Ogłoszenie z dnia 2019-05-14
Ogłoszenie nr 547528-N-2019 z dnia 2019-05-14 r.
Zespół Szkół Agrotechnicznych: Usługi cateringowe, całodzienne żywienie uczniów w Zespole Szkół Agrotechnicznych w Bożkowie wraz z dostawą posiłków do szkoły w roku szkolnym 2019/2020.
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
Usługi cateringowe, całodzienne żywienie uczniów w Zespole Szkół Agrotechnicznych w Bożkowie wraz z dostawą posiłków do szkoły w roku szkolnym 2019/2020.
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Zespół Szkół Agrotechnicznych, krajowy numer identyfikacyjny
11525200000000, ul.
Bożków
,
57-441
Bożków, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
748 714 275, e-mail
zsa@netgate.com.pl, faks
748 714 252.
Adres strony internetowej (URL): https://www.platformazakupowa.pl/pn/zsa_bozkow
Adres profilu nabywcy:
https://www.platformazakupowa.pl/pn/zsa_bozkow
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Tak
https://www.platformazakupowa.pl/pn/zsa_bozkow
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
https://www.platformazakupowa.pl/pn/zsa_bozkow
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Tak
adres
https://www.platformazakupowa.pl/pn/zsa_bozkow
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Adres:
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi cateringowe, całodzienne żywienie uczniów w Zespole Szkół Agrotechnicznych w Bożkowie wraz z dostawą posiłków do szkoły w roku szkolnym 2019/2020.
Numer referencyjny:
ZSA.26260.11.2019.PM
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przygotowanie posiłków zgodnie z warunkami i wg zapotrzebowania na całodobowe żywienie uczniów szkół średnich opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia, oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r., poz. 1154). 2.Transport posiłków do siedziby Zamawiającego za pomocą środka lokomocji przystosowanego do transportu żywności. 3.Zabezpieczenie posiłków podczas transportu. 4.Zabezpieczenie zmywania naczyń transportowych. 5.Zapewnienie ciągłości w świadczeniu usług żywienia z zachowaniem reżimu sanitarno-epidemiologicznego. 6.Zabezpieczenie odpowiedniej ilości naczyń transportowych. 7.Utrzymanie w należytym stanie sanitarno-epidemiologicznym czystości naczyń transportowych.
II.5) Główny kod CPV: 55524000-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
55524000-9 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia:
Okres w miesiącach | Okres w dniach | Data rozpoczęcia | Data zakończenia |
2019-09-02 | 2019-06-28 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Z uwagi na gwarancję podtrzymania parametrów technicznych przygotowanych posiłków miejsce produkcji posiłków nie może być oddalone od Zamawiającego dalej niż 15 km.
Wykonawca nie może bez zgody Zamawiającego powierzać przedmiotu zamówienia innym podmiotom.
1.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości zamawianych posiłków.
2.Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania dziennych jadłospisów i określeniem
gramatury potraw, uwzględniających racje pokarmowe i ich wartość kaloryczną, zawartość
składników odżywczych, soli mineralnych określonych przez Instytut Żywności i Żywienia,
z uwzględnieniem wprowadzanych obowiązujących zmian w okresie trwania umowy.
3.Rozdział dobowy zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki powinien
uwzględniać średnio:
- 30 - 35% - zapotrzebowania energetycznego na śniadanie
- 35 - 40% - zapotrzebowania energetycznego na obiad
- 25 - 30% - zapotrzebowania energetycznego na kolację
4.Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania comiesięcznego wykazu potraw
stosowanych do tworzenia jadłospisów na podstawie wskazań uprawnionego dietetyka
wykonawcy z uwzględnieniem sezonowości, wykazaniem występujących alergenów.
5.Dostarczanie tygodniowych jadłospisów odbywać się będzie w pierwszym dniu tygodnia
łącznie z dostawą posiłków.
6.Wykonawca zobowiązany jest do nadzoru nad prawidłowym przygotowaniem posiłków w
kuchni przy zachowaniu równocześnie zaleceń dietetyka.
7.Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania dla uczniów posiłków z uwzględnieniem
zasad racjonalnego żywienia, właściwej jakości w zakresie zawartości kalorii i składników
odżywczych, pokarmowych, urozmaicenia, objętości i gramatury potraw, sezonowości
przewidzianych dla poszczególnych grup konsumentów i diet zgodnych z zaleceniami
Instytutu Żywności i Żywienia w zakresie żywienia młodzieży.
8.Dostarczane posiłki muszą być świeże z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej
obróbki technologicznej przed dystrybucją w szkole. Posiłki muszą być przygotowane ze
świeżych i naturalnych produktów wysokiej jakości wykluczone jest stosowanie suszu
warzywnego, puree ziemniaczanego na bazie suszu, soi.
9.Dostarczane posiłki muszą:
- zawierać prawidłowy smak, zapach, barwę, konsystencję
- zawierać prawidłowy skład pod względem wartości odżywczej (prawidłową zawartość
składników odżywczych, witamin, kaloryczność, składników mineralnych)
- być bezpieczne - nie zawierać zagrożeń biologicznych, mikrobiologicznych, fizycznych,
chemicznych
10.Wykonawca zobowiązany będzie do określania dobowej wartości odżywczej z
uwzględnieniem kaloryczności, zawartości białek, tłuszczu, węglowodanów, witamin,
składników mineralnych, soli oraz do przedkładania w/w informacji w formie pisemnej na
każde żądanie Zamawiającego.
11.Produkcja i dostarczanie posiłków musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany
standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z wymogami Rozporządzenia WE Nr
852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków
spożywczych (Dz. U. UE. L.2004 r. 139.1) i Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o
bezpieczeństwie żywności i żywienia (jednolity tekst Dz. U. z 2017 r., poz 149) oraz aktów
wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w
okresie trwania umowy. Produkcja i dostarczanie posiłków realizowana będzie zgodnie z
zasadami systemu HACCP (wymóg dotyczy pełnego okresu trwania umowy).
12.Dostarczanie posiłków trzy razy dziennie do stołówki szkolnej Zamawiającego i
wydawanie ich w wyznaczonym czasie wg następującego harmonogramu:
- śniadanie godz. 7:15 - 7:45
- obiad godz. 13:20 - 13:50
- kolacja godz. 18:00- 18:30
13.Dostawy posiłków do stołówki szkolnej Zamawiającego muszą odbywać się w
przewidzianych porach dostawy wskazanych powyżej.
14.Posiłki produkowane w kuchni Wykonawcy muszą być dowożone do placówki
Zamawiającego samochodami przystosowanymi do transportu żywności w sposób
zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny zgodny z przepisami
określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia
(jednolity tekst Dz. U. z 2017 r., poz 149) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej
podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy i zgodny z
wymogami Rozporządzenia WE Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.
2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (wymóg dotyczy pełnego okresu trwania
umowy).
15.Temperatura dostarczonych posiłków powinna wynosić:
- dla żywności wymagającej przechowywania w warunkach chłodniczych, wymagających
schładzania od 0 - 4° C,
- dla potraw poddawanych obróbce termicznej serwowanych na gorąco: zupy 75° C,
- temperatura pozostałych posiłków serwowanych na gorąco powinna wynosić nie
mniej niż 65° C.
16.Wykonawca zobowiązany jest do odbioru naczyń transportowych nie wcześniej niż po
zakończeniu dystrybucji posiłków.
17.Wykonawca zobowiązany jest do mycia i dezynfekcji naczyń transportowych. Nie
dopuszcza się zmywania naczyń transportowych u Zamawiającego.
18.Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz
wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe
wykorzystane w procesie produkcji kuchennej i transportu posiłków do Zamawiającego.
19.Wykonawca będzie zobowiązany do prowadzenia ewidencji wydawanych posiłków z
podziałem na śniadanie, obiad, kolację oraz do każdorazowego imiennego potwierdzania
odbioru posiłków.
20.Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu
sanitarno-epidemiologicznego żywienia oraz za zgodność składu wartościowego i
jakościowego posiłków wynikających z zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia.
21.Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedkłada wyniki oceny jakościowej i ilościowej
dostarczanych dobowo posiłków.
22.Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów
wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dostawy
posiłków, a Wykonawca, na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dostawy
posiłków umożliwi Zamawiającemu dostęp do linii technologicznej oraz wyprodukowanych
posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie
przygotowywania posiłków w miejscu ich produkcji.
23.Wykonawca oświadcza Zamawiającemu w formie pisemnej, że osoby mające kontakt z
produkcją, dostawą i wydawaniem posiłków na rzecz Zamawiającego posiadają
właściwe kwalifikacje, wiedzę i aktualne badania lekarskie, z podziałem na zakres
świadczonych usług: przygotowywanie posiłków - kuchnia ogólna, transport.
24.Transport posiłków musi się odbywać w hermetycznych pojemnikach niezależnie od
rodzaju posiłku gwarantujących utrzymanie właściwej temperatury, zgodnie z wymaganiami
sanitarno-epidemiologicznymi. Pojemniki winne być wykonane z materiału umożliwiających
prowadzenie dezynfekcji termicznej.
25.Wykonawca wskazuje przed podpisaniem umowy o świadczenie usług osobę
odpowiedzialną za kontakt z Zamawiającym w zakresie przedmiotu zamówienia.
26.Doprowiantowanie - korekta liczby, rodzaju zamawianych posiłków odbywać się będzie
w formie telefonicznej, e-mail, fax.
27.Wykonawca zabezpieczy odzież ochronną i roboczą pracownikom realizującym transport i
wydawanie posiłków.
Zobowiązuje się Wykonawcę do zmiany odzieży ochronnej przy wejściu na teren szkoły.
28.Wykonawca zobowiązany będzie do odbioru odpadów pokonsumpcyjnych minimum 1 raz
na dobę. Zabezpieczy niezbędną ilości pojemników do przechowywania odpadów
pokonsumpcyjnych. Pojemniki powinny być wykonane z materiału umożliwiającego mycie i
dezynfekcję, wyposażone w hermetyczne zamknięcia. Po każdym opróżnieniu z resztek
pokonsumpcyjnych pojemniki powinny być umyte i zdezynfekowane
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zarejestrowana działalność gospodarcza.
Posiadanie niezbędnej infrastruktury do wykonywania przedmiotu umowy
Spełnianie wymogów formalnych związanych z prowadzeniem działalności gastronomicznej.
Ponadto, Wykonawca odpowiedzialny jest za:
1.Utrzymanie w należytym stanie sanitarno-epidemiologicznym, czystości pomieszczeń wraz
z wyposażeniem przeznaczonych do przygotowywania, produkcji posiłków oraz środków
transportu w zakresie przedmiotu zamówienia.
2.Stan sanitarno-epidemiologiczny, jakościowy i techniczny realizowanej usługi cateringowej
wobec organów kontroli Inspekcji Sanitarnej, PIP.
3.Zatrudniony personel pod względem zdrowotnym i higienicznym, dokumentację zdrowotną,
kontrolę higieny osobistej ze szczególnym uwzględnieniem higieny rąk i odzieży.
4.Właściwe przechowywanie środków spożywczych.
5. Higienę produkcji, zmywania naczyń transportowych.
6. Jakościową i ilościową ocenę sposobu żywienia.
7.Pobieranie prób posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w okresie trwania
umowy.
8.Pobieranie prób wymazów mikrobiologicznych w sytuacjach awaryjnych wymagających
natychmiastowej interwencji.
9. Transport posiłków pojazdem przystosowanym do tego rodzaju usług (zgłoszony do Powiatowej Inspekcji Sanitarnej)
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Nie
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Tak
aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej; oświadczenie wykonawcy w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych Oświadczenie o niekaralności za przestępstwo o którym mowa w art. 24 ust1 ustawy Prawo zamówień publicznych, Zgoda na wykorzystanie pozyskanych danych osobowych w celach niezbędnych do realizacji procedury zamówienia publicznego Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem https://platformazakupowa.pl/pn/zsa_bozkow/proceedings.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
cena | 100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
W przypadku zaistnienia okoliczności, których Zamawiający nie mógł przewidzieć na etapie jej podpisania.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-05-22, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: 2019-06-21 okres w dniach: (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Tak
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
INNE PRZETARGI BOŻKÓW
więcej: przetargi BOŻKÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Dobieszu
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.