Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-03-22
Gdańsk: III. Dostawy przypraw:znak sprawy: 4/2016/BIGB O/POTULICE
Numer ogłoszenia: 64686 - 2016; data zamieszczenia: 22.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 728 70 00, faks 58 728 70 01.
- Adres strony internetowej zamawiającego: igbbaltica.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.igbbaltica.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: igb.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: III. Dostawy przypraw:znak sprawy: 4/2016/BIGB O/POTULICE.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: III. Dostawy przypraw: 1. GRUPA 1: 1) Cukier biały w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 30000 opakowań. CPV: 15831200-4. 2) Cukier waniliowy w opakowaniu 30g-40g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV:15831000-2. 2. GRUPA 2: 1) Słodzik, 250-350 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 9000 opakowań. CPV: 15830000-5. 2) Słodzik, 1100-1300 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15830000-5. 3. GRUPA 3: 1) Sól biała warzona jodowana spożywcza w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15872400-5. 2) Pieprz czarny mielony w opakowaniu 15 g - 20 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15872100-2. 3) Pieprz czarny mielony w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15872100-4. 4) Papryka ostra mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 5) Papryka słodka mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 6) Liść laurowy w opakowaniu 6 g - 8 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15870000-7. 7) Przyprawa Vegeta Podravka w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. Skład m.in.: sól kuchenna, suszone warzywa-15,5% (w tym: marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki). CPV: 15870000-7. 8) Przyprawa do potraw Warzywko uniwersalne - smak świeżych warzyw w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 7000 opakowań. Skład m.in.: sól, warzywa suszone-15,1% (w tym: marchew, cebula, pasternak, liście selera, natka pietruszki, czosnek, papryka, pomidory). CPV: 15870000-7. 9) Przyprawa Delikat do mięs 200 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań CPV: 15870000-7. 10) Czosnek granulowany w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15870000-7. 11) Czosnek granulowany w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV:15870000-7. 12) Majeranek w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15870000-7. 13) Majeranek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7. 14) Oregano w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 15) Liście bazylii w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 16) Cynamon mielony w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 17) Koperek w opakowaniu 8 g - 15 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15870000-7. 18) Susz z liści pietruszki w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15870000-7. 19) Chili w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15870000-7. 20) Przyprawa do zup, sosów, sałatek w płynie Winiary 210 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 21) Przyprawa kucharek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15870000-7. 22) Kwasek cytrynowy do celów spożywczych w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2550 opakowań. CPV: 15870000-7. 23) Soda oczyszczona do celów spożywczych w opakowaniu 75 g - 85 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 24) Zaprawa cytrynowa w opakowaniu 200 ml, ilość szacunkowa 1500 opakowań.CPV:15870000-7. 25) Ziele angielskie w opakowaniu 15 g , ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 26) Przyprawa do kebaba-gyros 30 g - 50 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 157870000-7. 27) Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła od 50 g , ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15892400-1. 28) Barszczyk czerwony koncentrat w opakowaniu szklanym od 300 g - 330 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4. 29) Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, w opakowaniu szklanym 500 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15871110-8. 30) Ocet winny 6 % w opakowaniu szklanym 0,5l, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871120-1. 31) Sos sojowy w opakowaniu szklanym 150 ml, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871210-9. 32) Żur w opakowaniu szklanym 0,5l, zakwas z mąki żytniej i pszennej poddany naturalnej fermentacji, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15851000-8. 33) Kminek mielony 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 34) Tymianek 10g, ilość szacunkowa 1500 opakowań, CPV:15872300-4. 35) Cząber 10 g - 15 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 36) Pieprz ziołowy w opakowaniu od 20g-25 g ,ilość szacunkowa 1500 opakowań, CPV:15872200-3. 37) Przyprawa do kurczaka od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań, CPV:15871270-7. 38) Przyprawa do ryb od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 39) Przyprawa meksykańska od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań, CPV:15871270-7. 40) Imbir w opakowaniu 10 g - 15 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872500-6. 41) Gałka muszkatołowa 10 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7. 42) Zioła prowansalskie 10 g , ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15872300-4. 43) Curry w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15870000-7. 44) Przyprawa do gulaszu od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań, CPV:15891500-5. 45) Przyprawa do ziemniaków od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 46) Kurkuma od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 47) Estragon 10 g ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15872000-1. 4. GRUPA 4: 1) Włocławek koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331427-6. 2) Włocławek ketchup łagodny w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15871230-5. 3) Włocławek ketchup pikantny w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15871230-5. 4) Ketchup pikantny Pudliszki w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. Skład m.in.: pomidory 183 g na 100 g ketchupu. CPV: 15871230-5. 5) Ketchup pikantny w opakowaniu 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 9000 opakowań. CPV: 15871230-5. 6) Ketchup Tortex w tubie plastikowej 500 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań, CPV:15871230 7) Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 260 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 8) Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 620 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 9) Majonez dekoracyjny Winiary w opakowaniu 400 ml, ilość szacunkowa 5000 opakowań. Skład m.in.: olej roślinny, żółtko jaj-6%, ocet, musztarda, cukier, sól. Średnia zawartość odżywcza w 100 ml produktu: tłuszcz 76,1 g. CPV: 15871273-8. 10) Majonez w tubie 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 11) Musztarda stołowa,sarepska w opakowaniu plastikowym 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 8000 opakowań. CPV: 15871250-1. 12) Musztarda sarepska w opakowaniu plastikowym 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15871250-1. 13) Musztarda sarepska, stołowa Ocetix w opakowaniu 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15871250-1. 14) Chrzan tarty w opakowaniu 170 g - 200 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15870000-7. 15) Chrzan łowicki naturalny Urbanek w opakowaniu 180 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15870000-7. 5. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający zastrzegają sobie prawo do nieodebrania całości zamówienia, z zastrzeżeniem, że ilość dostarczonego asortymentu nie będzie mniejsza niż 70 % wielkości całego zamówienia i z tego tytułu wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie finansowe lub prawne. 6. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają: kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze/gramaturze lub ilości j.m. (np. sztuk) w opakowaniu lub litrażu. 7. Wykonawca dostarcza artykuły w opakowaniach, które nie są wykonane ze szkła oraz z metalu, za wyjątkiem: przyprawy do zup, sosów, sałatek (grupa 2, poz. 20,32), barszczyku czerwonego koncentrat (grupa 2, poz. 28), octu (grupa 2, poz. 29, 30), koncentratu pomidorowego (grupa 3, poz. 1), ketchupu (grupa 3, poz. 2, 3), majonezu (grupa 3, poz. 7, 8, 9). 8. Termin ważności dostarczanych artykułów - minimum 6 miesięcy, liczony od dnia dostawy. Dostawa artykułów z krótszym terminem ważności może zostać realizowana po uprzednim uzyskaniu zgody od Zamawiającego. 9. Zamawiający dopuszcza możliwość dostaw artykułów w opakowaniu o większej gramaturze lub ilości sztuk w opakowaniu albo litrażu (tzw. promocja) niż określone w siwz w rozdziale III (dotyczy tylko w okresie realizacji zamówienia na podstawie umowy). 10. Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry tj. gramaturę lub litraż, albo ilość sztuk w opakowaniu taką samą jak opisany przez zamawiającego dany przedmiot zamówienia. W przypadku, kiedy przedmiot zamówienia został przez zamawiającego opisany za pomocą przedstawienia jego składu, to produkt równoważny oferowany przez wykonawcę w swoim składzie posiada takie same składniki jakie w opisie przedmiotu zamówienia zawarł zamawiający. Jeżeli opis przedmiotu zamówienia oprócz składu posiada również opis procentowego (%) udziału danego składnika w składzie artykułu, to produkt równoważny oferowany przez wykonawcę w swoim składzie posiada te same składniki, a udział procentowy (%) poszczególnych składników nie może być większy lub mniejszy niż 10% od opisanego przez zamawiającego procentowego (%) udziału danego składnika w składzie artykułu. Ponadto inne parametry produktu równoważnego oferowanego przez wykonawcę, w szczególności dotyczące smaku, aromatu, koloru, konsystencji nie mogą znacząco różnić się od artykułu opisanego przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że produkt równoważny spełnia wymogi i opis określony przez zamawiającego. W przypadku oferowania produktów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 5 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów. 1. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 11. Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów użytkowych, smakowych i odżywczych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1; 1. Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4; 2. Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordonie, ul. Rynek 8; 3. Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27; 4. Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4; 5. Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22; 6. Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17; 7. Zakład Karny w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46; 8. Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53; 9. Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10; 10. Oddział Zewnętrzny Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Toruńska 276; 11. Kawiarnia ODK Zacisze, 89-526 Lubiewo. 12. Oddział Zewnętrzny w Czersku , ul. Dworcowa 29 , 89-650 Czersk 2. Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych nie mniej niż dwa razy w tygodniu terminach, w godz. 8:00-12:00. 3. Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.12.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.87.21.00-2, 15.87.11.10-8, 15.87.23.00-4, 15.33.14.27-6, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału określonych w art. 22 ust. 1 i w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, które zostały również określone w siwz w rozdziale VIII pkt 1 i pkt 2, na podstawie złożonych do oferty oświadczeń i dokumentów, o których mowa w siwz rozdział IX.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Termin realizacji reklamacji - 5
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i lub pkt 2; 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego; 5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 6) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3; 7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a. 3. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5 i pkt 6. 4. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy tzw. promocja. Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbaltica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: BIGB BALTICA O/POTULICE
ul.Aleja Parkowa 1
89-120 Potulice w siedzibie zamawiającego, IGB BALTICA Oddział w Potulicach..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.03.2016 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA O/POTULICE ul.Aleja Parkowa 1 89-120 Potulice.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Cukier biały w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 30000 opakowań. CPV: 15831200-4. 2) Cukier waniliowy w opakowaniu 30g-40g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV:15831000-2..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin realizacji reklamacji - 5
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Słodzik, 250-350 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 9000 opakowań. CPV: 15830000-5. 2) Słodzik, 1100-1300 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15830000-5..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin realizacji reklamacji - 5
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Sól biała warzona jodowana spożywcza w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15872400-5. 2) Pieprz czarny mielony w opakowaniu 15 g - 20 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15872100-2. 3) Pieprz czarny mielony w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15872100-4. 4) Papryka ostra mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 5) Papryka słodka mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 6) Liść laurowy w opakowaniu 6 g - 8 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. CPV: 15870000-7. 7) Przyprawa Vegeta Podravka w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 6000 opakowań. Skład m.in.: sól kuchenna, suszone warzywa-15,5% (w tym: marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki). CPV: 15870000-7. 8) Przyprawa do potraw Warzywko uniwersalne - smak świeżych warzyw w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 7000 opakowań. Skład m.in.: sól, warzywa suszone-15,1% (w tym: marchew, cebula, pasternak, liście selera, natka pietruszki, czosnek, papryka, pomidory). CPV: 15870000-7. 9) Przyprawa Delikat do mięs 200 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań CPV: 15870000-7. 10) Czosnek granulowany w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15870000-7. 11) Czosnek granulowany w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV:15870000-7. 12) Majeranek w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15870000-7. 13) Majeranek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7. 14) Oregano w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 15) Liście bazylii w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań. CPV: 15870000-7. 16) Cynamon mielony w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 17) Koperek w opakowaniu 8 g - 15 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15870000-7. 18) Susz z liści pietruszki w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15870000-7. 19) Chili w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15870000-7. 20) Przyprawa do zup, sosów, sałatek w płynie Winiary 210 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 21) Przyprawa kucharek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15870000-7. 22) Kwasek cytrynowy do celów spożywczych w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2550 opakowań. CPV: 15870000-7. 23) Soda oczyszczona do celów spożywczych w opakowaniu 75 g - 85 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 24) Zaprawa cytrynowa w opakowaniu 200 ml, ilość szacunkowa 1500 opakowań.CPV:15870000-7. 25) Ziele angielskie w opakowaniu 15 g , ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 26) Przyprawa do kebaba-gyros 30 g - 50 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 157870000-7. 27) Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła od 50 g , ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15892400-1. 28) Barszczyk czerwony koncentrat w opakowaniu szklanym od 300 g - 330 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4. 29) Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, w opakowaniu szklanym 500 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15871110-8. 30) Ocet winny 6 % w opakowaniu szklanym 0,5l, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871120-1. 31) Sos sojowy w opakowaniu szklanym 150 ml, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871210-9. 32) Żur w opakowaniu szklanym 0,5l, zakwas z mąki żytniej i pszennej poddany naturalnej fermentacji, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15851000-8. 33) Kminek mielony 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 34) Tymianek 10g, ilość szacunkowa 1500 opakowań, CPV:15872300-4. 35) Cząber 10 g - 15 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 36) Pieprz ziołowy w opakowaniu od 20g-25 g ,ilość szacunkowa 1500 opakowań, CPV:15872200-3. 37) Przyprawa do kurczaka od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań, CPV:15871270-7. 38) Przyprawa do ryb od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 39) Przyprawa meksykańska od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1500 opakowań, CPV:15871270-7. 40) Imbir w opakowaniu 10 g - 15 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872500-6. 41) Gałka muszkatołowa 10 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7. 42) Zioła prowansalskie 10 g , ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15872300-4. 43) Curry w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. CPV: 15870000-7. 44) Przyprawa do gulaszu od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań, CPV:15891500-5. 45) Przyprawa do ziemniaków od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 46) Kurkuma od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 47) Estragon 10 g ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15872000-1..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.24.00-5, 15.87.21.00-2, 15.87.21.00-4, 15.87.00.00-7, 15.87.23.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin realizacji reklamacji - 5
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Grupa 4.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Włocławek koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15331427-6. 2) Włocławek ketchup łagodny w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 1500 opakowań. CPV: 15871230-5. 3) Włocławek ketchup pikantny w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15871230-5. 4) Ketchup pikantny Pudliszki w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. Skład m.in.: pomidory 183 g na 100 g ketchupu. CPV: 15871230-5. 5) Ketchup pikantny w opakowaniu 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 9000 opakowań. CPV: 15871230-5. 6) Ketchup Tortex w tubie plastikowej 500 g, ilość szacunkowa 3000 opakowań, CPV:15871230 7) Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 260 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 8) Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 620 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 9) Majonez dekoracyjny Winiary w opakowaniu 400 ml, ilość szacunkowa 5000 opakowań. Skład m.in.: olej roślinny, żółtko jaj-6%, ocet, musztarda, cukier, sól. Średnia zawartość odżywcza w 100 ml produktu: tłuszcz 76,1 g. CPV: 15871273-8. 10) Majonez w tubie 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 11) Musztarda stołowa,sarepska w opakowaniu plastikowym 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 8000 opakowań. CPV: 15871250-1. 12) Musztarda sarepska w opakowaniu plastikowym 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15871250-1. 13) Musztarda sarepska, stołowa Ocetix w opakowaniu 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15871250-1. 14) Chrzan tarty w opakowaniu 170 g - 200 g, ilość szacunkowa 4000 opakowań. CPV: 15870000-7. 15) Chrzan łowicki naturalny Urbanek w opakowaniu 180 g, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15870000-7..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27-6, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 95
- 2. Termin realizacji reklamacji - 5
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych
- Świadczenie usług z zakresu medycyny pracy dla pracowników i kandydatów do pracy oraz opieki medycznej dla pracowników WFOŚiGW w Gdańsku w terminie 24 miesięcy od podpisania umowy
- Dostawa urządzenia do automatycznej elektroforezy kapilarnej, umożliwiającego automatyczną elektroforezę żelową DNA i RNA wraz z oprogramowaniem i niezbędnym zestawem komputerowym
- Usługa wsparcia eksploatacji systemu TETA na potrzeby CUI dla Politechniki Gdańskiej TASK
- Dostawa leków - znak sprawy Adm 17A/2024
- Dostawa woreczków biohazard do poczty pneumatycznej dla UCK
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
- "Dostawy artykułów spożywczych tj.: mąki ziemniaczanej, mąki pszennej i makaronów" do zakładów karnych i aresztów śledczych w Okręgu Lubelskim.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.