eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrakówDostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-03-14

Kraków: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków
Numer ogłoszenia: 86370 - 2014; data zamieszczenia: 14.03.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Opis przedmiotu zamówienia I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Produkty ogólnospożywcze 1. Cynamon mielony kg 6 2. Gałka muszkatołowa mielona kg 1,5 3. Herbata granulowana kg 140 4. Herbata ekspresowa `a 2g szt 5 000 - ilość torebek do zaparzania 5. Kakao kg 40 6. Kawa zbożowa kg 40 7. Ketchup pikantny / łagodny kg 250 - opakowanie jednostkowe `a 5 kg 8. Kminek kg 8 9. Kwasek cytrynowy kg 8 10.Liść laurowy kg 12 11.Majeranek kg 7 12.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. a 5 kg 13.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. a 5 kg 14. Curcuma kg 10 15. Przyprawa curry kg 5 16. Przyprawa jałowiec kg 2 17. Zioła prowansalskie kg 3 18.Ocet spirytusowy 10% l 45 - opakowanie jedn. a 0,5 l 19.Papryka mielona słodka kg 10 20.Pieprz naturalny mielony kg 75 21.Przyprawa do potraw w płynie kg 840 - opakowanie jedn. a 1000 g 22.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. a 1000 g 23.Przyprawa typu VEGETA kg 70 24.Ziele angielskie kg 10 25.Żurek w płynie l 150 26.Zupy typu gorący kubek szt 600 27.Czosnek granulowany kg 5 28.Miód sztuczny kg 300 29.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. `a 5l 30.Proszek do pieczenia kg 2,5 31.Cukier wanilinowy kg 2,5 32.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l 33.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l gazowana/niegazowana Grupa II - Cukier 1.Cukier kryształ (luz) kg 1 700 2.Cukier porcje `a 5g kg 20 Grupa III - Produkty zbożowe 1.Kasza jęczmienna (luz) kg 800 2.Płatki owsiane (luz) kg 5 3.Kasza manna (luz) kg 350 4.Mąka pszenna (luz) kg 1 700 5.Ryż długoziarnisty (luz) kg 1 500 6.Makaron - nitki lub galanteria (luz) kg 1 500 Grupa IV - Przetwory owocowo - warzywne 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3.Fasolka konserwowa kg 150 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 70 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe `a 80g lub 100g kg 220 Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą z należytym wyprzedzeniem. Zamawiający przewiduje realizację dostaw min. dwa do trzech razy w miesiącu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie - Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczana partia poszczególnych artykułów winna posiadać jednakową gramaturę, rodzaj (smak) oraz termin przydatności do spożycia. 4. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7, 15.98.10.00-8, 15.83.12.00-4, 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2, 15.89.00.00-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 17.04.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiający uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeżeli wykonawca dostarczy w/w oświadczenie, w którym potwierdzi spełnienie w/w warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, 30-536 Kraków, ul. Czarnieckiego 3..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 31.03.2014 godzina 09:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, 30-536 Kraków, ul. Czarnieckiego 3..

IV.4.5) Termin związania ofertą: do 29.04.2014.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I - Produkty ogólnospożywcze 1. Cynamon mielony kg 6 2. Gałka muszkatołowa mielona kg 1,5 3. Herbata granulowana kg 140 4. Herbata ekspresowa `a 2g szt 5 000 - ilość torebek do zaparzania 5. Kakao kg 40 6. Kawa zbożowa kg 40 7. Ketchup pikantny / łagodny kg 250 - opakowanie jednostkowe `a 5 kg 8. Kminek kg 8 9. Kwasek cytrynowy kg 8 10.Liść laurowy kg 12 11.Majeranek kg 7 12.Majonez kg 100 - opakowanie jedn. `a 5 kg 13.Musztarda kg 300 - opakowanie jedn. `a 5 kg 14. Curcuma kg 10 15. Przyprawa curry kg 5 16. Przyprawa jałowiec kg 2 17. Zioła prowansalskie kg 3 18.Ocet spirytusowy 10% l 45 - opakowanie jedn. `a 0,5 l 19.Papryka mielona słodka kg 10 20.Pieprz naturalny mielony kg 75 21.Przyprawa do potraw w płynie kg 840 - opakowanie jedn. `a 1000 g 22.Sól jodowana kg 1 000 - opakowanie jedn. `a 1000 g 23.Przyprawa typu VEGETA kg 70 24.Ziele angielskie kg 10 25.Żurek w płynie l 150 26.Zupy typu gorący kubek szt 600 27.Czosnek granulowany kg 5 28.Miód sztuczny kg 300 29.Syrop do napojów l 500 - opakowanie jedn. `a 5l 30.Proszek do pieczenia kg 2,5 31.Cukier wanilinowy kg 2,5 32.Woda mineralna gazowana/niegazowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l 33.Woda mineralna wysokozmineralizowana l 2 000 - opakowanie jedn. `a 1,5 l gazowana/niegazowana.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.20.00-1, 15.86.30.00-5, 15.86.41.00-3, 15.87.12.30-5, 15.89.10.00-0, 15.87.11.10-8, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.83.16.00-8, 15.83.15.00-7, 15.98.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa II - Cukier 1.Cukier kryształ (luz) kg 1 700 2.Cukier porcje `a 5g kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Produkty zbożowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa III - Produkty zbożowe 1.Kasza jęczmienna (luz) kg 800 2.Płatki owsiane (luz) kg 5 3.Kasza manna (luz) kg 350 4.Mąka pszenna (luz) kg 1 700 5.Ryż długoziarnisty (luz) kg 1 500 6.Makaron - nitki lub galanteria (luz) kg 1 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9, 15.61.33.00-1, 15.61.41.00-6, 15.61.21.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przetwory owocowo - warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa IV - Przetwory owocowo - warzywne 1.Groszek konserwowy kg 240 2.Leczo pieczarkowe kg 550 3.Fasolka konserwowa kg 150 4.Dżemy (wiśniowy,truskawkowy,brzoskwiniowy czarna porzeczka) kg 1 500 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 5.Dżemy porcjowane 25g (smaki jw.) kg 70 6.Marmolada wieloowocowa kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 7.Powidła śliwkowe kg 400 - opakowanie jedn. 5, 10 lub 15 kg 8.Chrzan tarty kg 130 - opakowanie jedn. 1 kg 9.Koncentrat pomidorowy 30% kg 600 - opakowanie jedn. 1 lub 3 kg 10.Kotlety sojowe kg 200 11.Pasztety sojowe `a 80g lub 100g kg 220.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.33.22.96-5, 15.33.22.94-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.33.14.00-1, 15.33.14.25-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.04.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.