eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zabrze › Dostawa makaronu, kasz, przetworów zbożowych, ryżu, przetworzonych warzyw i owoców oraz cukru do Zakładu Karnego w Zabrzu.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-05-17

Zabrze: Dostawa makaronu, kasz, przetworów zbożowych, ryżu, przetworzonych warzyw i owoców oraz cukru do Zakładu Karnego w Zabrzu.
Numer ogłoszenia: 79661 - 2013; data zamieszczenia: 17.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Janika 12, 41-806 Zabrze, woj. śląskie, tel. 0-32 373 66 30, faks 0-32 373 66 66.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa makaronu, kasz, przetworów zbożowych, ryżu, przetworzonych warzyw i owoców oraz cukru do Zakładu Karnego w Zabrzu..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający informuje, iż dopuszcza składanie ofert częściowych (liczba części - 2), Część I : makarony, kasze, przetwory zbożowe i ryż. 1.Kasza gryczana - 1 300 kg 2.Kasza jęczmienna - 1 500 kg 3.Kasza manna - 530 kg - produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobienie ziaren pszenicy, konsystencja sypka, drobnoziarnista bez grudek , barwa biała z odcieniem żółtawym, opak. od 1 do 5 kg 4.Mąka pszenna - 2 600 kg - typ 500, produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej, konsystencja sypka, bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtawym, opak. od 1- 5 kg 5.Mąka ziemniaczana - 490 kg - (skrobia ziemniaczana) produkt spożywczy otrzymany z bulw ziemniaczanych zgodnie z recepturą przemysłową, konsystencja sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek, barwa biała, opak. torby papierowe 1 kg 6.Ryż - 3 6500 kg 7.Makaron nitka - 1 850 kg - z mąki krupczatki i wody, bez dodatków barwników i ulepszaczy, bez jajeczny 8.Makaron gruby - 2 700 kg - kolanka, rurki, świderki z mąki krupczatki, wody, bez dodatków barwników i ulepszaczy, bez jajeczny 9. Płatki owsiane - 1900 kg Część II: warzywa i owoce przetworzone oraz cukier. 1.Chrzan tarty - 620 kg - na kwasku cytrynowym opak. 900 g 2.Koncentrat pomidorowy - 1 650 kg - Konc. pomidorowy 30% opak. 900 g 3.Szczaw konserwowy - 550 kg - krojony skład: szczaw, woda, sól, kl. i utrwalony przez pasteryzację ,opak. 900g 4.Leczo pieczarkowe - 1 350 kg - produkt otrzymany z pieczarek, cebuli, papryki, marchwi, konc. pomidorowego, cukru, soli, oleju, opak - 900g 5.Groszek konserwowy - 700 kg - kl. I. op. 400 g 6.Dżem truskawkowy - 1 100 kg op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 7. Dżem czarna porzeczka - 730 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 8. Dżem wiśniowy - 680 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 9. Dżem agrestowy - 100 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 10. Dżem owocowy - 30 kg opakowanie od 0,50 - 200g 11. Cukier - 4 000 Kg 12. Marmolada - 1 000 Kg Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wyko-nawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do piątku w ilościach i terminach wskazanych przez zamawiającego, w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie, sukcesywnie, według potrzeb.Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu, oraz znakowanie na partii jak również na poszczególnych produktach. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia telefonicznego, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa, w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U.z 2010r. Nr 136 poz.914 j.t.) oraz aktów wykonawczych wydanych na podstawie w/w ustawy. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1, 15.61.40.00-5, 15.83.10.00-2, 15.85.11.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, złożą oświadczenie o speł-nieniu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawą Pzp.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, złożą oświadczenie o speł-nieniu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawą Pzp.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, złożą oświadczenie o speł-nieniu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawą Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, złożą oświadczenie o speł-nieniu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawą Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższe warunki zamawiający uzna wykonawców, złożą oświadczenie o speł-nieniu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawą Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów. Załączone do oferty pełnomocnictwo winno być w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) Wzór umowy, jaka zostanie zawarta z wybranym Wykonawcom stanowi załącznik nr 5 do SIWZ. 2) Umowa może być zmieniona w stosunku do treści złożonej oferty w przypadkach wymienionych po-niżej (zgodnie z art. 144 ust. 1 ustawy Pzp): - zmiana osób reprezentujących strony w przypadku zmian organizacyjnych, - zmiana przepisów powszechnie obowiązujących, która wymusza zmianę treści umowy. - zmiany wynikające z okoliczności, których nie można było przewidzieć w dniu zawarcia umowy a są one korzystne dla Zamawiającego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, ul. Janika 12, 41-806 Zabrze.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.05.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny, ul. Janika 12, 41-806 Zabrze (sekretariat lub dyżurka bramowego).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa makaronów, kasz, przetworów zbożowych i ryżu..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kasza gryczana - 1 300 kg 2. Kasza jęczmienna - 1 500 kg 3. Kasza manna - 530 kg - produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobienie ziaren pszenicy, konsystencja sypka, drobnoziarnista bez grudek , barwa biała z odcieniem żółtawym, opak. od 1 do 5 kg 4. Mąka pszenna - 2 600 kg - typ 500, produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej, konsystencja sypka, bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtawym, opak. od 1- 5 kg 5. Mąka ziemniaczana - 490 kg - (skrobia ziemniaczana) produkt spożywczy otrzymany z bulw ziemniaczanych zgodnie z recepturą przemysłową, konsystencja sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek, barwa biała, opak. torby papierowe 1 kg 6. Ryż - 3 6500 kg 7. Makaron nitka - 1 850 kg - z mąki krupczatki i wody, bez dodatków barwników i ulepszaczy, bez jajeczny 8. Makaron gruby - 2 700 kg - kolanka, rurki, świderki z mąki krupczatki, wody, bez dodatków barwników i ulepszaczy, bez jajeczny 9. Płatki owsiane - 1900 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1, 15.61.40.00-5, 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa warzyw i owoców przetworzonych oraz cukru.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Chrzan tarty - 620 kg - na kwasku cytrynowym opak. 900 g 2. Koncentrat pomidorowy - 1 650 kg - Konc. pomidorowy 30% opak. 900 g 3. Szczaw konserwowy - 550 kg - krojony skład: szczaw, woda, sól, kl. i utrwalony przez pasteryzację ,opak. 900g 4. Leczo pieczarkowe - 1 350 kg - produkt otrzymany z pieczarek, cebuli, papryki, marchwi, konc. pomidorowego, cukru, soli, oleju, opak - 900g 5. Groszek konserwowy - 700 kg - kl. I. op. 400 g 6. Dżem truskawkowy - 1 100 kg op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 7. Dżem czarna porzeczka - 730 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 8. Dżem wiśniowy - 680 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 9. Dżem agrestowy - 100 kg - op. od 1-10 kg w tym minimum 40 g owoców na 100 g 10. Dżem owocowy - 30 kg opakowanie od 0,50 - 200g 11. Cukier - 4 000 Kg 12. Marmolada - 1 000 Kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.