eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SokolnikiZakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Specjalistycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-01-12

Sokolniki: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Specjalistycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach
Numer ogłoszenia: 7445 - 2010; data zamieszczenia: 12.01.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach , ul. Emilii Sczanieckiej 2/12, 95-039 Sokolniki, woj. łódzkie, tel. 042 7101434, faks 042 7101434.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zozsokolniki.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Specjalistycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy w Sokolnikach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla potrzeb działu żywności i żywienia Specjalistycznego Zakładu Opieki Zdrowotnej dla Dzieci w Sokolnikach, wyszczególnionych w formularzach cenowych w 9 częściach, dostarczanych środkami transportu Dostawcy i na jego koszt. część 1.Mleko i jego przetwory, część 2.Mięso i wędliny, część 3.Pieczywo, część 4.Warzywa i owoce, część 5.Art.sypkie i przetwory, część 6.Jajka, część 7.Ryby mrożone,część 8.Drób, część 9.Mrożonki..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 03.14.25.00 - Jaja 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.11.21.30 - Kurczęta 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2) posiadania wiedzy i doświadczenia; 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej. Ocena spełnienia wyżej wymienionych warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą /spełnia/- /nie spełnia/ w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi jednoznacznie wynikać, iż w/w. warunki Dostawca spełnił..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda, w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Dostawcę pod rygorem wykluczenia Dostawcy z postępowania i odrzucenia jego oferty, następujących dokumentów: 1) oświadczenia o spełnieniu wymagań udziału w postępowaniu określonych w SIWZ - załączniki od (1 - 9) SIWZ 2) aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej lub zaświadczenia właściwego Urzędu Gminy ,jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej (rolniczej), wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3) aktualnych zaświadczeń właściwego naczelnika Urzędu Skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4) Wypełniony i podpisany formularz ofertowy wg. wzoru stanowiącego załączniki od nr (1 - 9) SIWZ. 5) Podpisany i uzupełniony o dane Dostawcy wzór umowy na potwierdzenie ,że Dostawca akceptuje wzajemne obowiązki stron wynikające z wyboru oferty..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zozsokolniki.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy, 95 - 039 Sokolniki, ul. Emilii Sczanieckiej 2/12.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.01.2010 godzina 09:45, miejsce: Specjalistyczny Zakład Opieki Zdrowotnej dla Dzieci z Chorobami Narządu Ruchu, Dróg Oddechowych i Wad Wymowy, 95 - 039 Sokolniki, ul. Emilii Sczanieckiej 2/12.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.mleko 2% w galonach 5l pasteryzowane - 10600 l 2.śmietana 18% - 0,25l, świeża - 525 l 3.jogurt owocowy o poj. 0,125l - 2600 szt 4.ser biały półtłusty świeży - 630 kg 5.ser żółty twardy świeży - 240 kg 6.ser topiony opakowanie 0,1 kg - 410 szt 7.masło extra 82,5% tł. opak. 0,2 kg - 570 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. wołowina bez kości-ekstra świeża kg 115 2.wołowina drobna II świeża kg 90 3.wołowina z kością antrykot kg 120 4.łopatka bez kości, skóry i tłuszczu kg 480 5.wieprzowina drobna II świeża kg 120 6.schab z kością świeży kg 340 7.żeberka wieprzowe świeże kg 20 8.ozory wieprzowe świeże kg 30 9.wątroba wieprzowa świeża kg 30 10.brzuch surowy kg 10 11.słonina świeża kg 10 12.kości (schab, karczek) świeże kg 180 13.boczek wędzony kg 15 14.szynka gotowana kg 130 15.kiełbasa cytrynowa kg 60 16.kiełbasa krakowska parzona kg 30 17.kiełbasa zielonogórska kg 140 18.kiełbasa szynkowa kg 200 19.kiełbasa podwawelska kg 160 20.kiełbasa zwyczajna kg 40 21.kiełbasa biała kg 10 22.pasztetowa świeża kg 30.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.chleb nyski świeży niekrojony kg 2430 2.chleb razowy świeży 600 g kg 460 3.angielki świeże 400 g szt. 1720 4.bułki poznańskie świeże 100 g szt. 640 5.rogale / bułki maślane świeże 100g szt. 640 6.pączki / bułki z nadz.świeże 100 g szt. 1700 7.bułka tarta 500 g kg 120 8.drożdże świeże 500 g kg 26.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.ziemniaki kg 7300 2.buraki kg 600 3.botwina p. 40 4.cebula kg 160 5.cebula ze szczypiorkiem p. 40 6.marchew kg 1050 7.pietruszka kg 370 8.pietruszka z nacią p. 50 9.seler kg 330 10.seler z nacią p. 30 11. pory kg 140 12.kapusta biała kg 350 13.kapusta biała młoda szt 30 14.kapusta czerwona kg 220 15.kapusta pekińska kg 120 16.kalarepa szt 70 17.sałata szt 440 18.kalafior szt 230 19.fasolka kg 50 20.pieczarki kg 50 21.pomidory kg 300 22.ogórek zielony kg 90 23.koperek p. 540 24.natka pietruszki p. 550 25.szczypiorek p. 520 26.rzodkiewka p. 450 27.kapusta kwaszona kg 320 28.ogórki kwaszone kg 390 29.jabłka kg 1200 30.cytryny kg 80 31.truskawki świeze kg 40 32.wiśnie kg 80 33.śliwki kg 200 34.gruszki kg 40 35.arbuz kg 240 36.banan kg 510 37.pomarańcze kg 80 38.mandarynki kg 60 39.brzoskwinie kg 30 40.nektarynki kg 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.22.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły sypkie i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. herbatniki Petti 100 p. 80 2. ciastka Delicje 136 p. 160 3. ciastka Maślane 180 p. 180 4. ciastka Pieguski 146 p. 140 5. paluszki delikatesowe 300 p. 30 6. suchary 290 p. 15 7. margaryna Kasia 250 kg 60 8. olej Kujawski 1 000 l 160 9. cukier 1 000 kg 1400 10. cukier puder 400 kg 20 11. miód naturalny 370 szt. 12 12. lizaki 10 szt. 400 13. wafle Grześki 39 szt. 120 14. wyr.czekol.Świąteczne(mikołaje) 15 szt. 120 15. mąka pszenna 1 000 kg 600 16. maka ziemniaczana 500 kg 10 17. makaron 500 kg 500 18. ryż wyborowy 1 000 kg 110 19. kasza manna 500 kg 45 20. kasza jęczmienna 1 000 kg 150 21. kasza gryczana 500 kg 80 22. Nestle - kuleczki 250 kg 60 23. płatki kukurydziane 250 kg 45 24. płatki owsiane 500 kg 25 25. płatki ryżowe 250 kg 20 26. groch 500 kg 60 27. groszek konserwowy 400 szt. 140 28. kukurydza konserwowa 400 szt. 40 29. ogórki konserwowe 900 szt. 80 30. koncentrat pomidorowy 190 szt. 350 31. przecier ogórkowy 280 szt. 150 32. przecier szczawiowy 280 szt. 65 33. chrzan staropolski 290 szt. 70 34. ketchup łagodny 480 szt. 270 35. majonez 265 szt. 140 36. musztarda 190 szt. 130 37. dżem 330 szt. 620 38. Nutella 200 szt. 200 39. sok malinowy 500 szt. 30 40. sok owoce spiżarni 425 szt. 220 41. sok Fortuna 1 000 szt. 12 42. sok owocowy /kartonik/ 200 szt. 900 43. herbata 100 kg 32 44. kakao naturalne 200 kg 12 45. kawa Inka 150 kg 27 46. barszcz biały 42 szt. 670 47. zupa grochowa 73 szt. 150 48. zupa pieczarkowa 45 szt. 550 49. rosół drobiowy 60 szt. 190 50. bulion grzybowy 60 szt. 130 51. sól 1 000 kg 320 52. pieprz naturalny 20 szt. 350 53. pieprz ziołowy 20 szt. 200 54. vegeta 200 szt. 55 55. przyprawa do zup 1 000 szt. 15 56. przyprawa od grilla 20 szt. 15 57. majeranek 10 szt. 70 58. liść laurowy 7 szt. 30 59. ziele angielskie 7 szt. 10 60. kwasek cytrynowy 20 szt. 50 61. cynamon 20 szt. 90 62. budyń 65 szt. 900 63. kisiel 60 szt. 1000 64. galaretka 79 szt. 360 65. żelatyna 50 szt. 15 66. aromaty do ciast 10 szt. 200 67. cukier waniliowy 32 szt. 230 68. rodzynki 200 kg 4,50 69. proszek do pieczenia 60 szt. 30 70. soda oczyszczona 10 szt. 30 71. pasztet z drobiu 250 szt. 400.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. jaja świeże M szt. 12000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Ryby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. ryby- miruna mroż. filety kg 270,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kurczaki kg 200,00 2. porcje rosołowe kg 60,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.21.30-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. kalafior kg 25,00 2. fasolka kg 60,00 3. mieszanka warzywna kg 60,00 4. truskawki kg 70,00 5. wiśnie kg 90,00 6. mieszanka kompotowa kg 350,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2010.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.