eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KołoSUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB BURSY SZKOLNEJ W KOLE W RAMACH NASTĘPUJĄCYCH ODDZIELNYCH PAKIETÓW1) PAKIET NR 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB, 2) PAKIET NR 2 - PIECZYWO.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-01-09

Koło: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB BURSY SZKOLNEJ W KOLE W RAMACH NASTĘPUJĄCYCH ODDZIELNYCH PAKIETÓW: 1) PAKIET NR 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB, 2) PAKIET NR 2 - PIECZYWO.
Numer ogłoszenia: 7659 - 2012; data zamieszczenia: 09.01.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 308893 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bursa Szkolna, ul. Kolejowa 13, 62-600 Koło, woj. wielkopolskie, tel. 063 2610177, faks 063 2616727.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA POTRZEB BURSY SZKOLNEJ W KOLE W RAMACH NASTĘPUJĄCYCH ODDZIELNYCH PAKIETÓW: 1) PAKIET NR 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB, 2) PAKIET NR 2 - PIECZYWO..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna (wielokrotna) dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Bursy Szkolnej w Kole w ramach następujących oddzielnych pakietów: 1) Pakiet nr 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB, 2) Pakiet nr 2 - PIECZYWO. Termin przydatności do spożycia dla artykułów spożywczych objętych przedmiotem zamówienia publicznego musi wynosić: 1) w ramach Pakietu Nr 1: termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułu do magazynu Zamawiającego nie może być krótszy niż 70% okresu, w którym artykuł zachowuje zdatność do spożycia określoną przez producenta. 2) w ramach Pakietu Nr 2: a) bułki muszą posiadać co najmniej 1 dniowy termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułów do magazynu Zamawiającego , b) chleb zwykły musi posiadać co najmniej 2 dniowy termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułu do magazynu Zamawiającego , c) chleb razowy-wieloziarnisty musi posiadać co najmniej 3 dniowy termin przydatności do spożycia od chwili dostarczenia artykułu do magazynu Zamawiającego. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: 1) nazwę środka spożywczego, 2) dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, 3) datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, 4) dane identyfikujące producenta środka spożywczego, 5) dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, 6) zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, 7) warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, 8) oznaczenie partii produkcji, 9) klasę jakości handlowej. Wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia: 1) każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawę o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie, 2) każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, 3) każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z Polskę Normę, 4) na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polskę Normę lub normami europejskimi itp. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, występowanie gruczołów, fragmentów kości. Cechy dyskwalifikujące wspólne dla wędlin: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, zacieki tłuszczu i galarety pod osłonkę, jej pęknięcia i wycieki farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, składniki użyte do produkcji pozaklasowe lub z chrząstkami, ścięgnami itp., skupiska jednego ze składników, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni wynikające z niedowidzenia w miejscu styku z innymi batonami oraz zawilgocenie powierzchni, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nieprzyleganie osłonki do wędlin itp. Wymagania szczegółowe dotyczące pieczywa (dotyczy tylko Pakietu Nr 2 ): - dostarczone pieczywo pod względem smakowym i organoleptycznym musi być I gatunku, świeże, odpowiedniej jakości, nie kruszące się i dopieczone. Wymagania w zakresie opakowań: pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Szczegółowy opis rzeczowy oraz ilościowy artykułów spożywczych w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia publicznego określony został w druku FORMULARZ CENOWY. Szczegółowy opis sposobu wykonania przedmiotu zamówienia zawarty został w druku PROJEKT UMOWY..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.11.00 - Wołowina 15.13.14.00 - Produkty wieprzowe 15.13.16.00 - Produkty wołowe i cielęce 15.11.20.00 - Drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.11.40.00 - Podroby 15.13.13.10 - Pasztety 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.14.10 - Szynka 15.13.12.00 - Mięso suszone, solone, wędzone lub marynowane 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce 15.81.11.00 - Chleb 15.81.15.00 - Pieczywo gotowe .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: PAKIET NR 1 - MIĘSO, WĘDLINY I DRÓB

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakłady Mięsne Kazimierz Kołodziejczak, ul. Toruńska 6, 62-640 Grzegorzew, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 95238,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 92074,50

  • Oferta z najniższą ceną: 92074,50 / Oferta z najwyższą ceną: 92074,50

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: PIECZYWO

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Piekarnia s.c. W. Kostańska & W. Kostański, ul. Zegarowa 5, 62-600 Koło, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 28571,43 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 21777,00

  • Oferta z najniższą ceną: 21777,00 / Oferta z najwyższą ceną: 21840,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.