Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-03-06
Gdańsk: Przetarg nieograniczony nr 3/DKw/Ż/2014 na dostawy różnych produktów spożywczych
Numer ogłoszenia: 74508 - 2014; data zamieszczenia: 06.03.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3231000, 3231260, faks 058 3025125.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony nr 3/DKw/Ż/2014 na dostawy różnych produktów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem przetargu są dostawy transportem wykonawcy i na jego koszt różnych produktów spożywczych w ilości średniej : I część zamówienia - budyń 360kg, cukier 39600kg, cukier wanilinowy 216 kg, cynamon 72 kg, herbata czarna granulowana 1800kg, herbata miętowa ekspresowa 108kg, kakao 180kg, kawa zbożowa 4320kg, ketchup 3600kg, kisiel 540kg, koper suszony 216kg, kwasek cytrynowy 216kg, liść laurowy 144kg, majeranek 180kg, majonez 2880kg, miód sztuczny 4320kg, musztarda 1440kg, ocet 1800l, papryka mielona ostra 180kg, pieprz czarny mielony 288kg, pietruszka suszona natka 36kg, przyprawa uniwersalna 1080 kg, przyprawa do zup w płynie typu maggi 1800l, sól warzona jodowana 7200kg, syrop owocowy 10800l, włoszczyzna suszona 180kg, ziele angielskie ziarno 144kg, żelatyna spożywcza 36kg, granulat sojowy 1440kg, kostka sojowa 2160kg, krajanka sojowa 360kg, barszcz czerwony w proszku 36kg, bulion warzywny w proszku 2160kg, rosół drobiowy w proszku 1080kg, sos biały w proszku 360kg, sos grzybowy w proszku 360kg, sos pieczeniowy w proszku 1080kg, sos boloński w proszku 1080kg, zupa pieczarkowa w proszku 1800kg, zupa żurek w proszku 1800kg, zupa gulaszowa w proszku 1800kg. II część zamówienia - pierogi z truskawkami mrożone 1800kg, pierogi z kapustą i grzybami mrożone 180kg, pierogi z mięsem mrożone 180kg, pierogi z serem mrożone 1080kg, pyzy ziemniaczane mrożone 720kg. III część zamówienia - fasola biała średnia 7200kg, groch cały łuskany 7200kg. Dostawy realizowane będą od daty podpisania umowy przez okres 36 miesięcy..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.21.22.00-2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 36.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania tego warunku będzie dokonana na podstawie wypełnionego oświadczenia o spełnianiu warunków stanowiącego załącznik do SIWZ nr 3/DKw/Ż/2014
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania tego warunku będzie dokonana na podstawie wypełnionego oświadczenia o spełnianiu warunków stanowiącego załącznik do SIWZ nr 3/DKw/Ż/2014
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania tego warunku będzie dokonana na podstawie wypełnionego oświadczenia o spełnianiu warunków stanowiącego załącznik do SIWZ nr 3/DKw/Ż/2014
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania tego warunku będzie dokonana na podstawie wypełnionego oświadczenia o spełnianiu warunków stanowiącego załącznik do SIWZ nr 3/DKw/Ż/2014
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania tego warunku będzie dokonana na podstawie wypełnionego oświadczenia o spełnianiu warunków stanowiącego załącznik do SIWZ nr 3/DKw/Ż/2014
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Na podstawie art. 144 Ustawy Zamawiający dopuszcza możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, jeżeli zmiany te są korzystne dla Zamawiającego lub konieczność wprowadzenia takich zmian wynika z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy. Warunkiem takiej zmiany jest podpisanie aneksu do istniejącej umowy oraz udokumentowanie w/w okoliczności.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul. Kurkowa 12; 80-803 Gdańsk, fax: (58)302-51-25, mail: as_gdansk@sw.gov.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.03.2014 godzina 13:30, miejsce: Sekretariat AŚ Gdańsk ul. Kurkowa 12; 80-803 Gdańsk.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I część zamówienia - budyń 360kg, cukier 39600kg, cukier wanilinowy 216 kg, cynamon 72 kg, herbata czarna granulowana 1800kg, herbata miętowa ekspresowa 108kg, kakao 180kg, kawa zbożowa 4320kg, ketchup 3600kg, kisiel 540kg, koper suszony 216kg, kwasek cytrynowy 216kg, liść laurowy 144kg, majeranek 180kg, majonez 2880kg, miód sztuczny 4320kg, musztarda 1440kg, ocet 1800l, papryka mielona ostra 180kg, pieprz czarny mielony 288kg, pietruszka suszona natka 36kg, przyprawa uniwersalna 1080 kg, przyprawa do zup w płynie typu maggi 1800l, sól warzona jodowana 7200kg, syrop owocowy 10800l, włoszczyzna suszona 180kg, ziele angielskie ziarno 144kg, żelatyna spożywcza 36kg, granulat sojowy 1440kg, kostka sojowa 2160kg, krajanka sojowa 360kg, barszcz czerwony w proszku 36kg, bulion warzywny w proszku 2160kg, rosół drobiowy w proszku 1080kg, sos biały w proszku 360kg, sos grzybowy w proszku 360kg, sos pieczeniowy w proszku 1080kg, sos boloński w proszku 1080kg, zupa pieczarkowa w proszku 1800kg, zupa żurek w proszku 1800kg, zupa gulaszowa w proszku 1800kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.21.22.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 36.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: II część zamówienia - pierogi z truskawkami mrożone 1800kg, pierogi z kapustą i grzybami mrożone 180kg, pierogi z mięsem mrożone 180kg, pierogi z serem mrożone 1080kg, pyzy ziemniaczane mrożone 720kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.21.22.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 36.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty strączkowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: III część zamówienia - fasola biała średnia 7200kg, groch cały łuskany 7200kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.21.22.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 36.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Zaprojektowanie, wykonanie, wdrożenie oraz utrzymanie strony internetowej wraz z zapewnieniem gwarancji i opieki powdrożeniowej
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2025 r. dla Zespołu Szkół Sportowych i Mistrzostwa Sportowego im. Janusza Kusocińskiego w Gdańsku -II
- Dostawa zestawu profilometru 3D dla Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Okrętownictwa Politechniki Gdańskiej
- wykonanie robót rozbiórkowych 11 budynków będących własnością Gminy Gdańsk zarządzanych przez Gdańskie Nieruchomości wraz z uporządkowaniem terenu
- Sukcesywna dostawa materiałów do sterylizacji
- "Wykonanie monitoringu stanowisk miejsc rozrodu i regularnego przebywania ptaków chronionych objętych ochroną strefową na terenie województwa pomorskiego w sezonie lęgowym 2025 roku"
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Janowie Podlaskim w 2025 roku (II postępowanie)
- "DOSTAWA MATERIAŁÓW NIEZBĘDNYCH DO REALIZACJI WARSZTATÓW DLA SENIORÓW W RAMACH PROJEKTU "WZMOCNIENIE PROCESU SPRAWIELIWEJ TRANSFORMACJI W GMINIE KRZANOWICE" CZĘŚĆ 4- MATERIAŁY NA WARSZTATY DIETETYCZNE
- Dostawa żywności
- Dostawa artykułów spożywczych do Magazynu spożywczego SPZOZ w Dąbrowie Białostockiej
- DOSTAWA PIECZYWA I CIASTA CUKIERNICZEGO
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2025 r. dla Zespołu Szkół Sportowych i Mistrzostwa Sportowego im. Janusza Kusocińskiego w Gdańsku -II
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.