Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-04-03
Kraków: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 75790 - 2015; data zamieszczenia: 03.04.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I - Produkty ogólnospożywcze 1. Cynamon mielony kg 6 2. Herbata granulowana kg 140 3. Herbata ekspresowa a 2g szt 5 000 - ilość torebek do zaparzania 4. Kakao kg 40 5. Kawa zbożowa kg 60 6. Ketchup pikantny / łagodny kg 250 - opakowanie jednostkowe a 5 kg 7. Kminek kg 8 8. Kwasek cytrynowy kg 8 9.Liść laurowy kg 12 10.Majeranek kg 7 11.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. a 5 kg 12.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. a 5 kg 13. Przyprawa curry kg 3 14. Zioła prowansalskie kg 2 15.Ocet spirytusowy 10% l 45 - opakowanie jedn. a 0,5 l 16.Papryka mielona słodka kg 10 17.Pieprz naturalny mielony kg 90 18.Przyprawa do potraw w płynie kg 840 - opakowanie jedn. `a 1000 g 19.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. a 1000 g 20.Przyprawa typu VEGETA kg 90 21.Ziele angielskie kg 10 22.Żurek w płynie l 150 23.Zupy typu gorący kubek a od 16 do 20g szt 600 24.Czosnek granulowany kg 8 25.Miód sztuczny kg 300 26.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. a 5l 27.Proszek do pieczenia kg 2,5 28.Cukier wanilinowy kg 2,5 29.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l 30.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l gazowana/niegazowana Grupa II - Cukier 1.Cukier kryształ kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Cukier porcje a 5g kg 20 Grupa III - Produkty zbożowe 1.Kasza jęczmienna kg 800 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Płatki owsiane kg 5 3.Kasza manna kg 350 - opakowanie jedn. max a 1 kg 4.Mąka pszenna kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 5. Mąka ziemniaczana kg 20 - opakowanie jednostkowe a 1 kg 6.Ryż długoziarnisty kg 1 500 - opakowanie jedn. max a 50 kg 7.Makaron - nitki lub galanteria kg 1 500 - opakowanie jedn. max a 10 kg Grupa IV - Przetwory owocowo - warzywne 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3.Fasolka konserwowa kg 200 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 30 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe a 80g lub 100g kg 100 Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą z należytym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje realizację dostaw min. dwa do trzech razy w miesiącu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczana partia poszczególnych artykułów winna posiadać jednakową gramaturę, rodzaj (smak) oraz termin przydatności do spożycia. 4. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7, 15.98.10.00-8, 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.89.00.00-3, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2, 15.83.12.00-4, 15.33.22.30-5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.04.2015 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 15.05.2015.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty ogólnospożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cynamon mielony kg 6 2. Herbata granulowana kg 140 3. Herbata ekspresowa a 2g szt 5 000 - ilość torebek do zaparzania 4. Kakao kg 40 5. Kawa zbożowa kg 60 6. Ketchup pikantny / łagodny kg 250 - opakowanie jednostkowe a 5 kg 7. Kminek kg 8 8. Kwasek cytrynowy kg 8 9.Liść laurowy kg 12 10.Majeranek kg 7 11.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. a 5 kg 12.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. a 5 kg 13. Przyprawa curry kg 3 14. Zioła prowansalskie kg 2 15.Ocet spirytusowy 10% l 45 - opakowanie jedn. a 0,5 l 16.Papryka mielona słodka kg 10 17.Pieprz naturalny mielony kg 90 18.Przyprawa do potraw w płynie kg 840 - opakowanie jedn. a 1000 g 19.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. a 1000 g 20.Przyprawa typu VEGETA kg 90 21.Ziele angielskie kg 10 22.Żurek w płynie l 150 23.Zupy typu gorący kubek a od 16 do 20g szt 600 24.Czosnek granulowany kg 8 25.Miód sztuczny kg 300 26.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. a 5l 27.Proszek do pieczenia kg 2,5 28.Cukier wanilinowy kg 2,5 29.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l 30.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. a 1,5 l gazowana/niegazowana.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier kryształ kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Cukier porcje a 5g kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty zbożowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kasza jęczmienna kg 800 - opakowanie jedn. max a 25 kg 2.Płatki owsiane kg 5 3.Kasza manna kg 350 - opakowanie jedn. max a 1 kg 4.Mąka pszenna kg 1 700 - opakowanie jedn. max a 25 kg 5. Mąka ziemniaczana kg 20 - opakowanie jednostkowe a 1 kg 6.Ryż długoziarnisty kg 1 500 - opakowanie jedn. max a 50 kg 7.Makaron - nitki lub galanteria kg 1 500 - opakowanie jedn. max a 10 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.41.00-6, 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.21.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetwory owocowo - warzywne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3.Fasolka konserwowa kg 200 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 30 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe a 80g lub 100g kg 100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.22.90-3, 15.89.00.00-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.30-5, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Roztwór stosowany w dostępach naczyniowych lub cewnikach naczyniowych
- Odtworzenie wiernej repliki istniejących żaluzji w hali kupieckiej Sukiennic w Krakowie.
- 40.2025 wyłonienie Wykonawcy w zakresie sukcesywnej dostawy specjalistycznej paszy hodowlanej dla myszy i szczurów laboratoryjnych na potrzeby Wydziału Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii UJ
- DOSTARCZANIE LEKÓW WG 9 PAKIETÓW
- Opracowanie i wykonywanie multimedialnych materiałów dydaktycznych w postaci 20 filmów dydaktyczno-naukowych o tematyce związanej z treściami dydaktycznymi dla WIMiR DE-dzp.272-35/25
- Dostawa fabrycznie nowych części zamiennych do systemu oczyszczania spalin na potrzeby Zakładu Termicznego Przekształcania Odpadów w Krakowie
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
- Dostawa wody mineralnej dla Izby Administracji Skarbowej w Poznaniu oraz podległych jednostek skarbowych.
- ZP/CZD/024/25 Dostawa wody i jaj kurzych - 2 pakiety
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla jednostki Centrum Usług Logistycznych w Juracie
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.