eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GdańskPrzygotowanie i dostarczanie gotowych posiłków oraz wydawanie ich w stołówce Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku



Ogłoszenie z dnia 2013-04-16

Gdańsk: Przygotowanie i dostarczanie gotowych posiłków oraz wydawanie ich w stołówce Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku
Numer ogłoszenia: 57685 - 2013; data zamieszczenia: 16.04.2013
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Wojewódzka Państwowej Straży Pożarnej w Gdańsku, ul. Sosnowa 2, 80-251 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3477800, faks 58 3477833 , strona internetowa http://www.wrotapomorza.pl/pl/bip/panstwowa_straz_pozarna/kwpsp_gdansk

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie gotowych posiłków oraz wydawanie ich w stołówce Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Miejsce realizacji zamówienia Ośrodek Szkolenia Komendy Wojewódzkiej Państwowej Straży Pożarnej, ul. Młyńska 2a, 76-200 Słupsk, Z posiłków będzie korzystać od 25 do 30 osób dziennie w okresie szkoleniowym. Liczba korzystających ze stołówki może zmieniać się okresowo, ze względu na nieobecności, np. zwolnienie lekarskie, itp. Ilość łączna okresu szkoleniowego wyniesie do 1680 zestawów (ilość może ulec zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego), Każdy zestaw składa się z: śniadania, obiadu, kolacji, Wykonawca zapewni w dniach szkoleniowych posiłki o ustalonych porach dnia Śniadanie - 7.25 Obiad - 13.30 Kolacja - 17.45 Dostawa obejmuje przygotowanie posiłków z produktów wykonawcy (produkty spożywcze: w pierwszym gatunku, dobrej jakości, o odpowiedniej wartości odżywczej, urozmaicone o długim terminie przydatności do spożycia, zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171, poz. 1225 z 2006 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zmianami. dowóz - dostarczenie w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi oraz zgodnie z zasadami transportu żywności, wydawanie i porcjowanie posiłków w wyznaczonych godzinach, mycie zastawy stołowej przez wykonawcę poza Ośrodkiem Szkolenia PSP w Słupsku, zabezpieczenie przez wykonawcę własnej estetycznej zastawy stołowej i odzieży ochronnej dla pracowników, sprzątanie wydawalni posiłków, punktu przyjęcia brudnych naczyń, kącika gospodarczego miejsce przechowywania środków czystości, szatni i WC z wykorzystaniem własnych środków czystości. odbiór odpadów po każdym posiłku w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi. Posiłki muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu MSWiA w sprawie długotrwałych akcji ratowniczych, szczegółowych norm, zasad i warunków otrzymywania wyżywienia w czasie tych akcji oraz ćwiczeń lub szkoleń przez strażaków Państwowej Straży Pożarnej lub inne osoby biorące w nich udział, a także przypadków, w których wypłaca się równoważnik pieniężny w zamian za przysługujące wyżywienie, sposobu ustalenia jego wysokości oraz szczegółowych zasad wypłacania z dnia 11.12.1997 r. Dz. U. Nr 160 poz. 1098 z 1997 r. wg normy SZ, oraz inne wymagania określone przepisami prawa, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedstawicielowi Zamawiającego do zatwierdzenia jadłospis. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest utrzymać w skali miesiąca wartość produktów spożywczych zużywanych w procesie technologicznym określoną w umowie jako wsad do kotła, Zakwestionowane pod względem jakościowym lub ilościowym przez Zamawiającego posiłki podlegają wymianie na koszt Wykonawcy, Zgodnie z Decyzją nr 1-2011 Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 4 października 2011 r. zmieniająca decyzję w sprawie określania wartości pieniężnych norm żywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i funkcjonariuszy Biura Ochrony Rządu, wartość pieniężna zasadniczej normy wyżywienia na jedną osobę wynosi 14,83 zł. brutto wkład do kotła, a koszty sporządzenia posiłków ponoszone przez wykonawcę nie mogą być większe niż 100 % wartości normy Wykonawca po podpisaniu umowy, przed rozpoczęciem realizowania zamówienia zobowiązany jest uzyskać pozwolenie od Zespołu Państwowej Inspekcji Sanitarnej MSW na obszarze województwa pomorskiego na żywienie w obiektach MSW. Zgodnie z art. 68 ust. 2 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Wykonawca najpóźniej wraz z zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu Zamawiający zastrzega, że ilość posiłków może ulec zmianie ze względu na zaistniałą wyjątkową sytuacją kadrową w zakresie zmiany ilości funkcjonariuszy Państwowej Straży Pożarnej przewidzianej do wyszkolenia. Wykonawcy nie przysługują względem zamawiającego jakiekolwiek roszczenia z tytułu niezrealizowanej pełnej ilości przedmiotu zamówienia..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienie wyboru trybu

    W Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia nr WT-2370.21.2012 z dnia 27.11.2012 r. oraz w ogłoszeniu o zamówieniu nr 250197 - 2012 z dnia 27.11.2012 r. na przetarg nieograniczony pod nazwą Przygotowanie, dostarczanie gotowych posiłków oraz wydawanie ich w stołówce Ośrodka Szkolenia PSP w Słupsku, Zamawiający przewidział możliwość udzielenia zamówień uzupełniających o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 Ustawa prawo zamówień publicznych z dnia 29 stycznia 2004 r. - tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 z późn. zmianami.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA

  • EDEN CATERING Kamila Żywiecka, ul. Grottgera 10A, 76-200 Słupsk, kraj/woj. pomorskie.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.