eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Boninna przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektuMŁODZI - PROFESJONALNI 2

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-02-20

Bonin: na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2
Numer ogłoszenia: 60760 - 2014; data zamieszczenia: 20.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie , Bonin 1, 76-009 Bonin, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 342 28 92, faks 94 342 28 92.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zsbonin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu. Cel szczegółowy, który musi zostać osiągnięty dzięki zajęciom: Nabycie przez Uczestników dodatkowych umiejętności zawodowych. 1. Część I - Kraina kwitnącej wiśni - warsztaty z zakładania ogrodu japońskiego dla uczniów Technikum i ZSZ Realizacja 70 h zajęć praktycznych przez 20 uczniów. Nauka praktycznych umiejętności czytania projektu technicznego, posługiwanie się narzędziami ogrodniczymi, nasadzenia i pielęgnacja roślin. Uczniowie opracują koncepcję, zaplanują działania oraz założą ogród wg Projektu W ogrodzie ZEN posiadanego przez Zamawiającego. Produkt: realizacja 70 h zajęć podczas których zostanie wykonany ogród na podstawie projektu wykonanego przez uczniów i uczennice, dokumentacja fotograficzna, 20 zaświadczeń ukończenia kursu. Termin realizacji IV - XI 2014 roku 2. Część II - Orient w kuchni - warsztaty kulinarne dla uczniów Technikum i ZSZ Warsztaty kulinarne: zapoznanie uczniów ze specyfikacją kultury orientu, receptur, składników i przypraw. Pod okiem mistrza przygotują specjały kuchni, nauczą się technik, ekspozycji i dekorowania dań. I edycja: 6 uczniów x 30 h II edycja 6 uczniów x 30h Produkt: 60h zajęć, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń o ukończeniu kursu. Termin realizacji: I edycja: III - VI 2014 roku II edycja: VII - XII 2014 roku 3. Część III - Stoliczku nakryj się! - warsztaty kulinarne i szkolenie z zakresu cateringu dla Technikum i ZSZ Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kursu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: III 2014 roku II edycja: IV - IX 2014 roku 4. Część IV - Shake - kurs barmański dla uczniów Technikum i ZSZ zorganizowany poza terenem szkoły Uczestnicy nabędą umiejętności obsługi konsumenta, zapoznają się z zasadami miksologii, towaroznawstwa, psychologii sprzedaży, elementów kelnerskich technik nalewania. Opanują wiadomości teoretyczne i praktyczne niezbędne do pracy w zawodzie barmana. Produkt: realizacja 40 h szkolenia, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń ukończenia kursu Termin realizacji: VII - VIII 2014 roku 5. Część V - Mała czarna - szkolenie baristyczne dla uczniów klas Technikum Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14 h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kurtsu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku 6. Część VI - Money, Money - dla uczniów Technikum i ZSZ Uczestnicy szkolenia zapoznają się z aspektami prawnymi prowadzenia działalności gospodarczej, prawem pracy, rozliczeniami publiczno-prawnymi, rachunkowością w małej firmie,, reklamą i marketingiem, źródłami finansowania. W ramach indywidualnego doradztwa uczniowie i uczennice stworzą biznes plany. I edycja 10 uczestników x 30h warsztatów, 1 uczestnik x 10 h x 6 uczestników II edycja 10 uczestników x 30h, 1 uczestnik x 10 h szkolenia x 30 Produkt: 120 h szkolenia, 60 h spotkań indywidualnych, 20 biznes planów, 20 zaświadczeń ukończenia szkolenia, dokumentacja fotograficzna. Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie: - zapewnić kadrę posiadającą wymagane wykształcenie, kwalifikacje i doświadczenie zawodowe, - prowadzenia Dziennika zajęć, - dokonania ewaluacji zajęć w zakresie zdobycia przez Uczestników oczekiwanych kwalifikacji i umiejętności, - przedstawienia Zamawiającemu list obecności, Dzienników zajęć oraz Raportu końcowego potwierdzającego osiągnięcie zakładanego celu, - współpracy z Zamawiającym w zakresie ustalania dokładnego harmonogramu zajęć, - wydania każdemu z Uczestników oznaczonego zgodnie z zasadami oznaczania projektów PO KL imiennego zaświadczenia potwierdzającego ukończenie kursu zgodnie z Rozporządzeniem MEN. - zapewnić możliwość stałego, bezpośredniego kontaktu z zamawiającym, w tym informować Zamawiającego na bieżąco o harmonogramie zajęć oraz umożliwić mu przeprowadzenie wizyt monitorujących w miejscu realizacji zamówienia, - zapewnić warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie szkolenia. Ponadto Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie w sytuacjach gdzie jest to wymagane: - sfinansować niezbędne badania lekarskie przed rozpoczęciem kursu, - w przypadku zajęć trwających więcej niż 4 godziny w ciągu dnia zapewnić catering podczas zajęć, tj. w tym co najmniej kawa/herbata dostępne podczas każdej z przerw, ciastka (np. mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 15 dag różnych ciastek na 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej niegazowanej - 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej gazowanej - 1 osobę, cukier podany w cukiernicy, mleko płynne 2%, cytryny. Sposób podania - estetycznie, w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. Wykonawca przy oferowaniu ceteringu zapewni świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. W przypadku szkoleń trwających więcej niż 6 godzin w czasie jednego dnia Wykonawca zapewni Uczestnikom jeden ciepły posiłek składający się z co najmniej drugiego dania (gramatura min. 500 g) Dodatkowe informacje dotyczące zajęć: - łączny czas zajęć grupowych w ciągu jednego dnia nie może przekroczyć 8 godzin szkoleniowych, - 1 godzina szkoleniowa odpowiada 1 godzinie lekcyjnej, tj. 45 minut. Ponadto Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamówienia w sposób zgodny z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) i co za tym idzie przetwarzać dane osobowe Uczestników tylko i wyłącznie w celu realizacji niniejszego zamówienia..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Doświadczenie - 20

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwości dokonania zmiany umowy w formie aneksów w niżej wymienionych przypadkach: - w uzasadnionych przypadkach za zgodą Zamawiającego możliwa jest zmiana terminu realizacji zamówienia jeżeli dotrzymanie terminu nie będzie możliwe z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy, - w przypadku zmian na liście Uczestników projektu i/lub Indywidualnych Planów Działania liczba osób biorących udział w poszczególnych zajęciach może ulec zmianie. Do obliczenia należnego wynagrodzenia zastosuje się wówczas algorytm (cena ryczałtowa za daną liczbę uczestników przewidzianych SIWZ * liczba Uczestników biorących udział w zajęciach).

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zsbonin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie, Bonin 1, 76-009 Bonin..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.02.2014 godzina 12:00, miejsce: w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie, Bonin 1, 76-009 Bonin..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt współfinansowany jest przez Unie Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.