Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-03-12
Poznań: Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywyczych do Szpitala im. Fr. Raszei w Poznaniu
Numer ogłoszenia: 70258 - 2010; data zamieszczenia: 12.03.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Opieki Zdrowotnej Poznań-Jeżyce , ul. Mickiewicza 2, 60-834 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. (061) 848 10 11, faks (061) 848 49 90/91.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.raszeja.poznan.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywyczych do Szpitala im. Fr. Raszei w Poznaniu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przedmiotem zamówienia jest: roczna, sukcesywna dostawa produktów spożywczych do Szpitala im. Fr. Raszei. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do SIWZ stanowiący integralną jej część. 2) Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, oferty można składać do poszczególnych pakietów (11 pakietów). - Pakiet nr 1 - Warzywa i owoce - Pakiet nr 2 - Mrożonki - Pakiet nr 3 - Ryby i przetwory rybne - Pakiet nr 4 - Artykuły sypkie - Pakiet nr 5 - Przyprawy - Pakiet nr 6 - Pieczywo - Pakiet nr 7 - Jaja - Pakiet nr 8 - Mięso i wędliny - Pakiet nr 9 - Mleko i przetwory mleczne - Pakiet nr 10 - Tłuszcze jadalne, sery - Pakiet nr 11 - Drób 3) Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych, Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert równoważnych. 4) Termin realizacji zamówienia: - przez okres jednego roku (12 miesięcy). Przewidywany termin obowiązywania umowy: - Pakiet nr 1 - Warzywa i owoce - od daty podpisania przez okres jednego roku - Pakiet nr 2 - Mrożonki - od 25.05.2010 r. do 24.05.2011 r. - Pakiet nr 3 - Ryby i przetwory rybne - od 25.05.2010 r. do 24.05.2011 r. - Pakiet nr 4 - Artykuły sypkie - od 30.03.2010 do 29.03.2011 r. - Pakiet nr 5 - Przyprawy - od 30.03.2010 do 29.03.2011 r. - Pakiet nr 6 - Pieczywo - od 30.03.2010 do 29.03.2011 r. - Pakiet nr 7 - Jaja - od 30.03.2010 do 29.03.2011 r. - Pakiet nr 8 - Mięso i wędliny - od 30.03.2010 do 29.03.2011 r. - Pakiet nr 9 - Mleko i przetwory mleczne - od 30.03.2010 do 29.03.2011 r. - Pakiet nr 10 - Tłuszcze jadalne, sery - od 06.04.2010 r. do 05.04.2011 r. - Pakiet nr 11 - Drób - od 30.03.2010 do 29.03.2011 r. 5) Wspólny Słownik Zamówień CPV - 15.00.00.00-8 (żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne): - Pakiet nr 1 - Warzywa i owoce 15.30.00.00-1 (owoce, warzywa i podobne produkty) - Pakiet nr 2 - Mrożonki 15.33.11.70-9 (warzywa mrożone) - Pakiet nr 3 - Ryby i przetwory rybne 15.22.00.00.-6 (ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb) - Pakiet nr 4 - Artykuły sypkie 15.60.00.00-4 (produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych); 15.83.00.00-5 (cukier i produkty pokrewne) - Pakiet nr 5 - Przyprawy 15.87.00.00-7 (przyprawy i przyprawy korzenne) - Pakiet nr 6 - Pieczywo 15.81.00.00-9 (pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie) - Pakiet nr 7 - Jaja 03.14.25.00-3 (jaja) - Pakiet nr 8 - Mięso i wędliny 15.11.00.00-2 (mięso); 15.13.00.00-8 (produkty mięsne) - Pakiet nr 9 - Mleko i przetwory mleczne 15.50.00.00-3 (produkty mleczarskie) - Pakiet nr 10 - Tłuszcze jadalne, sery 15.43.00.00-1 (tłuszcze jadalne); 15.53.00.00-2 (masło) - Pakiet nr 11 - Drób 15.11.20.00-6 (drób) 6) Zmawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 Ustawy. 7) Przedmiotem niniejszego postępowania nie jest zawarcie umowy ramowej. 8) Informacja na temat możliwości powierzenia przez Wykonawcę wykonania części lub całości zamówienia podwykonawcom: Wykonawca może powierzyć wykonanie części lub całości niniejszego zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku zobowiązany jest do wykazania w formularzu ofertowym części zamówienia, której wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom. 9) Wymagania stawiane Wykonawcy: - Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. - Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, - Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10) Rozliczenie pomiędzy stronami odbywać się będzie w złotych polskich. 11) Zamawiający nie planuje zorganizowania zebrania Wykonawców. 12) Zamawiający nie planuje aukcji elektronicznej..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.43.00.00-1, 15.53.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.83.00.00-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego Wykonawca nie jest zobowiązany zabezpieczyć składanej oferty wadium. W niniejszym postępowaniu wadium nie pobiera się
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca musi posiadać zezwolenie (decyzję) wydane przez właściwe jednostki nadzorujące na prowadzenie działalności odpowiednio: w zakresie objętym w poszczególnych pakietach (w zależności, do którego pakietu Wykonawca złoży ofertę)
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem i wartością (na kwotę brutto dla każdej z dostaw nie mniejszą niż: dla pakietu nr 1 - 40.000,00 zł; dla pakietu nr 2 - 20.000,00 zł; dla pakietu nr 3 - 10.000,00 zł; dla pakietu nr 4 - 25.000,00 zł; dla pakietu nr 5 - 4.000,00 zł; dla pakietu nr 6 - 39.000,00 zł; dla pakietu nr 7 - 13.000,00 zł; dla pakietu nr 8 - 89.000,00 zł; dla pakietu nr 9 - 94.000,00 zł; dla pakietu nr 10 - 32.000,00 zł; dla pakietu nr 11 - 20.000,00 zł) dostawy stanowiącej przedmiot zamówienia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:
inne dokumenty
1. Protokół z ostatniego przeglądu sanitarnego wraz z arkuszem ocen. 2. Zaświadczenie potwierdzone opinią Inspektora Sanitarnego o spełnianiu warunków higieniczno - sanitarnych środka transportu służącego do przewozu przedmiotu zamówienia. 3. Oświadczenie Wykonawcy o wyrażeniu zgody na przedmiotowe kontrole ze strony Zamawiającego. 4. Certyfikat lub zaświadczenie Wykonawcy o wprowadzonym i stosowanym systemie bezpieczeństwa żywności i żywienia HACCP. 5. Oświadczenie Wykonawcy o nie stosowaniu środków spulchniających do produkcji pieczywa (tzw. polepszaczy) - dotyczy Pakietu nr 6.
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Na ofertę składają się następujące dokumenty i załączniki: 1.1. Specyfikacja Techniczna Zamówienia - wypełniona i podpisana przez Wykonawcę (Załącznik nr 1 do SIWZ). 1.2. Formularz oferty - wypełniony i podpisany przez Wykonawcę (Załącznik nr 2 do SIWZ). 1.3. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych (Załącznik nr 3 do SIWZ). 1.4. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych (Załącznik nr 4 do SIWZ). 1.5. Wzór umowy (Załącznik nr 5 do SIWZ). 1.6. Formularz oświadczenia I (Załącznik nr 6 do SIWZ). 1.7. Formularz oświadczenia II (Załącznik nr 7 do SIWZ). 1.8. Wykaz wykonanych/wykonywanych w ciągu ostatnich trzech lat dostaw (Załącznik nr 8 do SIWZ) 2. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z art. 24 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych Wykonawca składa następujące dokumenty: 2.1. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 Ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a przypadku osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 Ustawy. 2.2. Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień - pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynika to z przedstawionych dokumentów rejestrowych. 3. W celu wykazania spełnienia przez Wykonawcę warunków o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 do 3 Ustawy Prawo zamówień publicznych, należy złożyć następujące dokumenty: 3.1. Zezwolenie (decyzję) wydane przez właściwe jednostki nadzorujące na prowadzenie działalności odpowiednio: w zakresie objętym w poszczególnych pakietach (w zależności, do którego pakietu Wykonawca złoży ofertę). 3.2. Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie. (Załącznik nr 8 do SIWZ). Opis wymaganego doświadczenia: Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej dwie dostawy odpowiadające swoim rodzajem i wartością (na kwotę brutto dla każdej z dostaw nie mniejszą niż: dla pakietu nr 1 - 40.000,00 zł; dla pakietu nr 2 - 20.000,00 zł; dla pakietu nr 3 - 10.000,00 zł; dla pakietu nr 4 - 25.000,00 zł; dla pakietu nr 5 - 4.000,00 zł; dla pakietu nr 6 - 39.000,00 zł; dla pakietu nr 7 - 13.000,00 zł; dla pakietu nr 8 - 89.000,00 zł; dla pakietu nr 9 - 94.000,00 zł; dla pakietu nr 10 - 32.000,00 zł; dla pakietu nr 11 - 20.000,00 zł) dostawy stanowiącej przedmiot zamówienia. 4. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia do oferty należy dołączyć następujące dokumenty: 4.1. Protokół z ostatniego przeglądu sanitarnego wraz z arkuszem ocen. 4.2. Zaświadczenie potwierdzone opinią Inspektora Sanitarnego o spełnianiu warunków higieniczno - sanitarnych środka transportu służącego do przewozu przedmiotu zamówienia. 4.3. Oświadczenie Wykonawcy o wyrażeniu zgody na przedmiotowe kontrole ze strony Zamawiającego. 4.4. Certyfikat lub zaświadczenie Wykonawcy o wprowadzonym i stosowanym systemie bezpieczeństwa żywności i żywienia HACCP. 4.5. Oświadczenie Wykonawcy o nie stosowaniu środków spulchniających do produkcji pieczywa (tzw. polepszaczy) - dotyczy Pakietu nr 6. 5. Wykonawca zamieszkały poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: 5.1. Zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 2.1. składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: - nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5.2. Jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w niniejszym pkt 5 zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawionych nie wcześniej niż w terminach określonych w niniejszym pkt 5. 6. Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: 6.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia, w takim przypadku dla ustanowionego pełnomocnika do oferty należy załączyć pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. 6.2. Oferta winna zawierać: oświadczenia i dokumenty opisane w pkt 1.3., 1.4. oraz 2 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. 7. Postanowienia dotyczące składanych dokumentów: 7.1. Jeżeli Wykonawca wykazując spełnienie warunków, o których mowa w pkt 2 polega na zasobach innych podmiotów zobowiązany jest wykazać, że w stosunku do tych podmiotów brak jest podstaw wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia poprzez złożenie razem z ofertą dokumentów wymienionych w pkt od 2.1. do 2.2. dotyczących każdego z tych podmiotów, o ile podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia 7.2. Dokumenty w niniejszym postępowaniu mogą być składane w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę / osoby uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem. 7.3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz w przypadku podmiotów, o których mowa w pkt. 7.1., kopie dokumentów dotyczących każdego z tych podmiotów winny być poświadczane za zgodność z oryginałem przez te podmioty. 7.4. Oferta, składane dokumenty oraz oświadczenia podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy wymagają załączenia właściwego pełnomocnictwa lub umocowania prawnego. 7.5. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę. 7.6. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości, co do jej prawdziwości.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
par. 3 wzoru umowy dla pakietów nr: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11: 3. Wykonawca gwarantuje stałość ceny na oferowane wyroby przez okres 6 miesięcy licząc od daty pierwszej dostawy. 4. Zmiany cen po tym okresie mogą być dokonywane nie częściej niż raz na sześć miesięcy w oparciu o klauzulę waloryzacyjną przewidzianą niniejszą umową. Zmiana cen w przypadku urzędowej zmiany stawki VAT następuje z dniem wejścia w życie zmiany podatku VAT. 5. Wykonawca powinien poinformować Zamawiającego o planowanej podwyżce z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem oraz przedstawić Zamawiającemu stosowny aneks do umowy pod rygorem nieważności zmiany. 6. Strony przyjmują jako klauzulę waloryzacyjną wskaźnik wzrostu towarów i usług konsumpcyjnych ogłoszony przez Prezesa GUS- u w Monitorze Polskim, za ostatni kwartał przed dokonaną waloryzacją. 7. Zmiana cen może nastąpić w wyniku okoliczności niezależnych od stron umowy, takich jak: - zmiana wysokości opłat celnych - zmiana wysokości cen urzędowych.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.raszeja.poznan.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego, w Szpitalu im. Fr. Raszei w Poznaniu przy ul. Mickiewicza 2 (60-834 Poznań) w pokoju nr 356 (Zamówienia Publiczne).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.03.2010 godzina 09:00, miejsce: siedziba Zamawiającego, Szpital m. Fr. Raszei w Poznaniu przy ul. Mickiewicza 2 (60-834 Poznań).Oferty składa się w Kancelarii Szpitalnej..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - Warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa i owoce.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mrożonki.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - Ryby i przetwory rybne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby i przetwory rybne.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - Artykuły sypkie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Artykuły sypkie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.60.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - Przyprawy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.87.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 - Pieczywo.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 - Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 - Mięso i wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso i wędliny 15.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet nr 9 -Mleko i przetwory mleczne 15.50.00.00-3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko i przetwory mleczne.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pakiet nr 10 - Tłuszcze jadalne, sery.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tłuszcze jadalne, sery.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.43.00.00-1, 15.53.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pakiet nr 11 - Drób.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Drób.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Dostawa urządzeń oraz sprzętu komputerowego na potrzeby projektu FEWP.06.04-IZ.00-0023/23 - "2"
- Dostawa jednorazowych środków ochrony indywidualnej do Szpitala Wojewódzkiego w Poznaniu
- "Modernizacja monitoringu poprzez dostawę i montaż systemu monitoringu wizyjnego dla Zakładu Zagospodarowania Odpadów w Poznaniu sp. z o.o."
- Rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 184 w zakresie budowy ciągu pieszo-rowerowego w m. Napachanie
- Wyroby medyczne jednorazowego użytku - Przezcewnikowy system do naprawy zastawki trójdzielnej
- wykonanie usługi najmu, montażu i demontażu scenotechniki na potrzeby wydarzeń kulturalnych Estrady Poznańskiej pn. 33. FINAŁ WOŚP 2025 ("33 FINAŁ WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY 2025")
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół Publicznych w Uhercach Mineralnych w 2025 r
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2025
- Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Gminnego Żłobka nr 1 "Zaczarowany Ogród" w Ruścu w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Osiu
- Sukcesywne dostawy pieczywa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2025 roku.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.