eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ElblągŚwiadczenie usług przygotowywania, dowożenia i wydawania posiłków dla klientów MOPS

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-06-08

Elbląg: Świadczenie usług przygotowywania, dowożenia i wydawania posiłków dla klientów MOPS
Numer ogłoszenia: 75315 - 2016; data zamieszczenia: 08.06.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 324178 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Winna 9, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 625 61 00, faks 55 625 61 03.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług przygotowywania, dowożenia i wydawania posiłków dla klientów MOPS.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest: 1) przygotowywanie, dowożenie i wydawanie maksymalnie do 100 posiłków dziennie na terenie miasta Elbląga, do miejsc zamieszkania klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Elblągu, wskazanych przez Zamawiającego, którzy nie mogą korzystać z ogólnodostępnych stołówek. Posiłki winny być wydawane we wskazanych przez Zamawiającego miejscach zamieszkania klientów Zamawiającego w okresie od dnia zawarcia umowy, nie wcześniej jednak niż od dnia od 01 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r., codziennie (od poniedziałku do niedzieli, również w święta i dni ustawowo wolne od pracy), w godzinach od 12.00 do 15.00. Z uwagi na organizację opieki nad niektórymi klientami Zamawiający zastrzega sobie prawo wskazania jednoznacznie określonej godziny dowozu posiłku mieszczącej się w wyżej wskazanym przedziale godzin. 2) Jeden posiłek winien składać się z dwóch dań obiadowych: (zupy i drugiego dania). Zamawiający wymaga, aby kaloryczność posiłków była nie mniejsza niż 600 kcal, przy czym Zamawiający wymaga, aby gramatura posiłków była dostosowana do kaloryczności posiłków oraz, aby była nie mniejsza niż: a) w przypadku zupy: 300 ml. b) w przypadku drugiego dania: 400 gram, w tym o ile będzie mięso 100 gram. Zamawiający nie ustala jadłospisu posiłków na okres trwania umowy, zatem Wykonawca sam decyduje o jadłospisie, uwzględniając konieczność zróżnicowania posiłków oraz ich kaloryczność i gramaturę. 3) Posiłki winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania. 4) Zamawiający przekaże Wykonawcy wykaz osób, którym mają być dowożone posiłki, ze wskazaniem miejsca na terenie Elbląga, do którego ma być dowieziony posiłek. Zamawiający wymaga, aby każdy wydany posiłek był potwierdzony czytelnym podpisem osoby upoważnionej do odbioru posiłku. Brak odbioru winien być odnotowany na liście dostarczonych posiłków. Jednocześnie Zamawiający zastrzega, że ilość posiłków jest uzależniona m.in. od ilości wniosków złożonych przez klientów Zamawiającego, a także od wystąpienia określonych warunków, przewidzianych w ustawie z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (Dz. U. z 2015 r., poz. 163, ze zm.), skutkujących obowiązkiem wydania przez Zamawiającego decyzji administracyjnej przyznającej klientowi Zamawiającego pomoc w formie posiłku, a także od wystąpienia określonych warunków przewidzianych w uchwale nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020. Z tego względu Zamawiający zastrzega, że liczba wydawanych faktycznie posiłków może być niższa niż maksymalna liczba posiłków.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe Smakpol Elżbieta Siwko, ul. Browarna 83, 82-300 Elbląg, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 273750,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 305870,00

  • Oferta z najniższą ceną: 305870,00 / Oferta z najwyższą ceną: 305870,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.