eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GdańskUsługi dostarczania posiłków



Ogłoszenie z dnia 2010-03-19

Gdańsk: Usługi dostarczania posiłków
Numer ogłoszenia: 61707 - 2010; data zamieszczenia: 19.03.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Urząd Pracy w Gdańsku, ul. Podwale Przedmiejskie 30, 80-824 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3009340, 3009351, faks 0-58 3009343.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługi dostarczania posiłków.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązany jest: - we własnym zakresie ( własne zaplecze, materiały, transport) do obsługi gastronomicznej spotkań, które będą odbywały się na wskazanym przez Zamawiającego terenie województwa pomorskiego, - do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP, - do wyeksponowania przygotowanych posiłków, wyłożenia ich na zastawie porcelanowej, porcelitowej lub szklanej na stołach zapewnionych przez Zamawiającego, - do dostarczenia czystych naczyń i sztućców ze stali nierdzewnej oraz odebrania używanych naczyń (nie dopuszcza się naczyń i sztućców jednorazowych), - we własnym zakresie odebrać i zagospodarować odpady spożywcze powstałe w trakcie świadczenia przedmiotowych usług. W przypadku korzystania przez Zamawiającego z bufetu ciepłego i zimnego, zamawianego przy imprezach powyżej 70 osób Wykonawca zobowiązany jest do bieżącej obsługi spotkania. Przedmiot zamówienia składa się z dwóch części: I. Usługa cateringowa będzie się odbywała na terenie miast i okolic: - Trójmiasto, Tczew, Starogard Gdański, Nowy Dwór Gdański II. Usługa cateringowa będzie się odbywała na terenie powiatów: - wejherowskiego, słupskiego i lęborskiego. Wykonawca zobowiązany jest świadczyć usługi zgodnie z bieżącymi zamówieniami Zamawiającego. Poszczególne usługi cateringowe będą zlecane przez Zamawiającego z określeniem menu oraz terminem ich świadczenia, o którym Zamawiający poinformuje faxem lub e-mail-em Wykonawcę najpóźniej na 14 dni przed planowanym spotkaniem/szkoleniem/konferencją. Zamawiający dopuszcza możliwość zwiększenia przedmiotu zamówienia. W przypadku pozyskania dodatkowych środków na realizację przedmiotu zamówienia zostanie wprowadzony aneks do umowy zwiększający jej wartość. Menu: 1. kawa + herbata + ciastka kruche + woda + soki 2. kanapki (dwa warianty) 3. zimny bufet 4. ciepły bufet 5. pieczywo 6. ciasto 7. owoce Menu Co Gramatura lub ilość sz./os. 1. kawa (woda gorąca +saszetka+ cukier) bez limitu herbata (woda gorąca+saszetka+cukier) bez limitu woda mineralna 250ml sok owocowy 100% 150ml ciastka kruche 100g 2. kanapki na białym pieczywie: (ser, wędlina typu szynka, baleron, polędwica, ogórek, pomidor, sałata) 3szt. kanapki na ciemnym pieczywie: (ser, wędlina typu szynka, baleron, polędwica, ogórek, pomidor, sałata) 3szt. 3. półmisek wędlin polskich -typu szynka, baleron, polędwica 50g sałatka jarzynowa tradycyjna 150g sałatka grecka z fetą i oliwkami 100g śledzie w oleju 100g śledzie po cygańsku 100g sałatka z kurczaka i pieczarek w curry 100g 4. pieczywo do bufetu zimnego i ciepłego 2szt. 5. warzywa z grilla z ziołami 150g barszcz czerwony z pasztecikami 300ml/50g bigos myśliwski z pokrojoną w kostki białą kiełbasą 300g szaszłyk drobiowy 100g Boeuf Strogonoff 200ml 6. jabłecznik, sernik, babka piaskowa 150g 7. świeże owoce (banan, mandarynka, winogrona, jabłko) 300g.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: usługo dostarczania posiłków

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.03.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Firma Gastronomiczno-Handlowo-Usługowa BISTRO, ul. Basztowa 15, 83-200 Starogard Gdański, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 44018,69 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 47100,00

  • Oferta z najniższą ceną: 47100,00 / Oferta z najwyższą ceną: 60932,88

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Usługi cateringowe są usługami powszechnie dostępnymi o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podst. art 11 ust 8. Usługi te na terenie województwa pomorskiego są świadczone zarówno przez firmy prywatne, hotele jak i restauracje. W związku z tym jest to usługa powszechnie dostępna praktycznie w każdym mieście wojeództwa. Jest to usługa kompleksowej i profesjonalnej obsługi pod kątem gastronomicznym wszelkiego rodzaju spotkań, przyjęć itp. Jest to dostarczanie gotowych dań, takich jak: zimne przekąski (kanapki, koreczki, sałatki) dania główne gorące oraz desery ( ciasta, owoce). Wszystkie podmioty gospodarcze świadczące usługi cateringowe posiadają odpowiednie zaplecze kuchenne, profesjonalną obsługę, dysponują nowoczesnymi urządzeniami i zastawami serwisowymi. Catering to bardzo wygodny sposób do zapewnienia odpowiedniej ilości profesjonalnie przygotowanych potraw na stołach, czy tez bufetach. W związku z tym możliwe było przeprowadzenie postępowania w trybie zapytania o cenę.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.