eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SosnowiecDostawa artykułów żywnościowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-03-31

Sosnowiec: Dostawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 85632 - 2009; data zamieszczenia: 31.03.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu , ul. Szpitalna 1, 41-219 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 0-32 2964219, 3630479, faks 0-32 2964219.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.sosnowiec.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych. Zamówienie składa się z 11 części - Pakietów, z których każdy stanowi oddzielny przedmiot zamówienia: Pakiet nr 1 - galanteria mleczarska - kod CPV: 15.55.10.00-5, Pakiet nr 2 - kiszonki - kod CPV: 15.33.11.42-4, Pakiet nr 3 - mięso - kod CPV: 15.10.00.00-9, Pakiet nr 4 - mleko, ser twarogowy, śmietana, masło - kod CPV: 15.51.00.00-6, Pakiet nr 5 - owoce świeże krajowe - kod CPV: 15.30.00.00-1, Pakiet nr 6 - owoce południowe - kod CPV: 03.22.22.00-5, Pakiet nr 7 - pieczarka świeża - kod CPV: 03.22.12.60-6, Pakiet nr 8 - warzywa korzeniowe, kapustne, zielone - kod CPV: 15.33.11.40-0, Pakiet nr 9 - warzywa młode, sezonowe, nowalijki - kod CPV: 15.33.11.40-0, Pakiet nr 10 - ziemniaki - kod CPV: 03.20.00.00-3, Pakiet nr 11 - przetwory warzywne i owocowe, konserwy mięsne - kod CPV: 3.20.00.00-3. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załącznikach nr 4.1 - 4.11 do SIWZ..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.55.10.00-5, 15.33.11.42-4, 15.10.00.00-9, 15.51.00.00-6, 15.30.00.00-1, 03.22.12.60-6, 15.33.11.40-0, 03.20.00.00-3, 03.20.00.00-3, 15.33.14.00-1.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje obowiązku wniesienia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy którzy: a. posiadają uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. b. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. c. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. d. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. 2. Spełnienie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu Zamawiający będzie oceniał na podstawie dokumentów i oświadczeń zawartych w ofercie, przy zastosowaniu zasady (spełnia / nie spełnia)..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia, że wykonawcy posiadają uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć następujące dokumenty: a) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. - Dla wykonawców mających siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej stosuje się odpowiednio § 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od wykonawcy oraz form w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z 2006r. Nr 87, poz. 605 z późn. zm.). 2. W celu potwierdzenia, że Wykonawcy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia należy: - złożyć oświadczenie według załącznika nr 2 do SIWZ. 3. W celu potwierdzenia, że Wykonawcy znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia należy: - złożyć oświadczenie według załącznika nr 2 do SIWZ. 4. W celu potwierdzenia, że Wykonawcy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego należy: - złożyć oświadczenie według załącznika nr 2 do SIWZ. 5. W celu potwierdzenia, że oferowany przedmiot zamówienia odpowiada wymaganiom Zamawiającego należy: - złożyć oświadczenie według załącznika nr 1 do SIWZ (Formularz oferty). 6. Dla wykonawców występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum) ma w szczególności zastosowanie art. 23 Prawa zamówień publicznych. Oferta winna zawierać dokument potwierdzający ustanowienie pełnomocnika do reprezentowania ich w niniejszym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Warunki określone w art. 22 ust. 1 pkt 2 i 3 Prawa zamówień publicznych mogą być spełnione przez jednego z wykonawców lub wykonawców łącznie. Pozostałe warunki dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców. W przypadku spółki cywilnej nie zarejestrowanej w KRS, należy dołączyć do oferty umowę spółki. 7. Pełnomocnictwo - jeśli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik. Forma pełnomocnictwa: oryginał lub kopia poświadczona za zgodność z oryginałem przez notariusza. 8. Wypełnione czytelnie, podpisane i opieczętowane przez osobę / osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy : - formularz ofertowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ. - formularz asortymentowo - cenowy wg wzoru stanowiącego załączniki nr 4.1- 4.11 do SIWZ. - formularz oświadczeń wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ. Dokumenty o których mowa w pkt. 1 i 5 mogą być przedstawione w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę/osoby uprawnioną/e do reprezentowania Wykonawcy i opatrzone pieczęcią imienną. Zamawiający wymaga, aby dokumenty określone w pkt. 8 sporządzone były zgodnie z załącznikami w pełnym brzmieniu. Tym samym zaleca się wypełnienie załączników nr 1, 2 oraz 4.1 - 4.11 na drukach stanowiących załączniki do SIWZ..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.sosnowiec.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski w Sosnowcu ul. Szpitalna 1 41-219 Sosnowiec.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.04.2009 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy złożyć w SPZZOZ Szpital Miejski w Sosnowcu, 41-219 Sosnowiec, ul. Szpitalna 1, Sekretariat III piętro.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 - galanteria mleczarska.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ser podpuszczkowy twardy (żółty) tłusty typu Gouda Serek topiony porcjowany ~ (17,5g - 18g) Serek homogenizowany naturalny półtłusty pak. ~ (125g - 150g) Serek homogenizowany owocowy półtłusty pak. ~ (125g - 150g) Kefir 2% Luks. ~ (200g-250g) Jogurt naturalny b/c ~ (180g - 200g) Jogurt owocowy ~ (150g - 200g).
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.10.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 - kiszonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek kiszony Kapusta kiszona beczkowa.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 - Mięso.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Karczek wp. Z kością Boczek wp. Z kością Łopatka z kością Schab wp. Z kością Łopatka wp. b/k Wołowina b/k extra Mięso wp.-woł mielone Wołowina gulaszowa Wieprzowina gulaszowa Wątroba wieprzowa Słonina Kości wp. Wędzone.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 - Mleko, ser twarogowy, śmietana, masło.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko spożywcze 2% luz Śmietana spożywcza 18% luz Ser twarogowy półtłusty Masło extra zaw. Tłuszczu 82% paczk. 200g Masło roślinne pakowane kubek 500g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 - Owoce świeże krajowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłka Truskawka Śliwka węgierka.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 - Owoce południowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cytryna Mandarynka Pomarańcze Banan.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.22.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 - Pieczarka świeża.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczarka świeża luz.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.12.60-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 - Warzywa korzeniowe, kapustne, zielone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew korzeń Burak czerwony Pietruszka korzeń Seler korzeń Kapusta biała, (główka) Kapusta czerwona, (główka) Kapusta pekińska, (główka) Kapusta brukselka Cebula zaschnięta Czosnek Pietruszka zielona: okres letni, pęczek nie mniej niż 100g Pietruszka zielona: okres zimowy, pęczek nie mniej niż 50g Koperek: okres letni, pęczek nie mniej niż 70g Koperek: okres zimowy, pęczek nie mniej niż 35g Por.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.40-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Pakiet nr 9 - Warzywa młode, sezonowe, nowalijki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew młoda obcinana Marchew młoda pęczki Seler z nacią pęczki Buraki młode Ziemniaki jadalne wczesne Por import Kapusta biała wczesna Kapusta czerwona wczesna Cebula młoda (nie zaschnięta) Pomidory Ogórek zielony świeży Ogórek szklarniowy Papryka żółta, zielona Papryka czerwona Kabaczek, cukinia Kalafior Brokuły Fasolka szparagowa Botwina Kalarepa Fasolka szparagowa zielona Kapusta kiszona młoda Rzodkiewka, pęczek nie mnij niż 10 szt. Sałata zielona główka Szczypiorek, pęczek nie mniej niż 70g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.40-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Pakiet nr 10 - Ziemniaki jadalne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne późne workowane 25 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Pakiet nr 11 - Przetwory warzywne i owocowe, konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Koncentrat pomidorowy 30% op. 4500g~4800g Koncentrat pomidorowy 30% op. 3200g ~3300g Koncentrat pomidorowy op. 1kg Koncentrat pomidorowy op. 400g Koncentrat pomidorowy op. 200g Koncentrat pomidorowy op. 70g Groszek zielony konserwowy 400g Kukurydza konserwowa 400g Kukurydza konserwowa 2650g Papryka kons.Cała ~900g Papryka kons. ćwiartki ~720g Papryka kons. ~500g Papryka kons. ~300g Ogórek konserwowy 1 L Fasolka kons. ziel. ~720g Fasolka kons. ziel. ~520g Fasolka kons. czerw. 400g Chrzan tarty na kwasku cytr. ~180g Musztarda chrzanowa ~190g Musztarda stołowa 500g Majonez wyborowy 250g Sok Bobofrut 175ml Powidła śliwkowe ~300g Dżem ~280-330g Dżem porcje 25g Miód pszczeli naturalny porcje 25g Miód pszczeli naturalny ~200g Miód pszczeli naturalny ~400g Miód sztuczny ~320g Pasztet drobiowy ~130-160g Pasztet drobiowy 50g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.