Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.
Ogłoszenie z dnia 2019-11-28
Ogłoszenie nr 629091-N-2019 z dnia 2019-11-28 r.
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie: Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie, krajowy numer identyfikacyjny
23109500700000, ul.
Szarocin
1
,
58-400
Kamienna Góra, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
0-75 742 44 20, e-mail
szarocin@post.pl, faks
0-75 742 44 20.
Adres strony internetowej (URL): www.dpsszarocin.wordpress.com
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
www.dpsszarocin.wordpress.com
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w formie pisemnej
Adres:
Dom Pomocy Społecznej w Szarocinie, Szarocin 1, 58-400 Kamienna Góra
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie
Numer referencyjny:
1/D/2019
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Szarocinie. 2. Przedmiot zamówienia podzielony został na siedem części: Część 1 Artykuły spożywcze różne Część 2 Nabiał i mleko Część 3 Pieczywo Część 4 Warzywa i owoce Część 5 Mięso i wyroby wędliniarskie Część 6 Ryby, mrożonki i przetwory warzywno - owocowe Część 7 Jaja 3. Szczegółowe zestawienie asortymentowe zamawianych artykułów żywnościowych zawarte jest w poniższych tabelach. 4. Użyte w załącznikach nazwy własne (towaru lub producenta) oznaczają, iż oferowany artykuł powinien być równoważy do wskazanych, tzn. powinien posiadać porównywalną wartość odżywczą i energetyczną oraz zawartość składników, a także posiadać nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz zbliżone walory smakowe. 5. Zamawiający na bazie doświadczeń z lat ubiegłych oszacował zapotrzebowanie na wymienione artykuły na okres 12 miesięcy. Ilości te (podane w załącznikach) stanowią wartość szacunkową, co oznacza, że ostateczna ilość zamawiana na podstawie umowy może ulec zmianie. 6. Dostawy artykułów żywnościowych odbywać się będą w dni robocze od poniedziałku do soboty, za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, w godzinach od 6°° do godziny 13°°. Miejscem dostawy jest siedziba Zamawiającego (Pałac- kuchnia). 7. Zamawiający będzie zamawiał wyroby sukcesywnie, w miarę potrzeb - od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach od 7°°do godziny 13°°. 8. Dostawy realizowane będą w partiach, na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem, elektronicznie na adres e-mail lub numer faks Wykonawcy wskazany w umowie. W zamówieniu Zamawiający każdorazowo określi ilość i rodzaj zamawianego asortymentu. 9. Częstotliwość składanych zamówień uzależniona będzie od bieżących potrzeb Zamawiającego i zamawianego asortymentu. Szacuje się, że będzie ona średnio wynosiła: dla części 1, 4, 7 - jeden raz w tygodniu, dla części 5 - dwa razy w tygodniu, dla części 2 - 3 razy w tygodniu, dla części 3 - 6 razy w tygodniu i dla części 6 - wg zapotrzebowania. 10. Dostarczane artykuły żywnościowe będące przedmiotem umowy muszą być: - świeże, bardzo dobrej jakości i spełniać wszystkie obowiązujące w tym zakresie normy, - dostarczane w oryginalnych opakowaniach producenta, z etykietą handlową identyfikującą dany artykuł i z podanym na etykiecie terminem przydatności do spożycia (nie dotyczy warzyw i owoców), - dostarczane środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne dotyczące środków transportu żywności. 11. Podana w załącznikach waga (gramatura) dotyczy pojedynczego opakowania danego artykułu. Artykuły, dla których określono wagę opakowań nie mogą być dostarczane luzem. 12. Artykuły spożywcze powinny posiadać odpowiednio długie okresy (terminy) przydatności do spożycia, stosownie do rodzaju asortymentu. 13. W przypadku wykrycia wad zamówionych artykułów spożywczych lub ich niezgodności asortymentowej i ilościowej ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo złożenia reklamacji. W przypadku złożenia uzasadnionej reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest wymienić niezwłocznie i na własny koszt towar wadliwy na wolny od wad i/lub dostarczyć (uzupełnić) asortyment i ilości zgodnie z zamówieniem. 14. Reklamacje mogą być zgłaszane telefonicznie lub pisemnie przez przedstawicieli Zamawiającego wymienionych w umowie. W przypadku pisemnego zgłoszenia reklamacji, Wykonawca zobowiązany jest również pisemnie potwierdzić fakt jej przyjęcia. 15. W przypadku wystąpienia trzech udokumentowanych reklamacji, Zamawiający ma prawo do rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. 16. W przypadku, gdy Wykonawca nie dostarczy przedmiotu umowy w ustalonych terminach lub gdy wskutek reklamacji nie dokona niezwłocznej wymiany towaru wadliwego na wolny od wad i/lub uzupełnienia asortymentu i ilości, Zamawiający ma prawo dokonać zakupu u innego dostawcy w asortymencie i ilościach odpowiadających niezrealizowanej/niewymienionej dostawie, co będzie skutkować zmniejszeniem ilości przedmiotu umowy o wielkość tego zakupu. 17. W przypadku zaistnienia sytuacji określonej w pkt 16, Wykonawca zobowiązany będzie do zwrotu Zamawiającemu kwoty wynikającej z różnicy pomiędzy ceną zakupu a ceną wynikającą z umowy, po uprzednim przesłaniu do Wykonawcy kopii faktury zakupu danego asortymentu. 18. Do obowiązków Wykonawcy, który złoży ofertę najkorzystniejszą na Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno - owocowe, należeć będzie nieodpłatne wyposażenie Zamawiającego w 4 szt. zamrażarek, każda o pojemności 350 litrów - na czas trwania umowy. Powyższe winno być wkalkulowane w cenę oferty. Część 1. Artykuły spożywcze różne 1. Makaron nitki 250 g (4 jajeczny) - 180kg 2. Makaron świderki po 2,5 kg z mąki durum - 400kg 3. Makaron kolanka po 2,5 kg z mąki durum - 100kg 4. Woda mineralna gazowana - butelki 0,5 l - 600l 5. Woda mineralna gazowana - butelki 1,5 l - 1500l 6. Woda mineralna niegazowana - butelki 0,5 l - 400l 7. Sól po 1 kg - 600kg 8. Pasztet z drobiu 160g (typu prochowicki) -400kg 9. Pasztet z drobiu 300g (typu prochowicki) - 350kg 10. Konserwy mięsne wieprzowe 300g - 350kg 11. Pasztet wieprzowy 500g - 50kg 12. Ogórek konserwowy po 900 g - 400kg 13. Mąka pszenna typ 500 po 1 kg - 200kg 14. Mąka tortowa typ 450 po 1 kg - 600kg 15. Mąka ziemniaczana po 1 kg - 50kg 16. Kasza manna po 1 kg - 200kg 17. Kasza jęczmienna po 1 kg - 300kg 18. Kasza kukurydziana po 0,5 kg - 50kg 19. Cukier - wyrób polski - Kategoria I po 1 kg - 3600kg 20. Cukier puder po 0,5 kg - 20kg 21. Groszek konserwowy po 400 g - 200kg 22. Musztarda po 1 kg - 80kg 23. Ocet po 1 l - 120l 24. Olej roślinny (opak. 1 l) - 200l 25. Olej roślinny (opak. 3 l) - 300l 26. Olej słonecznikowy (opak. 1 l) - 120l 27. Miód naturalny po 900 g- PSZCZELI - 100kg 28. Dżemy po 280 g - 280kg 29. Powidła śliwkowe po 300g - 100kg 30. Marmolada wieloowocowa po 1 kg - 60kg 31. Masa makowa po 850 g - 20kg 32. Brzoskwinie w puszce po 850 g - 20kg 33. Wiórki kokosowe po 100 g - 5kg 34. Rodzynki po 500 g - 10kg 35. Cukier waniliowy po 1 kg - 5kg 36. Kwasek cytrynowy po 1 kg - 5kg 37. Proszek do pieczenia po 1 kg - 5kg 38. Żelatyna po 1 kg - 10kg 39. Konserwa makrela w pomidorach po 170 g - 180kg 40. Konserwa makrela w oleju po 170 g - 160kg 41. Konserwa szprot podwędzany po 170 g - 30kg 42. Pieczarki marynowane po 850 g - 70kg 43. Płatki kukurydziane po 500 g - 120kg 44. Płatki owsiane błyskawiczne po 400 g - 80kg 45. Płatki jęczmienne błyskawiczne po 400 g - 30kg 46. Ananasy w puszce po 500 g - 30kg 47. Napoje owocowe różne gazowane po 1,5 l - 180szt. 48. Napoje owocowe różne niegazowane po 1,5 l - 180szt. 49. Aromaty do ciast różne po 9 ml - 30szt. 50. Soda oczyszczona po 500g - 5kg 51. Fasola konserwowa czerwona 400g - 70kg 52. Cieciorka konserwowa 400g - 80kg 53. Majonez 700 g typu Winiary - 600kg 54. Oranżada różna po 1,5 l - 180szt. Część 2. Nabiał i mleko 1. Ser biały półtłusty - 1200kg 2. Ser topiony kostka kremowy 100g - 400kg 3. Serek homogenizowany po 150 g typu Danio - 600kg 4. Śmietana 18% - 800l 5. Śmietana 30% - 50l 6. Jogurt owocowy po 115 g typu Danon - 500szt. 7. Jogurt naturalny po 150 g min. 3% tłuszczu w 100g produktu - 2500szt. 8. Jogurt owocowy po 150 g typu Jogobella - 5000szt. 9. Masło extra min. 82% tłuszczu zwierzęcego (osełka po 100g) - 200kg 10. Masło extra min 82% tłuszczu zwierzęcego pakowane po 1 kg - 50kg 11. Masło smakowe typu smaksełko po 100g - 60kg 12. Margaryna z masłem do smarowania pieczywa min 5% masła - 900kg 13. Margaryna do smarowania pieczywa typu Śniadaniowa, Smakowita maślany smak - 900kg 14. Ser żółty (typu gouda) - 150kg 15. Ser żółty (typu salami) - 400kg 16. Ser żółty typu dziurawiec - 200kg 17. Ser żółty typu morski - 50kg 18. Ser żółty EDAMSKI - 50kg 19. Ser żółty dziurawiec typu RYCKI - 50kg 20. Ser żółty typu rolada ustrzycka - 150kg 21. Ser żółty wędzony - 50kg 22. Margaryna do pieczenia typu KASIA - 100kg 23. Margaryna mleczna - 350kg 24. Mleko 1l 2% tłuszczu - 6000l 25. Maślanka 1l - 200l 26. Kefir 380g - 2000szt. 27. Serek wiejski 150g - 2000szt. 28. Serek kanapkowy po 150 g - 300szt. 29. Serek typu mój ulubiony po 450 g - 200szt. 30. Deser ryżowy po 150 g - 300szt. 31. Deser - kaszka po 150 g - 300szt. 32. Deser - serniczek po 150 g - 300szt. 33. Serek typu mój ulubiony 200 g - 450szt. 34. Ser biały mielony 1 kg - 350kg 35. Serek kanapkowy typu Łaciaty 135 g (różne smaki) - 600szt. 36. Serek typu Almette 150 g - 240szt. Część 3. Pieczywo 1. Chleb zwykły krojony 600 g - 7000kg 2. Chleb z orkiszem krojony 500 g - 350kg 3. Chleb typu FITNNESS krojony 500 g - 350kg 4. Chleb IG dla diabetyków 500 g - 350kg 5. Chleb żytni razowy ze słonecznikiem 500 g - 350kg 6. Chleb graham 500 g - 350kg 7. Bułka pszenna wrocławska krojona 400 g - 5000kg 8. Bułka mała pszenne po 50g - 13000szt. 9. Bułka tarta - 100kg 10. Bułka słodka z serem 100g - 2500szt. 11. Bułka słodka z marmoladą 100g - 1500szt. 12. Bułka słodka z jagodami 100g - 500szt. 13. Pączki z marmoladą - 200szt. 14. Pączki z nadzieniem różanym - 200szt. 15. Rogal zwykły po 90 g - 2000szt. 16. Rogal maślany po 50 g - 7000szt. 17. Bułka maślana 90g - 2000szt. 18. Ciasto - sernik - 100kg 19. Ciasto - makowiec - 100kg 20. Ciasto - jabłecznik - 100kg Część 4 . Warzywa i owoce 1. Burak czerwony - 800kg 2. Cebula - 600kg 3. Marchew - 2000kg 4. Seler - 250kg 5. Ziemniaki młode - 4000kg 6. Ziemniaki - 11000kg 7. Ogórek świeży od 01.01.2020 do 30.06.2020 i od 01.11.2020 do 31.12.2020 - 4000kg 8. Ogórek świeży od 01.07.2020 do 31.10.2020 - 6000kg 9. Ogórek małosolny - 200kg 10. Ogórek kiszony - 300kg 11. Kapusta pekińska - 150kg 12. Kapusta kiszona - 800kg 13. Kapusta biała młoda - 500szt. 14. Kapusta biała - 400kg 15. Kapusta włoska - 50szt. 16. Kapusta czerwona - 120kg 17. Sałata zielona - 1300szt. 18. Kalafior świeży - 150szt. 19. Koper świeży - 1500pęczek 20. Pietruszka natka świeża - 1500pęczek 21. Jabłka - 4000kg 22. Pomidory świeże od 01.01.2020 do 30.06.2020 i od 01.11.2020 do 31.12.2020 - 800kg 23. Pomidory świeże od 01.07.2020 do 31.10.2020 - 1000kg 24. Pomidor malinowy od 01.07.2020 do 31.10.2020 - 200kg 25. Szczypior - 1500pęczek 26. Czosnek krajowy - 400szt. 27. Pietruszka korzeń - 250kg 28. Por - 250kg 29. Cytryna - 500kg 30. Groch łuskany po 5 kg - 250kg 31. Fasola Jasiek po 500 g - 150kg 32. Orzech włoski łuskany - 5kg 33. Rzodkiewka - 2500pęczek 34. Rabarbar - 30kg 35. Botwina - 200pęczek 36. Brokuł - 50szt. 37. Fasolka szparagowa żółta od 01.07.2020 do 31.10.2020 - 50kg 38. Fasolka szparagowa zielona od 01.07.2020 do 31.10.2020 - 100kg 39. Sałata lodowa - 100szt. 40. Pieczarka świeża - 300kg Część 5. Mięso i wyroby wędliniarskie 1. Filet z piersi kurczaka - 300kg 2. Uda z kurczaka z obciętym grzbietem - 900kg 3. Skrzydełko z kurczaka - 50kg 4. Porcja rosołowa z kurczaka - 1500kg 5. Kurczak świeży - 600kg 6. Udziec z indyka b/k - 200kg 7. Wątroba wieprzowa - 250kg 8. Wołowina - pręga b/k - 50kg 9. Wołowina - ligawa b/k - 50kg 10. Wołowina b/k pieczeniowa - 100kg 11. Wieprzowina - golonka tylna - 50kg 12. Wieprzowina - szynka b/k - 800kg 13. Wieprzowina - łopatka b/k i bez tłuszczu - 150kg 14. Wieprzowina - karkówka b/k - 500kg 15. Wieprzowina - biodrówka b/k - 50kg 16. Wieprzowina - pachwina - 50kg 17. Wieprzowina - nóżki - 50kg 18. Wieprzowina - przedgolonki - 50kg 19. Wieprzowina-schab b/k - 500kg 20. Żeberka wieprzowe trójkąty - 90kg 21. Wieprzowina - kości schabowe -150kg 22. Parówka z szynki - 100kg 23. Polędwica drobiowa - 200kg 24. Polędwica z warzywami - 200kg 25. Kiełbasa parówkowa serdelki - 500kg 26. Kiełbasa śląska- 200kg 27. Kiełbasa szynkowa - 100kg 28. Kiełbasa szynkowa drobiowa - 150kg 29. Kiełbasa wiejska - 50kg 30. Kiełbasa mielonka - 70kg 31. Kiełbasa zwyczajna - 600kg 32. Kiełbasa krakowska - 200kg 33. Kiełbasa mortadela - 150kg 34. Kiełbasa piwna - 30kg 35. Kiełbasa biała parzona - 80kg 36. Kiełbasa biała surowa - 30kg 37. Kiełbasa żywiecka - 150kg 38. Kiełbasa golonkowa - 30kg 39. Kiełbasa jałowcowa - 80kg 40. Schab wędzony - 50kg 41. Schab pieczony - 50kg 42. Polędwica sopocka - 200kg 43. Ogonówka wędzona - 50kg 44. Baleron - 50kg 45. Pierś wędzona z indyka - 30kg 46. Filet z piersi indyka - 50kg 47. Boczek surowy - 120kg 48. Boczek wędzony parzony - 80kg 49. Boczek faszerowany - 30kg 50. Rolada boczkowa - 30kg 51. Szynka gotowana - 150kg 52. Szynka typu z pieca - 60kg 53. Szynka typu krucha - 60kg 54. Szynka drobiowa prasowana - 50kg 55. Salceson drobiowy z kurczaka - 100kg 56. Salceson drobiowy z indyka - 100kg 57. Salceson wieprzowy włoski - 100kg 58. Kaszanka z podrobami - 300kg 59. Pieczeń wieprzowa - 80kg 60. Pieczeń a´la kaczka - 40kg 61. Pasztet zapiekany - 150kg 62. Pasztetowa drobiowa - 200kg 63. Słonina świeża bez skóry - 120kg 64. Żołądki drobiowe świeże - 40kg 65. Żołądki z indyka świeże - 40kg 66. Kości wędzone wieprzowe - 150kg 67. Pachwina wędzona - 30kg 68. Szynka konserwowa prasowana - 150kg 69. Kiełbasa salami - 10kg 70. Kiełbasa ze świniobicia - 20kg 71. Kabanosy wieprzowe - 15kg 72. Kabanosy drobiowe - 15kg 73. Kiełbasa biała z szynki - 50kg 74. Parówka z fileta - 50kg 75. Pasztet borowikowy - 50kg 76. Pasztetowa wędzona - 50kg 77. Kiełbasa wieprzowa z cielęciną - 30kg 78. Kiełbasa geesowska - 30kg 79. Kiełbasa myśliwska - 20kg Część 6. Ryby, mrożonki i przetwory warzywno owocowe 1. Filet z dorsza mrożony SHP, bez glazury - 500kg 2. Miruna mrożona - filet SHP, bez glazury - 500kg 3. Śledź a´la Matjas - 300kg 4. Śledź po kaszubsku - 50kg 5. Śledź po wiejsku - 150kg 6. Pyzy z mięsem - 320kg 7. Pyzy ziemniaczane - 200kg 8. Knedle z truskawkami - 240kg 9. Mrożonka wiosenna 7 skład. - 500kg 10. Mrożonka włoszczyzna paski - 1000kg 11. Mrożonka bukiet warzyw - 400kg 12. Mrożonka kompotowa - 500kg 13. Kalafior mrożony - 100kg 14. Truskawka mrożona - 80kg 15. Fasola mrożona szparagowa - 300kg 16. Lody różne na patyku po 50 ml - 300szt. 17. Lody różne na patyku po 110 ml - 450szt. 18. Lody rożne rożek po 110 ml - 300szt. 19. Lody różne w kubku po 200 ml - 150szt. 20. Lody różne po 5 l - 50l 21. Pierogi z serem - 120kg 22. Pierogi ruskie - 120kg 23. Tłuszcz FRYTURA - 30kg 24. Szczaw konserwowy - 40kg 25. Jabłka prażone "szarlotka" - 300kg 26. Margaryna w płynie po 3,7 l - 15szt. 27. Ćwiartka z kurczaka mrożona - 360kg 28. Czarna porzeczka mrożona - 100kg 29. Kluski śląskie z dziurą - 120kg 30. Mrożone leczo - 120kg 31. Malina mrożona - 80kg 32. Szpinak rozdrobniony - 50kg 33. Koncentrat owocowy po 5 l (Kanister) bez syntetycznych barwników i substancji słodzących - 20szt. Część 7. Jaja 1. Jaja kurze "L" - 40000szt.
II.5) Główny kod CPV: 15800000-6
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
15600000-4 |
15400000-2 |
15500000-3 |
15811000-6 |
15300000-1 |
15110000-2 |
15130000-8 |
15200000-0 |
03142500-3 |
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: lub zakończenia:
Okres w miesiącach | Okres w dniach | Data rozpoczęcia | Data zakończenia |
2020-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
nie dotyczy
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
nie dotyczy
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
nie dotyczy
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 Ustawy
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zakres zmian oraz warunki ich wprowadzenia określone zostały w specyfikacji istotnych warunków zamówienia
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2019-12-06, godzina: 10:45,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> Ofertę należy sporządzić w języku polskim
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: | 1 | Nazwa: | Artykuły spożywcze różne |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15800000-6, 15600000-4, 15400000-2
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 2 | Nazwa: | Nabiał i mleko |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15500000-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 3 | Nazwa: | Pieczywo |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15811000-6,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 4 | Nazwa: | Warzywa i owoce |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15300000-1,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena oferty brutto | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 5 | Nazwa: | Mięso i wyroby wędliniarskie |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15110000-2, 15130000-8
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 6 | Nazwa: | Ryby, morożonki i przetwory warzywno - owocowe |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15200000-0,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Część nr: | 7 | Nazwa: | Jaja |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 03142500-3,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia:
data zakończenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena oferty brutto | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
INNE PRZETARGI Z KAMIENNEJ GÓRY
- Dostawa nici, staplerów, siatek chirurgicznych oraz innych specjalistycznych wyrobów medycznych na potrzeby bloku operacyjnego w Powiatowym Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze
- Pełnienie nadzoru inwestorskiego przy remoncie jednego z najstarszych budynków w Kamiennej Górze przy ul. Karola Miarki 27
- DOSTAWA SPRZĘTU DO PROWADZENIA ZAJĘĆ WYRÓWNAWCZYCH DLA UCZNIÓW w ramach Projektu pn. Szansa dla wszystkich - program podniesienia wyników maturalnych uczniów dolnośląskich szkół (powtórzone)
- Dostawa samochodu typu wywrotka wyprodukowanego nie wcześniej niż w 2022 roku
więcej: przetargi w Kamiennej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.