Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-01-12
Hrubieszów: Dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 7090 - 2015; data zamieszczenia: 12.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Hrubieszowie , ul. Nowa 64, 22-500 Hrubieszów, woj. lubelskie, tel. 084 6966915, faks 084 6963354.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych zgrupowanych we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) 153, 156, 158, 159 w asortymencie i ilości przedstawionej poniżej: Część 1 1.Kawa zbożowa opakowanie do 10 kg kod CPV 15860000-4 ilość 100kg,2.Herbata granulowana opakowanie do 1 kg kod CPV 15863200-7 ilość 180kg,3. Sól kamienna spożywcza opakowanie do 50 kg kod CPV 15872400-5 ilośc 1200kg,4.Przyprawa do zup w płynie butelka 1 litr kod CPV 15870000-7 ilośc 300kg,5.Musztarda kod CPV15871250-1 ilość 450kg,6.Chrzan biały tarty kod CPV 15331400-1 ilość 300kg,7.Ocet 10% kod Cpv 15871110-8 ilość 150 l,8.Ketchup łagodny kod CPV 15871230-5 ilość 850kg,9.Przyprawa warzywna typu jarzynka kod Cpv 15871200-6 ilość 700kg,10.Pieprz naturalny mielony kod CPV 15872100-2 ilość 35kg,11.Pieprz ziołowy mielony kod Cpv 15872100-2 ilość 35kg,12.Liść laurowy kod Cpv 15870000-7 ilość30kg,13.Majeranek kod CPV 15872200-3 ilość30kg,14.Nać pietruszki suszona kod CPV 15870000-7 ilość 30kg ,15.Koperek suszony kod CPV 15893000-4 ilość30kg,16.Rosół warzywny w kostkach kod CPV 15891000-0 ilość 600kg,17.Groch łuskany spożywczy opakowanie do 1kg kod CPV 15331132-1 ilość 900kg,18.Fasola typu Jaś kod CPV 15331130-7,19.Groszek konserwowy opakowanie - puszka 400g kod Cpv 15331400-1 ilość 600kg,20.Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do1kg kod CPV 15331427-6 ilość 2000kg,21.płatki kukurydziane kod CPV 15613311-1 ilość 300kg,22.ziele angielskie kod CPV 15872200-3 ilość 30kg,23.czosnek granulowany kod CPV 15872000-1 ilość 35kg,24.papryka ostra mielona kod CPV 15872000-1 ilość 35kg,25.sos biały - baza opakowanie do 20 kg Kod CPV 15871260-4 ilość 150kg,26.sos grzybowy w proszku-opakowanie do 20kg kod cpv 15871000-4 ilość 200kg,27.sos węgierski w proszku-opakowanie do 20kg kod cpv 15871000-4 ilość 200kg,28.zupa pieczrkowa w proszku opakowanie do 20kg Kod Cpv 15891000-0 ilość 150kg,29.zupa barszcz biały w proszku opakowanie do 20kg Kod Cpv 15891000-0 ilość 150kg,30.zupa ogonowa w proszku opakowanie do 20kg Kod Cpv 15891000-0 ilość 150kg. Część 2 Woda mineralna niegazowana, butelka o pojemności 1,5 l kod CPV 15981000-8 ilość 1400l. II.Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia1) Każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie. 2) Każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP; 3) Każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polską Normą. 4) Na każde żądanie zamawiającego wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, itp.III.Cechy jakościowe dyskwalifikujące przedmiot zamówienia:1) obce posmaki, 2) zapachy,3) nalot pleśni,4) fragmenty obcych ciał. IV.Wymagania dotyczące opakowania Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę środka spożywczego, 2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, 3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 4) dane identyfikujące producenta środka spożywczego, 5) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, 6) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 7) oznaczenie partii produkcji, 8) klasę jakości handlowej. V.Wymagania stawiane Wykonawcy.W trakcie trwania umowy Wykonawca będzie odpowiedzialny za całokształt realizacji przedmiotu zamówienia w tym za przebieg, jakość i terminowe wykonanie dostaw.VI.Realizacja dostaw.Dostawy będą realizowane codziennie od poniedziałku do piątku do piątku w godzinach 8:00 - 12:30, w ilościach i asortymencie uzgodnionym przez zamawiającego z dostawcą z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem. Transport dostaw zapewnia Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie po uzgodnieniu z Wykonawcą prawo do korekty zamówionych ilości poszczególnych produktów w zależności od bieżących potrzeb.Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części przedmiotu zamówienia. Przedmiot zamówienia jest określony kalkulacyjnymi wielkościami, które nie mogą stanowić podstawy do roszczeń ze strony wykonawcy w przypadku zamówienia mniejszej ilości przez zamawiającego.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4, 15.86.32.00-7, 15.87.24.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.30-5, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.89.10.00-0, 15.33.11.32-1, 15.33.11.30-7, 15.61.33.11-1, 15.33.14.27-6, 15.87.10.00-4, 15.89.10.00-0, 15.98.10.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia załącznik nr 2 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia załącznik nr 2 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Hrubieszowie, 22-500 Hrubieszów, ul. Nowa 64.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.01.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Hrubieszowie, 22-500 Hrubieszów ul. Nowa 64, sekretariat pokój 212 A.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kawa zbożowa opakowanie do 10 kg kod CPV 15860000-4 ilość 100kg.,Herbata granulowana opakowanie do 1 kg kod CPV 15863200-7 ilość 180kg., Sól kamienna spożywcza opakowanie do 50 kg kod CPV 15872400-5 ilośc 1200kg.,Przyprawa do zup w płynie butelka 1 litr kod CPV 15870000-7 ilośc 300kg.,Musztarda kod CPV15871250-1 ilość 450kg.,Chrzan biały tarty kod CPV 15331400-1 ilość 300kg.,Ocet 10% kod Cpv 15871110-8 ilość 150 l.,Ketchup łagodny kod CPV 15871230-5 ilość 850kg.,Przyprawa warzywna typu jarzynka kod Cpv 15871200-6 ilość 700kg.,Pieprz naturalny mielony kod CPV 15872100-2 ilość 35kg.,Pieprz ziołowy mielony kod Cpv 15872100-2 ilość 35kg.,Liść laurowy kod Cpv 15870000-7 ilość30kg.,Majeranek kod CPV 15872200-3 ilość 30kg.,Nać pietruszki suszona kod CPV 15870000-7 ilość 30kg.,koperek suszony kod cpv 15893000-4 ilosc 30kg,Rosół warzywny w kostkach kod CPV 15891000-0 ilość 600kg.,Groch łuskany spożywczy opakowanie do 1kg kod CPV 15331132-1 ilość 900kg.,fasola typu jaś kod cpv 15331130-7 ilosc 600kg,Groszek konserwowy opakowanie - puszka 400g kod Cpv 15331400-1 ilość 600kg.,Koncentrat pomidorowy 30% opakowanie do1kg kod CPV 15331427-6 ilość 2000kg.,płatki kukurydziane kod CPV 15613311-1 ilość 300kg.,ziele angielskie kod CPV 15872200-3 ilość 30kg.,czosnek granulowany kod CPV 15872000-1 ilość 35kg.,papryka ostra mielona kod CPV 15872000-1 ilość 35kg.,sos biały - baza opakowanie do 20 kg. Kod CPV 15871260-4 ilość 150kg.,sos grzybowy opakowanie do 20 kg. Kod CPV 15871260-4 ilość 200kg,sos węgierski opakowanie do 20 kg. Kod CPV 15871260-4 ilość 200kg, zupa pieczarkowa w proszku opakowanie do 20kg. Kod Cpv 15891000-4 ilość 150kg,zupa barszcz biały w proszku opakowanie do 20kg. Kod Cpv 15891000-4 ilość 150kg,zupa ogonowa w proszku opakowanie do 20kg. Kod Cpv 15891000-4 ilość 150kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4, 15.86.32.00-7, 15.87.24.00-5, 15.87.00.00-7, 15.87.12.50-1, 15.33.14.00-1, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.89.10.00-0, 15.33.11.32-1, 15.33.14.27-6, 15.61.33.11-1, 15.87.12.60-4, 15.87.10.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Woda mineralna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna niegazowana, butelka o pojemności 1,5 l, ilość 1400 l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z HRUBIESZOWA
- Dostawa sprzętu komputerowego, urządzeń sieciowych i oprogramowania w ramach projektu "Wzmocnienie systemu cyberbezpieczeństwa w Gminie Hrubieszów"
- Zakup usługi polegającej na uruchomieniu i świadczeniu bezpiecznej usługi chmurowej na potrzeby przechowywania kopii zapasowych w ramach projektu "Wzmocnienie systemu cyberbezpieczeństwa w Gminie"
- Dostawa generatora prądu w ramach projektu "Wzmocnienie systemu cyberbezpieczeństwa w Gminie Hrubieszów"
- Budowa wieży widokowej w Gródku
więcej: przetargi w Hrubieszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna i cykliczna dostawa artykułów spożywczych dla Ministerstwa Zdrowia.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zakładu Aktywności Zawodowej w Radziejowie
- Dostawa zup i sosów do Zakładu Karnego w Koronowie
- Dostawy jaj kurzych, warzyw i owoców (sprawa nr 3/ZP/WTiZ/25)
więcej: Fasola, groch, papryki, pomidory i pozostałe warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.