Ogłoszenie z dnia 2008-04-21
Bedlno: Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do siedziby zamawiającego
Numer ogłoszenia: 81377 - 2008; data zamieszczenia: 21.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach, Wojszyce 47, 99-311 Bedlno, woj. łódzkie, tel. 024 2821468, fax 024 2821468 w. 30.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpswojszyce.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do siedziby zamawiającego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie Nr 1: dostawa wyrobów cukierniczych, kawy i herbaty i podobnych produktów. Zadanie Nr 2: dostawa innych produktów spożywczych.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Kod CPV wg słownika 2008: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze Oryginalny kod CPV: 15.82.00.00 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości Kod CPV wg słownika 2008: 15.82.00.00 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości Oryginalny kod CPV: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.83.16.00 - Miód Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.16.00 - Miód Oryginalny kod CPV: 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze Kod CPV wg słownika 2008: 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze Oryginalny kod CPV: 15.85.10.00 - Produkty mączne Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.10.00 - Produkty mączne Oryginalny kod CPV: 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.00 - Sosy, mieszanki przypraw i mieszanki przypraw korzennych Oryginalny kod CPV: 15.87.12.30 - Ketchup Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.30 - Ketchup Oryginalny kod CPV: 15.87.12.50 - Musztarda Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.50 - Musztarda Oryginalny kod CPV: 15.87.12.73 - Majonez Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.12.73 - Majonez Oryginalny kod CPV: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze gdzie indziej niesklasyfikowane, nawet suszone Kod CPV wg słownika 2008: 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone Oryginalny kod CPV: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Kod CPV wg słownika 2008: 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Oryginalny kod CPV: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Oryginalny kod CPV: 15.61.31.00 - Kasze Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.31.00 - Produkty przemiału owsa Oryginalny kod CPV: 15.61.33.11 - Płatki kukurydziane Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.33.11 - Płatki kukurydziane Oryginalny kod CPV: 15.61.33.80 - Płatki owsiane Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.33.80 - Płatki owsiane Oryginalny kod CPV: 15.61.10.00 - Ryż łuskany Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.10.00 - Ryż łuskany .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d) niepodlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie treści wymaganych oświadczeń i dokumentów, o których mowa w pkt. VI SIWZ, według formuły spełnia/ niespełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Dokumenty wymagane: a) oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych; b) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy prze upływem terminu składania ofert, c) decyzja właściwej terytorialnie Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, iż Wykonawca posiada środki transportu przystosowane do przewozu żywności - przynajmniej jednym; d) Certyfikat wystawiony przez właściwą terytorialnie jednostkę certyfikującą, posiadającą akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie oraz krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, stwierdzającą, że producent w procesie produkcji i obrocie, a sprzedawca w obrocie, w zakresie przedmiotu zamówienia ma wdrożony i stosuje system HACCP; bądż, - dokumentu potwierdzającego wpis Wykonawcy przez właściwą terytorialnie Stację Sanitarno-Epidemiologiczną do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wynikających z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z dnia 27 września 2006 r. Nr 171, poz. 1225).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpswojszyce.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; Wojszyce 47; 99-311 Bedlno..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.05.2008 godzina 09:45, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Wojszycach; Wojszyce 47; 99-311 Bedlno, w Dziale Administracyjno Gospodarczym..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa wyrobów cukierniczych, kawy i herbaty i podobnych produktów..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szacunkowa ilość zakupu poszczególnych składników przedmiotu zamówienia na zadanie Nr 1: 1. Wafel Uncoated Wafers Skawa 20g - szt. 1050; 2. Wafel Grześki Kaliszanka 28g - szt. 1050; 3. Wafelki luzem Skawa - kg. 20; 4. Wafelki luzem Adaśki Iga - kg. 20; 5. Wafelki luzem Adaśki w polewie Iga - kg. 20; 6. Wafelki Arabelki luzem Skawa - kg. 20; 7. Herbatniki tradycyjne luzem Iga - kg. 30; 8. Ciastka Delitki luzem Iga - kg. 40; 9. Pierniki Mazowieckie luzem Iga-kg. 30; 10. Pierniki Mazowieckie glazurowane luzem IGA - kg. 30; 11. Biszkopty Ale Okazja 140g. - szt. 200; 12. Ciastka Aborygenki zdobione luzem Iga - kg. 30; 13. Herbatniki kropeczki luzem Iga - kg. 30; 14. Herbatniki Petit Beure Jutrzenka 100g - szt. 200; 15. Pierniczki nadziewane w czekoladzie i polewie kakaowej luzem Skawa - kg. 30; 16. Pierniczki nadziewane w glazurze luzem Skawa - kg. 30; 17. Herbatniki krakersy super Bahlsen 70g - szt. 580; 18. Herbatniki krakersy super Bahlsen 180g - szt. 230; 19. Ciasteczka babuni zdobione luzem Ola - kg. 30; 20. Suchary bez cukru Mamut 300g szt. 20; 21. Herbata indyjska granulowana Consumer 100g -szt. 2500; 22. Kawa zbożowa kujawianka Delecta 500g - szt. 260..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.82.00.00-2, 15.86.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa innych produktów spożywczych.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szacunkowa ilość zakupu poszczególnych przedmiotu zamówienia na Zadanie Nr 2: 1. Sól warzona próżniowa jodowana Solino - kg. 450; 2. Ocet spirytusowy Ocetix 500ml - szt. 5; 3. Kwasek cytrynowy spożywczy Ziołopex 20g - szt. 950; 4. Cukier biały - kg. 2200; 5. Cukier puder Kupiec 400g. - szt 62; 6. Cukier waniliowy Cykoria 16g - szt. 100; 7. Miód sztuczny stały Lubawa 370g - szt. 135; 8. Proszek do pieczenia Delecta 30g - szt. 40; 9. Soda oczyszczona Cykoria 60g - szt.30; 10. Kakao ciemne Celiko 100g - szt. 100; 11. Papryka ostra mielona Cykoria 20g -szt. 75; 12. Pieprz naturalny mielony Cykoria 20g - szt. 770; 13. Cynamon mielony Ziołopex 20g - szt. 35; 14. Majeranej Cykoria 20g - szt. 600; 15. Liść laurowy Cykoria 15g - szt. 170; 16. Ziele angielskie Cykoria 15-20g - szt. 180; 17. Czosnek granulowany 20g - szt. 50; 18. Gałka muszkatołowa Ziołopex 10-15g - szt. 10; 19. Imbir mielony Ziołopex 15-20g szt 10; 20. Przyprawa do pierników Ziołopex 25g - szt. 10; 21. Przyprawa Vegeta Podrawka 1000g - kg. 18; 22. Przyprawa Degusta Vitpol 1000g - kg. 30; 23. Przyprawa do potraw Kucharek Prymat 1000g - kg. 40; 24. Przyprawa do potraw Jarzynka Winiary 200g - szt. 200; 25. Ketchup Dawtona 500g - szt. 200; 26. Majonez pomorski Ocetix 620g - szt. 202; 27. Majonez kętrzyński 815g - szt. 68; 28. Musztarda Ocetix 200g - szt. 175; 29. Chrzan Victus 300g - szt. 67; 30. Chrzan Victus 160g - szt. 94; 31. Ćwikła z chrzanem Victus 300g - szt. 17; 32. Szczaw konserwowy Jamar 300g - szt. 167; 33. Kukurydza konserwowa słodka Dawtona 400g - szt. 713; 34. Groszek konserwowy sałatkowy Kwidzyn 400g - szt. 775; 35. Koncentrat pomidorowy 30% Nektavit 200g - szt. 1350; 36. Sałatka naddunajska Marko 450-520g - szt. 133; 37. Sałatka naddunajsla Marko 720g - szt. 84; 38. Sałatka litewska Marko 720g - szt. 84; 39. Sałatka szwedzka Marko 340-680g - szt. 176; 40. Dżem niskosłodzony Lubawa 280-290g - szt. 690; 41. Marmolada wieloowocowa twarda Lubawa 700g - szt. 243; 42. Powidła śliwkowe węgierkowe 320-330g - szt. 172; 43. Powidła śliwkowe węgierkowe 400g - szt. 137; 44. Syrop owocowy Paola 490-500ml - szt. 340; 45. Syrop owocowy Victoria Cymes 500ml - szt. 340; 46. Makaron łącki Anna 500g - szt. 2000; 47. Zupa w proszku barszcz biały Cykoria 40g - szt. 800; 48. Zupa w proszku żurek Cykoria 40g - szt. 400; 49. Żelatyna spożywcza Cykoria 50g - szt. 30; 50. Budyń 40g - szt.200; 51. Budyń 65g - szt. 250; 52. Kisiel 40g - szt. 200; 53. Kisiel 65g - szt. 700; 54. Galaretka 75g - szt. 600; 55. Galaretka 79g - szt. 600; 56. Aromaty do ciast 10ml - szt. 20; 57. Mąka pszenna typ 500 luksusowa - kg. 380; 58. Mąka pszenna typ 500 poznańska - kg 200; 59. Mąka ziemniaczana - kg. 30; 60. Kasza jęczmienna wiejska - kg. 400; 61. Kasza gryczana prażona 400g - szt. 175; 62. Kasza gryczana prażona 1000g - kg. 70; 63. Płatki owsiane zwykłe 400g - szt. 275; 64. Ryż długoziarnisty biały - kg 250; 65. Płatki kukurydziane Pacific 250g - szt. 160; 66. Płatki kukurydziane Pacific 500g - szt. 80..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.00.00-5, 15.83.16.00-8, 15.84.00.00-8, 15.85.10.00-8, 15.87.12.00-6, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.89.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.61.21.00-2, 15.61.31.00-9, 15.61.33.11-1, 15.61.33.80-5, 15.61.10.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów zbożowych, skrobiowych, przemiału ziarna oraz makaronu na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 3 części
- Dostawa artykułów spożywczych do SWPZZPOZ w Radomiu
- Dostawa produktów spożywczych
- Sukcesywna Dostawa Żywności
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Zagórniku
- Artykuły żywnościowe cz. I.
więcej: Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.