eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PiechowicePrzygotowanie i dostawa trzech posiłków dziennie do Przedszkola Samorządowego Nr 1 w Piechowicach. Znak sprawyPS1/0700/624/14.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-02-27

Piechowice: Przygotowanie i dostawa trzech posiłków dziennie do Przedszkola Samorządowego Nr 1 w Piechowicach. Znak sprawy: PS1/0700/624/14.
Numer ogłoszenia: 67468 - 2014; data zamieszczenia: 27.02.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 44654 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Samorządowe Nr 1 w Piechowicach, Ul. Żymierskiego 77, 58-573 Piechowice, woj. dolnośląskie, tel. 75 761 22 48, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa jednostka organizacyjna gminy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa trzech posiłków dziennie do Przedszkola Samorządowego Nr 1 w Piechowicach. Znak sprawy: PS1/0700/624/14..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług dla zamówienia pn.: Przygotowanie i dostawa trzech posiłków dziennie do Przedszkola Samorządowego Nr 1 w Piechowicach. Zamówienie to opisane jest następującymi kodami wg. Wspólnego Słownika Zamówień CPV: CPV 55 52 31 00 - 3 Usługi w zakresie posiłków szkolnych CPV 55 32 10 00 - 6 Usługi przygotowywania posiłków CPV 55 52 40 00 - 9 Usługi dostarczania posiłków do szkół. 2. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę trzech posiłków dziennie: śniadań, obiadów dwudaniowych, podwieczorków do: Przedszkola Samorządowego nr 1 w Piechowicach ul. Żymierskiego 77. Średnio dziennie przewiduje się dostawę około 60 śniadań, 75 obiadów i 75 podwieczorków. Przewiduje się, że w okresie realizacji umowy zostanie zakupionych około 11280 sztuk śniadań, 14100 obiadów i podwieczorków. Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych posiłków , jednak nie więcej niż o 30% w skali całego okresu realizacji umowy. 3. Wymagania dotyczące posiłków. a) śniadania ; mleko z mieszanką płatków zbożowych lub płatkami zbożowymi czekoladowymi , ryżowymi wzbogaconymi witaminami, napój mleczny + bułka z miodem lub kremem czekoladowo -orzechowym, kanapki z wędliną z dodatkiem warzyw + herbata, kiełbasa na gorąco z chlebem + herbata, b) obiady dwudaniowe : zupa i drugie danie: 2 posiłki mięsne ( udko , schab, pierś z kurczaka, kotlet mielony + ziemniaki do każdego mięsa) lub jeden posiłek półmięsny np. gołąbki z ryżem i mięsem itp., jeden posiłek bezmięsny mączny ( naleśniki, pierogi, makaron , ryż + sos), jeden posiłek : ryba + do każdego posiłku surówka i kompot lub sok, c) podwieczorki jogurt, kisiel, owoc typu jabłko lub banan, ciasteczka lub ciasta własnego wypieku, ciasta drożdżowe, placek z jabłkami lub innymi owocami, koktajl owocowy, do bezowocowego podwieczorku napój . 4. Przykładowy jadłospis dołączono do SIWZ jako załącznik nr 8. Jest to jadłospis podstawowy. Wszystkie odstępstwa od tego jadłospisu (związane w szczególności z sezonową dostępnością niektórych warzyw i owoców) muszą być zaakceptowane przez Zamawiającego. 5. Ustala się gramaturę posiłków dla dzieci: Jadłospis winien zawierać: a) śniadanie: mleko z mieszanką płatków zbożowych lub płatkami zbożowymi czekoladowym wzbogaconymi witaminami, oraz płatkami ryżowymi , kasza manna na mleku, kluski lane na mleku , napój mleczny+ bułka z miodem lub kremem czekoladowo-orzechowym, kanapki z wędliną z dodatkiem warzyw+ herbata, kiełbasa na gorąco z chlebem +herbata, - pojemność - 150 ml zupy lub mlecznego napoju - gramatura 60 g kanapka lub bułka z dodatkami - kaloryczność 400 kcal b) obiad: b1) porcja zupy spełniająca następujące warunki: - pojemność - 200 ml, - kaloryczność 150 kcal, - temperatura w granicach 65 stopni Celsjusza b2) drugie danie spełniające następujące warunki: tygodniowo: 2 posiłki mięsne ( np. udko, schab, pierś z kurczaka, kotlet mielony + ziemniaki do każdego mięsa lub ryż, kasza, makaron) 1 posiłek pół mięsny np. gołąbki z mięsem i ryżem itp. 1 posiłek bezmięsny-mączny( naleśniki, pierogi, makaron, ryż + sos) 1 posiłek - ryba +do każdego posiłku surówka i kompot lub sok Co najmniej 540 g, w tym : 100 g ziemniaki ( kasza, ryż, makaron zamiennie) 50 g mięso lub ryba, 40 g su-rówka lub jarzyny gotowane, 150 g naleśniki lub pierogi, kompot 150 ml - kaloryczność - 495 kcal Temperatura w granicach 65 stopni Celsjusza, c) podwieczorek : np. jogurt, kisiel , owoc typu jabłko lub banan, ciasteczka lub ciasta własnego wypieku, ciasta drożdżowe, placek z jabłkami lub innymi owocami, koktajl owocowy , do bezowocowego podwieczorku napój. - napój - 150 ml - dodatki: ciastko i owoce - 60 g - kaloryczność 180 kcal. 6. Wymagania pozostałe: a) Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej oraz w ciągu jednej dekady nie powinny się powtarzać. Posiłki winny być przygotowane zgodnie z normami żywieniowymi dla dzieci w wieku przedszkolnym na podstawie jadłospisu przygotowanego przez osobę po stronie Wykonawcy spełniającą warunki udziału w postępowaniu zawarte w rozdziale IV pkt 1 ppkt 3 SIWZ. b) Skład poszczególnych posiłków winien zapewniać zbilansowanie poszczególnych składników odżywczych w ciągu jednego dnia. c) liczba posiłków dziennie może ulec zmianie, gdyż ich ilość jest uzależniona od frekwencji dzieci w Przedszkolu. O zmianach ilości zamawianych na dany dzień posiłków Zamawiający poinformuje Wykonawcę najpóźniej w dniu poprzednim do godziny 14:00 (telefonicznie lub e-mailem wg. wyboru Zamawiającego). Przy czym Zamawiający zastrzega sobie możliwość telefonicznej zmiany ilości zamówionych wcześniej, na dany dzień obiadów i podwieczorków od godziny 09:00 w dniu ich dostarczenia, o ile Wykonawca wyrazi zgodę na taką zmianę. c) śniadania dowożone będą gorące pomiędzy godz. 08:00 a 08:15 w dniu wydania, w opakowaniach zbiorczych (termosach), obiady dowożone będą gorące pomiędzy godz. 11:00 a 11:15 w dniu wydania w opakowaniach zbiorczych (termosach) spełniających wymagania sanitarno - higieniczne, podwieczorki dowożone będą pomiędzy godz. 13:15 a 13:30 w dniu wydania w opakowaniach zbiorczych (termosach) spełniających wymagania sanitarno - epidemiologiczne. d) w ramach wykonywanej usługi Wykonawca zobowiązany jest zapewnić naczynia do wydawania posiłków, sprzęt do mycia brudnych naczyń oraz sprzęt do ewentualnego podgrzania posiłków. Wykonawca zobowiązany jest do posiadania pojemników na czyste i zużyte naczynia oraz naczynia wielokrotnego użycia. Istnieje możliwość skorzystania z naczyń, sztućców znajdujących się w Przedszkolu. Zasady korzystania z wyposażenia placówki należy bezpośrednio uzgadniać z Dyrektorem Przedszkola. Zasady te dotyczą odpłatności: za korzystanie z na-czyń i sztućców. e) Wykonawca będzie dostarczał posiłki do siedziby Zamawiającego tj. do Przedszkola do pomieszczenia Jadalni pok. nr 3 (na parterze) pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków dopuszczonym przez właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, f) Wykonawca zobowiązany jest do: - odbioru termosów i pozostałości po posiłkach, - zapewnienia pojemnika/pojemników na pozostałości po posiłkach i opróżniania tego pojemnika/pojemników, w tym samym dniu w którym dostarczono posiłki najpóźniej do godziny 14:30. 7. Samochód do przewozu posiłków w ramach niniejszego zamówienia musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno - higieniczne potwierdzone stosownym zaświadczeniem właściwego miejscowo organu inspekcji sanitarnej. 8. Zakład, w którym będą przygotowywane posiłki objęte zamówieniem musi spełniać wymagania sanitarno-higieniczne potwierdzone stosowną decyzją właściwego miejscowo organu inspekcji sanitarnej o zatwierdzeniu zakładu do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania i dowożenia posiłków w formie cateringu. 9. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca przedstawił dekadowy jadłospis do akceptacji . Jadłospis by mógł być stosowany wymaga akceptacji Dyrektora Przedszkola lub osoby upoważnionej. Dekadowy jadłospis Wykonawca przedkłada (pisemnie lub e-mailem) Zamawiającemu na trzy dni przed dekadą do wcześniejszego zatwierdzenia. Zamawiający ma prawo wnieść (pisemnie lub e-mailem) uwagi w ciągu jednego dnia od daty otrzymania jadłospisu. Zatwierdzenie jadłospisu przez Zamawiającego odbywać się będzie pisemnie lub e-mailem. Jadłospis musi uwzględniać potrzeby dzieci będących na dietach specjalnych, w szczególności, obecnie do Przedszkola uczęszcza jedno dziecko chore na nerczycę dla którego musi być zastosowana dieta wg. niżej podanych zaleceń oraz jedno dziecko uczulone na cytrusy oraz jedno dziecko uczulone na ryby. Jadłospis sporządzany przez Wykonawcę musi uwzględniać wymagania ww. diet specjalnych. Zamawiający zastrzega sobie prawo zgłaszania (pisemnie lub e-mailem) do jadłospisu innych diet specjalnych o ile wystąpi taka potrzeba. Dieta w nerczycy. Zalecane produkty: - pieczywo - wszystkie gatunki bez dodatku soli kuchennej, - mąka - wszystkie gatunki, - kasze - wszystkie gatunki, - mleko - we wszystkich postaciach, - ser - biały, twarogowy ( bez soli) - jaja - jaja całe, żółtka, białka, - mięso - chude gatunki mięsa: cielęcina, wołowina, konina, drób, kura, kurczaki, - ryby - chude gatunki ryb: szczupak, pstrąg, lin, leszcz, sandacz, dorsz, - masło - masło świeże nie solone, - śmietana - śmietana, śmietanka, - warzywa i owoce- wszystkie gatunki świeże, wliczając je w dozwolona ilość płynów, - ziemniaki - gotowane, pieczone, - groch, fasola - nie podaje się żadnych - cukier, słodycze - cukier, miód, przetwory owocowe na cukrze, - przyprawy - łagodne: pietruszka, seler, majeranek, cebula, szczypiorek, koperek, cynamon, wanilia, kwasek cytrynowy, skórka od cytryny i pomarańczowa, kminek i chrzan, - używki - słaba herbata, słabe kakao. Przeciwskazania: - solone ciastka, - sery żółte, topione, solone, podpuszczkowe, pikantne, - tłuste gatunki, podroby, wędliny, konserwy, - kiszonki, warzywa solone, - smażone, odsmażane, - nie podaje się żadnych roślin strączkowych, - czekolada, tłuste wyroby cukiernicze z kremem i ciasta spulchniane proszkiem, - pieprz, ocet, musztarda, sól, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, - kawa naturalna, alkohol. 10. Wykonawca jest zobowiązany przed podpisaniem umowy dostarczyć Zamawiającemu: a) jadłospis na pierwszą dekadę świadczenia usług, b) stosowną decyzję właściwego miejscowo organu inspekcji sanitarnej o zatwierdzeniu zakładu (w którym będą przygotowywane posiłki w ramach niniejszego zamówienia) do prowadzenia działalności w zakresie przygotowywania i dowożenia posiłków w formie cateringu, c) stosowne zaświadczenie właściwego miejscowo organu inspekcji sanitarnej, że samochód do przewozu posiłków w ramach niniejszego zamówienia jest przystosowany do przewozu żywności. 11. Termin wykonania zamówienia. - termin rozpoczęcia: od dnia 03 marca 2014 r. - (jest to termin przewidywany, rozpoczęcie świadczenia usług jest uzależnione od rozstrzygnięcia procedury przedmiotowej przetargowej) - termin zakończenia: - 31 grudnia 2014 r. z wyłączeniem miesiąca lipca 2014 r. 12. Integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia są obowiązki Wykonawcy wynikające z postanowień wzoru umowy, stanowiącego Załącznik nr 7 do SIWZ. UWAGA: ilekroć w niniejszym ogłoszeniu użyto skrótu: a) SIWZ należy przez to rozumieć Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia na zadanie pn.: Przygotowanie i dostawa trzech posiłków dziennie do Przedszkola Samorządowego Nr 1 w Piechowicach. Znak sprawy: PS1/0700/624/14, b) ustawa, PZP, ustawa PZP - należy przez to rozumieć obowiązującą ustawę z dnia 29 stycznia 2009 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity z 2013 r. Dz.U. poz. 907 wraz z późniejszymi zmianami)..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.32.10.00-6, 55.52.40.00-9.

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.02.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Magdalena Wojtaś Bar OLIWIA, 58-573 Piechowice, ul. Szkolna 4, 58-573 Piechowice, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 71712,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 98136,00

  • Oferta z najniższą ceną: 98136,00 / Oferta z najwyższą ceną: 98136,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.