To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-03-16
Bielsko-Biała: Wykonywanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Pediatrycznego w Bielsku-Białej
Numer ogłoszenia: 57462 - 2015; data zamieszczenia: 16.03.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 24607 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Pediatryczny Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Sobieskiego 83, 43-300 Bielsko-Biała, woj. śląskie, tel. 33828 40 00,828 40 40,828 40, faks 033 8151630.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonywanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Pediatrycznego w Bielsku-Białej.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonywanie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Szpitala Pediatrycznego w Bielsku-Białej, przy ul. Sobieskiego 83. Posiłki obejmują śniadanie, obiad oraz kolację dla dzieci leczonych w Szpitalu Pediatrycznym. Dieta cukrzycowa jest wyjątkiem i w przypadku pacjentów, których ona dotyczy przewiduje się dostarczenie minimum 5 posiłków dziennie. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę całodziennego wyżywienia dla szacunkowo 50 pacjentów. Posiłki muszą być dostarczane w każdy dzień kalendarzowy, bezpośrednio na 5 oddziałów w godzinach: śniadanie do godz. 7:30,obiady w godz. 11:30 -12:00, kolacje do godz. 17:00. Zamawiający z dziennym wyprzedzeniem, do godz. 9:30, telefonicznie lub faksem przekazywać będzie Zleceniobiorcy szczegółowe informacje dotyczące posiłków na dany dzień, tj. ilości i rodzaje diet. W przypadku wystąpienia konieczności zmiany diety lub ilości posiłków, Zamawiający telefonicznie przekaże Zleceniobiorcy korektę posiłków na dany dzień do godz. 9:00 obecnego dnia. Rodzaje diet, które mogą wystąpić w trakcie realizacji umowy:dieta podstawowa, dieta dziecka małego, dieta specjalna, (np.: d. biegunkowa, d. nisko i bogato resztkowa, d. nisko i bogato białkowa, d. miksowana), dieta lekkostrawna mała, dieta lekkostrawna duża, dieta cukrzycowa. Zamawiający będzie wymagał miksowania diet dla pacjentów karmionych sondą. Usługi objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonywane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Dostarczane posiłki powinny być przygotowywane w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze. Dostawa posiłków odbywać się będzie środkiem transportu Zleceniobiorcy i na jego koszt. Transport posiłków winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. Zleceniobiorca musi dostarczać posiłki w odpowiednio przystosowanych pojemnikach, które spełniają wymogi Instytutu Żywności i Żywienia, zabezpieczając je przed skażeniem, utratą wartości odżywczych i temperatury z zachowaniem zgodności wartości odżywczej i kalorycznej dziennej racji pokarmowej potraw i produktów z normami żywienia dla Zakładów Opieki Zdrowotnej, opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, Instytut Matki i Dziecka w Warszawie, z uwzględnieniem wprowadzanych obowiązujących zmian w okresie trwania umowy. Zleceniobiorca jest odpowiedzialny za prawidłową temperaturę posiłków. Zleceniobiorca ponosi odpowiedzialność za jakość i terminowość dostarczanych posiłków. W przypadku złej jakości posiłków, godzinnego spóźnienia w ich dostawie lub niezgodnej z dziennym zamówieniem ilości, Zleceniodawca uprawniony jest do skorzystania z usług innego Zleceniobiorcy. Koszty danych posiłków obciążają Zleceniobiorcę. Podstawą dostawy posiłków będzie pisemne zapotrzebowanie podpisane przez dietetyczkę Zamawiającego. Zapotrzebowanie na posiłki sporządzane będzie z podziałem na Oddziały i rodzaje diet. Rodzaj i skład diety specjalnej, każdorazowo będzie ustalany z dietetykiem Szpitala. Zapotrzebowanie na posiłki w soboty, niedziele i święta sporządzane będzie szacunkowo i przekazywane w dzień roboczy, poprzedzający dni wolne. W dni wolne (soboty, niedziele i święta) korekty będą dokonywane przez pracownika Kuchni Mlecznej. Zleceniobiorca zabezpieczy docelowo cztery wózki do rozwożenia posiłków, odpowiednią ilość własnych naczyń, sztućców, termosów oraz pojemników na odpady. Obowiązkiem Zleceniobiorcy będzie codzienny odbiór odpadów, w tym pokonsumpcyjnych. Mycie naczyń, sztućców, termosów, a także ich dezynfekcja będzie się odbywać u Zleceniobiorcy. Zleceniobiorca winien przechowywać próbki posiłków do celów prokuratorskich minimum 72 godz. Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do prowadzenia kontroli jakości wykonywania usługi poprzez: a)bieżące analizowanie Kart przyjęcia gotowego produktu (posiłku) wypełnianych w oddziałach po dostarczeniu posiłków, b)okresowe kontrole warunków w jakich transportowane są posiłki, prowadzone przez członków Zespołu ds. Zakażeń i Dietetyczkę Szpitala - zakończone spisaniem protokołu, c)okresowe sprawdzanie czystości bakteriologicznej pojemników, wykorzystywanych przez Zleceniobiorcę do transportu posiłków, talerzy, sztućców itp. - na podstawie wymazów środowiskowych pobieranych przez Pielęgniarkę Epidemiologiczną Szpitala, a następnie badanych przez Laboratorium Centralne w tut. Szpitalu, d)Zleceniodawca ma prawo do kontroli pomieszczeń kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla pacjentów Zleceniodawcy. Fakt przeprowadzenia kontroli podlega udokumentowaniu w książce kontroli. Zleceniobiorca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu sanitarno-epidemiologicznego żywienia oraz za zgodność składu wartościowego, jakościowego i kalorycznego posiłków wynikających z zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia, Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie. Zleceniobiorca dołączy do oferty propozycję jadłospisu (programu żywienia) na min. 10 dni z uwzględnieniem sezonowości - 4 jadłospisy, na 4 pory roku - wiosnę, lato, jesień, zimę, oraz w każdym z nich poda nakład surowcowy na jednego pacjenta do każdego posiłku dla diety podstawowej.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.03.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- CATERMED S.A., ul. Ks. Siemaszki 15 a, 31-201 Kraków, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 186573,40 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 169360,00
Oferta z najniższą ceną: 169360,00 / Oferta z najwyższą ceną: 171002,50
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z BIELSKA-BIAŁEJ
- 7/25 - Dostawa odczynników chemicznych dla Zakładu Patomorfologii
- Dozorowanie i ochrona obiektów, terenu i mienia poprzez monitorowanie systemów w Zakładzie Gospodarki Odpadami S.A. w Bielsku-Białej"
- "Bieżące utrzymanie mostów, wiaduktów i przepustów w ciągu dróg powiatowych na terenie powiatu bielskiego w latach 2025-2026"
- Przeprowadzenie kursów, szkoleń zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach projektu pn. "Bielsko-Biała - zawodowo" (z podziałem na 22 części).
- Świadczenie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów BCP-Olszówka w Bielsku-Białej.
- Konserwacja i utrzymanie wyposażenia terenów rekreacyjnych administrowanych przez Urząd Miejski w Bielsku-Białej.
więcej: przetargi w Bielsku-Białej »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usługi restauracyjnej"
- Usługa cateringu - przygotowania i dostawy wyżywienia dla 47 dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3, które uczęszczają do Miejsko-Gminnego Żłobka w Łopusznie w roku 2025
- USŁUGA PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW Z TYTUŁU ŻYWIENIA OSÓB ZATRZYMANYCH NA TERENIE DZIAŁANIA JEDNOSTEK POLICJI woj. PODLASKIEGO
- "Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka - Leszczyny w okresie od marca 2025r. do lutego 2026r."
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Punktu Przedszkolnego w msc. Białobiel
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizacji spotkań, grup roboczych organizowanych przez komórki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie
więcej: Posiłki szpitalne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.