eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyndostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-01-07

Olsztyn: dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
Numer ogłoszenia: 8154 - 2013; data zamieszczenia: 07.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych , ul. Bałtycka 37A, 10-144 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5275191, faks 089 5226970.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zset.olsztyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: 1511000-2 MIĘSO LP NR CPV NAZWA PRODUKTU dodatkowy opis JM ILOŚĆ 1 15113000-3 WIEPRZOWINA-ŁOPATKA B/K bez kości KG 1600 2 15113000-3 SCHAB B/K bez kości KG 350 3 15113000-3 ZEBERKA WP KG 150 4 15113000-3 SZYNKA B/K bez kości KG 400 5 15113000-3 KOŚCI SCHABOWE KG 50 6 15113000-3 PACHWINA B/S bez skóry KG 150 7 15113000-3 SŁONINA KG 70 8 15111100-0 WOŁOWINA Z/K rosołowa KG 50 9 15412100-0 SMALEC KG 200 10 15113000-3 karkówka bez kości kg 300 Opis zawiera 10 pozycji. CZĘŚĆ II: 15112000-6 DRÓB LP NR CPV NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ 1 15112130-6 FILET Z KURCZAKA B/S KG 1500 2 15112130-6 udko z kurczka b/k KG 1200 3 15112120-3 MIĘSO TRYBOWANE Z UDŹCA INDYKA KG 500 4 15112130-3 PORCJE ROSOŁOWE Z INDYKA KG 500 5 15112130-6 PORCJE ROSOŁOWE Z KURCZAKA kg 1500 6 15112130-3 pierś z indyka b/s kg 400 7 15112130-6 wątróbka z kurczaka kg 200 Opis zawiera 7 pozycji. CZĘŚĆ III: PRODUKTY WĘDLINIARSKIE NR CPV 15131120-2 LP NR CPV NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ 1. 15131130-5 OGONÓWKA po domowemu kg 60 2. 15131130-5 SZYNKA GOTOWANA typu: mojej mamy, po chłopsku kg 120 3. 15131130-5 WĘDZONKA MYŚLIWSKA kg 120 4. 15131130-5 POLĘDWICA SOPOCKA kg 250 5. 15131130-5 BOCZEK WEDZONY B/S kg 30 6. 15131130-5 KIEŁBASA ŻYWIECKA podsuszana kg 120 7. 15131130-5 PARÓWKI CIENKIE typu:hot dog kg 610 8. 15131130-5 KIEŁBASA cienka typu : podwawelska, ostrołęcka, dworska kg 600 9. 15131130-5 KIEŁBASKI typu: delikatesowe, z komina, piwoszki kg 200 10. 15131310-1 PASZTETOWA kg 200 11. 15131134-3 KASZANKA GRYCZANA LUB JĘCZMIENNA kg 100 12. 15131130-5 SALCESON WŁOSKI typu: staropolski kg 30 13. 15131130-5 MIELONKA TYROLSKA kg 350 14. 15131130-5 KARKÓWKA NA SZARO kg 10 15. 15131130-5 SCHAB pieczony kg 200 16. 15131130-5 KIEŁBASA SZYNKOWA kg 150 17. 15131130-5 KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA kg 150 18. 15131310-1 PASZTET PIECZONY kg 200 19. 15131130-5 KIEŁBASA PARÓWKOWA kg 100 20. 15131130-5 MORTADELA kg 200 21. 15131130-5 BOCZEK ROLOWANY pieczony kg 120 22. 15131130-5 KRAKOWSKA SUCHA kg 150 23. 15131130-5 BIAŁA PARZONA kg 100 24. 15131130-5 szynka domowa wieprzowa pieczona na biało kg 160 25. 15131130-5 szynka wędzona kg 100 26. 15131130-5 szynka konserwowa wieprzowa kg 150 27. 15131230-6 salami typu: bumerang kg 120 28. 15131133-6 kiełbasa tatrzańska kg 100 29. 15131133-6 golonka luksusowa kg 120 30. 16131133-6 polędwica z warzywami kg 180 31. 15131135-0 indyk w galarecie kg 30 32. 15121135-0 przekładaniec grecki kg 50 33. 15131135-0 pieczeń litewska kg 120 opis zawiera 33 pozycje.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.11.20-2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunku udziału, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunku udziału, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunku udziału, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunku udziału, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza istotną zmianę postanowień zawartej umowy na zasadach określonych w §3 pkt 3-5 wzoru umowy (zł. Nr 4 SIWZ) tj: 3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen ujętych w umowie (załącznik nr 1), nie częściej jednak niż raz na kwartał, w formie pisemnego aneksu. 4. Projekt aneksu do umowy wraz z uzasadnieniem i udokumentowaniem zasadności zmiany cen sporządza Wykonawca. 5. Wysokość podwyżki cen o której mowa w pkt.4 nie może przekroczyć wysokości wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych w części dotyczącej -żywności i napojów bezalkoholowych- ogłoszonego przez GUS za ostatni kwartał poprzedzający podwyższenie ceny.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zset.olsztyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ul.Bałtycka 37A, budynek bursy, pokój administracji.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.01.2013 godzina 10:00, miejsce: sekretariat, pok. 20.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I: 1511000-2 MIĘSO LP NR CPV NAZWA PRODUKTU dodatkowy opis JM ILOŚĆ 1 15113000-3 WIEPRZOWINA-ŁOPATKA B/K bez kości KG 1600 2 15113000-3 SCHAB B/K bez kości KG 350 3 15113000-3 ZEBERKA WP KG 150 4 15113000-3 SZYNKA B/K bez kości KG 400 5 15113000-3 KOŚCI SCHABOWE KG 50 6 15113000-3 PACHWINA B/S bez skóry KG 150 7 15113000-3 SŁONINA KG 70 8 15111100-0 WOŁOWINA Z/K rosołowa KG 50 9 15412100-0 SMALEC KG 200 10 15113000-3 karkówka bez kości kg 300 Opis zawiera 10 pozycji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ II: 15112000-6 DRÓB LP NR CPV NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ 1 15112130-6 FILET Z KURCZAKA B/S KG 1500 2 15112130-6 udko z kurczka b/k KG 1200 3 15112120-3 MIĘSO TRYBOWANE Z UDŹCA INDYKA KG 500 4 15112130-3 PORCJE ROSOŁOWE Z INDYKA KG 500 5 15112130-6 PORCJE ROSOŁOWE Z KURCZAKA kg 1500 6 15112130-3 pierś z indyka b/s kg 400 7 15112130-6 wątróbka z kurczaka kg 200 Opis zawiera 7 pozycji..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: produkty wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ III: PRODUKTY WĘDLINIARSKIE NR CPV 15131120-2 LP NR CPV NAZWA PRODUKTU JM ILOŚĆ 1. 15131130-5 OGONÓWKA po domowemu kg 60 2. 15131130-5 SZYNKA GOTOWANA typu: mojej mamy, po chłopsku kg 120 3. 15131130-5 WĘDZONKA MYŚLIWSKA kg 120 4. 15131130-5 POLĘDWICA SOPOCKA kg 250 5. 15131130-5 BOCZEK WEDZONY B/S kg 30 6. 15131130-5 KIEŁBASA ŻYWIECKA podsuszana kg 120 7. 15131130-5 PARÓWKI CIENKIE typu:hot dog kg 610 8. 15131130-5 KIEŁBASA cienka typu : podwawelska, ostrołęcka, dworska kg 600 9. 15131130-5 KIEŁBASKI typu: delikatesowe, z komina, piwoszki kg 200 10. 15131310-1 PASZTETOWA kg 200 11. 15131134-3 KASZANKA GRYCZANA LUB JĘCZMIENNA kg 100 12. 15131130-5 SALCESON WŁOSKI typu: staropolski kg 30 13. 15131130-5 MIELONKA TYROLSKA kg 350 14. 15131130-5 KARKÓWKA NA SZARO kg 10 15. 15131130-5 SCHAB pieczony kg 200 16. 15131130-5 KIEŁBASA SZYNKOWA kg 150 17. 15131130-5 KIEŁBASA KRAKOWSKA PARZONA kg 150 18. 15131310-1 PASZTET PIECZONY kg 200 19. 15131130-5 KIEŁBASA PARÓWKOWA kg 100 20. 15131130-5 MORTADELA kg 200 21. 15131130-5 BOCZEK ROLOWANY pieczony kg 120 22. 15131130-5 KRAKOWSKA SUCHA kg 150 23. 15131130-5 BIAŁA PARZONA kg 100 24. 15131130-5 szynka domowa wieprzowa pieczona na biało kg 160 25. 15131130-5 szynka wędzona kg 100 26. 15131130-5 szynka konserwowa wieprzowa kg 150 27. 15131230-6 salami typu: bumerang kg 120 28. 15131133-6 kiełbasa tatrzańska kg 100 29. 15131133-6 golonka luksusowa kg 120 30. 16131133-6 polędwica z warzywami kg 180 31. 15131135-0 indyk w galarecie kg 30 32. 15121135-0 przekładaniec grecki kg 50 33. 15131135-0 pieczeń litewska kg 120 opis zawiera 33 pozycje.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.