eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Puławy › Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-03-09

Puławy: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 73554 - 2012; data zamieszczenia: 09.03.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy , ul. Czartoryskich 8, 24-100 Puławy, woj. lubelskie, tel. 081 8863421 w.393, faks 081 8864547.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.iung.pulawy.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka badawczo-rozwojowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi badawczej polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych, zgodnie ze szczegółowym opisem zawartym w opisie przedmiotu zamówienia - Załącznik Nr 2 do SWIZ.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.11.10.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 2.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony formularz ofertowy(załącznik Nr 1),Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy o ile ofertę składa pełnomocnik, Oświadczenie w trybie art.22 ust.1 Ustawy Pzp (załącznika Nr 3)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.iung.pulawy.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach ul. Czartoryskich 8, 24-100 Puławy, pokój do spraw zamówień publicznych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.03.2012 godzina 08:00, miejsce: Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy w Puławach ul. Czartoryskich 8, 24-100 Puławy, Sekretariat Instytutu.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Wskazane zamówienie jest finansowane w ramach projektu: Rozwój klastra Dolina Ekologicznej Żywności o numerze POPW.01.04.03-00-013/09 realizowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej 2007-2013.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Próby glebowe Uprawy rolnicze - zakres oznaczeń wg tabeli 1 Uprawy sadownicze - zakres oznaczeń wg tabeli 1 Uprawy ogrodnicze - zakres oznaczeń wg tabeli 1 Wytyczne dotyczące norm i procedur badawczych: pH- odczyn gleb w H2O i KCL, metoda potencjometryczna, wg: PN-ISO 10390:1997 P -fosfor przyswajalny, metoda spektrofotometryczna, wg: PN-R-04023:1996 K- potas przyswajalny, metoda fotometrii płomieniowej , wg: PN-R-0422:1996/Az1:2002 Mg - magnez przyswajalny, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04020:1994/Az1:2004 Oznaczenie zasolenia B- bor przyswajalny, metoda spektrofotometryczna, wg: PN-R-04018:1993 Cu - miedź przyswajalna metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04017:1992 Mn- mangan przyswajalny, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04019:1993 Zn - cynk przyswajalny, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04016:1992 Fe- żelazo przyswajalne, metoda absorpcyjnej spektrometrii atomowej, wg: PN-R-04021:1994 Badania laboratoryjne należy wykonać w laboratorium badawczym mającym wdrożony system zarządzania i akredytację w polskim centrum Akredytacji. Metodyka badawcza wg. Polskich norm Załącznik A - lista z numeracją próbek glebowych (po podpisaniu umowy zostanie przekazany Wykonawcy) szczegołowy opis załącznik Nr 2 do siwz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.11.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Próby roślinne (ziarno zbóż) Szczegółowy zakres analiz jakościowych ziarna i maki powinien obejmować: Ocenę fizyko chemiczną ziarna: masa 1000 ziaren, gęstość w stanie usypowym (ciężar hektolitrowy), celność i wyrównanie, szklistość, twardość przy użyciu przystawki Brabendera do farinografu przy szczelinie mielącej 100 5, zawartość popiołu całkowitego (w temp. 900oC), zawartość białka ogółem metodą Kjeldahla (Nx5,70), zawartość okrywy. Ocenę przemiału laboratoryjnego wydajność mąki i otrąb. Ocenę ilości i jakości substancji białkowych w mące. zawartość białka ogółem - metodą Kjeldahla (Nx5,83), ilość glutenu mokrego i indeks glutenowy w systemie Glutomatic 2200 (PN 93A 7404202), wskaźnik sedymentacyjny Zeleny ego (PN ISO 5529 1998), liczba opadania metodą Hagberga Pertena (PN ISO 3093 1996). szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.11.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Próbki artykułów spożywczych Olej lniany i rzepakowy (tłoczony na zimno) Zawartość tokoferoli PN EN ISO 12822 2002 Liczba kwasowa metodą miareczkową PNEN ISO 660 2009 Zawartość zanieczyszczeń nierozpuszczalnych % PN EN ISO 663 2009 Oznaczenie składu kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej DS. PA 05 wyd.3 z dnia 01.12.06 Liczba nadtlenkowa metodą miareczkową PN EN ISO 3960 2009 Zawartość wody i substancji lotnych Pn EN ISO 662 2001 Oznaczenie liczby anizydynowej Metodyka badawcza wg. aktualnie obowiązujących polskich norm dotyczących olejów i tłuszczów roślinnych Zawartość izomerów trans kw. tłuszczowych j.w. Zawartość kw. erukowego j.w. Zawartość witamin: A, D, E, K j.w. Zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych WWA j.w. Określenie wartości odżywczej -wartość energetyczna (energia), zawartość białka, węglowodanów i tłuszczu j.w. Określenie terminu przydatności do spożycia i warunków przechowywania j.w. szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.11.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Próbki artykułów spożywczych Odtłuszczone mielone siemię lniane Oznaczenie składu kwasów tłuszczowych metodą chromatografii gazowej DS.PA05 wyd.3 z dnia 01.12.06 Określenie wartości odżywczej wartość energetyczna (energia), zawartość białka, węglowodanów i tłuszczu Metodyka badawcza wg. aktualnie obowiązujących polskich norm Zawartość witamin: A, D, E, K Metodyka badawcza wg. aktualnie obowiązujących polskich norm Analizy bakteriologiczne Salmonella, E. coli, Listeria Metodyka badawcza wg. aktualnie obowiązujących polskich norm szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.11.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa Technologiczna/ * Badania chemiczne: sól, azotany i azotyny, fosfor, białko, woda, tłuszcz, metale ciężkie Badania Mikrobiolog- giczne: Salmonella,E.Coli,Listeria monocytogenes, Próby czystościowe: ogólna liczba bakterii,pałeczki okrężnicy,gronkowce chorobotwórcze Badania trwałościowe: Produkty pakowane próżniowo, produkty luzem szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.11.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Wykonanie usługi polegającej na przeprowadzeniu badań laboratoryjnych próbek glebowych, roślinnych oraz artykułów spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Badanie miodu - 4 próbki Oznaczenie zawartości wody refraktometrycznie PN-88 A 77626 Oznaczenie zawartości cukrów prostych suma glukozy i fruktozy oraz sacharozy Metoda HPLC,PB-02 Oznaczenie zawartości 5 hydroksymetylofurfuralu Metoda HPLC, PB 04 Oznaczenie zawartości proliny PN-88 A 77626 Oznaczenie liczby diastazowej PB 06 Oznaczenie pH i wolnych kwasów PB 07 Oznaczenie przewodności właściwej PN-88A 77626 Identyfikacja odmiany miodu za pomocą Analizy pyłkowej- udział pyłku przewodniego PN 88 A 77626 Kontrola wymagań organoleptycznych zapach, smak, barwa , konsystencja PN 88 A 77626 szczegółowy opis w załączniku Nr 2 do siwz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 73.11.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.