eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zabrze › DOSTAWA WARZYW, OWOCÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-05-11

Zabrze: DOSTAWA WARZYW, OWOCÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU
Numer ogłoszenia: 66839 - 2015; data zamieszczenia: 11.05.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Janika 12, 41-806 Zabrze, woj. śląskie, tel. 0-32 373 66 30, faks 0-32 373 66 66.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA WARZYW, OWOCÓW I KISZONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W ZABRZU.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców i kiszonek. . Część I - warzywa: 1. Buraki ćwikłowe kod CPV 01121111-2 PN-72/R-75360 -ilość- 7400 kg Buraki ćwikłowe-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia min.6 cm, dopuszczalne tolerancje: z wadami jakościowymi do 2% wagi, o innej wielkości do 10% wagi, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, nadgnicie, zwiędnięcie, opakowanie: worki raszlowe 2. Marchew kod CPV 01121112-9 PN 84-R/-75358 -ilość - 14500 kg Marchew-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia mierzona w przekroju od 2,5 do 6 cm, dopuszczalne tolerancje: z zazieleniem główki powyżej 1 cm do 3% wagi, korzenie popękane do 3% wagi, o średnicy niezgodnej z wymaganą do 2% wagi, cechy dyskwalifikujące: żółte zabarwienie, lekkie nadgnicie, zamarznięte, zaparzone, zapleśniałe, obcy smak i zapach, zwiędnięcie, opakowanie: worki raszlowe 3. Seler korzeń kod CPV 011211110-5 PN-R-75371- ilość 8700 kg Seler korzeń I klasa-odmiana jadalna, jednorodna, średnica od 7-13 cm, dopuszczalne tolerancje: 10% wagowo nie spełniających klasy I, cechy dyskwalifikujące: objawy zgnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięty, wyrastający pęd kwiatostanu, uszkodzenia spowodowane przez choroby i szkodniki, obcy zapach i smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym, opakowanie: worki raszlowe 4. Pietruszka korzeń kod CPV 011211110-5 PN-R-75370 - ilość 8 200 kg Pietruszka korzeń I klasa-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju: od 2,5 do 6 cm, dopuszczalne tolerancje: 10% wagowo nie spełniających klasy I, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, obcy zapach i smak, pęknięcia i stłuczenia, opakowanie: worki raszlowe Cebula-odmiana jadalna, jednorodna, średnica nie mniej niż 4 cm, 5. Cebula kod CPV 01121113-6 PN-87-R-75357-ilość- 9200 kg Cebula-odmiana jadalna, jednorodna, średnica nie mniej niż 4 cm, dopuszczalne tolerancje:o innym kształcie do 5% wagi, uszkodzenia mechaniczne do 1% wagi, z wyrośniętymi korzeniami i szczypiorem do 0,5% wagi, o innej wielkości nie mniej niż 3 cm do 5% wagi, cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy zapach i smak, brak suchej łuski, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, opakowanie: worki raszlowe 6. Kapusta biała kod CPV 01121410-8 PN-72/R-75362-ilość - 6300 kg Kapusta biała- odmiana jadalna, jednorodna, minimalna masa główki: 1200 g,dopuszczalne tolerancje: z wadami jakości do 10% wagi, z wadami wielkości do 10% wagi, łączna suma wad do 15%, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, zgnicie, obecność szkodników i ich pozostałości, zamarznięcie, opakowanie: worki raszlowe 7. Kapusta czerwona kod CPV 01121410-8 PN-72/R-75362- ilość 4800kg Kapusta czerwona-odmiana jadalna, jednorodna, minimalna masa główki: 800 g dopuszczalne tolerancje: z wadami jakości do 10% wagi, z wadami wielkości do 10% wagi, łączna suma wad do 15%, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, zamarznięcie, opakowanie: worki raszlowe Część II owoce: 1. Pomarańcza - 550 kg 2. Grejpfrut - 690 kg 3. Jabłka - 2450 kg Część III kwaszonki: 1. Kapusta kiszona kod CPV 15331142-4 PN-72/A-77700- ilość 7000 kg Kapusta kiszona-produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, opakowanie- beczki 2. Ogórki kiszone kod CPV 153311130-7 PN-72/A-77701- ilość 4400 kg Ogórki kiszone-produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermetacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, opakowanie- beczki Część IV pieczarki, ogórki i pomidory świeże: 1. Pieczarka świeża - 240 kg 2. Ogórek świeży - 760 kg 3. Pomidor świeży - 770 kg Część V Ziemniaki: 1. Ziemniaki kod CPV 01112100-6 PN-72/A- 77700-ilość 140 000 kg Ziemniaki-jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia, wyprodukowane w tym sezonie, minimalna średnica kłębów w cm: poprzeczna- 4,0, podłużna-4,5, dopuszczone tolerancje: zanieczyszczenia mineralne i organiczne do 1% wagi, nadgniłe, zazieleniałe z plamistością miąższu i pustymi miejscami wewnątrz do 2% wagi, porażone parchem zwykłym do 3% wagi, uszkodzone mechanicznie lub przez szkodniki do 3% wagi, niekształtne do 3% wagi, niedojrzałe do 2% wagi, innych odmian do 2% wagi, łączna suma wad do 8% wagi, cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięte kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy, opakowania: worki raszlowe lub siatkowe. Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wykonawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do czwartku w ilościach wskazanych przez zamawiającego, raz w tygodniu w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia faxem bądź e-mail, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia , a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy. Minimalny oczekiwany okres zapłaty wynosi 14 dni od dnia otrzymania faktury..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnia/ nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnia/ nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnia/ nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnia/ nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Spełnia/ nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Termin płatności - 20

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych poniżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp): - zmiana osób reprezentujących strony w przypadku zmian organizacyjnych, - zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy. - zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy a są one korzystne dla Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Zabrzu. ul. Ks. Pawła Janika 12, 41-806 Zabrze.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.05.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Zabrzu. ul. Ks. Pawła Janika 12, 41-806 Zabrze.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: WARZYWA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Buraki ćwikłowe kod CPV 01121111-2 PN-72/R-75360 -ilość- 7400 kg Buraki ćwikłowe-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia min.6 cm, dopuszczalne tolerancje: z wadami jakościowymi do 2% wagi, o innej wielkości do 10% wagi, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, zamarznięte, obcy smak i zapach, nadgnicie, zwiędnięcie, opakowanie: worki raszlowe 2. Marchew kod CPV 01121112-9 PN 84-R/-75358 -ilość - 14500 kg Marchew-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia mierzona w przekroju od 2,5 do 6 cm, dopuszczalne tolerancje: z zazieleniem główki powyżej 1 cm do 3% wagi, korzenie popękane do 3% wagi, o średnicy niezgodnej z wymaganą do 2% wagi, cechy dyskwalifikujące: żółte zabarwienie, lekkie nadgnicie, zamarznięte, zaparzone, zapleśniałe, obcy smak i zapach, zwiędnięcie, opakowanie: worki raszlowe 3. Seler korzeń kod CPV 011211110-5 PN-R-75371- ilość 8700 kg Seler korzeń I klasa-odmiana jadalna, jednorodna, średnica od 7-13 cm, dopuszczalne tolerancje: 10% wagowo nie spełniających klasy I, cechy dyskwalifikujące: objawy zgnicia, nadmierne zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięty, wyrastający pęd kwiatostanu, uszkodzenia spowodowane przez choroby i szkodniki, obcy zapach i smak, stłuczenia i ordzewienia skórki, puste przestrzenie na przekroju podłużnym, opakowanie: worki raszlowe 4. Pietruszka korzeń kod CPV 011211110-5 PN-R-75370 - ilość 8 200 kg Pietruszka korzeń I klasa-odmiana jadalna, jednorodna, średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju: od 2,5 do 6 cm, dopuszczalne tolerancje: 10% wagowo nie spełniających klasy I, cechy dyskwalifikujące: objawy gnicia, zabrudzenia i zanieczyszczenia, zamarznięta, uszkodzenia spowodowane chorobą lub szkodnikami, obcy zapach i smak, pęknięcia i stłuczenia, opakowanie: worki raszlowe Cebula-odmiana jadalna, jednorodna, średnica nie mniej niż 4 cm, 5. Cebula kod CPV 01121113-6 PN-87-R-75357-ilość- 9200 kg Cebula-odmiana jadalna, jednorodna, średnica nie mniej niż 4 cm, dopuszczalne tolerancje:o innym kształcie do 5% wagi, uszkodzenia mechaniczne do 1% wagi, z wyrośniętymi korzeniami i szczypiorem do 0,5% wagi, o innej wielkości nie mniej niż 3 cm do 5% wagi, cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zamarznięcie, obcy zapach i smak, brak suchej łuski, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, opakowanie: worki raszlowe 6. Kapusta biała kod CPV 01121410-8 PN-72/R-75362-ilość - 6300 kg Kapusta biała- odmiana jadalna, jednorodna, minimalna masa główki: 1200 g,dopuszczalne tolerancje: z wadami jakości do 10% wagi, z wadami wielkości do 10% wagi, łączna suma wad do 15%, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, zgnicie, obecność szkodników i ich pozostałości, zamarznięcie, opakowanie: worki raszlowe 7. Kapusta czerwona kod CPV 01121410-8 PN-72/R-75362- ilość 4800kg Kapusta czerwona-odmiana jadalna, jednorodna, minimalna masa główki: 800 g dopuszczalne tolerancje: z wadami jakości do 10% wagi, z wadami wielkości do 10% wagi, łączna suma wad do 15%, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, zamarznięcie, opakowanie: worki raszlowe.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. termin płatności - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pomarańcza - 550 kg 2. Grejpfrut - 690 kg 3. Jabłka - 2450 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. termin płatności - 20

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: KISZONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kapusta kiszona kod CPV 15331142-4 PN-72/A-77700- ilość 7000 kg Kapusta kiszona-produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, opakowanie- beczki 2. Ogórki kiszone kod CPV 153311130-7 PN-72/A-77701- ilość 4400 kg Ogórki kiszone-produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermetacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, opakowanie- beczki.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. termin płatności - 20

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: WARZYWA ŚWIEŻE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pieczarka świeża - 240 kg 2. Ogórek świeży - 760 kg 3. Pomidor świeży - 770 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. termin płatności - 20

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ZIEMNIAKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniaki kod CPV 01112100-6 PN-72/A- 77700-ilość 140 000 kg Ziemniaki-jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia, wyprodukowane w tym sezonie, minimalna średnica kłębów w cm: poprzeczna- 4,0, podłużna-4,5, dopuszczone tolerancje: zanieczyszczenia mineralne i organiczne do 1% wagi, nadgniłe, zazieleniałe z plamistością miąższu i pustymi miejscami wewnątrz do 2% wagi, porażone parchem zwykłym do 3% wagi, uszkodzone mechanicznie lub przez szkodniki do 3% wagi, niekształtne do 3% wagi, niedojrzałe do 2% wagi, innych odmian do 2% wagi, łączna suma wad do 8% wagi, cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięte kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy, opakowania: worki raszlowe lub siatkowe..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. termin płatności - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.