Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2020-06-15
Ogłoszenie nr 550667-N-2020 z dnia 2020-06-15 r.
Zakład Karny w Żytkowicach: DOstawy artykułów spożywczych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Zakład Karny w Żytkowicach, krajowy numer identyfikacyjny
10382000000000, ul.
Żytkowice
,
26-930
Garbatka Letnisko, woj.
mazowieckie, państwo
Polska, tel.
486 211 250, e-mail
zk_zytkowice@sw.gov.pl, faks
486 146 030.
Adres strony internetowej (URL): www.sw.gov.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Podmiot prawa publicznego
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
https://zp.sw.gov.pl
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
https://zp.sw.gov.pl
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
osobiście, za pomocą poczty polskiej, bądź innej firmy świadczącej usługi pocztowe bądź kurierskie
Adres:
Zakład Karny w Żytkowicach, Żytkowice 1, 26-930 Garbatka-Letnisko, kancelaria jednostki - pokój nr 20
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOstawy artykułów spożywczych
Numer referencyjny:
DKW.2232.1.2020.HB
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: CZĘŚĆ I: Dostawy artykułów spożywczych 1. barszcz biały w proszku; 100 kg; 15891900-0; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 2. bulion w kostce drobiowy; 200 kg; 15891500-5; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 3. chrzan tarty; 120 kg; 15871000-4; opakowanie jednostkowe: słoiki szklane maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 4. cukier; 3500 kg; 15831000-2; opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 5. cynamon; 5 kg; 15870000-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 6. czosnek granulowany; 20 kg; 15870000-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 7. fasola biała; 1300 kg; 15331131-4; opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 8. filet śledziowy w zalewie; 80 kg; 15241200-1; w zalewie octowej, opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 9. groch łupany; 1400 kg; 15331133-8; opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 10. groszek konserwowy; 300 kg; 15331400-1; opakowanie jednostkowe maks. 3 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 11. herbata granulowana; 120 kg; 15863200-7; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 12. kasza gryczana; 800 kg; 15613300-1; opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 13. kasza jęczmienna; 3500 kg; 15613300-1; opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 14. kasza manna; 800 kg; 15613300-1; opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 15. kawa zbożowa; 650 kg; 15862000-8; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 16. ketchup; 120 kg; 15871230-5; opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 17. koncentrat pomidorowy; 1200 kg; 15331427-6; opakowanie jednostkowe maks. 2 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 18. kotlet rybny mrożony; 1900 kg; 15229000-9; termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy; 19. kotlety sojowe; 350 kg; 15800000-6; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 20. kukurydza konserwowa; 300 kg; 15331400-1; opakowanie jednostkowe maks. 3 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 21. leczo pieczarkowe; 700 kg; 15894300-4; opakowanie jednostkowe 1 kg: słoiki szklane, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 22. liść laurowy; 35 kg; 15870000-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 23. majeranek; 35 kg; 15870000-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 24. majonez; 250 kg; 15871273-8; opakowanie jednostkowe maks. 2 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 25. makaron; 6800 kg; 15851100-9; opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 26. marmolada wieloowocowa; 3300 kg; 15332230-5; opakowanie jednostkowe maksymalnie 15 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 27. mąka pszenna typ 550; 1800 kg; 15612100-2; opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 28. mąka ziemniaczana; 700 kg; 15623000-1; opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 29. musztarda; 300 kg; 15871250-1; opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 30. ocet; 200 l; 15871100-5; ocet spirytusowy, opakowanie jednostkowe maks. 1 l, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 31. olej roślinny; 500 l; 15411200-4; opakowanie jednostkowe maks. 5 l, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 32. papryka konserwowa; 400 kg; 15331400-1; opakowanie jednostkowe: słoik szklany maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 33. papryka ostra (przyprawa); 60 kg; 15870000-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 34. pieprz czarny mielony; 60 kg; 15870000-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 35. pieprz ziołowy; 45 kg; 15870000-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 36. płatki kukurydziane; 80 kg; 15613311-1; opakowanie jednostkowe maks. 5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 37. płatki owsiane; 600 kg; 15613380-5; opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 38. przyprawa do bigosu; 20 kg; 15871270-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 39. przyprawa do kurczaka; 20 kg; 15871270-7; termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 40. przyprawa do zup w płynie; 450 l; 15871270-7; opakowanie jednostkowe: butelka z tworzywa sztucznego o pojemności maks. 2 litry, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 41. przyprawa warzywna sypka; 450 kg; 15871270-7; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 42. ryż długoziarnisty; 5000 kg; 15611000-4; opakowanie jednostkowe worek maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 43. sałatka z kapusty konserwowej; 600 kg; 15331400-1; opakowanie jednostkowe maks. 1 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 44. Sól; 1200 kg; 15872400-5; opakowanie jednostkowe maks. 25 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 45. suchary; 50 kg; 15821150-5; opakowanie jednostkowe maks. 0,5 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 46. woda butelkowana op. 0,5 l; 1200 l; 15981000-8; mineralna bądź źródlana, opakowanie jednostkowe: 0,5 l. termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy; 47. ziele angielskie; 30 kg; 15870000-7; całe ziarna, nie zmielone, suszone, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 48. zupa w proszku pieczarkowa; 170 kg; 15891900-0; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 49. zupa w proszku porowa; 80 kg; 15891900-0; opakowanie jednostkowe maks. 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 30 dni od dnia dostawy; 50. woda butelkowana op. 1,5 l; 3000 l; 15981000-8; mineralna, opakowanie jednostkowe: 1,5 l. termin przydatności do spożycia min. 60 dni od dnia dostawy; CZĘŚĆ NR II: Dostawy konserw 1. konserwa wieprzowa; 2200 kg; 15131000-5; opakowanie jednostkowe 300-330g; puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy; 2. paprykarz; 2000 kg; 15243000-3; opakowanie jednostkowe maks. 350 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy; 3. pasztecik drobiowy; 1200 kg; 15131310-1; opakowanie jednostkowe ok. 130 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy; 4. szprot w oleju; 800 kg; 15241000-9; opakowanie jednostkowe 300-330 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy; 5. szprot w pomidorach; 700 kg; 15241000-9; opakowanie jednostkowe 300-330 g: puszka stalowa z wieczkiem łatwo otwieralnym lub opakowanie typu alupak, termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od dnia dostawy;
II.5) Główny kod CPV: 15851100-9
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
15611000-4 |
15332230-5 |
15613300-1 |
15831000-2 |
15131000-5 |
15243000-3 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 205182,00
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia:
Okres w miesiącach | Okres w dniach | Data rozpoczęcia | Data zakończenia |
2020-07-16 | 2021-06-15 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
cena | 0,60 |
termin płatności | 0,40 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamówionych towarów oraz asortymentu w poszczególnych grupach do kwoty wysokości umowy - podstawą zmiany będzie podpisany aneks przez Zamawiającego i Wykonawcę, zmiana zostanie dokonana na wniosek Zamawiającego. 2. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia w zakresie do 30% na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć. Zmniejszenie zamówienia, o którym mowa w zdaniu poprzednim nie stanowi odstąpienia od umowy. 3. Cena na poszczególny asortyment wymieniony w § 1 ust. 1 umowy może ulec zmianie w przypadku zmiany obowiązującej w dniu podpisania umowy stawki podatku VAT. Zmiana ceny wymaga formy pisemnej w postaci aneksu do umowy podpisanego przez Wykonawcę i Zamawiającego, dokonana zostanie na wniosek Wykonawcy. Zmiana dotyczy różnicy w stawce podatku VAT.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2020-06-23, godzina: 09:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków, które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: | 1 | Nazwa: | Dostawy artykułów spożywczych |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15851100-9, 15611000-4, 15613300-1
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 150402,00
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-06-15
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena | 0,60 |
termin płatności | 0,40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 2 | Nazwa: | Dostawy konserw |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15131000-5, 15243000-3
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT: 54780,00
Waluta:
pln
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2021-06-15
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena | 0,60 |
termin płatności | 0,40 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO W ADAMOWIE CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 9
- Dostawy różnych artykułów spożywczych i pieczywa dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
- Sukcesywne dostawy wędlin wieprzowych i mięsa wieprzowego do Zakładu Karnego w Chełmie
- dostawy makaronu i wyrobów garmażeryjnych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych i wody butelkowanej do Sądu Najwyższego.
- Dostawy art. spożywczych różnych na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 5 części
więcej: Konserwy i przetwory z mięsa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.