To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-01-13
Reszel: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 6793 - 2014; data zamieszczenia: 13.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 274579 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Dąbrowskiej, ul. Konopnickiej 2, 11-440 Reszel, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 755 01 96, faks 89 755 01 96.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Podstawowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA są sukcesywne dostawy do Zamawiającego mięsa i wędlin - asortyment zgodny z FORMULARZEM CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ). Jeżeli w opisie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie, należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych o parametrach nie gorszych niż podane w opisie Przedmiotu Zamówienia - podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy PZP. Zamawiający w asortymencie PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA określonym w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ, wymaga aby: 1) dostarczane produkty były dopuszczone do sprzedaży, 2) wszystkie dostarczane produkty nosiły nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz opakowaniach jednostkowych, 3) były pierwszej jakości/gatunku, 4) produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia, 5) produkty były zgodne z polską normą, 6) posiadały certyfikat - handlowy dokument identyfikacyjny HDI, 7) produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy (tj. % zawartość mięsa w wędlinie, substancje stosowane w produkcji); 8) mięso świeże pochodziło ze zwierząt do lat 3, było pochodzenia polskiego i posiadało etykietę produktu - handlowy dokument identyfikacyjny (HDI); 9) mięso świeże nie może zawierać okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Produkty z krótkim okresem przechowywania powinny posiadać co najmniej 4 dniowy termin przydatności do spożycia dla mięsa, wędlin i przetworów mięsnych świeżych. 1.2. Wykonawca zobowiązany jest do: a) sukcesywnego dostarczania PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem, w uzgodnionych przez Zamawiającego dniach i godzinach, b) dostarczania towarów pierwszej jakości, zgodnych z obowiązującymi normami, oznakowanych nazwą handlową produktu, opakowanych i przewożonych w warunkach zgodnych z wymaganiami HACCP, c) realizowania dostaw zgodnie z wymogami sanitarnymi określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (tekst jednolity Dz. U. z 2003r. nr 21 poz. 179), d) produkty muszą spełniać wymagania określone w Ustawie o warunkach zdrowotnych (tj. Dz. U. nr 31 poz. 265 z 2005r. z późn. zm.), e) dostarczania towarów środkiem transportu określonym w dokumentach dopuszczających środek transportu do przewozu towaru, o którym mowa w pkt. 3.2d), f) dostarczania towarów do magazynu w siedzibie Zamawiającego, transportem na własny koszt i ryzyko, g) dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczanego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego, h) dołączania do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto, i) terminowego dostarczania zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy w przypadku gdy cena zakupionego towaru będzie wyższa od ceny oferowanej przez Wykonawcę - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie. 1.3. Dostawy będą dostarczane sukcesywnie do magazynu w Szkole Podstawowej Nr 3 w Reszlu według zamówień składanych telefoniczne lub faksem przez upoważnionego pracownika szkoły od poniedziałku do piątku w godz. 6.30 - 7.00 (bez sobót, niedziel i świąt) Zamawiający składać będzie cząstkowe zamówienia, wynikające z bieżącego zapotrzebowania z trzydniowym wyprzedzeniem przed datą wymaganej dostawy lub w nagłych przypadkach po telefonicznym uzgodnieniu. Zamawiający dopuszcza możliwość ograniczenia lub zwiększenia ilościowego dostaw towarów wyszczególnionych w FORMULARZU CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ), do obiektywnie istniejących potrzeb. 1.4. Zamawiający ma prawo do odstąpienia od dostawy niektórych produktów na rzecz innych produktów wymienionych w FORMULARZU CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ), z zastrzeżeniem, że zmiana asortymentu w poszczególnych pozycjach nie może przekroczyć 20% ich wartości ilościowej wskazanej w umowie, oraz nie może przekroczyć maksymalnej łącznej wartości brutto przedmiotu zamówienia. 1.5. Ostateczna wartość dostaw wynikać będzie z faktycznej ilości dostarczonego PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA, według cen zawartych w FORMULARZU CENOWYM (załącznik nr 2 do SIWZ). 1.6. Należność za dostarczone towary regulowana będzie przelewem na konto WYKONAWCY do 14 dni od daty otrzymania przez Zamawiającego faktury VAT. Uwaga: Wykonawca dostarczać będzie PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA do siedziby Zamawiającego sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy tj. od 07.01.2014 r. (lub od dnia podpisania umowy) do 31.12.2014 r., z wyłączeniem dni przypadających na okresy świąteczne, dni przypadających na okres ferii zimowych oraz dni przypadających na okres wakacji letnich. 1.7. Szczegółowe warunki w przedmiotowym postępowaniu zawarte są we wzorze umowy (załącznik nr 5 do SIWZ)..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.01.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- MARDI Sp. z o.o., ul. Olsztyńska 3, 11-300 Biskupiec, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 75549,65 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 65406,60
Oferta z najniższą ceną: 65406,60 / Oferta z najwyższą ceną: 68811,23
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa i wędlin
- Sukcesywna Dostawa Żywności 2025
- Sukcesywna Dostawa Żywności
- Zakup i sukcesywne dostawy mięs, wędlin i mrożonek do Zakładu Karnego w Opolu Lubelskim
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Zagórniku
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni "U Świętego Antoniego" we Włocławku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.