Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-03-14
Kraków: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków
Numer ogłoszenia: 86370 - 2014; data zamieszczenia: 14.03.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Produkty ogólnospożywcze 1. Cynamon mielony kg 6 2. Gałka muszkatołowa mielona kg 1,5 3. Herbata granulowana kg 140 4. Herbata ekspresowa `a 2g szt 5 000 - ilość torebek do zaparzania 5. Kakao kg 40 6. Kawa zbożowa kg 40 7. Ketchup pikantny / łagodny kg 250 - opakowanie jednostkowe `a 5 kg 8. Kminek kg 8 9. Kwasek cytrynowy kg 8 10.Liść laurowy kg 12 11.Majeranek kg 7 12.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. a 5 kg 13.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. a 5 kg 14. Curcuma kg 10 15. Przyprawa curry kg 5 16. Przyprawa jałowiec kg 2 17. Zioła prowansalskie kg 3 18.Ocet spirytusowy 10% l 45 - opakowanie jedn. a 0,5 l 19.Papryka mielona słodka kg 10 20.Pieprz naturalny mielony kg 75 21.Przyprawa do potraw w płynie kg 840 - opakowanie jedn. a 1000 g 22.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. a 1000 g 23.Przyprawa typu VEGETA kg 70 24.Ziele angielskie kg 10 25.Żurek w płynie l 150 26.Zupy typu gorący kubek szt 600 27.Czosnek granulowany kg 5 28.Miód sztuczny kg 300 29.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. `a 5l 30.Proszek do pieczenia kg 2,5 31.Cukier wanilinowy kg 2,5 32.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l 33.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l gazowana/niegazowana Grupa II - Cukier 1.Cukier kryształ (luz) kg 1 700 2.Cukier porcje `a 5g kg 20 Grupa III - Produkty zbożowe 1.Kasza jęczmienna (luz) kg 800 2.Płatki owsiane (luz) kg 5 3.Kasza manna (luz) kg 350 4.Mąka pszenna (luz) kg 1 700 5.Ryż długoziarnisty (luz) kg 1 500 6.Makaron - nitki lub galanteria (luz) kg 1 500 Grupa IV - Przetwory owocowo - warzywne 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3.Fasolka konserwowa kg 150 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 70 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe `a 80g lub 100g kg 220 Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą z należytym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje realizację dostaw min. dwa do trzech razy w miesiącu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczana partia poszczególnych artykułów winna posiadać jednakową gramaturę, rodzaj (smak) oraz termin przydatności do spożycia. 4. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.89.00.00-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 17.04.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, 30-536 Kraków, ul. Czarnieckiego 3..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.03.2014 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, 30-536 Kraków, ul. Czarnieckiego 3..
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 29.04.2014.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty ogólnospożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I - Produkty ogólnospożywcze 1. Cynamon mielony kg 6 2. Gałka muszkatołowa mielona kg 1,5 3. Herbata granulowana kg 140 4. Herbata ekspresowa `a 2g szt 5 000 - ilość torebek do zaparzania 5. Kakao kg 40 6. Kawa zbożowa kg 40 7. Ketchup pikantny / łagodny kg 250 - opakowanie jednostkowe `a 5 kg 8. Kminek kg 8 9. Kwasek cytrynowy kg 8 10.Liść laurowy kg 12 11.Majeranek kg 7 12.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. `a 5 kg 13.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. `a 5 kg 14. Curcuma kg 10 15. Przyprawa curry kg 5 16. Przyprawa jałowiec kg 2 17. Zioła prowansalskie kg 3 18.Ocet spirytusowy 10% l 45 - opakowanie jedn. `a 0,5 l 19.Papryka mielona słodka kg 10 20.Pieprz naturalny mielony kg 75 21.Przyprawa do potraw w płynie kg 840 - opakowanie jedn. `a 1000 g 22.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. `a 1000 g 23.Przyprawa typu VEGETA kg 70 24.Ziele angielskie kg 10 25.Żurek w płynie l 150 26.Zupy typu gorący kubek szt 600 27.Czosnek granulowany kg 5 28.Miód sztuczny kg 300 29.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. `a 5l 30.Proszek do pieczenia kg 2,5 31.Cukier wanilinowy kg 2,5 32.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l 33.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l gazowana/niegazowana.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7, 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cukier.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa II - Cukier 1.Cukier kryształ (luz) kg 1 700 2.Cukier porcje `a 5g kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty zbożowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa III - Produkty zbożowe 1.Kasza jęczmienna (luz) kg 800 2.Płatki owsiane (luz) kg 5 3.Kasza manna (luz) kg 350 4.Mąka pszenna (luz) kg 1 700 5.Ryż długoziarnisty (luz) kg 1 500 6.Makaron - nitki lub galanteria (luz) kg 1 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetwory owocowo - warzywne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa IV - Przetwory owocowo - warzywne 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3.Fasolka konserwowa kg 150 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 70 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe `a 80g lub 100g kg 220.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- ZP.159.2024 - Dostawa samochodów osobowych typu kombivan
- Dostawa energii elektrycznej oraz odkup nadwyżek energii wytworzonej w instalacjach OZE, dla trzech lokalizacji INiG-PIB w Krakowie, przez okres 12 miesięcy
- Wyłonienie wykonawcy na przyg. i przep. specjal. szkoleń z obsługi pakietu oprog. PETREL w zast. geologicznych Key to the future-Kompleksowy program rozwoju kształcenia na potrzeby branż kluczowych UJ
- Dostawa i montaż mebli do Domu Pomocy Społecznej przy ul. Sołtysowskiej 13D w Krakowie, Centrum Usług Wspólnych w Krakowie, mieszkania treningowego w Krakowie oraz MOPS w Krakowie
- Dostawa laptopa dla CDSI - DE-dzp.272-675/24
- Świadczenie usługi serwisowania 15 sztuk respiratorów w zakresie przeprowadzenia przeglądów technicznych i napraw wraz z zapewnieniem części zamiennych dla KSS im. św. Jana Pawła II
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Przedszkola w Czudcu w 2025 roku".
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawy artykułów spożywczych (soja, kasze, cukier, makaron, przyprawy) dla Zakładu Karnego w Przytułach Starych
- " Dostawy artykułów spożywczych do DPS w Wysocku I półrocze 2025"
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
- Dostawa żywności dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Ostrołęce
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.