3. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci korzystających z posiłków.
4. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem
złożonym na dany dzień:
o śniadanie i II śniadanie w ilości wg zamówienia zgłoszonego dzień wcześniej,
o obiad, podwieczorek - w ilości wg zamówienia złożonego telefonicznie najpóźniej do godz. 9.00
5. Zleceniobiorca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach i pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
6. Zleceniobiorca ponosi pełną odpowiedzialność za:
o Jakość, estetykę oraz temperaturę dostarczanych posiłków.
o Zgodność świadczonych usług z obowiązującymi normami zbiorowego żywienia i wymogami sanitarno-epidemiologicznymi i w tym zakresie odpowiada przed Państwowym Inspektorem sanitarnym.
7. Jadłospis na okres 10 dni układany będzie przez Zleceniobiorcę i dostarczany Zleceniodawcy do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania.
8. Zleceniodawca ma prawo dokonywać zmian w jadłospisie przedstawionym przez Zleceniobiorcę.
9. Zleceniobiorca zobowiązany jest do zachowania i uwzględniania w jadłospisie diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb, zgodnie z informacją otrzymaną od Zleceniodawcy.
10. Dzienny jadłospis obejmuje:
a) I śniadanie
b) II śniadanie
c) obiad: zupa, drugie danie, kompot
d) podwieczorek
11. Kalkulacja cenowa obejmuje swoim zakresem dania mięsne, dania półmięsne i dania jarskie.
12. Posiłki będą serwowane z zachowaniem cyklu:
o godz. 8.30 - śniadanie
o do godz. 12.00 - dostawa obiadu w pojemnikach utrzymujących ciepło.
13. Ze względu na organizację pracy grup przedszkolnych nie ma możliwości zmiany godzin dostaw posiłków. Wykonawca zobowiązuje się do ich przestrzegania i gwarantuje dostarczanie posiłków o najwyższej jakości i w odpowiedniej temperaturze.
14. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
15. Posiłki muszą spełniać wymagania zalecane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w jednostkach systemu oświaty zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA ZDROWIA z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań , jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154) oraz wytyczne Instytutu Matki i Dziecka.
16. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
17. Do obowiązków Zleceniobiorcy należy dokonywanie comiesięcznych rozliczeń ze Zleceniodawcą za dostarczane posiłki za pomocą własnego personelu.
18. Zleceniodawca przyjmuje na siebie wszystkie sprawy organizacyjne związane z:
a) Bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom,
b) Myciem i wyparzaniem naczyń oraz sprzątaniem pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki,
c) Ponoszeniem kosztów na środki czyszczące i higieniczne zużywane do sprzątania w/w pomieszczeń,
d) Ponoszeniem kosztów za zużyte przy myciu naczyń media: energii elektrycznej, ciepłej i zimnej wody, ścieków.
19. Koszty dostawy należy wliczyć w cenę dostarczonych posiłków.
20. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki,
zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.