eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrakówDostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-03-25

Kraków: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 69248 - 2016; data zamieszczenia: 25.03.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Produkty ogólnospożywcze 1. Cynamon mielony kg 10 2. Herbata granulowana kg 140 3. Herbata ekspresowa a 2g szt 3 000 - ilość torebek do zaparzania 4. Kakao kg 40 5. Kawa zbożowa kg 100 6. Ketchup pikantny / łagodny kg 300 - opakowanie jednostkowe a 5 kg 7. Kminek kg 8 8. Kwasek cytrynowy kg 6 9.Liść laurowy kg 12 10.Majeranek kg 7 11.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. a 5 kg 12.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. a 5 kg 13.Ocet spirytusowy 10% l 60 - opakowanie jedn. a 0,5 l 14.Papryka mielona słodka kg 20 15.Pieprz naturalny mielony kg 90 16.Przyprawa do potraw w płynie l 840 - opakowanie jedn. a 1 l 17.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. a 1000 g 18.Przyprawa typu VEGETA kg 90 19.Ziele angielskie kg 10 20.Żurek w płynie l 230 21.Zupy typu gorący kubek a od 16 do 20g szt 300 22.Czosnek granulowany kg 12 23.Miód sztuczny kg 300 24.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. a 5l 25.Proszek do pieczenia kg 2,5 26.Cukier wanilinowy kg 2,5 27.woda mineralna 0,5l l 2 250 - opakowanie jedn. a 0,5 l 29.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l 30.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l gazowana/niegazowana Grupa II - Cukier 1.Cukier kryształ kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Cukier porcje a 5g kg 10 Grupa III - Produkty zbożowe 1.Kasza jęczmienna kg 800 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Płatki owsiane kg 10 3.Kasza manna kg 200 - opakowanie jedn. max a 1 kg 4.Mąka pszenna kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 5. Mąka ziemniaczana kg 10 - opakowanie jednostkowe a 1 kg 6.Ryż długoziarnisty kg 1 500 - opakowanie jedn. max a 50 kg 7.Makaron - nitki lub galanteria kg 1 300 - opakowanie jedn. max a 10 kg Grupa IV - Przetwory owocowo - warzywne 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3. Kukurydza konserwowa kg 40 3.Fasolka konserwowa kg 200 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 25 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe a 80g lub 100g kg 25 Grupa V - Konserwy mięsne 1. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (mielonka) a 300g 2. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (przysmak -śniadaniowy a 300g 3. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (turystyczna) a 300g 4. Konserwa mięsna typu kg 60 - opakowanie jednostkowe (mielonka) a 100 - 130 g w granicach 100 - 130g 5. Konserwa mięsna typu kg 80 - opakowanie jednostkowe (turystyczna) a 100 - 130 g w granicach 100 - 130g 6. Pasztet drobiowy kg 540- opakowanie jednostkowe w puszka a 100g - 130g w granicach 100 - 130g bezdodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7. Pasztet mazowiecki a 300g lub 290g kg 360 - opakowanie jednostkowe 290 g lub 300 g Grupa VI - Tłuszcze roślinne 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 80-90 % 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 60-62 % 3 Olej uniwersalny l 950 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1.Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa lub trzy razy w miesiącu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2.Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych ( zaświadczenie lekarskie z badania przeprowadzonego do celów sanitarno - epidemiologicznych) oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3.Dostarczane artykuły winny posiadać zbliżoną gramaturę, jednakowy termin przydatności do spożycia całej dostarczonej partii. 4. Minimalne terminy przydatności dostarczanych produktów w zakresie grupy V tj. konserw mięsnych oraz w zakresie grupy VI tj. tłuszce roślinne - 60 dni 5.Wymagane opakowanie konserw: puszka stalowa z wieczkiem łatwootwieralnym lub opakowanie typu alupak 6. Pasztet drobiowy puszka 100g - 130g musi być bez dodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7. Dostarczane produkty z grupy VI - tłuszcze roślinne muszą być zgodne z przepisami rozporządzenia Rady Uni Europejskiej nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku) 8. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.89.00.00-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2)

      przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.04.2016 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: do 05.05.2016.

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty ogólnospożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cynamon mielony kg 10 2. Herbata granulowana kg 140 3. Herbata ekspresowa a 2g szt 3 000 - ilość torebek do zaparzania 4. Kakao kg 40 5. Kawa zbożowa kg 100 6. Ketchup pikantny / łagodny kg 300 - opakowanie jednostkowe a 5 kg 7. Kminek kg 8 8. Kwasek cytrynowy kg 6 9.Liść laurowy kg 12 10.Majeranek kg 7 11.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. a 5 kg 12.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. a 5 kg 13.Ocet spirytusowy 10% l 60 - opakowanie jedn. a 0,5 l 14.Papryka mielona słodka kg 20 15.Pieprz naturalny mielony kg 90 16.Przyprawa do potraw w płynie l 840 - opakowanie jedn. a 1 l 17.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. a 1000 g 18.Przyprawa typu VEGETA kg 90 19.Ziele angielskie kg 10 20.Żurek w płynie l 230 21.Zupy typu gorący kubek a od 16 do 20g szt 300 22.Czosnek granulowany kg 12 23.Miód sztuczny kg 300 24.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. a 5l 25.Proszek do pieczenia kg 2,5 26.Cukier wanilinowy kg 2,5 27.woda mineralna 0,5l l 2 250 - opakowanie jedn. a 0,5 l 29.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l 30.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l gazowana/niegazowana.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7, 15.98.10.00-8.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cukier.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier kryształ kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Cukier porcje a 5g kg 10.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty zbożowe.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kasza jęczmienna kg 800 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Płatki owsiane kg 10 3.Kasza manna kg 200 - opakowanie jedn. max a 1 kg 4.Mąka pszenna kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 5. Mąka ziemniaczana kg 10 - opakowanie jednostkowe a 1 kg 6.Ryż długoziarnisty kg 1 500 - opakowanie jedn. max a 50 kg 7.Makaron - nitki lub galanteria kg 1 300 - opakowanie jedn. max a 10 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetwory owocowo - warzywne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3. Kukurydza konserwowa kg 40 3.Fasolka konserwowa kg 200 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 25 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe a 80g lub 100g kg 25.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Konserwy mięsne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (mielonka) a 300g 2. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (przysmak -śniadaniowy a 300g 3. Konserwa mięsna typu kg 360 - opakowanie jednostkowe 300g (turystyczna) a 300g 4. Konserwa mięsna typu kg 60 - opakowanie jednostkowe (mielonka) a 100 - 130 g w granicach 100 - 130g 5. Konserwa mięsna typu kg 80 - opakowanie jednostkowe (turystyczna) a 100 - 130 g w granicach 100 - 130g 6. Pasztet drobiowy kg 540- opakowanie jednostkowe w puszka a 100g - 130g w granicach 100 - 130g bezdodatków produktów pochodzących od zwierząt innych niż drób 7. Pasztet mazowiecki a 300g lub 290g kg 360 - opakowanie jednostkowe 290 g lub 300.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Tłuszcze roślinne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 80-90 % 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 60-62 % 3 Olej uniwersalny l 950 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.