To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-04-14
Warszawa: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Wykwintne potrawy z ryb i owoców morza niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
Numer ogłoszenia: 78244 - 2011; data zamieszczenia: 14.04.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 93089 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście, ul. Nowogrodzka 43, 00-691 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6998449, faks 022 6998154.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Wykwintne potrawy z ryb i owoców morza niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego - Moduł 4. Wykwintne potrawy z ryb i owoców morza w związku z realizacją projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego z siedzibą przy ul. Poznańskiej 6/8, 00-680 Warszawa, (dalej ZSG). 2. Szkolenie gastronomiczne - Moduł 4. Wykwintne potrawy z ryb i owoców morza obejmuje 3 godziny szkoleniowe po 45 min. dla każdej grupy, przeprowadzone dla 13 około 25-osobowych grup - łącznie 39 godzin szkoleniowych. Szkolenie zostanie zrealizowane podczas jednego 3-godzinnego spotkania dla każdej grupy. Szkolenie zostanie zrealizowane w dwóch edycjach: a. W roku szkolnym 2010/2011 zostanie zrealizowana I edycja szkolenia, skierowana do 6 grup w łącznym wymiarze 18 godzin, przeprowadzona we wtorki, środy i piątki w okresie trzech dni roboczych od daty zawarcia umowy do 15 czerwca 2011 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w ZSG. b. Szkolenia mogą się odbywać wyłącznie w następujące dni: wtorek, środa i piątek w godzinach: od 8:00 do 12:00 oraz od 15:15 do 18:15. c. Szkolenie obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu dla każdej z 6 grup. d. W roku szkolnym 2011/2012 zostanie zrealizowana II edycja szkolenia, skierowana do 7 grup w łącznym wymiarze 21 godzin, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie od października 2011 r. do 16 grudnia 2011 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w ZSG. Szkolenie obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu na każdą z 7 grup. e. Wykonawca zobowiązuje się do pisemnego uzgodnienia z Zamawiającym harmonogramu szkoleń realizowanych w roku szkolnym : 1) 2010/2011 w terminie 3 dni od daty zawarcia umowy, 2) 2011/2012 w terminie do 12 września 2011r. e. Charakterystyka zagadnień: - przegląd towaroznawczy ryb i owoców morza, - obróbka wstępna ryb (rozbiór na elementy kulinarne) i owoców morza, - sporządzanie wykwintnych potraw z ryb z wykorzystaniem np.: łososia, sandacza, sielawy, dorady, oraz pstrąga, - sporządzanie wykwintnych potraw z owoców morza z wykorzystaniem np.: ośmiorniczek, homara, muli, kraba, przegrzebki, langustynek oraz ostryg, - wykonanie potraw z wykorzystaniem takich technik kulinarnych jak: pieczenie, smażenie i gotowanie, - sporządzanie potraw o różnym zastosowaniu w produkcji gastronomicznej tzn. zakąski zimne i gorące oraz dania główne. 2) Przedmiot zamówienia obejmuje: a. Przygotowanie programu szkolenia zawierającego: - cele szkolenia, - opis wykonywanych zadań praktycznych, - określenie metod pracy. b. Opracowanie materiałów szkoleniowych niezbędnych dla uczniów podczas szkolenia. c. Przeprowadzenie szkolenia dla 13 grup liczących ok. 25 osób każda, składającego się z 3 godzin szkoleniowych dla każdej grupy (godz. szkoleniowa = 45 min.), realizowanego w cyklach pojedynczych spotkań, każde po 3 godziny szkoleniowe, zawierającego następujące elementy: - część teoretyczną z pokazem, - część warsztatową dla uczniów. d. Zapewnienie surowców (1 zestaw surowców na grupę łącznie 13 zestawów) i materiałów pomocniczych niezbędnych do przeprowadzenia: - części teoretycznej z pokazem, - części warsztatowej dla uczniów. - przygotowanie materiałów szkoleniowych do wykorzystania przez ZSG, po zakończeniu I edycji szkolenia w postaci: filmów, prezentacji, planszy, receptury lub innych materiałów i przekazanie ich ZSG w terminie 14 dni roboczych od dnia zakończenia I edycji szkolenia 3) Wykonawca udostępnia na czas trwania kuchnię szkoleniową wyposażoną w: a) 4 piece konwekcyjno parowe, b) urządzenie do szybkiego schładzania, c) urządzenie do szybkiego zamrażania d) urządzenie do obróbki w niskich temperaturach e) urządzenie do próżniowego zamykania produktów f) możliwość prezentacji pracy trenera prowadzącego szkolenia na monitorach TV lub po przez rzutnik na ekran. g) sprzęt drobny, chłodziarkę oraz zlewozmywak z dostępem do wody bieżącej. h) kuchnia szkoleniowa musi spełniać wymogi HACCP 5. Ponadto Wykonawca zapewni na czas prowadzonego szkolenia zaplecze socjalne z szafkami na odzież wierzchnią i rzeczy osobiste wraz z węzłem sanitarnym (tj. WC, prysznic). 6. Miejsce realizacji szkolenia: Z uwagi, iż szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i będzie się odbywać również przed rozpoczęciem zajęć szkolnych, wymogi organizacyjne wymuszają, aby Wykonawca przeprowadził szkolenie gastronomiczne w budynku/lokalu znajdującym się na obszarze administracyjnym m. st. Warszawy..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.21.00.00 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Wykwintne potrawy z ryb i owoców morza realizowane jest w ramach projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej - Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego; Program Operacyjny Kapitał Ludzki..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.04.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
MAKRO CASH AND CARRY POLSKA S.A.
jakie przetargi wygrała firma
MAKRO CASH AND CARRY POLSKA S.A.
- Makro Cash and Carry Polska S.A., Aleja Krakowska 61, 02-183 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 23000,00
Oferta z najniższą ceną: 23000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 23000,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Opracowanie dokumentacji projektowej i wykonanie na jej podstawie robót budowlanych polegających na modernizacji placu zabaw przy ul. Batalionu AK "Parasol" 3 w Warszawie.
- Usługa zapewnienia elektronicznego systemu rejestracji i monitoringu wejść oraz dystrybucji biletów na teren Międzynarodowych Pokazów Lotniczych AirSHOW Radom 2025.
- Bieżąca obsługa i konserwacja urządzeń grzewczo-chłodzących w lokalizacjach GDDKIA Oddział w Warszawie
- Dostawa materiałów budowlanych na cele konserwacji infrastruktury w obiektach NIO-PIB
- Remont pustostanów lokali mieszkalnych: część nr 1: Wilcza 69 m 4 (ADK-2) część nr 2: Marszałkowska 81 m 22 (ADK-2) (w podziale na 2 części)
- Usługi przeprowadzenia szkoleń mających na celu profesjonalizację kadr Łukasiewicz - IChP.
więcej: przetargi w Warszawie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.