eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RydułtowyDostawa usług cateringowych i posiłków regeneracyjnych dla potrzeb uczestników szkoleń projektu pn. Zielony staż - program aktywizacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych w Rydułtowach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-03-29

Rydułtowy: Dostawa usług cateringowych i posiłków regeneracyjnych dla potrzeb uczestników szkoleń projektu pn. Zielony staż - program aktywizacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych w Rydułtowach
Numer ogłoszenia: 57796 - 2011; data zamieszczenia: 29.03.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Gospodarki Komunalnej , ul. Raciborska 150, 44-280 Rydułtowy, woj. śląskie, tel. 032 4577097, faks 032 4577097.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zgk-rydultowy.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa usług cateringowych i posiłków regeneracyjnych dla potrzeb uczestników szkoleń projektu pn. Zielony staż - program aktywizacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych w Rydułtowach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych i dostawa posiłków regeneracyjnych dla potrzeb uczestników szkoleń pn. Zielony staż - program aktywizacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych w Rydułtowach współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. 2. Świadczenie usług cateringowych polegało będzie na przygotowaniu, dostarczeniu do wskazanej przez Zamawiającego sali (na terenie Rydułtów) wraz z podaniem do stołu poczęstunku składającego się się z bufetu kawowo - deserowego oraz obiadu. 1) Menu bufetu kawowo - deserowego przygotowane z produktów własnych Wykonawcy dla uczestników szkoleń będzie obejmowało: - kawę czarną z ekspresu lub rozpuszczalną po jednej na osobę, - herbatę czarną tradycyjną po jednej na osobę, - ciastka, herbatniki min. 50 gram na osobę, - cukier, śmietankę do kawy, cytrynę do herbaty dla wszystkich uczestników. 2) Obiad dla jednej osoby przygotowany z produktów własnych Wykonawcy powinien zawierać: - dodatek skrobiowy lub kasza, lub ryż, lub makaron, - sztuka mięsa lub sztuka ryby, - dodatek warzywny - woda mineralna 0,3 l na osobę Zamawiający dopuszcza raz w tygodniu dostarczenie dania jednogarnkowego typu bogracz, lub bigos, lub potrawka, lub gołąbki, wraz z pieczywem. 3) Sposób podania: - obiadu w ramach cateringu: w godzinach i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, danie podane na ciepło, z zapewnieniem naczyń i sztućców oraz pozostałych elementów niezbędnych do prawidłowej usługi cateringu, - bufetu kawowo - deserowego: w godzinach i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, w formie szwedzkiego stołu z zapewnieniem filiżanek, talerzyków łyżeczek i serwetek. Wykonawca zobowiązany jest do uprzątnięcia każdorazowo pomieszczenia po posiłku. 4) Ilość zestawów obiadowych wraz z bufetem kawowo - deserowym określa się maksymalnie na 1848 cateringów z rozbiciem na poszczególne lata: - rok 2011: 1144 zestawów cateringowych - rok 2012: 528 zestawów cateringowych - rok 2013: 176 zestawów cateringowych 3. Dostawa posiłków regeneracyjnych polegała będzie na dostarczeniu w miejsce wskazane przez Zamawiającego (na terenie Rydułtów) gotowych do bezpośredniego spożycia posiłków. 1) Posiłek regeneracyjny dla jednej osoby przygotowany z produktów własnych Wykonawcy powinien zawierać: - dodatek skrobiowy lub kasza, lub ryż, lub makaron, - sztuka mięsa lub sztuka ryby, - dodatek warzywny - woda mineralna 0,5l na osobę. 2) Sposób podania posiłku regeneracyjnego: w godzinach i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, danie podane na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek. 3) Ilość posiłków regeneracyjnych określa się maksymalnie na 2080 sztuk. Posiłki będą dostarczane tylko w 2012 roku. 4. Obsługa konferencji na 100 osób w formie szwedzkiego bufetu polegała będzie na przygotowaniu, dostarczeniu do wskazanej przez Zamawiającego sali (na terenie Rydułtów) wraz z podaniem poczęstunku składającego się z bufetu kawowo-deserowego oraz bufetu składającego się z dań ciepłych, zimnych zakąsek, sałatek. 1) Menu bufetu kawowo-deserowego przygotowane z produktów własnych Wykonawcy dla uczestników konferencji będzie obejmowało: - kawę czarną z ekspresu lub rozpuszczalną 100 szt - herbatę czarną tradycyjną 80 szt - cukier, śmietankę do kawy, cytrynę do herbaty dla wszystkich uczestników - ciasta 3 rodzaje 15 kg - owoce drobne typu winogrona, mandarynki kiwi itp. 10 kg 2) Bufet składający się z dań ciepłych, zimnych zakąsek, sałatek przygotowany z produktów własnych Wykonawcy powinien zawierać: - bogracz w podgrzewaczach - 80 porcji - wędliny 3 kg - pieczenie na zimno 4 kg - pasztety, terryny mięsne 3 kg - sery różnego rodzaju 3 kg - sosy: tatarski, czosnkowy, chrzanowy - 50 porcji - kurczak w galarecie - 40 porcji - ozory w galarecie - 40 porcji - jaja faszerowane - 60 porcji - chleb 15 kg - masło 1,5 kg - sałatka z brokułami 3 kg - sałatka grecka 3 kg - sałatka z kurczakiem 3 kg - pieczarki marynowane 1 kg - ogórki konserwowe 1 kg 3) Sposób podania: - bufet kawowo-deserowy o godzinie i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, w formie szwedzkiego stołu z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, łyżeczek, serwetek, termosów, - Dania ciepłe, zimne, sałatki o godzinie i w miejscu wskazanym przez Zamawiającego, w formie szwedzkiego stołu z zapewnieniem naczyń i sztućców oraz pozostałych elementów potrzebnych do prawidłowej usługi cateringu Wykonawca zobowiązany jest do uprzątnięcia pomieszczenia po posiłku. 5. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w okresie od dnia podpisania umowy do dnia 28 lutego 2013 roku. Szkolenia odbywały się będą w dni robocze od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 16:00. Jednorazowo w ciągu dnia w szkoleniach będzie uczestniczyło maksymalnie do 13 osób. W konferencji będzie uczestniczyło maksymalnie 100 osób, która odbędzie się pod koniec lutego 2013 roku..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.02.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie opisano warunku w sposób szczegółowy - na potwierdzenie spełniania w/w warunku należy przedłożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie opisano warunku w sposób szczegółowy - na potwierdzenie spełniania w/w warunku należy przedłożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie opisano warunku w sposób szczegółowy - na potwierdzenie spełniania w/w warunku należy przedłożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie opisano warunku w sposób szczegółowy - na potwierdzenie spełniania w/w warunku należy przedłożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Nie opisano warunku w sposób szczegółowy - na potwierdzenie spełniania w/w warunku należy przedłożyć oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. 2. formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ. 3. formularz cenowy - załącznik nr 2 do SIWZ. 4. pełnomocnictwo: (wykonawcy występujący wspólnie w rozumieniu art. 23 ustawy) do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu, albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, z którego wynika zakres, tj. określenie do jakich czynności uprawniony jest pełnomocnik - dołączyć, o ile dotyczy.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zgk-rydultowy.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Gospodarki Komunalnej, 44-280 Rydułtowy, ul. Raciborska 150, pok. nr 2.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.04.2011 godzina 10:00, miejsce: Zakład Gospodarki Komunalnej, 44-280 Rydułtowy, ul. Raciborska 150, pok. nr 2.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Projekt Zielony staż - program aktywizacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych w Rydułtowach w ramach POKL 7.2.1.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.