eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystok¦wiadczenie us³ugi cateringowej podczas pikniku miejskiego z okazji Dni Miasta Bia³egostoku

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2016-04-07

Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej podczas pikniku miejskiego z okazji Dni Miasta Bia³egostoku
Numer og³oszenia: 80074 - 2016; data zamieszczenia: 07.04.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Bia³ystok , ul. S³onimska 1, 15-950 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 869 60 02, faks 085 869 62 65.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej podczas pikniku miejskiego z okazji Dni Miasta Bia³egostoku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ugi cateringowej podczas pikniku miejskiego z okazji Dni Miasta Bia³egostoku w dniu 25 czerwca 2016 r., w godz. 10:00-14:00 na placu przed Teatrem Dramatycznym im. Aleksandra Wêgierki, przy ul. Elektrycznej 12 w Bia³ymstoku: a) menu na 2 200 osób: jedno danie ciep³e i zimne oraz napój, b) Zamawiaj±cy wymaga od wykonawcy zapewnienia: - zastawy tekturowej bia³ej w ilo¶ci 2 200 szt., w tym: talerzyk okr±g³y lub prostok±tny 18 cm o gramaturze 300g (tolerancja wielko¶ci ? 2 cm), serwetka sto³owa trzywarstwowa po roz³o¿eniu 33x33cm typu np. Aha lub równowa¿na, sztuæce (nó¿ i widelec) z materia³u PS o wymiarze ? 16 cm oraz kubek plastikowy w kolorze transparentnym z pokrywk± z otworem na s³omkê, wykonany z materia³u PET o pojemno¶ci 300 ml i wymiarze 11x8 cm (z uwzglêdnieniem dodatkowego zabezpieczenia zastawy na 300 kompletów), - odpowiedniej ilo¶ci stoisk wyposa¿onych w odpowiedni sprzêt gastronomiczny, pozwalaj±cy na podsma¿anie babki ziemniaczanej w trakcie pikniku, bezpo¶rednio przed jej wydaniem, - odpowiedniej ilo¶ci stoisk wydawczych nakrytych obrusem w kolorze bia³o-czerwonym, zapewniaj±cych sprawne wydawanie posi³ków, - przy ka¿dym stoisku wydawczym 2 szt. pojemników na odpady (pojemno¶æ 240 l.) w kolorze stonowanym, ka¿dy wyposa¿ony w odpowiedni worek na ¶mieci. Wykonawca odpowiada za opró¿nianie pe³nych pojemników w trakcie realizacji zamówienia oraz usuniêcie nieczysto¶ci z terenu organizowanego pikniku. Powy¿szej czynno¶ci nie mog± wykonywaæ osoby obs³uguj±ce stoiska gastronomiczne, - 3 szt. toalet typu toi-toi wraz zapewnieniem bie¿±cego utrzymywania czysto¶ci i uzupe³niania ¶rodków higieny. Powy¿szej czynno¶ci nie mog± wykonywaæ osoby obs³uguj±ce stoiska gastronomiczne. c) wymagania dotycz±ce obs³ugi: - minimum 18 kelnerów z minimum 2-letnim do¶wiadczeniem zawodowym, o wysokiej kulturze osobistej, dyskrecji, sprawno¶ci, uprzejmo¶ci, z po¿±dan± znajomo¶ci± jêzyka angielskiego w stopniu komunikatywnym, - ubiór - jednolite stroje (mê¿czy¼ni i kobiety - koszule z d³ugim lub krótkim rêkawem w kratê bia³o-czerwon±, spodnie jeansy w kolorze granatowym, czarne pantofle), - zabronione jest palenie papierosów oraz spo¿ywanie alkoholu przez obs³ugê, d) dnia 25 czerwca 2016 roku Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia sto³ów, sprzêtu gastronomicznego oraz posi³ków w³asnym ¶rodkiem transportu w sposób zgodny z wymaganiami higieniczno-sanitarnymi oraz zgodnie z zasadami transportu ¿ywno¶ci. Pe³na gotowo¶æ wymagana jest najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem pikniku - godz. 09.30, e) wymagania dotycz±ce serwowanych posi³ków: - przygotowanie posi³ków w dniu pikniku z produktów wykonawcy o d³ugim terminie przydatno¶ci do spo¿ycia o najwy¿szej jako¶ci i z zachowaniem norm bezpieczeñstwa zgodnych ze standardami HACCP, - stan posi³ków i sposób dostarczenia musi spe³niaæ wymogi Pañstwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej, f) Wykonawca odpowiada za uprz±tniêcie terenu wydarzenia, placu i bliskiego s±siedztwa po zakoñczeniu pikniku w ci±gu 1 godziny. Do Wykonawcy nale¿y odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezale¿nie od ich ilo¶ci, g) w razie stwierdzenia wad w realizacji us³ugi Zamawiaj±cy niezw³ocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcê. Wykonawca jest zobowi±zany do usuniêcia wad niezw³ocznie po otrzymaniu zg³oszenia. W przypadku ich nieusuniêcia Zamawiaj±cy ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 umowy, h) Zamawiaj±cy zastrzega mo¿liwo¶æ zmiany miejsc ustawienia stoisk wydawczych, po wybraniu Wykonawcy w celu usprawnienia ¶wiadczenia us³ugi cateringowej, i) Zamawiaj±cy informuje, ¿e za dostawê max 12 namiotów w kolorze ecru, o ³±cznej powierzchni nie mniejszej ni¿ 225m2, odpowiada inna firma. Wykonawca nie musi sugerowaæ siê ilo¶ci± namiotów w swej propozycji aran¿acji stoisk do podawania posi³ków. j) Zamawiaj±cy zapewnienia o mo¿liwo¶ci z korzystania przez Wykonawcê z zasilania energetycznego pod postaci± agregatu pr±dotwórczego, dostarczonego przez inn± firmê.

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 25.06.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spe³nienia warunku wykonawca winien wykazaæ, i¿ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³ co najmniej 3 zamówienia cateringowe w tym: 1 (jedno) zamówienie polegaj±ce na realizacji dowolnej us³ugi cateringowej, dla co najmniej 600 osób oraz 2 (dwa) zamówienia odpowiadaj±ce rodzajem us³udze stanowi±cej przedmiot zamówienia tj. zorganizowanie pikników lub innych imprez plenerowych dla co najmniej 200 osób. Nale¿y wskazaæ zamówienia wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane nale¿ycie, przez dowody rozumie siê po¶wiadczenia, referencjê, protoko³y odbioru itp. W przypadku, gdy us³ugi wskazane w wykazie zosta³y wcze¶niej wykonane na rzecz Zamawiaj±cego (Urz±d Miejski w Bia³ymstoku), Wykonawca nie ma obowi±zku przedk³adania dowodów

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu potwierdzenia spe³nienia warunku wykonawca winien wykazaæ siê dysponowaniem osobami, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, tj. - szefem kuchni posiadaj±cym 10-cio letnie do¶wiadczenie na stanowisku kucharza oraz 18 kelnerami z minimum 2 letnim do¶wiadczeniem zawodowym. Nale¿y wskazaæ listê imienn± w/w osób wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych i do¶wiadczenia niezbêdnego do wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
  • okre¶lenie dostaw lub us³ug, których dotyczy obowi±zek wskazania przez wykonawcê w wykazie lub z³o¿enia po¶wiadczeñ, w tym informacja o dostawach lub us³ugach niewykonanych lub wykonanych nienale¿ycie
    Za g³ówne us³ugi, których dotyczy obowi±zek wskazanie w wykazie ww. dowodów, uznaje siê us³ugi niezbêdne do wykazania spe³nienia warunku okre¶lonego w sekcji lll.3.2). Zamawiaj±cy nie wymaga z³o¿enia do oferty wykazu wszystkich wykonanych us³ug oraz informacji o us³ugach niewykonanych lub wykonanych nienale¿ycie;
  • wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych do wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia: 1) ka¿dy Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ oddzielnie dokument okre¶lony w sekcji III.4.2) tiret 2 oraz sekcji III.4.4) tiret 1. 2) warunki dotycz±ce wymaganego posiadania wiedzy i do¶wiadczenia, dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia bêd± badane ³±cznie - dokumenty okre¶lone sekcji III.4.1) tiret 1 - 3 powinien z³o¿yæ co najmniej jeden z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, 3) o¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w sekcji III.4.1) oraz o¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu okre¶lone w sekcji III.4.2) tiret 1 sk³ada pe³nomocnik wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia w ich imieniu b±d¼ ka¿dy z Wykonawców oddzielnie. 2. Zgodnie z art. 26 ust 2b) ustawy Pzp, Wykonawca mo¿e polegaæ na wiedzy i do¶wiadczeniu, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolno¶ciach finansowych innych podmiotów, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowi±zany jest udowodniæ Zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów (przedstawione w formie orygina³u lub notarialnie po¶wiadczonej kopii) do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia (na lub wg za³±cznika 5 og³oszenia o zamówieniu) oraz dokumenty potwierdzaj±ce, ¿e osoba podpisuj±ca takie zobowi±zanie, by³a uprawniona do dzia³ania w imieniu podmiotu trzeciego (ewentualne pe³nomocnictwo nale¿y z³o¿yæ w formie orygina³u lub kopii po¶wiadczonej notarialnie za zgodno¶æ z orygina³em). Kopie dokumentów dotycz±cych podmiotu trzeciego, musz± byæ po¶wiadczone za zgodno¶æ z orygina³em przez te podmioty. Podmiot, który zobowi±za³ siê do udostepnienia zasobów zgodnie z art. 26 ust. 2b ustawy, odpowiada solidarnie z wykonawc± za szkodê zamawiaj±cego powsta³± wskutek nieudostêpnienia tych zasobów, chyba ¿e za nieudostêpnienie tych zasobów nie ponosi winy. 3. Je¿eli wykonawca, wykazuj±c spe³nianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach okre¶lonych w art. 26 ust. 2b ustawy, zobowi±zany jest udowodniæ, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia w stopniu niezbêdnym dla nale¿ytego wykonania zamówienia oraz, ¿e stosunek ³±cz±cy wykonawcê z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostêp do ich zasobów, przedk³adaj±c w tym celu dokumenty dotycz±ce w szczególno¶ci: 1) zakresu dostêpnych wykonawcy zasobów innego podmiotu, 2) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez wykonawcê, przy wykonywaniu zamówienia, 3) charakteru stosunku, jaki bêdzie ³±czy³ wykonawcê z innym podmiotem, 4) zakresu i okresu udzia³u innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. Udostepnienie wykonawcy potencja³u wiedzy i do¶wiadczenia przez podmiot trzeci wi±¿e siê z udzia³em podmiotu trzeciego przy realizacji zam6wienia, np. w formie podwykonawstwa, konsultacji, doradztwa. 4. Dowodami, o których mowa w Sekcji lll.4.1) tiret 1 s±: 1) po¶wiadczenie, 2) o¶wiadczenie wykonawcy, je¿eli z uzasadnionych przyczyn o obiektywnym charakterze wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ po¶wiadczenia o których mowa w ppkt. 1. w przypadku, gdy zamawiaj±cy jest podmiotem, na rzecz którego us³ugi wskazane w wykazie zosta³y wcze¶niej wykonane, wykonawca nie ma obowi±zku przedk³adania dowodów. 5. Dokumenty podmiotów zagranicznych: 1) je¿eli w kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê dokumentów, o których mowa w Sekcji III.4.3.1) zastêpujê siê je dokumentem zawieraj±cym o¶wiadczenie, w którym okre¶la siê tak¿e osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, z³o¿one przed w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, lub przed notariuszem; 2) dokument, o których mowa w Sekcji III.4.3.1 ) lub zastêpuj±cy go dokument o którym mowa w ppkt. 1, powinny byæ wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert; 3) w przypadku w±tpliwo¶ci co do tre¶ci dokumentu z³o¿onego przez wykonawcê maj±cego siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamawiaj±cy mo¿e zwróciæ siê do w³a¶ciwych organów odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania z wnioskiem o udzielenie niezbêdnych informacji dotycz±cych przed³o¿onego dokumentu.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg ograniczony.

IV.1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu: 5.

Opis sposobu dokonywania wyboru wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do sk³adania ofert, gdy liczba wykonawców spe³niaj±cych warunki udzia³u w postêpowaniu bêdzie wiêksza ni¿ okre¶lona w og³oszeniu o zamówieniu

1. Zamawiaj±cy zaprosi do sk³adania ofert Wykonawców, którzy spe³niaj± warunki udzia³u w postêpowaniu, jednak w liczbie nie wiêkszej ni¿ 5. Je¿eli liczba wykonawców, którzy spe³niaj± warunki udzia³u w postêpowaniu bêdzie mniejsza ni¿ 5 lub równa 5, zamawiaj±cy zaprosi do udzia³u w przetargu wszystkich wykonawców spe³niaj±cych te warunki. Je¿eli liczba wykonawców, którzy spe³niaj± warunki udzia³u w postêpowaniu bêdzie wiêksza ni¿ 5, zamawiaj±cy zaprosi do sk³adania ofert Wykonawców wy³onionych w nastêpuj±cy sposób: Zamawiaj±cy przyzna 1 punkt za ka¿d± dodatkow± us³ugê cateringow± ponad wymagane 1 (jedno) zamówienie polegaj±ce na realizacji dowolnej us³ugi cateringowej, dla co najmniej 600 osób lub za ka¿d± dodatkow± us³ugê ponad wymagane 2 (dwa) zamówienia odpowiadaj±ce rodzajem us³udze stanowi±cej przedmiot zamówienia tj. zorganizowanie pikników lub innych imprez plenerowych dla co najmniej 200 osób, wykonan± nale¿ycie w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w przetargu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy w tym okresie, (ocenie podlegaæ bêdzie maksymalnie 7 kolejnych zamówieñ, wykonanych samodzielnie, wykazanych w wykazie ponad zamówienia potwierdzaj±ce spe³nienie warunku udzia³u w postêpowaniu, o których mowa w sekcji III.3.2.) 2. Zamawiaj±cy nie bêdzie przyznawa³ punktów za us³ugi wykonane przez podmioty trzecie, na zasoby których Wykonawca siê powo³uje. Do oceny przyjête zostan± tylko kompletne pozycje wykazu potwierdzone dokumentami, które w sposób jednoznaczny potwierdzaæ bêd± ww. warunki, nie ma zastosowania art. 26 ust. 3 i 4 ustawy pzp. Je¿eli nadal dwóch lub wiêcej Wykonawców otrzyma t± sam± liczbê punktów o kolejno¶ci Wykonawców decydowaæ bêdzie sumaryczna warto¶æ wykonanych, udokumentowanych zamówieñ (brane pod uwagê bêdzie 7 kolejnych zamówieñ, wykonanych samodzielnie, wykazanych w wykazie ponad zamówienia potwierdzaj±ce spe³nienie warunku udzia³u w postêpowaniu, o których mowa w sekcji III.3.2.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 60
  • 2 - Jako¶æ - 20
  • 3 - Propozycja aran¿acji stoiska do podawania posi³ków - 20

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagaj± dla swej wa¿no¶ci formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci i bêd± dopuszczalne w granicach art. 144 Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2015 r. poz. 2164). 2. Wykonawca mo¿e dokonywaæ zmiany osób wskazanych w wykazie osób, które bêd± uczestniczyæ w realizacji zamówienia (Za³±cznik nr 4 do og³oszenia), jedynie za uprzedni± zgod± Zamawiaj±cego, akceptuj±cego nowe osoby. Zmiana którejkolwiek z osób, w trakcie realizacji przedmiotowej umowy musi byæ uzasadniona przez Wykonawcê na pi¶mie i wymaga zaakceptowania przez Zamawiaj±cego. Nowe osoby musz± posiadaæ do¶wiadczenie takie same lub wy¿sze od do¶wiadczenia wymaganego w og³oszeniu. Zamawiaj±cy mo¿e za¿±daæ od Wykonawcy zmiany którejkolwiek z osób wymienionych w za³±cznik nr 4 do og³oszenia je¿eli uzna, ¿e nie wykonuj± one swoich obowi±zków wynikaj±cych z umowy. Zmiana którejkolwiek z osób, wymaga pisemnej akceptacji przedstawiciela Zamawiaj±cego. 3. Wykonawca mo¿e dokonywaæ zmiany podmiotu trzeciego, o którym mowa w za³±czniku nr 5 do og³oszenia, jedynie za uprzedni± zgod± Zamawiaj±cego, akceptuj±cego nowy podmiot. Nowy podmiot musi spe³niaæ warunki okre¶lone w og³oszeniu o zamówieniu w zakresie jakim Wykonawca polega³ na zasobach innych podmiotów na zasadach okre¶lonych w art. 26 ust. 2b ustawy. Zaakceptowana przez Zamawiaj±cego zmiana któregokolwiek podmiotu trzeciego, wymaga sporz±dzenia aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1)  Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: nie dotyczy.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 15.04.2016 godzina 09:00, miejsce: Urz±d Miejski w Bia³ymstoku Departament Prezydenta Miasta, Kancelaria Prezydenta Miasta, ul. J. Kiliñskiego 6 (piêtro II).

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.