Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-02-20
Bonin: na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych
dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2
Numer ogłoszenia: 60760 - 2014; data zamieszczenia: 20.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wincentego Witosa w Boninie , Bonin 1, 76-009 Bonin, woj. zachodniopomorskie, tel. 94 342 28 92, faks 94 342 28 92.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zsbonin.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: na przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu: MŁODZI - PROFESJONALNI 2.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla Uczestników projektu. Cel szczegółowy, który musi zostać osiągnięty dzięki zajęciom: Nabycie przez Uczestników dodatkowych umiejętności zawodowych. 1. Część I - Kraina kwitnącej wiśni - warsztaty z zakładania ogrodu japońskiego dla uczniów Technikum i ZSZ Realizacja 70 h zajęć praktycznych przez 20 uczniów. Nauka praktycznych umiejętności czytania projektu technicznego, posługiwanie się narzędziami ogrodniczymi, nasadzenia i pielęgnacja roślin. Uczniowie opracują koncepcję, zaplanują działania oraz założą ogród wg Projektu W ogrodzie ZEN posiadanego przez Zamawiającego. Produkt: realizacja 70 h zajęć podczas których zostanie wykonany ogród na podstawie projektu wykonanego przez uczniów i uczennice, dokumentacja fotograficzna, 20 zaświadczeń ukończenia kursu. Termin realizacji IV - XI 2014 roku 2. Część II - Orient w kuchni - warsztaty kulinarne dla uczniów Technikum i ZSZ Warsztaty kulinarne: zapoznanie uczniów ze specyfikacją kultury orientu, receptur, składników i przypraw. Pod okiem mistrza przygotują specjały kuchni, nauczą się technik, ekspozycji i dekorowania dań. I edycja: 6 uczniów x 30 h II edycja 6 uczniów x 30h Produkt: 60h zajęć, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń o ukończeniu kursu. Termin realizacji: I edycja: III - VI 2014 roku II edycja: VII - XII 2014 roku 3. Część III - Stoliczku nakryj się! - warsztaty kulinarne i szkolenie z zakresu cateringu dla Technikum i ZSZ Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kursu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: III 2014 roku II edycja: IV - IX 2014 roku 4. Część IV - Shake - kurs barmański dla uczniów Technikum i ZSZ zorganizowany poza terenem szkoły Uczestnicy nabędą umiejętności obsługi konsumenta, zapoznają się z zasadami miksologii, towaroznawstwa, psychologii sprzedaży, elementów kelnerskich technik nalewania. Opanują wiadomości teoretyczne i praktyczne niezbędne do pracy w zawodzie barmana. Produkt: realizacja 40 h szkolenia, dokumentacja fotograficzna, 12 zaświadczeń ukończenia kursu Termin realizacji: VII - VIII 2014 roku 5. Część V - Mała czarna - szkolenie baristyczne dla uczniów klas Technikum Uczniowie nabędą umiejętności balistyczne, profesjonalnego parzenia kawy, obsługi maszyn barowych. I edycja 10 uczestników x 7h II edycja 10 uczestników x 7h Produkt: 14 h szkolenia, 20 zaświadczeń ukończenia kurtsu, dokumentacja fotograficzna Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku 6. Część VI - Money, Money - dla uczniów Technikum i ZSZ Uczestnicy szkolenia zapoznają się z aspektami prawnymi prowadzenia działalności gospodarczej, prawem pracy, rozliczeniami publiczno-prawnymi, rachunkowością w małej firmie,, reklamą i marketingiem, źródłami finansowania. W ramach indywidualnego doradztwa uczniowie i uczennice stworzą biznes plany. I edycja 10 uczestników x 30h warsztatów, 1 uczestnik x 10 h x 6 uczestników II edycja 10 uczestników x 30h, 1 uczestnik x 10 h szkolenia x 30 Produkt: 120 h szkolenia, 60 h spotkań indywidualnych, 20 biznes planów, 20 zaświadczeń ukończenia szkolenia, dokumentacja fotograficzna. Termin realizacji: I edycja: IV - VI 2014 roku II edycja: VII - IX 2014 roku Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie: - zapewnić kadrę posiadającą wymagane wykształcenie, kwalifikacje i doświadczenie zawodowe, - prowadzenia Dziennika zajęć, - dokonania ewaluacji zajęć w zakresie zdobycia przez Uczestników oczekiwanych kwalifikacji i umiejętności, - przedstawienia Zamawiającemu list obecności, Dzienników zajęć oraz Raportu końcowego potwierdzającego osiągnięcie zakładanego celu, - współpracy z Zamawiającym w zakresie ustalania dokładnego harmonogramu zajęć, - wydania każdemu z Uczestników oznaczonego zgodnie z zasadami oznaczania projektów PO KL imiennego zaświadczenia potwierdzającego ukończenie kursu zgodnie z Rozporządzeniem MEN. - zapewnić możliwość stałego, bezpośredniego kontaktu z zamawiającym, w tym informować Zamawiającego na bieżąco o harmonogramie zajęć oraz umożliwić mu przeprowadzenie wizyt monitorujących w miejscu realizacji zamówienia, - zapewnić warunki pracy zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy w trakcie szkolenia. Ponadto Wykonawca w ramach zamówienia zobowiązany będzie w sytuacjach gdzie jest to wymagane: - sfinansować niezbędne badania lekarskie przed rozpoczęciem kursu, - w przypadku zajęć trwających więcej niż 4 godziny w ciągu dnia zapewnić catering podczas zajęć, tj. w tym co najmniej kawa/herbata dostępne podczas każdej z przerw, ciastka (np. mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 15 dag różnych ciastek na 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej niegazowanej - 1 osobę, 1 x 0,33 l wody mineralnej gazowanej - 1 osobę, cukier podany w cukiernicy, mleko płynne 2%, cytryny. Sposób podania - estetycznie, w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. Wykonawca przy oferowaniu ceteringu zapewni świeże produkty. Wyżywienie powinno spełniać wymogi aktualnych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia. W przypadku szkoleń trwających więcej niż 6 godzin w czasie jednego dnia Wykonawca zapewni Uczestnikom jeden ciepły posiłek składający się z co najmniej drugiego dania (gramatura min. 500 g) Dodatkowe informacje dotyczące zajęć: - łączny czas zajęć grupowych w ciągu jednego dnia nie może przekroczyć 8 godzin szkoleniowych, - 1 godzina szkoleniowa odpowiada 1 godzinie lekcyjnej, tj. 45 minut. Ponadto Wykonawca zobowiązuje się do realizacji zamówienia w sposób zgodny z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz w rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) i co za tym idzie przetwarzać dane osobowe Uczestników tylko i wyłącznie w celu realizacji niniejszego zamówienia..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 80
- 2 - Doświadczenie - 20
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwości dokonania zmiany umowy w formie aneksów w niżej wymienionych przypadkach: - w uzasadnionych przypadkach za zgodą Zamawiającego możliwa jest zmiana terminu realizacji zamówienia jeżeli dotrzymanie terminu nie będzie możliwe z przyczyn nie leżących po stronie Wykonawcy, - w przypadku zmian na liście Uczestników projektu i/lub Indywidualnych Planów Działania liczba osób biorących udział w poszczególnych zajęciach może ulec zmianie. Do obliczenia należnego wynagrodzenia zastosuje się wówczas algorytm (cena ryczałtowa za daną liczbę uczestników przewidzianych SIWZ * liczba Uczestników biorących udział w zajęciach).
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zsbonin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie, Bonin 1, 76-009 Bonin..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.02.2014 godzina 12:00, miejsce: w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. W. Witosa w Boninie, Bonin 1, 76-009 Bonin..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt współfinansowany jest przez Unie Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przeprowadzenie kursu dla uczniów z zakresu "Fotograficznych technik szlachetnych" w ramach projektu pn.: "Jestem zawodowcem 3.0" w ZSTiO nr 3 im. E. Abramowskiego w Katowicach
- Usługi szkoleniowe w zakresie realizacji szkoleń/kursów zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach realizacji projektu pn.: "Ekonomista + handlowiec = mistrz zawodowiec"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów dla uczestników i absolwentów OHP oraz młodzieży spoza OHP.
- Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie grupowego szkolenia dla 7 osób bezrobotnych
- Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia "Podstawy księgowości + ECDL BASE" dla 5 osób bezrobotnych, zarejestrowanych w Powiatowym Urzędzie Pracy w Starogardzie Gdańskim
- "Przeprowadzenie szkoleń zawodowych i kursów z zakresu kompetencji cyfrowych w ramach projektu: "Od szkolenia - do zatrudnienia"
więcej: Usługi szkolenia zawodowego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.