eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awekDostawy ¶rodków czysto¶ci dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2020-12-21



Og³oszenie nr 769841-N-2020 z dnia 2020-12-21 r.

Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego":

Dostawy ¶rodków czysto¶ci dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych: Nie

Minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %): 0%

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy: Nie

Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania: Nie

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych: Nie

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: Nie
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Miasto W³oc³awek - Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", krajowy numer identyfikacyjny 34083363300000, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, pañstwo Polska

telefon: 544 110 380
faks: 544 110 380
e-mail: jadlodajnia@op.pl
www: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):
Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL): Nie

Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Tak, http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem: Nie

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie: Nie

Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób: Nie

Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób: Tak

Inny sposób: Ofertê nale¿y z³o¿yæ w formie pisemnej.

Adres: Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego", ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, Biuro I piêtro

Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy ¶rodków czysto¶ci dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku

Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-12/2020

Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny: Nie

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy

II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych

Zamówienie podzielone jest na czê¶ci: Nie


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:

III/1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy ¶rodków czysto¶ci dla Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego”:

a) P³yn do rêcznego mycia naczyñ - produkt przeznaczony do mycia naczyñ kuchennych i urz±dzeñ w gastronomii maj±cych kontakt z ¿ywno¶ci±. Usuwa t³uszcz, brud i bakterie. Wysoko skoncentrowany, gêsty, pozostawia przyjemny zapach. Opakowanie od 4 l do 6 l. Produkt dopuszczony do stosowania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomii, do powierzchni maj±cych kontakt z ¿ywno¶ci±. Minimalne rozcieñczanie koncentratu w stosunku 1:20. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 300 litrów,
b) P³yn do zmywarki - niepieni±cy p³yn do czyszczenia naczyñ i urz±dzeñ ze stali szlachetnej, aluminium, wyrobów ceramicznych oraz z tworzywa sztucznego, odpornych na alkalia. P³yn przeznaczony do zmywarek przemys³owych. Dok³adnie usuwa z naczyñ, szklanek i urz±dzeñ kuchennych zaschniête resztki jedzenia i napojów. Skutecznie czy¶ci zabrudzenia z herbaty, kawy, kakao, szminek i inne o podobnie intensywnym zabarwieniu plamy, rozpuszcza t³uszcze. Posiada w³a¶ciwo¶ci wybielaj±ce. Dopuszczony do stosowania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomii. Opakowanie do 10 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 20 litrów,
c) Nab³yszczacz do zmywarek - ¶rodek dzia³a nab³yszczaj±co i umo¿liwia szybsze wysychanie bez zacieków i plam. Zawiera ¶rodek zabezpieczaj±cy przed osadzaniem siê kamienia na mytych naczyniach. Opakowanie do 10 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 25 litrów,
d) Myd³o w p³ynie - o silnym dzia³aniu bakteriobójczym. Produkt bezzapachowy zawieraj±cy substancje o w³a¶ciwo¶ciach pielêgnacyjnych typu lanolina. Produkt przeznaczony do stosowania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomii. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 50 litrów,
e) Mleczko do czyszczenia - skutecznie usuwa uporczywy brud, osady z kamienia, przypalone resztki, ple¶ñ, myd³o, osady z rdzy oraz uporczywe zabrudzenia pochodzenia t³uszczowego. Nie rysuje powierzchni, ³atwo siê sp³ukuje, pozostawia przyjemny zapach. Nie wp³ywa ujemnie na czyszczone powierzchnie, nie powoduje korozji, nie niszczy powierzchni lakierowanych. Produkt dopuszczony do stosowania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomii, do powierzchni maj±cych kontakt z ¿ywno¶ci±. Opakowanie do 2 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 20 litrów,
f) P³yn do dezynfekcji bezpo¶redniej - gotowy do u¿ycia preparat przeznaczony do mycia i dezynfekcji urz±dzeñ technologicznych, na bazie alkoholu, nie wymaga sp³ukiwania. Preparat wykazuje dzia³anie bakteriobójcze, bójcze i wobec grzybów dro¿d¿opodobnych. W stê¿eniach u¿ytkowych nie posiada zapachu, nie wp³ywa ujemnie na dezynfekowane powierzchnie (nie powoduje korozji, nie niszczy powierzchni lakierowych, itp.), nie jest toksyczny, nie podra¿nia b³on ¶luzowych i skóry r±k. Dopuszczony do u¿ywania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomi. Opakowanie od 0,4 l do 1 l, z rozpylaczem. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 40 litrów,
g) P³ynny preparat do mycia i dezynfekcji urz±dzeñ ch³odniczych i zamra¿arek - o dzia³aniu bakteriobójczym i wirusobójczym. Nie wp³ywa ujemnie na dezynfekowane powierzchnie, nie powoduje korozji, nie niszczy powierzchni lakierowanych. Koncentrat, rozcieñczanie w stosunku minimalnym 1:20. Dopuszczony do stosowania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomii, do powierzchni maj±cych kontakt z ¿ywno¶ci±. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
h) Proszek do prania - do bia³ego, z wybielaczem. Do prania w pralkach automatycznych. Usuwa brud ju¿ w temperaturze 30oC, przystosowany do prania w temperaturze do 90oC. Opakowanie od 5 kg do 15 kg. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 50 kilogramów,
i) Wybielacz - koncentrat. Do bia³ych tkanin bawe³nianych, syntetycznych, lnianych. Usuwa plamy. Opakowanie do 2 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
j) Odplamiacz do kolorów - likwiduje uporczywe plamy oraz wzmacnia skuteczno¶æ proszku do prania. Bezpieczny do u¿ycia na tkaninach bia³ych i kolorowych. Do prania w pralce. Opakowanie od 0,5 l do 1 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
k) Krochmal - w p³ynie. Opakowanie do 1 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
l) Preparat do mycia pod³óg - ¶rodek przeznaczony do gruntownego rêcznego mycia wszelkich wodoodpornych powierzchni, posiadaj±cy w³a¶ciwo¶ci odt³uszczaj±co - dezynfekuj±ce. Dopuszczony do stosowania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomii. Koncentrat do rozcieñczania. Rozcieñczanie w stosunku minimalnym 1:20. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
m) Preparat do mycia pod³óg - ¶rodek myj±co – konserwuj±cy, zapachowy, przeznaczony do gruntownego rêcznego mycia wszelkich wodoodpornych powierzchni. Dopuszczony do stosowania w zak³adach przemys³u spo¿ywczego, gastronomii. Koncentrat do rozcieñczania. Rozcieñczanie w stosunku minimalnym 1:20. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 100 litrów,
n) P³yn do pod³óg drewnianych - skutecznie czy¶ci i usuwa kurz, od¿ywia, od¶wie¿a i pielêgnuje pod³ogi nie pozostawiaj±c smug. Opakowanie do 1 l, koncentrat. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
o) P³ynny skoncentrowany preparat do mycia toalet - ¶rodek do dezynfekcji i pielêgnacji odpornych na kwasy powierzchni (muszle klozetowe, zlewozmywaki, armatura metalowa). Czy¶ci usuwaj±c naloty rdzy, kamienia moczowego, nacieki wodne, bakteriobójczy. Silnie skoncentrowany. Opakowanie od 0,5 l do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 70 litrów,
p) P³yn do szyb - przeznaczony do mycia wszystkich powierzchni szklanych, skutecznie usuwa t³uszcz i brud. Wysycha szybko i bezsmugowo. Opakowanie od 0,5 l do 1 l, z atomizerem. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 30 litrów,
q) ¦rodek do czyszczenia i konserwacji w sprayu - czy¶ci oraz przywraca naturalny wygl±d drewnianym meblom. Produkt przeznaczony do stosowania na wszystkich zabezpieczonych powierzchniach drewnianych. Opakowanie od 250 ml do 1000 ml. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
r) Preparat czyszcz±co – nab³yszczaj±cy do stali szlachetnej - gotowy do u¿ycia preparat do czyszczenia, konserwacji, nab³yszczania i polerowania powierzchni ze stali nierdzewnej, chromowanych i aluminium. Nadaje siê do pielêgnacji szafek, zmywarek, lad ch³odniczych, blaszanych obiæ drzwi wind i innych urz±dzeñ wykonanych z w/w metali. Produkt bezzapachowy, szybko wysychaj±cy na bazie silikonu lub wosku, charakteryzuj±cy siê ³atwo¶ci± rozprowadzania, niepozostawiaj±cy na czyszczonej powierzchni t³ustych plam i smug. Preparat usuwa brud, zacieki i smugi bez zarysowañ, ujednolicaj±c i nadaj±c po³ysk czyszczonej powierzchni, jednocze¶nie zabezpieczaj±c powierzchniê przed szybkim ponownym zabrudzeniem. Produkt w opakowaniu plastikowym z rozpylaczem o pojemno¶ci do 1 l. Produkt zgodny z wymogami UE, posiadaj±cy kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
s) ¯el do udra¿niania rur – rozpuszcza zanieczyszczenia sta³e (organiczne), udra¿nia wszelkie zatory w rurach i odp³ywach kanalizacyjnych. Dociera do wszystkich zakamarków, nawet przez stoj±c± wodê, bezpieczny dla wszystkich rodzajów rur (metalowych i plastikowych). Usuwa bakterie oraz nieprzyjemny zapach. Opakowanie od 500 ml do 1 l. Produkt zgodny z wymogami UE, posiadaj±cy kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 10 litrów,
t) Odkamieniacz – opakowanie do 5 l. Profesjonalny ¶rodek do czyszczenia urz±dzeñ gastronomicznych i innych elementów odpornych na dzia³anie kwasów. Doskonale usuwa wszelkie osady mineralne nagromadzone w trakcie eksploatacji urz±dzeñ, jak i ogranicza ich pó¼niejsze osadzanie. Gwarantuje odpowiedni± higienê czyszczonych urz±dzeñ oraz optymaln± ich wydajno¶æ. Idealnie sprawdza siê jako odkamieniacz do zmywarek gastronomicznych, podgrzewaczy, czajników, grza³ek elektrycznych, pralek, ekspresów do kawy itp. Dzia³a szybko i skutecznie. Produkt nie dzia³a szkodliwie na czyszczone powierzchnie. Mo¿na stosowaæ do powierzchni ze stali nierdzewnej. ¦rodek niskopieni±cy. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 5 litrów,
u) Kostka toaletowa - dwuwarstwowa z zawieszk±. Specjalnie dobrane sk³adniki kostki myj± muszlê klozetow± oraz zapobiegaj± odk³adaniu siê osadów przy ka¿dorazowym sp³ukiwaniu tworz± obfit± pianê i wydzielaj± od¶wie¿aj±cy zapach. Minimalna waga kostki bez zawieszki 40 g. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: sztuka, ilo¶æ: 5 sztuk,
v) P³yn do usuwania przypalonych zabrudzeñ – ¶rodek czyszcz±cy, skutecznie rozpuszcza przypalone, t³uste i uporczywe zabrudzenia, usuwa smoliste zanieczyszczenia z powierzchni. Przeznaczony do piekarników, grilli, pieców konwekcyjnych, frytkownic, blach piekarniczych itp. Koncentrat do rozcieñczania. Rozcieñczenie w stosunku minimalnym 1:20. Opakowanie do 5 l. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 10 litrów,
w) Preparat utylizacyjny – mikrobiologiczny preparat utylizacyjny w proszku, przeznaczony do degradacji zawarto¶ci szamb i podobnych urz±dzeñ, usuwa odór, udra¿nia instalacje ¶ciekowe. Opakowanie do 1 kg. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 5 kilogramów,
x) Preparat do czyszczenia pieca konwekcyjnego – p³yn do mycia pieców konwekcyjno – parowych UNOX dedykowany do systemu mycia automatycznego urz±dzenia, w opakowaniu do 10 l. Mieszanina o zawarto¶ci wodorotlenku potasu mniej ni¿ 15% i wodorotlenku sodu mniej ni¿ 5%. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: litr, ilo¶æ: 20 litrów,
y) Sól w tabletkach – w opakowaniu do 25 kg, przeznaczona do zmiêkczania wody w piecach konwekcyjno – parowych, bez obcego zapachu i bez obcych zanieczyszczeñ. Produkt zgodny z wymogami UE. Produkt posiada kartê charakterystyki w jêzyku polskim dostarczan± wraz z nim przy pierwszej dostawie; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 25 kilogramów.

2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport ¶rodków czysto¶ci do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku.
4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego” przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku.
6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia,
7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00.
8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego, tj. nie czê¶ciej ni¿ dwa razy w miesi±cu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 12:00,
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwudziestu czterech godzin od momentu zg³oszenia reklamacji.
9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.


II.5) G³ówny kod CPV: 39.80.00.00


II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):

Warto¶æ bez VAT: 0,00

(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)

II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie

II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:

w miesi±cach: 5

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów

Okre¶lenie warunków: Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

Informacje dodatkowe: nie dotyczy

III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna

Okre¶lenie warunków: Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

Informacje dodatkowe: nie dotyczy

III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa

Okre¶lenie warunków: Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.

Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób: Nie

Informacje dodatkowe: nie dotyczy

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA
III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp

III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp: Tak

Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia:
- podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp - TAK

III.3) WYKAZ O¦WIADCZEÑ SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W CELU WSTÊPNEGO POTWIERDZENIA, ¯E NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPE£NIA WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ SPE£NIA KRYTERIA SELEKCJI
O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu: Tak

O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji: Nie

III.4) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW, SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:
Odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy.

III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:


III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
DOKUMENTY WYMAGANE NA DZIEÑ OTWARCIA OFERT: 1) Wype³niony i podpisany formularz ofertowy. 2) Wype³niony i podpisany formularz cenowy. 3) O¶wiadczenie sk³adane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy dotycz±ce spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu i kryteriów selekcji. 4) O¶wiadczenie sk³adane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy dotycz±ce przes³anek wykluczenia z postêpowania. 5) Pe³nomocnictwa osób podpisuj±cych ofertê do podejmowania zobowi±zañ w imieniu wykonawcy sk³adaj±cego ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub innych dokumentów. DOKUMENTY WYMAGANE PO OTWARCIU OFERT: 6) O¶wiadczenie sk³adane na podstawie art. 24 ust. 11 ustawy o przynale¿no¶ci lub braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze z³o¿eniem o¶wiadczenia, wykonawca mo¿e przedstawiæ dowody, ¿e powi±zania z innym wykonawc± nie prowadz± do zak³ócenia konkurencji w postêpowaniu o udzielenie zamówienia. Niniejsze o¶wiadczenie wykonawca przekazuje Zamawiaj±cemu BEZ JEGO WEZWANIA w terminie 3 DNI od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji podanych na otwarciu ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy. 7) Odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 ustawy. Zamawiaj±cy wezwie wykonawcê, którego oferta zostanie najwy¿ej oceniona, do z³o¿enia w/w odpisu w wyznaczonym, nie krótszym ni¿ 5 dni, terminie aktualnego na dzieñ z³o¿enia dokumentu potwierdzaj±cego okoliczno¶ci, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony

IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium: Nie
Informacja na temat wadium:
nie dotyczy

IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: Nie
Informacje na temat udzielania zaliczek:
nie dotyczy

IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych: Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych: Nie

Informacje dodatkowe: nie dotyczy

IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej: Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: Nie

Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej: brak danych

IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców:

Przewidywana minimalna liczba wykonawców:

Maksymalna liczba wykonawców:

Kryteria selekcji wykonawców:

IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa bêdzie zawarta: brak danych

Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej: brak danych

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów: Nie

Informacje dodatkowe: nie dotyczy

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych: brak danych

Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów: brak danych

IV.1.8) Aukcja elektroniczna

Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem): Nie

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:

IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
Cena:100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony): Nie

IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne

IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem

Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty: nie dotyczy

Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji: brak danych

Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: brak danych

IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego

Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:

Wstêpny harmonogram postêpowania:

Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ: brak danych

Informacje na temat etapów dialogu:

Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego

Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty: nie dotyczy

Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia: brak danych

Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak

Zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy, a w szczególno¶ci w przypadkach okre¶lonych w § 6 wzoru umowy stanowi±cej za³±cznik nr 6 do SIWZ: 1. W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy, Wykonawca niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego, przytaczaj±c podstawê prawn±. 2. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê. W przypadku zmian, o których stanowi pkt 1 w trakcie obowi±zywania umowy, zmiana stawek podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy, nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie stosownych przepisów w tym zakresie, z zastrze¿eniem pkt. 1 i 4. 4. Zmiana postanowieñ zawartej umowy mo¿e nast±piæ za zgod± obu stron wyra¿on± na pi¶mie pod rygorem niewa¿no¶ci - z zastrze¿eniem pkt 5. 5. Zakazuje siê istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyj±tkiem zmian przewidzianych w pkt 1 - 3.

IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy): Zamawiaj±cy informuje, i¿ zgodnie z art. 8 w zwi±zku z art. 96 ust. 3 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, oferty sk³adane w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego s± jawne i podlegaj± udostêpnieniu od chwili ich otwarcia, z wyj±tkiem informacji stanowi±cych tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu ustawy dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, je¶li Wykonawca w terminie sk³adania ofert zastrzeg³, ¿e ne mog± one byæ udostêpniane i jednocze¶nie wykaza³, i¿ zastrze¿one informacje stanowi± tajemnicê przedsiêbiorstwa. Wykonawca nie mo¿e zastrzec informacji, o których mowa w at. 86 ust. 4 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.

¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym: Je¿eli oferta zawiera informacje, dokumenty stanowi±ce tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, Wykonawca winien w sposób nie budz±cy w±tpliwo¶ci zastrzec, które spo¶ród zawartych w ofercie informacji stanowi± tajemnicê przedsiêbiorstwa. Zamawiaj±cy zaleca, aby informacje zastrze¿one jako tajemnica przedsiêbiorstwa by³y przez wykonawcê z³o¿one w oddzielnej wewnêtrznej kopercie z oznakowaniem „TAJEMNICA PRZEDSIÊBIORSTWA”, lub spiête (zszyte) oddzielnie od pozosta³ych, jawnych elementów oferty. Informacjê o zastrze¿eniu dokumentów stanowi±cych tajemnicê przedsiêbiorstwa nale¿y podaæ w formularzu ofertowym.

IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:

Data: 29.12.2020, godzina: 08:30

Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem): Nie

Powody: nie dotyczy

Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu: Oferty nale¿y sporz±dziæ w jêzyku polskim. Dokumenty sporz±dzone w jêzyku obcym s± sk³adane wraz z t³umaczeniem na jêzyk polski.

IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)

IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków, które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: Nie

IV.6.5) Informacje dodatkowe:

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.