To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-02
Orzeszki: Przygotowanie, dowóz oraz wydanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w 2013 roku
Numer ogłoszenia: 864 - 2013; data zamieszczenia: 02.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 500040 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Środowiskowy Dom Samopomocy w Orzeszkach, Orzeszki 3, 12-114 Orzeszki, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 623 21 75, faks 89 623 21 75.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie, dowóz oraz wydanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w 2013 roku.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Posiłki winny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób:a) trzy razy w tygodniu zupa (poniedziałek, środa, piątek) 500 ml z wkładką mięsną+2 kromki chleba. b) dwa razy w tygodniu II danie (wtorek i czwartek) np.:ziemniaki (lub ich zamienniki- kasza, ryż, makaron)+mięso+surówka+kompot 2.Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz będą wydawane w naczyniach wielokrotnego użytku, które będą zabierane przez Wykonawcę. 3. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności. 4. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 1225) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność). Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu. 5.W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 10.080 posiłków, w tym dzienna liczba posiłków ok. 40 szt. 6. UWAGA Liczba osób korzystających z posiłków może ulec zmianie w przypadku wystąpienia w trakcie realizacji zamówienia dni wolnych, a także w przypadkach absencji chorobowej podopiecznych ŚDS lub innych zdarzeń losowych. Liczba posiłków może ulec zmianie również w sytuacji zwiększenia liczby podopiecznych. 7. Zapotrzebowanie na codzienną ilość posiłków będzie składał telefonicznie Kierownik ŚDS do godziny 10-tej każdego dnia, w którym wykonywana będzie usługa. 8. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania jadłospisu na każdy tydzień z kilkudniowym wyprzedzeniem. 9. Posiłki powinny być dostarczone do ŚDS w godzinach 12:00 - 12:30. Dowóz posiłków odbywać się będzie na koszt i odpowiedzialność Wykonawcy. Za bezpieczeństwo i higienę osób, które uczestniczą w realizacji zamówienia odpowiada Wykonawca. 10. Zamawiający w trosce o terminowe dostarczenie posiłków, jak i odpowiednią ich jakość termiczną, wymaga aby miejsce wytworzenia posiłków było oddalone nie więcej niż 60 km od siedziby Zamawiającego. Aby potwierdzić dysponowanie takim miejscem, spełniającym wszelkie zalecenia Głównego Inspektora Sanitarnego należy przedstawić tytuł prawny do takiego lokalu i dołączyć oświadczenie o odległości w kilometrach od Zamawiającego..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Restauracja ARKADIA, Danuta Zagożdżon, ul. 27 Stycznia 1, 12-114 Rozogi, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 74188,80 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 70005,60
Oferta z najniższą ceną: 70005,60 / Oferta z najwyższą ceną: 70005,60
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie posiłków z dostawą do Dziennego Domu ,,Senior+" w Ostrowie Wielkopolskim przy ul Raszkowskiej 39.
- Dostawa całodziennego wyżywienia dla wychowanków Zespołu Placówek Resocjalizacyjno-Socjoterapeutycznych w Oławie
- Usługa żywienia pacjentów w SPZOZ w Radzyniu Podlaskim
- Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczenie posiłków dla Samorządowego Domu Pomocy Społecznej w Jedliczu
- Świadczenie usług cateringowych dla mieszkańców DPS w Łukowie
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka Kraina Smyka oraz Filii Gminnego Żłobka Kraina Smyka - Długa Szlachecka
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.