eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaUsługi cateringowe podczas spotkań w ramach projektów systemowych.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-02-16

Warszawa: Usługi cateringowe podczas spotkań w ramach projektów systemowych.
Numer ogłoszenia: 55687 - 2011; data zamieszczenia: 16.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego , ul. Wspólna 1/3, 00-529 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 5292738, faks 022 5292780.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.nauka.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi cateringowe podczas spotkań w ramach projektów systemowych..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa na terenie kraju, podczas 30 spotkań, w ramach projektów systemowych: Zamawianie kształcenia na kierunkach technicznych, matematycznych i przyrodniczych - pilotaż (nr POKL.04.01.02-00-03/08-02) oraz Kampania promocyjna na rzecz kierunków matematycznych, przyrodniczych, technicznych (nr UDA-POKL.04.01.03-00-002/09-01), 4.1.2. i 4.1.3 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz jego podział na części przedstawiono w Załączniku Nr 1 do SIWZ..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 25.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

np. pełnomocnictwo do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy (o ile nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów), pełnomocnictwo dla Pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców występujących wspólnie.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.nauka.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.bip.nauka.gov.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.02.2011 godzina 10:00, miejsce: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego ul. Wspólna 1/3, 00-529 Warszawa Wydział Zamówień Publicznych (pokój nr 40).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Usługa cateringowa zostanie wykorzystana podczas 28 spotkań akademickich w ramach projektu Kampania promocyjna na rzecz kierunków matematycznych, przyrodniczych, technicznych oraz 2 spotkań sprawozdawczo-informacyjnych w ramach projektu Zamawianie kształcenia na kierunkach technicznych, matematycznych i przyrodniczych - pilotaż. Usługi będące przedmiotem zamówienia należą do zadań w/w projektach systemowych, które Beneficjent systemowy Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego realizuje w ramach IV Priorytetu Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. Wynagrodzenie zostanie wypłacone Wykonawcy w dwóch transzach, 85% z BGK- środki unijne oraz 15% z budżetu państwa z rachunku Zamawiającego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warszawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (26 października 2011 r.) oraz 2) usługa cateringowa dla 60 osób podczas dwóch spotkań sprawozdawczo-informacyjnych dla przedstawicieli uczelni (jedno spotkanie w czerwcu drugie w grudniu),.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Poznań.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas trzech spotkań akademickich (28 kwietnia 2011 r., 5 lub 9 września 2011 r., oraz 6 maja 2011 r. lub 22 września 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Bydgoszcz.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas dwóch spotkań akademickich (11 marca 2011 r. oraz 8 kwietnia 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Elbląg.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (wrzesień 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Rzeszów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (marzec 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Łomża.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (3 marca 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Opole.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (18 marca 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Białystok.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (25 marca 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zielona Góra.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (29 marca 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Konin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (12 kwietnia 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Kielce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (18 kwietnia 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Krosno.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (9 maja 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Olsztyn.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (17 maja 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Gliwice.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (27 maja 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Gdańsk.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (31 maja 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Chełm.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (7 czerwca 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Leszno.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (16 czerwca 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Wrocław.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (14 września 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Radom.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (28 września 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: Łódź.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (7 października 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: Legnica.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (17 lub 21 października 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 22 NAZWA: Tarnów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (13 listopada 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 23 NAZWA: Lublin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (17 listopada 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 24 NAZWA: Szczecin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (listopad/grudzień 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 25 NAZWA: Kraków.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa dla 200 osób podczas jednego spotkania akademickiego (listopad/grudzień 2011 r.).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.50.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.