eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SosnowiecUsługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-02-21

Sosnowiec: Usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 61274 - 2014; data zamieszczenia: 21.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego , ul. Kościelna 13, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 032 2660885, faks 032 2661124.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.imp.sosnowiec.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytut Badawczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego . 2.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia uczestnikom kursu w każdym dniu trwania zajęć dydaktycznych i w ilości odpowiadającej zakwalifikowanej liczbie uczestników cateringu w formie: a)jednej przerwy kawowej śniadaniowej, podczas której każdy uczestnik otrzyma: napoje gorące (bez ograniczeń) kawa rozpuszczalna typu Jacobs Cronat Gold lub równoważna herbata czarna typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach herbata owocowa, zielona typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach dodatki: mleko zagęszczone niesłodzone typu Gostyń lub równoważne cytryna cukier biały, brązowny napoje zimne woda mineralna gazowana typu Nałęczowianka lub równoważne w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. woda mineralna niegazowana typu Nałęczowianka lub równoważne, w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. soki naturalne, owocowe 100% typu Hortex lub równoważne, min. 3 rodzaje (jabłko, pomarańcza, czarna porzeczka) min. 300 ml. os., kanapki przygotowane na różnego rodzaju pieczywie- min. 5 szt. /os. zawierająca co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ser żółty lub twarożek, lub wędlina lub łosoś, etc., b) jajko lub pomidor, lub ogórek świeży/kiszony, etc., c) majonez lub pasta, lub oliwki, lub anchois, etc.; dania śniadaniowe - np. tartinki, szaszłyki koktajlowe, muszle makaronowe nadziewane sałatką, jajka faszerowane, babeczki koktajlowe nadziewane, roladki nadziewane - min. 200 g/os. zimna płyta śniadaniowa (składająca się różnych rodzajów wędlin, serów, warzyw świeżych i marynowanych, 2 rodzaje sałatki, itp.) min. min. 150 g/os danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski, tosty itp. min. 150 g/os zestaw ciast porcjowanych (np. makowiec, jabłecznik, sernik, rurki z masą adwokatową) min. 150g/os zestaw ciasteczek bankietowych (typu delicje lub równoważne, typu pieguski lub równoważne, typu jeżyki lub równoważne) min. 3 rodzaje min. 3 szt./os Wykonawca zapewni również: -zastawę stołową porcelanową -sztućce -obrusy, serwety -obsługę kelnerską 2)przerwy obiadowej, podczas której każdy uczestnik otrzyma: napoje gorące (bez ograniczeń) kawa rozpuszczalna typu Jacobs Cronat Gold lub równoważna herbata czarna typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach herbata owocowa, zielona typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach dodatki: mleko zagęszczone niesłodzone typu Gostyń lub równoważne cytryna cukier biały, brązowny napoje zimne woda mineralna gazowana typu Nałęczowianka lub równoważne w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. woda mineralna niegazowana typu Nałęczowianka lub równoważne, w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. soki naturalne, owocowe 100% typu Hortex lub równoważne, min. 3 rodzaje (jabłko, pomarańcza, czarna porzeczka) min. 300 ml. os., Zestaw obiadowy będzie obejmował: zupy czyste i kremy, zupy typu - pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa itp., zupy typu gulaszowego. min. 400 ml/os dania obiadowe: mięsne - zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ziemniaki (gotowane, zapiekane, duszone, frytki, faszerowane) lub ryż (brązowy, biały, dziki), lub makaron, lub kasza (perłowa, kuskus, gryczana), lub kluski (kładzione, śląskie, na parze, kopytka) etc. - 250 g./os. b) sztuka mięsa (min. 150 gram - bez sosu, z sosem - min. 180 gram) lub kotlet schabowy (min. 150 gram), lub ryba (z panierką min. 150gram, bez panierki min. 130 gram), lub udko z kurczaka - min. 150 gram, lub gulasz - potrawka min. 150 gram, lub kotlet mielony, etc. (min. 200 gram), lub inne danie obiadowe w jednej z form: makaron z sosem i z mięsem (np. carbonara, bolognese, z kurczakiem), lasagne z sosem bolońskim i mięsem lub mięsem i warzywami, ryba po grecku, pierogi etc. (min. 400 g.), c) 2 rodzaje surówek (min. 150 gram) lub warzywa gotowane etc. (min. 150 gram), sałatki z warzyw i owoców krajowych i zagranicznych Danie wegetariańskie- zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ziemniaki lub ryż, lub makaron, lub kasza, lub kluski śląskie, etc. - 250 g./os. b) kotlet sojowy lub kotlet warzywny, lub kotlet jajeczny, lub gulasz sojowy, lub gulasz warzywny, lub potrawka z warzyw, etc. - min. 150 gram/os. - ryby - duszone, smażone, pieczone, zapiekane c) 2 rodzaje surówek (min. 150 gram) lub warzywa gotowane, etc. - min. 150 gram/os. lub inne wegetariańskie danie obiadowe w jednej z form: makaron z sosem lub lasagne z warzywami, lub risotto warzywne, etc. - min. 400 g./os. Deser - ciasta pieczone z owocami i bakaliami, ciasta na zimno z galaretką i owocami, desery na bazie musów i przecierów owocowych, desery na bazie bitej śmietany, owoce egzotyczne, sałatki owocowe itp.- min. 200 g./os. Wykonawca zapewni również: -zastawę stołowa porcelanową -sztućce -obrusy, serwety -obsługę kelnerską Wymienione wyżej wartości w gramach/mililitrach są wartościami minimalnymi i wyznaczają wymagane minimalne ilości posiłków/napojów dla jednej osoby podczas jednego dnia Kursu. 3. W każdym dniu kursu 10% zestawów śniadaniowych oraz obiadowych stanowić będą posiłki wegetariańskie. 4.Terminy realizacji usługi: tydzień roboczy od poniedziałku do piątku; pomiędzy godz. 09.00 a 15.00, w terminach uzgodnionych z Zamawiającym w okresie od 10 marca 2014 r. do 19 grudnia 2014 r. (z przerwą wakacyjną: lipiec -sierpień) według przedstawionego poniżej harmonogramu: 5. Zamawiający zastrzega, że ilość zestawów może ulec zmniejszeniu w przypadku zmniejszenia liczby uczestników szkoleń. Wykonawca zostanie poinformowany o liczbie uczestników danego szkolenia najpóźniej na 2 dni przed ustalonym terminem szkolenia). 6. Zamawiający zastrzega, iż harmonogram kursu może ulec zmianie oraz kilka szkoleń może odbywać się jednocześnie. Zamawiający informuje również, że w przypadku zbyt malej liczby osób istnieje możliwość odwołania kursu. 7. Miejsce wykonania usługi: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia środowiskowego, ul. Kościelna 13, Sosnowiec 8. Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt w specjalistycznych termosach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, zgodnie z zasadami HACCP. Posiłki muszą być wykonane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, tylko ze świeżych produktów, dobranych zgodnie z zasada sezonowości. Nie można używać produktów typu instant (np. zupy w proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone gołąbki, klopsy, zrazy itp.). Zamawiający nie pokrywa kosztów transportu i noclegów osób wykonujących zamówienie. 9. Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. 10. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. 11. Maksymalna liczba osobodni (przy założeniu że wszystkie kursy się odbędą i będzie w nich uczestniczyła maksymalna ilość osób) wynosi 4020 12.Maksymalna ilość kursów to 23, co stanowi 156 dni trwania usługi..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.31.00.00 - Restauracyjne usługi kelnerskie 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.20.00.00 - Pola kempingowe i inne miejsca noclegowe, inne niż hotelowe 55.40.00.00 - Usługi podawania napojów 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 10.03.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 7.000 złotych

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie potwierdzające wiarygodność oferenta na podstawie art. 22 ust. 1, na formularzu stanowiącym załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie potwierdzające wiarygodność oferenta na podstawie art. 22 ust. 1, na formularzu stanowiącym załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie potwierdzające wiarygodność oferenta na podstawie art. 22 ust. 1, na formularzu stanowiącym załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie potwierdzające wiarygodność oferenta na podstawie art. 22 ust. 1, na formularzu stanowiącym załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie potwierdzające wiarygodność oferenta na podstawie art. 22 ust. 1, na formularzu stanowiącym załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Decyzja/zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydana na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225 z późn. zm.) potwierdzająca, że kuchnia, w której będą przygotowane posiłki spełnia konieczne wymagania higieniczno-sanitarne w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowego produktu. Decyzja/zezwolenie właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego wydana na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o Bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 171 poz. 1225 z późn. zm.) dopuszczająca samochód/ samochody Wykonawcy do przewozu żywności wraz z wykazem samochodów, którymi dysponuje Wykonawca w ramach świadczenia usługi.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmian zapisów umowy, w przypadku gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.imp.sosnowiec.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W Sekretariacie Głównym IMPiZŚ, pok.103, ul. Kościelna 13, Sosnowiec.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.03.2014 godzina 10:00, miejsce: W Sekretariacie Głównym IMPiZŚ, pok.103, ul. Kościelna 13, Sosnowiec.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.