Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-03-22
Elbląg: DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
Numer ogłoszenia: 65965 - 2012; data zamieszczenia: 22.03.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. 12 Lutego 4a, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 611-21-09, faks 55 611 21 79.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I część: 1.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu 18% - 30% w opakowaniach jednostkowych do 500 g, szacunkowa roczna ilość - 3600 kg, PN-92/A-86907, kod CPV - 15430000-1 2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu minimum 50% w opakowaniach jednostkowych do 250 g, szacunkowa roczna ilość - 2000 kg, PN-A-86907, kod CPV - 15430000-1 3.Olej roślinny jadalny w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 900 l, PN-A-86908:2000, kod CPV - 15411100-3 II część: 1.Proszek jajeczny, szacunkowa roczna ilość - 40 kg, PN-89/A-86502, kod CPV - 15890000-3 2.Majonez w opakowaniach jednostkowych do 2 kg, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 86950, kod CPV -15871273-8 3.Chrzan tarty w opakowaniach jednostkowych do 2 kg, szacunkowa roczna ilość - 110 kg, PN/R-75520, kod CPV -15331000-7 4.Groszek konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 1 kg, szacunkowa roczna ilość - 90 kg, PN-76/A-77803, kod CPV -15331000-7 5.Jabłka prażone w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 500 kg, PN-A-77608:1997, kod CPV -15332140-7 6.Koncentrat pomidorowy 30%, szacunkowa roczna ilość - 1000 kg, PN-75/A-77601, kod CPV -15331134-5 7.Kukurydza konserwowa w opakowaniach jednostkowych do 1 kg, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN-R-75377:1996, kod CPV -15331000-7 8.Ogórek konserwowy w opakowaniach jednostkowych do 3 kg, szacunkowa roczna ilość - 40 kg, PN-A-77801:1997, kod CPV -15331000-7 9.Papryka konserwowa w opakowaniach jednostkowych do 3 kg, szacunkowa roczna ilość - 100 kg, PN-V-74016:2001, kod CPV -15331000-7 10.Bułka tarta, szacunkowa roczna ilość - 220 kg, PN - A - 74113, kod CPV -15811500-1 11.Kasza jęczmienna, szacunkowa roczna ilość - 1600 kg, PN-87/A-74203, kod CPV -15613000-8 12.Kasza manna, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN-88/A-74036, kod CPV -15613300-1 13.Makaron nitki, szacunkowa roczna ilość - 300 kg, PN - A - 74131, kod CPV -15613300-1 14.Makaron świderki, szacunkowa roczna ilość - 1300 kg, PN - A - 74131, kod CPV -15613300-1 15.Mąka pszenna typ 550, szacunkowa roczna ilość - 1200 kg, PN-91/A-74022, kod CPV -15612100-2 16.Mąka ziemniaczana, szacunkowa roczna ilość - 60 kg, PN-93/A-74710, kod CPV -15312000-8 17.Płatki owsiane górskie, szacunkowa roczna ilość - 250 kg, PN-82/A-74037, kod CPV - 15613380-5 18.Ryż łuskany, szacunkowa roczna ilość - 1300 kg, PN-A-74220:1997, kod CPV - 15611000-4 19.Cukier, szacunkowa roczna ilość - 1600 kg, PN - A - 82201, kod CPV - 15831200-4 20.Cukier waniliowy, szacunkowa roczna ilość - 10 kg, PN - A - 74850, kod CPV - 15833000-6 21.Dżem w opakowaniach jednostkowych 25 g, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15332290-3 22.Dżem niskosłodzony w opakowaniach jednostkowych do 0,5 kg, szacunkowa roczna ilość - 60 kg, PN-A-75100:1994, kod CPV - 15332290-3 23.Marmolada w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 1500 kg, PN-93/A-75103, kod CPV - 15332230-5 24.Miód sztuczny w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 500 kg, PN - 88/A - 77626, kod CPV - 15831600-8 25.Powidła śliwkowe w opakowaniach jednostkowych do 15 kg, szacunkowa roczna ilość - 700 kg, PN-A-75100:1994, kod CPV - 15332290-3 26.Herbata czarna granulowana, szacunkowa roczna ilość - 350 kg, PN - ISO - 3720, kod CPV - 15863200-7 27.Kisiel, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 94051, kod CPV - 15833100-7 28.Zupa w proszku Barszcz biały, szacunkowa roczna ilość - 100 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 29.Zupa w proszku Rosół drobiowy, szacunkowa roczna ilość - 100 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 30.Koncentrat w proszku Sos biały, szacunkowa roczna ilość - 70 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15871200-6 31.Zupa w proszku Grzybowa, szacunkowa roczna ilość - 30 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 32.Zupa w proszku Żurek, szacunkowa roczna ilość - 120 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891400-4 33.Koncentrat w proszku Bulion grzybowy, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5 34.Koncentrat w proszku Bulion jarzynowy, szacunkowa roczna ilość - 30 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5 35.Koncentrat w proszku Bulion wołowy, szacunkowa roczna ilość - 50 kg, PN - A - 94050, kod CPV - 15891500-5 36.Kwasek cytrynowy, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - 81/A - 79734, kod CPV - 15890000-3 37.Majeranek, szacunkowa roczna ilość - 20 kg, PN - A - 86958, kod CPV - 15872000-1 38.Musztarda w opakowaniach jednostkowych do 5 kg, szacunkowa roczna ilość - 600 kg, PN - A - 86964, kod CPV - 15871250-1 39.Ocet w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 180 l, PN - A - 79733, kod CPV - 15871110-8 40.Pieprz czarny mielony, szacunkowa roczna ilość - 25 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872100-2 41.Curry, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - 84/R - 87010, kod CPV - 15872000-1 42.Cynamon, szacunkowa roczna ilość - 8 kg, PN - 84/R - 87010, kod CPV - 15872000-1 43.Czosnek granulowany, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - R - 75518, kod CPV - 15872000-1 44.Gałka muszkatołowa mielona, szacunkowa roczna ilość - 2 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15872200-3 45.Imbir mielony, szacunkowa roczna ilość - 2 kg, PN - A - 86946, kod CPV - 15872500-6 46.Kurkuma, szacunkowa roczna ilość - 5 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1 47.Liść laurowy, szacunkowa roczna ilość - 7 kg, PN - 82/R - 78011, kod CPV - 15872000-1 48.Papryka ostra mielona, szacunkowa roczna ilość - 10 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1 49.Papryka słodka mielona, szacunkowa roczna ilość - 10 kg, PN - A - 86955, kod CPV - 15872000-1 50.Ziele angielskie, szacunkowa roczna ilość - 7 kg, PN - 85/R - 87018, kod CPV - 15872000-1 51.Przyprawa w proszku uniwersalna typu Jarzynka, szacunkowa roczna ilość - 400 kg, PN - A - 79008, kod CPV - 15871270-7 52.Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 l, szacunkowa roczna ilość - 400 l, PN - A - 94052, kod CPV - 15871270-7 53.Sól jodowana, szacunkowa roczna ilość - 900 kg, PN - C - 84081, kod CPV - 15872400-5 54.Koper suszony, szacunkowa roczna ilość - 20 kg, PN - 72/A - 77603, kod CPV - 15331000-7 55.Pietruszka nać suszona, szacunkowa roczna ilość - 30 kg, PN - 72/A - 77603, kod CPV - 15331000-7 56.Zioła prowansalskie, szacunkowa roczna ilość - 15 kg, PN - A - 86967/5, kod CPV - 15872000-1.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 i o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.04.2012 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ELBLĄGA
- Wykonanie dokumentacji projektowej inwestycji pod nazwą: "Rozbudowa ul. Wschodniej w Elblągu"
- Kompleksowe zorganizowanie i realizacja wyjazdu edukacyjnego z elementami integracji dla rodzin zastępczych będących uczestnikami projektu "Moc rodziny" współfinansowanego przez Unię Europejską
- Zorganizowanie i przeprowadzenie części integracyjno-artystycznej w ramach Pikniku dla Rodzin," - projekt "Moc rodziny" współfinansowany przez Unię Europejską
- ZP/7/2025 Postępowanie w trybie podstawowym bez negocjacji na dostawy wyrobów medycznych jednorazowego użytku, obłożeń, plastrów oraz siatek przepuklinowych- uzupełnienie vol 4
- ZP/8/2025 - Dostawa odczynników do wykonywania badań z zakresu immunologii transfuzjologicznej wraz z dzierżawą sprzętu oraz z systemem manualnym stanowiącym back-up
- ZP/8/2025- Dostawy odczynników do wykonywania badań z zakresu immunologii transfuzjologicznej wraz z dzierżawą sprzętu oraz z systemem manualnym back up
więcej: przetargi w Elblągu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża"
- Dostawy produktów spożywczych wymagających zachowania warunków chłodniczych i/lub mroźniczych, tj. produktów mleczarskich i mrożonek
- Dostawa mięsa, wędlin, pieczywa i drobiu
- Dostawy warzyw przetworzonych i warzyw mrożonych do Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych "Prząśnik" w Brenniku w DRUGIEJ tercji roku 2025
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki "Leśniczanka" w Centrum Kultury i Bibliotece Publicznej w Zwierzyńcu w 2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.