Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2012-04-03
Potulice: Dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 8/2012).
Numer og³oszenia: 75705 - 2012; data zamieszczenia: 03.04.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zak³ad Karny , Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 5874440, faks 052 5874400.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zp.sw.gov.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostêpne s± informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Zak³ad Karny.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy artyku³ów nabia³owych (znak sprawy 8/2012)..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Grupa 1: 1) ser twardy - 2817 kg (ilo¶æ szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3, Polska Norma: PN-A-86230:1968/Az13:1996; 2) ser topiony - 4587 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych 100g netto, nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-A-86233:1966/Az16:1996; 3) twaróg pó³t³usty - 9979 kg (ilo¶æ szacunkowa) w kostkach o wadze jednostkowej 200g netto, nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-A-86300:1991/Az3:2001; 4) ¶mietana 18% - 2880 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych: 1 kg lub 3 kg albo 5 kg, nomenklatura CPV: 15512200-2, Polska Norma: PN-A-86050:2002; 5) jogurt naturalny bez cukru - 1297,2 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g netto, nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061:2002; 6) serek homogenizowany waniliowy - 665,1 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g netto, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-A-86300:1991/Az3:2001; 7) serek homogenizowany naturalny bez cukru - 196,95 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g netto, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-A-86300:1991/Az3:2001. 2. Grupa 2: 1) mleko w proszku (odt³uszczone) - 8105 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach w przedziale 20 kg - 30 kg netto, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-A-86024:1992/A1:1996. 8) Ilo¶ci szacunkowe dostarczanych artyku³ów mog± ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilo¶æ zamawianych artyku³ów bêdzie wynika³a z faktycznych potrzeb zamawiaj±cego w okresie obowi±zywania umowy. 9) Wykonawca okre¶la w formularzu cenowym, jak± gramaturê artyku³ów wyszczególnionych w pkt 1 ppkt 5-7 (jogurt, serki) bêdzie dostarcza³ zamawiaj±cemu przez ca³y okres obowi±zywania umowy (dot. grupy 1). 10) Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin p³atno¶ci. 1) Dostawy w/w artyku³ów do magazynu Zamawiaj±cego zlokalizowanego w Zak³adzie Karnym w Potulicach. 2) Wykonawca dostarczaæ bêdzie w/w artyku³y na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w sposób zapobiegaj±cy utracie walorów smakowych i od¿ywczych. 3) W/w artyku³y nie mog± wykazywaæ oznak nie¶wie¿o¶ci, zepsucia lub uszkodzenia. Maj± byæ ¶wie¿e, o dobrym smaku, z odpowiednio d³ugim okresem przydatno¶ci do spo¿ycia dla danego artyku³u, w zamkniêtych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadaj± nadrukowan± informacjê o nazwie ¶rodka spo¿ywczego (sk³ad), nazwie i adresie producenta, dacie przydatno¶ci do spo¿ycia oraz gramaturze. 4) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 7:00-11:00. 5) Termin p³atno¶ci: 30 dni, forma p³atno¶ci: przelew..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.54.40.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.21.00-0, 15.51.22.00-2, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.17.00-0.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.05.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do siwz).
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do siwz).
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do siwz).
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do siwz).
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1. Ocena spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spe³nia lub nie spe³nia poszczególne warunki. 2. Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia poszczególnych warunków udzia³u w postêpowaniu, na podstawie z³o¿onego do oferty o¶wiadczenia, o którym mowa w siwz rozdzia³ IX, tj.: 1) podpisane o¶wiadczenie, o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu (za³±cznik nr 2 do siwz).
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
1. Strony ustalaj±, ¿e tre¶æ umowy mo¿e ulec zmianie zgodnie z art. 144 ustawy Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2010r. Nr 113, poz. 759, Nr 161, poz. 1078, Dz. U. z 2011r. Nr 5, poz. 13, Nr 28, poz. 143, Nr 87, poz. 484, Nr 234, poz. 1386, Nr 240, poz. 1429). 2. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy mog± dotyczyæ w szczególno¶ci: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentuj±cych strony, a tak¿e osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2; 2) cen artyku³ów wymienionych w za³±czniku nr 1 do umowy, o kwotê nie wiêksz± ni¿ wynikaj±c± ze wska¼nika cen towarów i us³ug konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wska¼nik cen towarów i us³ug konsumpcyjnych liczony jest miesiêcznie od terminu obowi±zywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w za³±czniku nr 1 do umowy; 4) ka¿dej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiaj±cego, lub zmiany której nie mo¿na by³o przewidzieæ na etapie prowadzonego postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego; 5) terminu zakoñczenia (przed³u¿enia) obowi±zywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrze¿eniem § 3 pkt 3. 3. Strona wnioskuj±ca o zmianê postanowieñ niniejszej umowy niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drug± stronê, uzasadniaj±c zmianê okoliczno¶ciami faktycznymi i prawnymi oraz przedk³ada propozycjê aneksu do umowy. 4. Zmiany postanowieñ niniejszej umowy wymagaj± potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrze¿eniem pkt 5. 5. Strony dopuszczaj± mo¿liwo¶æ okresowych dostaw artyku³ów po cenie ni¿szej ni¿ okre¶lonej w za³±czniku nr 1 do umowy (tzw. promocja). Zmiany te nie wymagaj± potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy. 6. Zmiana postanowieñ niniejszej umowy na podstawie pkt 2 ppkt 2) nie mo¿e nastêpowaæ czê¶ciej ni¿ raz na kwarta³
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zak³ad Karny, Aleja Parkowa 1, 89-120 Potulice..
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 17.04.2012 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie zamawiaj±cego, w sekretariacie..
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: grupa I.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Grupa 1: 1) ser twardy - 2817 kg (ilo¶æ szacunkowa), nomenklatura CPV: 15544000-3, Polska Norma: PN-A-86230:1968/Az13:1996; 2) ser topiony - 4587 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych 100g netto, nomenklatura CPV: 15542200-1, Polska Norma: PN-A-86233:1966/Az16:1996; 3) twaróg pó³t³usty - 9979 kg (ilo¶æ szacunkowa) w kostkach o wadze jednostkowej 200g netto, nomenklatura CPV: 15542100-0, Polska Norma: PN-A-86300:1991/Az3:2001; 4) ¶mietana 18% - 2880 kg (ilo¶æ szacunkowa) w opakowaniach jednostkowych: 1 kg lub 3 kg albo 5 kg, nomenklatura CPV: 15512200-2, Polska Norma: PN-A-86050:2002; 5) jogurt naturalny bez cukru - 1297,2 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g netto, nomenklatura CPV: 15551310-1, Polska Norma: PN-A-86061:2002; 6) serek homogenizowany waniliowy - 665,1 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g netto, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-A-86300:1991/Az3:2001; 7) serek homogenizowany naturalny bez cukru - 196,95 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach jednostkowych w przedziale 120g - 150g netto, nomenklatura CPV: 15551000-5, Polska Norma: PN-A-86300:1991/Az3:2001..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.54.40.00-3, 15.54.22.00-1, 15.54.21.00-0, 15.51.22.00-2, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: grupa II.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 2. Grupa 2: 1) mleko w proszku (odt³uszczone) - 8105 kg (ilo¶æ szacunkowa), w opakowaniach w przedziale 20 kg - 30 kg netto, nomenklatura CPV: 15511700-0, Polska Norma: PN-A-86024:1992/A1:1996..
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.51.17.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 31.05.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.