Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-05-07
Adamów: Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu teoretycznego
w zawodzie kucharz, przygotowanie testów sprawdzających do egzaminu teoretycznego, przeprowadzenie próbnych egzaminów zawodowych teoretycznych i praktycznych oraz sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w ramach projektu pn.: Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą
Numer ogłoszenia: 68205 - 2013; data zamieszczenia: 07.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie , ul. Cmentarna 6, 21-412 Adamów, woj. lubelskie, tel. 25 7553169, faks 25 b7553169.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.adamow.com.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka podległa administracji samorządowej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu teoretycznego w zawodzie kucharz, przygotowanie testów sprawdzających do egzaminu teoretycznego, przeprowadzenie próbnych egzaminów zawodowych teoretycznych i praktycznych oraz sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w ramach projektu pn.: Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przeprowadzeniu zajęć przygotowujących do egzaminu teoretycznego w zawodzie kucharz, przygotowanie testów sprawdzających do egzaminu teoretycznego, przeprowadzenie próbnych egzaminów zawodowych teoretycznych i praktycznych oraz sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz zgodnie z wymaganiami Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej (OKE), dla uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie przy Zespole Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie, w ramach projektu pn.: Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą. Przedmiot zamówienia obejmuje 10 następujących części: Część 1 - Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Sposób prowadzenia zajęć: zajęcia prowadzone z uczennicami i uczniami (uczestniczkami i uczestnikami projektu) Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie w roku szkolnym: 2013/2014 (semestr II, 7 godz.), 2014/2015 (semestr I i II, 28 godz.) Forma zajęć: zajęcia prowadzone będą przez cały okres obowiązywania umowy dla 2 grup uczniów łącznie (1 gr. x 21h, 1 gr. x 14h),. Łączna ilość godzin dydaktycznych zajęć - 35 godzin zajęć (1 godzina zajęć = 45 minut). Termin realizacji zajęć: od dnia podpisania umowy do 28 lutego 2015 roku - dokładne terminy zajęć zostaną ustalone po podpisaniu umowy Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Część 2 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przygotowanie 8 różnych kompletów testów na każdy z 3 egzaminów zawodowych teoretycznych, zgodnie z wymaganiami Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. Forma: 8 różnych kompletów testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz na każdy z 3 egzaminów - 24 różne testy. Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 24 maja 2013 r. - pierwszy komplet testów, drugi i trzeci komplet testów najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Część 3 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Część 4 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz, zgodnie ze standardami OKE. Forma: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz (8 testów x 3 grupy) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Część 5 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przygotowanie 3 różnych wersji zadań z dokumentacją na każdy z 3 próbnych egzaminów zawodowych praktycznych, zgodnie z wymaganiami OKE. Forma: 3 różne wersje zadań z dokumentacją na każdy z 3 egzaminów zawodowych praktycznych (9 różnych wersji zadań z dokumentacją) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca -2013 r. - pierwszy zestaw zadań drugi i trzeci zestaw zadań najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Część 6 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Część 7 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Część 8 - Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 3, 7 i 8 Część 9 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Część 10 - Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 6, 9 i 10 Zakres obowiązków Wykonawcy: a) dla części 1: - dostarczenie w dniu zawarcia umowy o udzielenie zamówienia publicznego programu zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz, opracowanego na wzorze stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, dostosowanego do planowanej liczby zajęć i zaakceptowanego przez Koordynatora szkolnego projektu, - prowadzenie zajęć zgodnie z zatwierdzonym programem oraz harmonogramem godzin, - pisemne (e-mailowe) informowanie z min. 1-dniowym wyprzedzeniem Koordynatora szkolnego projektu o każdym przypadku uniemożliwiającym realizację zajęć zgodnie z harmonogramem, - bieżące dokumentowanie prowadzonych zajęć w dzienniku zajęć oraz bieżąca kontrola frekwencji i monitorowanie uczniów, - sporządzanie sprawozdania z realizacji usługi w terminie 5 dni po zakończeniu każdego kwartału i złożenie go koordynatorowi szkolnemu projektu, - współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji zajęć, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) - przestrzeganie przepisów BHP oraz ppoż. w czasie trwania zajęć, -zapewnienie ładu i porządku w czasie zajęć, bezpieczeństwa uczniów uczestniczących w zajęciach oraz zgodnego z przeznaczeniem użytkowania sali, sprzętu, materiałów i pomocy dydaktycznych, - pełna odpowiedzialność za powierzone mienie zgodnie z warunkami zawartej umowy, -wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera, - prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej, - dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. b) dla części 2 i 5 - dostarczenie w terminach uzgodnionych z koordynatorem szkolnym wymaganych dokumentów, - współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji umowy, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) , -wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera, - prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej, - dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. c) dla części 3, 6, 7, 8, 9 i 10. - przeprowadzenie egzaminów w terminach uzgodnionych z koordynatorem szkolnym, - współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji umowy, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) , -wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera, - prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej, - dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. d) dla części 4 - sprawdzenie testów w terminach uzgodnionych z koordynatorem szkolnym, - współpraca z personelem projektu w celu prawidłowej realizacji umowy, przestrzeganie przepisów ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 z późn. zm.) , -wykorzystywanie wzorów dokumentów przekazanych przez Lidera, - prowadzenie miesięcznej ewidencji czasu pracy własnej, - dyspozycyjność w zakresie czynności kontrolno-wyjaśniających (również po terminie wygaśnięcia umowy ws. przedmiotowego zamówienia) wynikających z wytycznych odnośnie realizacji projektów finansowanych ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony w odniesieniu do Wykonawców, którzy dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, w tym co najmniej jedną osobą posiadającą: dla części 1 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany dla części 2 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 3 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 4 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 5 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 6 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 7 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 8 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 9 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE dla części 10 - wykształcenie średnie, pozytywny wynik z egzaminu maturalnego, przygotowanie pedagogiczne, doświadczenie w pracy pedagogicznej z młodzieżą min. 3 lata, w tym min. 2 lata z uczniami Zasadniczej Szkoły Zawodowej, nauczyciel mianowany, uprawnienia egzaminatora OKE
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 i art.44 ustawy Prawo zamówień publicznych, złożonego na lub w formie druku stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
- inne dokumenty
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://splukow.bip4.e-zeto.eu/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe w Łukowie, Wydział Inwestycji i Zamówień Publicznych,
21-400 Łuków ul. Czerwonego Krzyża 4 pok.4.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.05.2013 godzina 11:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Łukowie, 21-400 Łuków ul. Piłsudskiego 17, sekretariat pok. 209.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Postępowanie prowadzone jest przez Powiat Łukowski z siedzibą przy ul. Piłsudskiego 17, 21-400 Łuków na podstawie udzielonego przez Zamawiającego pełnomocnictwa do przeprowadzenia postępowania oraz podpisania umowy ws. udzielenia zamówienia publicznego. Zamówienie realizowane jest w ramach projektu pn. Zasadnicza Szkoła Zawodowa w Adamowie Twoją szansą. Projekt realizowany jest w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego współfinansowanego z Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, przeprowadzenie zajęć przygotowujących do egzaminu zawodowego teoretycznego w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Sposób prowadzenia zajęć: zajęcia prowadzone z uczennicami i uczniami (uczestniczkami i uczestnikami projektu) Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie w roku szkolnym: 2013/2014 (semestr II, 7 godz.), 2014/2015 (semestr I i II, 28 godz.) Forma zajęć: zajęcia prowadzone będą przez cały okres obowiązywania umowy dla 2 grup uczniów łącznie (1 gr. x 21h, 1 gr. x 14h),. Łączna ilość godzin dydaktycznych zajęć - 35 godzin zajęć (1 godzina zajęć = 45 minut). Termin realizacji zajęć: od dnia podpisania umowy do 28 lutego 2015 roku - dokładne terminy zajęć zostaną ustalone po podpisaniu umowy Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.02.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przygotowanie 8 różnych kompletów testów na każdy z 3 egzaminów zawodowych teoretycznych, zgodnie z wymaganiami Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. Forma: 8 różnych kompletów testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz na każdy z 3 egzaminów - 24 różne testy. Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 24 maja 2013 r. - pierwszy komplet testów, drugi i trzeci komplet testów najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - sprawdzenie testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz, zgodnie ze standardami OKE. Forma: sprawdzenie 24 testów sprawdzających wiedzę w zawodzie kucharz (8 testów x 3 grupy) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji zajęć: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przygotowanie zadań z dokumentacją dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przygotowanie 3 różnych wersji zadań z dokumentacją na każdy z 3 próbnych egzaminów zawodowych praktycznych, zgodnie z wymaganiami OKE. Forma: 3 różne wersje zadań z dokumentacją na każdy z 3 egzaminów zawodowych praktycznych (9 różnych wersji zadań z dokumentacją) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 5 czerwca -2013 r. - pierwszy zestaw zadań drugi i trzeci zestaw zadań najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbny egzamin zawodowy teoretyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania przeprowadzenie 3 teoretycznych egzaminów zawodowych w zawodzie kucharz Forma: przeprowadzenie 3 dwugodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 6 godzin zegarowych (3 egzaminy x 2 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 29 maja 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji: pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 3, 7 i 8.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Próbny egzamin zawodowy praktyczny w zawodzie kucharz - przeprowadzenie egzaminu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dodatkowe zajęcia, kompetencje zawodowe, próbne egzaminy zawodowe praktyczne w zawodzie kucharz - przeprowadzenie próbnego egzaminu zawodowego praktycznego dla uczennic i uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Adamowie. Zakres prac do wykonania: przeprowadzenie i ocena próbnego egzaminu praktycznego w zawodzie kucharz, zgodnie z wymaganiami OKE Forma: przeprowadzenie 3 trzygodzinnych egzaminów Przewidywania łączna liczba godzin egzaminów - 9 godzin zegarowych (3 egzaminy x 3 godziny) Termin realizacji: od dnia podpisania umowy do 12 czerwca 2013 r. - pierwszy egzamin, drugi i trzeci egzamin ? najpóźniej do 31 marca 2015 roku - dokładne terminy zostaną ustalone po podpisaniu umowy. Miejsce realizacji pomieszczenia Zespołu Szkół im. Gen. F. Kamińskiego w Adamowie Komisja egzaminacyjna będzie składała się z 3 Wykonawców wyłonionych oddzielnie w części 6, 9 i 10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.31.23.20-8, 80.21.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI ADAMÓW
więcej: przetargi ADAMÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług doradczych związanych z pozyskaniem dofinansowania ze środków KPO na cyfryzację szpitali na potrzeby PCZ Sp. z o.o. w Kartuzach.
- Rozwój świetlicy środowiskowej jako placówki wsparcia dziennego dla dzieci i młodzieży w Gminie Łazy. Uruchomienie Punktu Konsultacyjnego Wsparcia dla rodziny - Gmina Łazy. Postępowanie 3
- Badanie potrzeb i opracowanie narzędzi nadzoru rynku w zakresie dostępności produktów i usług.
więcej: Usługi edukacji zawodowej na poziomie szkoły średniej »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.