Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-04-17
Gdańsk: III. Dostawy przypraw znak sprawy: 4/2014/BIGB O/POTULICE
Numer ogłoszenia: 84653 - 2014; data zamieszczenia: 17.04.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.
- Adres strony internetowej zamawiającego: igbbaltica.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: IGB.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: III. Dostawy przypraw znak sprawy: 4/2014/BIGB O/POTULICE.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: GRUPA 1 : 1. Cukier biały w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15831200-4. 2. Cukier waniliowy w opakowaniu 30g-40g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV:15831000-2. 3. Słodzik, 250-350 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15830000-5. 4. Słodzik, 1100-1300 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15830000-5. GRUPA 2 : 1. 1. Sól biała warzona jodowana spożywcza w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15872400-5. 2. Pieprz czarny mielony w opakowaniu 15 g - 20 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15872100-2. 3 .Pieprz czarny mielony w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15872100-4. 4. Papryka ostra mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7. 5. Papryka słodka mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 6. Liść laurowy w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 7. Przyprawa Vegeta Podravka w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. Skład m.in.: sól kuchenna, suszone warzywa-15,5% (w tym: marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki). CPV: 15870000-7. 8. Przyprawa do potraw Warzywko uniwersalne - smak świeżych warzyw w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. Skład m.in.: sól, warzywa suszone-15,1% (w tym: marchew, cebula, pasternak, liście selera, natka pietruszki, czosnek, papryka, pomidory). CPV: 15870000-7. 9. Przyprawa Delikat do mięs 200 g, ilość szacunkowa 600 opakowań CPV: 15870000-7. 10. Czosnek granulowany w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 880 opakowań. CPV: 15870000-7. 11. Czosnek granulowany w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV:15870000-7. 12. Majeranek w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 340 opakowań. CPV: 15870000-7. 13. Majeranek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7. 14. Oregano w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7. 15. Liście bazylii w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 16. Cynamon mielony w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7. 17. Koperek w opakowaniu 8 g - 15 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 18. Susz z liści pietruszki w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 19. Chili w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 20. Przyprawa do zup, sosów, sałatek w płynie Winiary 210 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 21. Przyprawa kucharek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7. 22. Kwasek cytrynowy do celów spożywczych w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2550 opakowań. CPV: 15870000-7. 23. Soda oczyszczona do celów spożywczych w opakowaniu 75 g - 85 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 24. Zaprawa cytrynowa w opakowaniu 200 ml, ilość szacunkowa 600 opakowań.CPV:15870000-7. 25. Ziele angielskie w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 26. Przyprawa do kebaba-gyros 30 g - 50 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 157870000-7. 27. Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła od 50 g - 80 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15892400-1. 28. Barszczyk czerwony koncentrat w opakowaniu szklanym od 300 g - 330 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4. 29. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, w opakowaniu szklanym 500 g, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871110-8. 30. Ocet winny 6 % w opakowaniu szklanym 0,5l, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871120-1. 31. Sos sojowy w opakowaniu szklanym 150 ml, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871210-9. 32. Żur w opakowaniu szklanym 0,5l, zakwas z mąki żytniej i pszennej poddany naturalnej fermentacji, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15851000-8. 33. Kminek mielony 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 34. Tymianek 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 35. Cząber 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 36. Pieprz ziołowy w opakowaniu od 20g-25 g ,ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872200-3 37. Przyprawa do kurczaka od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7. 38. Przyprawa do ryb od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 39. Przyprawa meksykańska od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7. 40. Imbir w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872500-6. 41. Gałka muszkatołowa 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7. 42. Zioła prowansalskie 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872300-4. 43. Curry w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7. 44. Przyprawa do gulaszu od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15891500-5. 45. Przyprawa do ziemniaków od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 46. Kurkuma od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 47. Estragon , od 20 g - 25 g ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15872000-1. GRUPA 3 : 1. Włocławek koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331427-6. 2. Włocławek ketchup łagodny w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15871230-5. 3. Włocławek ketchup pikantny w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. CPV: 15871230-5. 4. Ketchup pikantny Pudliszki w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. Skład m.in.: pomidory 183 g na 100 g ketchupu. CPV: 15871230-5. 5. Ketchup pikantny w opakowaniu 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 2600 opakowań. CPV: 15871230-5. 6. Ketchup Tortex w tubie plastikowej 500 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań, CPV:15871230 7. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 260 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 8. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 620 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 9. Majonez dekoracyjny Winiary w opakowaniu 400 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Skład m.in.: olej roślinny, żółtko jaj-6%, ocet, musztarda, cukier, sól. Średnia zawartość odżywcza w 100 ml produktu: tłuszcz 76,1 g. CPV: 15871273-8. 10. Majonez w tubie 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 11. Musztarda stołowa w opakowaniu plastikowym 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871250-1. 12. Musztarda sarepska w opakowaniu plastikowym 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1800 opakowań. CPV: 15871250-1. 13. Musztarda sarepska Ocetix w opakowaniu 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1400 opakowań. CPV: 15871250-1. 14. Chrzan tarty w opakowaniu 170 g - 200 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 15. Chrzan łowicki naturalny Urbanek w opakowaniu 180 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Dostarczane ww. artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze lub litrażu, a także kod kreskowy. Wykonawca dostarcza artykuły w opakowaniach, które nie są wykonane ze szkła oraz z metalu, za wyjątkiem: przyprawy do zup, sosów, sałatek (poz. 20,32/gr. 2/,), koncentratu pomidorowego (poz. 1/gr.3/), barszczyku czerwonego koncentrat (poz. 28 / gr.2/), octu (poz. 29, 30/gr.2/), chrzanu (poz.15/gr.15/ ),majonezu (poz. 7, 8, 9/gr. 3/),ketchup (poz. 2, 3/gr.3/). Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry np. gramatura lub litraż taki sam jak opisany dany przedmiot zamówienia oraz będą posiadały inne parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. W przypadku oferowania artykułów równoważnych wykonawca do oferty załącza wypełniony załącznik nr 5 do siwz, tj. formularz dotyczący porównania parametrów artykułów. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Wykonawca dostarczać będzie ww. artykuły na swój koszt, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i użytkowych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie: a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1 b) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordon, ul. Rynek 8 c) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4 d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27 e) Aresztu Śledczego w Chojnicach, ul. Pietruszkowa 4 f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22 g) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17 h) Aresztu Śledczego w Inowrocławiu, ul. Gabriela Narutowicza 46 i) Aresztu Śledczego w Toruniu, ul. Piekary 53 j) Zakładu Karnego we Włocławku, ul. Bartnicka 10 2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00. 3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. 4) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, nie mniej niż 3 razy w tygodniu w godz. 8:00-12:00. 5) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.12.00-4, 15.83.00.00-5, 15.87.24.00-5, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.87.25.00-6, 15.33.14.27-6, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i/lub pkt 2 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy 4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego, lub zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego 5) terminu zakończenia (przedłużenia) obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbaltica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: BIGB BALTICA ODDZIAŁ POTULICE
UL.ALEJA PARKOWA 1
89-120 POTULICE.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.04.2014 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA ODDZIAŁ POTULICE UL.ALEJA PARKOWA 1 89-120 POTULICE sekretariat ZK POTULICE.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Grupa 1.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier biały w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 5000 opakowań. CPV: 15831200-4. 2. Cukier waniliowy w opakowaniu 30g-40g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV:15831000-2. 3. Słodzik, 250-350 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15830000-5. 4. Słodzik, 1100-1300 tabletek w opakowaniu - automat, tabletka o masie 50 mg - 60 mg, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15830000-5..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.83.10.00-2, 15.83.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Grupa 2.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Sól biała warzona jodowana spożywcza w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15872400-5. 2. Pieprz czarny mielony w opakowaniu 15 g - 20 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań. CPV: 15872100-2. 3 .Pieprz czarny mielony w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV: 15872100-4. 4. Papryka ostra mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7. 5. Papryka słodka mielona w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 6. Liść laurowy w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 7. Przyprawa Vegeta Podravka w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 1200 opakowań. Skład m.in.: sól kuchenna, suszone warzywa-15,5% (w tym: marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki). CPV: 15870000-7. 8. Przyprawa do potraw Warzywko uniwersalne - smak świeżych warzyw w opakowaniu 75 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. Skład m.in.: sól, warzywa suszone-15,1% (w tym: marchew, cebula, pasternak, liście selera, natka pietruszki, czosnek, papryka, pomidory). CPV: 15870000-7. 9. Przyprawa Delikat do mięs 200 g, ilość szacunkowa 600 opakowań CPV: 15870000-7. 10. Czosnek granulowany w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 880 opakowań. CPV: 15870000-7. 11. Czosnek granulowany w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 400 opakowań. CPV:15870000-7. 12. Majeranek w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 340 opakowań. CPV: 15870000-7. 13. Majeranek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7. 14. Oregano w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7. 15. Liście bazylii w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 16. Cynamon mielony w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań. CPV: 15870000-7. 17. Koperek w opakowaniu 8 g - 15 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 18. Susz z liści pietruszki w opakowaniu 10 g - 20 g, ilość szacunkowa 800 opakowań. CPV: 15870000-7. 19. Chili w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 20. Przyprawa do zup, sosów, sałatek w płynie Winiary 210 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 21. Przyprawa kucharek w opakowaniu 1 kg, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15870000-7. 22. Kwasek cytrynowy do celów spożywczych w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 2550 opakowań. CPV: 15870000-7. 23. Soda oczyszczona do celów spożywczych w opakowaniu 75 g - 85 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 24. Zaprawa cytrynowa w opakowaniu 200 ml, ilość szacunkowa 600 opakowań.CPV:15870000-7. 25. Ziele angielskie w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15870000-7. 26. Przyprawa do kebaba-gyros 30 g - 50 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 157870000-7. 27. Żelatyna spożywcza wieprzowa zwykła od 50 g - 80 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15892400-1. 28. Barszczyk czerwony koncentrat w opakowaniu szklanym od 300 g - 330 g, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15891400-4. 29. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, w opakowaniu szklanym 500 g, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871110-8. 30. Ocet winny 6 % w opakowaniu szklanym 0,5l, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871120-1. 31. Sos sojowy w opakowaniu szklanym 150 ml, ilość szacunkowa 200 opakowań. CPV: 15871210-9. 32. Żur w opakowaniu szklanym 0,5l, zakwas z mąki żytniej i pszennej poddany naturalnej fermentacji, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15851000-8. 33. Kminek mielony 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 34. Tymianek 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 35. Cząber 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872300-4. 36. Pieprz ziołowy w opakowaniu od 20g-25 g ,ilość szacunkowa 300 opakowań, CPV:15872200-3 37. Przyprawa do kurczaka od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7. 38. Przyprawa do ryb od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 39. Przyprawa meksykańska od 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15871270-7. 40. Imbir w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872500-6. 41. Gałka muszkatołowa 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7. 42. Zioła prowansalskie 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15872300-4. 43. Curry w opakowaniu 20 g - 30 g, ilość szacunkowa 500 opakowań. CPV: 15870000-7. 44. Przyprawa do gulaszu od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15891500-5. 45. Przyprawa do ziemniaków od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 46. Kurkuma od 20 g - 25 g, ilość szacunkowa 500 opakowań, CPV:15870000-7. 47. Estragon , od 20 g - 25 g il.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.24.00-5, 15.87.21.00-2, 15.87.00.00-7, 15.89.24.00-1, 15.89.14.00-4, 15.87.11.10-8, 15.87.11.20-1, 15.87.12.10-9, 15.85.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Grupa 3.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Włocławek koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15331427-6. 2. Włocławek ketchup łagodny w opakowaniu 1 litr, ilość szacunkowa 600 opakowań. CPV: 15871230-5. 3. Włocławek ketchup pikantny w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. CPV: 15871230-5. 4. Ketchup pikantny Pudliszki w opakowaniu 480 g, ilość szacunkowa 1100 opakowań. Skład m.in.: pomidory 183 g na 100 g ketchupu. CPV: 15871230-5. 5. Ketchup pikantny w opakowaniu 400 g - 500 g, ilość szacunkowa 2600 opakowań. CPV: 15871230-5. 6. Ketchup Tortex w tubie plastikowej 500 g, ilość szacunkowa 2000 opakowań, CPV:15871230 7. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 260 g, ilość szacunkowa 2500 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 8. Majonez pomorski stołowy Ocetix w opakowaniu 620 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 9. Majonez dekoracyjny Winiary w opakowaniu 400 ml, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Skład m.in.: olej roślinny, żółtko jaj-6%, ocet, musztarda, cukier, sól. Średnia zawartość odżywcza w 100 ml produktu: tłuszcz 76,1 g. CPV: 15871273-8. 10. Majonez w tubie 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. Zawartość tłuszczu powyżej 63%. CPV: 15871273-8. 11. Musztarda stołowa w opakowaniu plastikowym 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15871250-1. 12. Musztarda sarepska w opakowaniu plastikowym 450 g - 550 g, ilość szacunkowa 1800 opakowań. CPV: 15871250-1. 13. Musztarda sarepska Ocetix w opakowaniu 180 g - 220 g, ilość szacunkowa 1400 opakowań. CPV: 15871250-1. 14. Chrzan tarty w opakowaniu 170 g - 200 g, ilość szacunkowa 1000 opakowań. CPV: 15870000-7. 15. Chrzan łowicki naturalny Urbanek w opakowaniu 180 g, ilość szacunkowa 900 opakowań. CPV: 15870000-7..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.27-6, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Świadczenie usługi służby przeciwpożarowej w budynku Muzeum II Wojny Światowej oraz na terenie zewnętrznym należącym do Muzeum II Wojny Światowej w Gdańsku przy plac Władysława Bartoszewskiego 1
- Monitoring foki szarej Halichoerus grypus w obszarze Natura 2000 Kaszubskie Klify PLH220072 w latach 2025-2028, w ramach projektu.
- Zabezpieczenie przed nieuprawnionym dostępem oraz zabezpieczenie konstrukcyjne i terenowe do budynków/pustostanów mieszkalnych i użytkowych, będących własnością Gminy Miasta Gdańsk w 2025 roku
- Wykonanie otworu studziennego nr 1B na terenie ujęcia wody pitnej Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego im. prof. T. Bilikiewicza w Gdańsku - znak sprawy Adm 13B/2024
- Usługa dostępu do Systemu Informacji Prawnej
- Dostawa videoekstensometru optycznego wyposażonego w moduł DIC dla Wydziału Inżynierii Mechanicznej i Okrętownictwa Politechniki Gdańskiej (ZP/267/005/D/2024)
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Gminnego Przedszkola Publicznego im. Wandy Chotomskiej w Woli w 2025 roku"
- Dostawa żywności do stołówki Szkoły Podstawowej im. Św. Brata Alberta w Narolu w 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół w Tułowicach w 2025 r.
- Dostawa żywności dla Przedszkola Miejskiego nr 15 w Bytomiu im. Misia Uszatka
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Kujawsko-Pomorskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 2 dla Dzieci i Młodzieży Słabo Słyszącej i Niesłyszącej w Bydgoszczy w 2025 roku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkół Nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi w Pułtusku w podziale na 10 części
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.