eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BytomDostawa różnych produktów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-02-25

Bytom: Dostawa różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 65634 - 2014; data zamieszczenia: 25.02.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Bytomiu , ul. Wrocławska 4, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 3886210, faks 032 3886230.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa różnych produktów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w l: Woda źródlana niegazowana - butelka plastikowa 1,5 litra - 4700; Zamawiana ilość określona w kg: Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany - 4500; Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany - 44000; Bułka tarta - 500; Zamawiana ilość określona w kg/l: Barszcz biały - w proszku - 80; Barszcz czerwony - w proszku - 80; Czosnek suszony (mielony) - 20; Herbata expresowa - 1,5 gram - 3; Herbata granulowana - 75; Jarzynka - 380; Żelatyna spożywcza - 40; Kawa zbożowa - 20; Kisiel bez cukru - 20; Koper suszony - 20; Kwasek cytrynowy - 8; Liść laurowy - 2; Majeranek - 6; Majonez - 200; Musztarda - 130; Ocet - 270; Papryka mielona (słodka) - 5; Pietruszka suszona (nać) - 13; Pieczywo ryżowe (bezglutenowe) - 8; Pieprz prawdziwy mielony - 21; Przyprawa do mięs - 15; Przyprawa w płynie - 1200; Rosół drobiowy - 255; Rosół jarzynowy - 300; Sól - 1000; Syrop wysokosłodzony - 1300; Zaprawa cytrynowa - 125; Ziele angielskie (ziarno) - 4; Zupa pieczarkowa - 85; Żurek - 110; Płatki kukurydziane - 100; Zamawiana ilość określona w kg/l: Twaróg chudy - krajanka - 1200; Serek waniliowy do 150 gram - 800; Serek naturalny do 150 gram - 150; Jogurt owocowy do 150 gram - 1000; Jogurt naturalny do 150 gram - 150; Śmietana 12% (max. 5 l) - 300; Ser topiony 100 gram - 700; Ser twardy - 600; Kefir do 200 gram - 550; Serek ziarnisty (wiejski) do 200 gram - 400; Serek kanapkowy czysty do 150 gram - 200; Mleko w proszku - granulowane odtłuszczone - 800; Zamawiana ilość określona w kg/l: Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 30% (margaryna kanapkowa) - 6000; Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 60% (masło roślinne) - 1400; Olej roślinny - 800; Zamawiana ilość określona w kg: Granulat sojowy - 100; Kotlety sojowe (schabowe) - 200; Krajanka sojowa - 200; Kostka sojowa - 200; Zamawiana ilość określona w kg: Dżem truskawkowy - 200; Marmolada wieloowocowa - 400; Dżem jednorazowy (25 gram) - 125; Zamawiana ilość określona w kg: Brokuły mrożone - 300; Kalafiory mrożone - 350; Truskawki mrożone - 100; Szpinak mrożony - 100; Zamawiana ilość określona w kg: Kapusta kiszona - 3000; Ogórki kiszone - 3000; Zamawiana ilość określona w kg: Ogórki konserwowe - 800; Groszek konserwowy - 470; Papryka konserwowa - 250; Leczo pieczarkowe - 600; Sałatka szwedzka - 600; Pasta pomidorowa - 30% - 700; Chrzan tarty - 60; Fasolka konserwowa - 500; Szczaw konserwowy - 350; Zamawiana ilość określona w kg: Ryba mrożona - filety z mintaja - zawartość glazury nie więcej niż 20% - 400; Burgery rybne - mrożone - 450; Śledzie - matjasy w wiadrach - 200; Śledzie zielone - mrożone wyczyszczone bez głów - 300; Zamawiana ilość określona w kg: Paprykarz szczeciński - poniżej 350 gram - 500; Szproty w pomidorach - poniżej 350 gram - 400; Śledź w pomidorach - poniżej 350 gram - 400; Zamawiana ilość określona w kg: Fasola biała - średnia - 600; Groch cały - 300; Zamawiana ilość określona w szt: Jaja kurze - klasa M - 30000; Zamawiana ilość określona w kg: Konserwa wieprzowa - 300-330 gram (z otwieraczem) - 400; Pasztet wieprzowy - 300-330 gram (z otwieraczem) - 300; Pasztet drobiowy - 100-130 gram (alupak) - 115; Szynka mielona - 100-130 gram (alupak) - 50.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.98.10.00-8, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.33.10.00-7, 15.20.00.00-0, 24.62.10.00-3, 01.11.22.00-7, 01.24.20.00-5, 15.13.10.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Metoda spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Metoda spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Strony ustalają, że ceny jednostkowe zawarte w umowie nie ulegną zmianie przez okres trwania umowy z zastrzeżeniem, że dopuszczalne są zmiany cen w przypadku, gdy w trakcie obowiązywania umowy ustawodawca dokona zmiany stawki podatku VAT - w zakresie uwzględniającym zmianę tej stawki. Zmiana ta nastąpi z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Bytomiu, ul. Wrocławska 4, 41-902 Bytom.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.03.2014 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Bytomiu, ul. Wrocławska 4, 41-902 Bytom, Budynek Administracji, pok. nr 102.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa wody źródlanej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w l: Woda źródlana niegazowana - butelka plastikowa 1,5 litra - 4700;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Chleb pszenny 400 gram - krojony foliowany - 4500; Chleb zwykły 800 gram - krojony foliowany - 44000; Bułka tarta - 500;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa różnych produktów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg/l: Barszcz biały - w proszku - 80; Barszcz czerwony - w proszku - 80; Czosnek suszony (mielony) - 20; Herbata expresowa - 1,5 gram - 3; Herbata granulowana - 75; Jarzynka - 380; Żelatyna spożywcza - 40; Kawa zbożowa - 20; Kisiel bez cukru - 20; Koper suszony - 20; Kwasek cytrynowy - 8; Liść laurowy - 2; Majeranek - 6; Majonez - 200; Musztarda - 130; Ocet - 270; Papryka mielona (słodka) - 5; Pietruszka suszona (nać) - 13; Pieczywo ryżowe (bezglutenowe) - 8; Pieprz prawdziwy mielony - 21; Przyprawa do mięs - 15; Przyprawa w płynie - 1200; Rosół drobiowy - 255; Rosół jarzynowy - 300; Sól - 1000; Syrop wysokosłodzony - 1300; Zaprawa cytrynowa - 125; Ziele angielskie (ziarno) - 4; Zupa pieczarkowa - 85; Żurek - 110; Płatki kukurydziane - 100;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa artykułów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg/l: Twaróg chudy - krajanka - 1200; Serek waniliowy do 150 gram - 800; Serek naturalny do 150 gram - 150; Jogurt owocowy do 150 gram - 1000; Jogurt naturalny do 150 gram - 150; Śmietana 12% (max. 5 l) - 300; Ser topiony 100 gram - 700; Ser twardy - 600; Kefir do 200 gram - 550; Serek ziarnisty (wiejski) do 200 gram - 400; Serek kanapkowy czysty do 150 gram - 200; Mleko w proszku - granulowane odtłuszczone - 800;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa oleju i tłuszczów roślinnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg/l: Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 30% (margaryna kanapkowa) - 6000; Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 60% (masło roślinne) - 1400; Olej roślinny - 800;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa warzyw przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Granulat sojowy - 100; Kotlety sojowe (schabowe) - 200; Krajanka sojowa - 200; Kostka sojowa - 200;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa owoców przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Dżem truskawkowy - 200; Marmolada wieloowocowa - 400; Dżem jednorazowy (25 gram) - 125;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców przetworzonych (mrożonych).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Brokuły mrożone - 300; Kalafiory mrożone - 350; Truskawki mrożone - 100; Szpinak mrożony - 100;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Dostawa warzyw przetworzonych kiszonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Kapusta kiszona - 3000; Ogórki kiszone - 3000;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Dostawa warzyw przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Ogórki konserwowe - 800; Groszek konserwowy - 470; Papryka konserwowa - 250; Leczo pieczarkowe - 600; Sałatka szwedzka - 600; Pasta pomidorowa - 30% - 700; Chrzan tarty - 60; Fasolka konserwowa - 500; Szczaw konserwowy - 350;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Dostawa ryb przetworzonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Ryba mrożona - filety z mintaja - zawartość glazury nie więcej niż 20% - 400; Burgery rybne - mrożone - 450; Śledzie - matjasy w wiadrach - 200; Śledzie zielone - mrożone wyczyszczone bez głów - 300;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Dostawa ryb przetworzonych (konserw).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Paprykarz szczeciński - poniżej 350 gram - 500; Szproty w pomidorach - poniżej 350 gram - 400; Śledź w pomidorach - poniżej 350 gram - 400;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Dostawa roślin strączkowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Fasola biała - średnia - 600; Groch cały - 300;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.22.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Dostawa jaj kurzych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w szt: Jaja kurze - klasa M - 30000;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Dostawa konserw mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiana ilość określona w kg: Konserwa wieprzowa - 300-330 gram (z otwieraczem) - 400; Pasztet wieprzowy - 300-330 gram (z otwieraczem) - 300; Pasztet drobiowy - 100-130 gram (alupak) - 115; Szynka mielona - 100-130 gram (alupak) - 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.