eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębie-ZdrójDostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spozywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-04-08

Jastrzębie-Zdrój: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spozywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju.
Numer ogłoszenia: 78746 - 2015; data zamieszczenia: 08.04.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 20642 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. C. K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 4759230, faks 32 475 92 33.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spozywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Zamawiający ustala przedmiot zamówienia: Część I (Art. ogólnospożywcze) CPV 15890000-3 1.Liść laurowy - 16 kg 2.Ziele angielskie - 25 kg 3.Majeranek - 12 kg 4.Pieprz naturalny czarny mielony - 150 kg 5.Papryka mielona (ostra) - 48 kg 6.Przyprawa sucha warzywna (typu Vegeta lub równoważne) - 270 kg 7.Ocet - 600 litrów 8.Herbata ekspres (torebki 1.5g - opakowanie po 100 szt.) - 4000 opakowań 9.Sól jadalna jodowana - 3500 kg 10.Przyprawa w płynie do zup - 1900 kg 11.Kotlety sojowe - 600 kg 12.Dżem (wiaderka) - 600 kg 13.Marmolada (wiaderka) - 600 kg 14.Koncentrat pomidorowy 30% - 2500 kg 15.Fasola Jaś średni (worki nie przekraczające 15 kg) - 2000 kg 16.Groch łuskany worki nie przekraczające 15 kg) - 2500 kg 17.Syrop wysokosłodzony (owocowy do sporządzania napojów, dopuszczalne. smaki malina, wiśnia, truskawka) w opak. 0,2-2 litry - 100 litrów 18.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5 kg. (termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 19.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 300 kg 20.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 130 kg 21.Cynamon mielony - 60 kg 22.Zupa w proszku Pieczarkowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 23.Zupa w proszku Brokułowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 24.Czosnek granulowany - 30 kg 25.Oregano - 8 kg 26.Kminek - 5 kg 27.Pietruszka zielona sucha - 30 kg 28.Koper suchy - 45 kg 29.Musztarda (pojemniki waga do 5 kg) - 150 kg Część II (Ryby) CPV 15220000-6 1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - 800 kg - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta 2.Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg - 1500 kg - wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta Część III (Konserwy rybne) CPV 15240000-2 1.Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg 2.Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg 3.Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1500 kg 4.Konserwa Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) Część IV (Tłuszcze) CPV 15431100-8 1.Tłuszcz roślinny (typu margaryna) do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 18000 kg 2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (typu Masło roślinne lub równoważne) o zawartości tłuszczu od 60% do 80% w kostkach od 150g do 300g - 2000 kg 3.Olej roślinny - 1300 litrów Część V (Mleko granulowane) CPV 15511700-0 1.Mleko odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka - 34% , bez domieszki oleju roślinnego, dopuszcza się opakowania do 20 kg) - 1600 kg Część VI (Nabiał) CPV 15542100-0 1.Ser twaróg półtłusty w kostkach o wadze 0,2-1kg - 6000 kg 2.Serek fromage naturalny (w opakowaniu 100 gram) - 500 kg 3.Serek granulowany czysty (w opakowaniach od 100g do 200g) - 800 kg 4.Śmietana 12% - 2400 kg 5.Ser topiony czysty (op. 100 gram) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 2000 kg 6.Kefir naturalny (opakowania 5-10 kg) - 1500 kg 7.Jogurt owocowy 100-150gr - 3000 szt Część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5 1.Pasztet drobiowy czysty (bez dodatków) w alupack* - 2500 kg 2.Konserwa mięsna ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem** - 2000 kg 3.Konserwa wieprzowa mielona sterylizowana w alupack* - 900 kg 4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana w alupack* - 900 kg * o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g, itp) ** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp. Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Asortyment będzie dostarczany sukcesywnie, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami w okresie od 01.04.2015 do 31.03.2016 według poniższych zasad: Nabiał- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w tygodniu Tłuszcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu Konserwy rybne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Konserwy mięsne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Artykuły ogólnospożywcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Ryby - dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Mleko granulowane - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.43.11.00 - Margaryna 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Artykuły ogólnospożywcze

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • F.H. GRACJA Jolanta Zdunek, ul. Mickiewicza 13, 98-354 Siemkowice, kraj/woj. łódzkie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 83464,52 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 59218,20

  • Oferta z najniższą ceną: 59218,20 / Oferta z najwyższą ceną: 61889,89

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: Ryby

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hurtownia Drobiu i Jaj Mirosława Wierzbicka, ul. Łęgowa 28, 43-430 Skoczów, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 16981,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 19905,00

  • Oferta z najniższą ceną: 19905,00 / Oferta z najwyższą ceną: 19905,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: Konserwy rybne.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • OL-TRADE Spółka Cywilna Michał Olek, Ryszard Pająk, Dariusz Gorycki, ul. Śliczna 36, 31-444 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 43150,14 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 39602,85

  • Oferta z najniższą ceną: 39602,85 / Oferta z najwyższą ceną: 56516,25

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Tłuszcze.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • OL-TRADE Spółka Cywilna Michał Olek, Ryszard Pająk, Dariusz Gorycki, ul. Śliczna 36, 31-444 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 73451,40 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 60606,00

  • Oferta z najniższą ceną: 60606,00 / Oferta z najwyższą ceną: 85169,70

  • Waluta: PLN.

Część NR: 5   

Nazwa: Mleko granulowane.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.04.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA, ul. Ludowa 122, 18-200 Wysokie Mazowieckie, kraj/woj. podlaskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 24552,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 18312,00

  • Oferta z najniższą ceną: 18312,00 / Oferta z najwyższą ceną: 25536,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 6   

Nazwa: Nabiał.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • OL-TRADE Spółka Cywilna Michał Olek, Ryszard Pająk, Dariusz Gorycki, ul. Śliczna 36, 31-444 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 108489,15 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 95130,00

  • Oferta z najniższą ceną: 95130,00 / Oferta z najwyższą ceną: 111510,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 7   

Nazwa: Konserwy mięsne.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 25.03.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • AUTO DEMS Stanisław Brodowski, ul. Wojska Polskiego 56, 11-700 Mrągowo, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 36367,65 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 29484,00

  • Oferta z najniższą ceną: 29484,00 / Oferta z najwyższą ceną: 62265,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.