eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowogród BobrzańskiNr spr. 3/DKW/ż/13 Dostawa różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Krzywańcu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-12

Nowogród Bobrzański: Nr spr. 3/DKW/ż/13 Dostawa różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Krzywańcu
Numer ogłoszenia: 58088 - 2013; data zamieszczenia: 12.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Krzywańcu , Krzywaniec, 66-010 Nowogród Bobrzański, woj. lubuskie, tel. 68 3279405, faks 68 3276640.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Nr spr. 3/DKW/ż/13 Dostawa różnych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Krzywańcu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych artykułów spożywczych w tym: produktów przemiału ziarna, przetworów owocowo - warzywnych, dżemów, sosów i zup w proszku, przypraw oraz innych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Krzywańcu. ZADANIE NR 1 - PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA: makaron - 6000 kg, granulat sojowy - 200 kg, kostka sojowa - 600 kg, kotlet sojowy a la schabowy - 800 kg, mąka pszenna - 3500 kg, mąka ziemiaczana - 100 kg, kasza gryczana - 2000 kg, kasza jęczmienna - 4000 kg, ryż - 4000 kg, kasza manna - 1000 kg. ZADANIE NR 2 - PRZETWORY OWOCOWO - WARZYWNE: chrzan tarty - 400 kg, koncentrat pomidorowy - 1000 kg, leczo - 3000 kg, ogórki konserwowe - 5000 kg, sok przecierowy - 250 szt., kukurydza konserwowa - 20 kg, groszek konserwowy - 20 kg, brzoskwinie w syropie - 20 szt. ZADANIE NR 3 - DŻEMY: dżem brzoskwiniowy niskosłodzony - 1500 kg, dżem truskawkowy niskosłodzony - 3000 kg, marmolada wieloowocowa - 4000 kg, konfitura z czarnej porzeczki - 15 kg, konfitura z brzoskwiń - 15 kg, konfitura z wiśni - 15 kg, powidła śliwkowe - 15 kg. ZADANIE NR 4 - SOSY, ZUPY I PRZYPRAWY: zupa porowa - 180 kg, zupa ziemniaczana - 180 kg, zupa żurek - 180 kg, zupa barszcz biały - 120 kg, zupa barszcz czerwony - 260 kg, zupa cebulowa - 180 kg, zupa kalafiorowa - 180 kg, zupa ogonowa - 120 kg, zupa pieczarkowa - 180 kg, zupa pomidorowa - 180 kg, zupa wiosenna - 180 kg, zupa gulaszowa - 180 kg, zupa grochowa - 180 kg, zupa jarzynowa - 180 kg, sos biały - 160 kg, sos pieczeniowy - 160 kg, sos myśliwski - 160 kg, sos grzybowy - 160 kg, sos pomidorowy - 160 kg, sos boloński - 100 kg, sos neapolitański - 100 kg, czosnek granulowany - 25 kg, fix do gulaszu - 100 kg, ziele angielskie - 25 kg, liść laurowy - 25 kg, majeranek - 25 kg, papryka słodka mielona - 50 kg, papryka ostra mielona - 10 kg, pieprz czarny mielony - 60 kg, sól - 2000 kg, bazylia - 10 kg, oregano - 10 kg, koper suszony - 20 kg, natka pietruszki suszona - 20 kg, bulion drobiowy - 2000 kg, przyprawa warzywna typu vegetta - 300 kg, kwasek cytrynowy - 30 kg, przyprawa w płynie typu maggi - 1000 l, ocet - 300 l. ZADANIE NR 5 - INNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE: herbata - 1000 kg, majonez - 300 kg, musztarda - 300 kg, budyń - 30 kg, galaretka - 20 kg, kisiel - 50 kg, proszek do pieczenia - 30 szt., krem czekoladowy - 30 kg, cukier waniliowy - 30 szt., kakao - 20 kg, paluszki słone - 400 szt., wafelki - 30 kg, ptasie mleczko - 30 kg, cukierki czekoladowe - 30 kg, biszkopty - 30 kg, Lizak - 300 szt., Kaszka ryżowa błyskawiczna - 50 kg, kaszka mleczno - ryżowa - 20 kg, ciastka maślane - 30 kg, Herbata owocowa - 50 kg, płatki kukurydziane - 60 kg, płatki kukurydziane w polewie czekoladowej - 40 kg, syrop owocowy - 100 l, bita śmietana - 30 szt., sok - 100 l, czekolada mleczna - 10 kg, wafle ryżowe - 30 kg, chrupki kukurydziane - 360 szt., cukier - 15000 kg, woda źródlana - 3000 szt., kawa zbożowa - 700 kg..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.80.00.00-6, 15.61.21.00-2, 15.61.00.00-7, 15.33.10.00-7, 15.33.15.00-6, 15.33.14.25-2, 15.33.22.90-3, 15.33.22.00-6, 15.89.14.00-4, 15.87.00.00-7, 15.86.30.00-5, 15.87.12.73-8, 15.83.31.00-7, 15.84.23.00-5, 15.84.22.20-0, 15.80.00.00-6, 15.61.33.11-1, 15.86.12.00-3, 15.98.13.00-8, 15.83.10.00-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.04.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • a. Ocena spełnienia opisanych warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożone przez Wykonawcę w niniejszym postępowaniu dokumenty oraz oświadczenia. b. Ocena warunków będzie odbywać się metodą spełnia/nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

a) formularz ofertowy wraz z zawartymi oświadczeniami - załącznik nr 1 do SIWZ; b) dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełno-mocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych;

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. W przypadku ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy, strony dopuszczają możliwość zmiany stawek podatkowych określonych w umowie zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2. Strony przewidują możliwość zmiany umowy w przypadku zmiany przepisów prawnych dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia. 3. Każda zmiana postanowień niniejszej umowy wymaga pod rygorem nieważności zachowania formy pisemnej w postaci aneksu.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Krzywańcu, 66-010 Nowogród Bobrzański.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.02.2013 godzina 12:30, miejsce: Zakład Karny w Krzywańcu (biuro podawcze), 66-010 Nowogród Bobrzański.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie nr 1 - produkty przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów przemiału ziarna do Zakładu Karnego w Krzywańcu w n/w ilościach: makaron - 6000 kg, granulat sojowy - 200 kg, kostka sojowa - 600 kg, kotlet sojowy a la schabowy - 800 kg, mąka pszenna - 3500 kg, mąka ziemiaczana - 100 kg, kasza gryczana - 2000 kg, kasza jęczmienna - 4000 kg, ryż - 4000 kg, kasza manna - 1000 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.80.00.00-6, 15.61.21.00-2, 15.60.00.00-4, 15.61.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie nr 2 - przetwory owocowo - warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa przetworów owocowo - warzywnych w n/w ilościach: chrzan tarty - 400 kg, koncentrat pomidorowy - 1000 kg, leczo - 3000 kg, ogórki konserwowe - 5000 kg, sok przecierowy - 250 szt., kukurydza konserwowa - 20 kg, groszek konserwowy - 20 kg, brzoskwinie w syropie - 20 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7, 15.33.14.25-2, 15.33.15.00-2, 15.98.21.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.24.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie nr 3 - dżemy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa dżemów do ZK w Krzywańcu w n/w ilościach: dżem brzoskwiniowy niskosłodzony - 1500 kg, dżem truskawkowy niskosłodzony - 3000 kg, marmolada wieloowocowa - 4000 kg, konfitura z czarnej porzeczki - 15 kg, konfitura z brzoskwiń - 15 kg, konfitura z wiśni - 15 kg, powidła śliwkowe - 15 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.30-5, 15.33.22.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie nr 4 - sosy, zupy i przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa sosów i zup w proszku oraz przypraw do ZK w Krzywańcu n/w ilościach: zupa porowa - 180 kg, zupa ziemniaczana - 180 kg, zupa żurek - 180 kg, zupa barszcz biały - 120 kg, zupa barszcz czerwony - 260 kg, zupa cebulowa - 180 kg, zupa kalafiorowa - 180 kg, zupa ogonowa - 120 kg, zupa pieczarkowa - 180 kg, zupa pomidorowa - 180 kg, zupa wiosenna - 180 kg, zupa gulaszowa - 180 kg, zupa grochowa - 180 kg, zupa jarzynowa - 180 kg, sos biały - 160 kg, sos pieczeniowy - 160 kg, sos myśliwski - 160 kg, sos grzybowy - 160 kg, sos pomidorowy - 160 kg, sos boloński - 100 kg, sos neapolitański - 100 kg, czosnek granulowany - 25 kg, fix do gulaszu - 100 kg, ziele angielskie - 25 kg, liść laurowy - 25 kg, majeranek - 25 kg, papryka słodka mielona - 50 kg, papryka ostra mielona - 10 kg, pieprz czarny mielony - 60 kg, sól - 2000 kg, bazylia - 10 kg, oregano - 10 kg, koper suszony - 20 kg, natka pietruszki suszona - 20 kg, bulion drobiowy - 2000 kg, przyprawa warzywna typu vegetta - 300 kg, kwasek cytrynowy - 30 kg, przyprawa w płynie typu maggi - 1000 l, ocet - 300 l..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.87.00.00-7, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.11.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie nr 5 - inne artykuły spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa innych artykułów spożywczych do ZK w Krzywańcu w n/w ilościach: herbata - 1000 kg, majonez - 300 kg, musztarda - 300 kg, budyń - 30 kg, galaretka - 20 kg, kisiel - 50 kg, proszek do pieczenia - 30 szt., krem czekoladowy - 30 kg, cukier waniliowy - 30 szt., kakao - 20 kg, paluszki słone - 400 szt., wafelki - 30 kg, ptasie mleczko - 30 kg, cukierki czekoladowe - 30 kg, biszkopty - 30 kg, Lizak - 300 szt., Kaszka ryżowa błyskawiczna - 50 kg, kaszka mleczno - ryżowa - 20 kg, ciastka maślane - 30 kg, Herbata owocowa - 50 kg, płatki kukurydziane - 60 kg, płatki kukurydziane w polewie czekoladowej - 40 kg, syrop owocowy - 100 l, bita śmietana - 30 szt., sok - 100 l, czekolada mleczna - 10 kg, wafle ryżowe - 30 kg, chrupki kukurydziane - 360 szt., cukier - 15000 kg, woda źródlana - 3000 szt., kawa zbożowa - 700 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1, 15.83.31.00-7, 15.80.00.00-6, 15.84.20.00-2, 15.84.10.00-5, 15.84.23.00-5, 15.61.33.11-1, 15.32.18.00-2, 15.32.10.00-4, 15.98.13.00-8, 15.86.12.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.