Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-04-28
Racibórz: Dostawa mięsa i wędlin.
Numer ogłoszenia: 87712 - 2008; data zamieszczenia: 28.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej "Złota Jesień", ul. Grzonki 1, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4152002, fax 032 4152001.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: A. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin dla Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w ilości i asortymencie jak niżej: Lp. Nazwa asortymentu Ilość w kg Mięso wołowe 1. Gulaszowe wołowe 1.400 2. Pręga wołowa 50 3. Mięso wołowe extra b/k, pieczeń wołowa 500 Mięso wieprzowe 4. Gulaszowe wieprzowe 900 5. Wieprzowe b/k ( mięso z szynki, pieczeń wieprzowa) 800 6. Karczek z kością 50 7. Karczek bez kości 250 8. Schab z kością 650 9. Schab bez kości 100 10. Łopatka wieprzowa bez kości 50 11. Żeberka wieprzowe 250 12. Golonko wieprzowe 150 13. Nogi wieprzowe 100 14. Słonina świeża 100 Kości 15. Kości wieprzowe np. schabowe, z karczku 1.400 Wędliny cienkie - kiełbasy 16. Kiełbasa swojska 100 17. Kiełbasa śląska - drobiowa 350 18. Kiełbasa toruńska, podwawelska 100 19. Kiełbaski alpejskie, kiełbaski pyszne 50 20. Kiełbasa zwyczajna, zbójnicka 100 21. Parówkowa 100 22. Parówki: wieprzowe, cielęce lub drobiowe 100 23. Muminki: wieprzowe lub drobiowe 100 24. Winerki 150 25. Kiełbaski senatorskie 100 26. Kiełbasa surowa , pieprzowa surowa 100 Wędliny grube ( batony) - kiełbasy 27. Mortadela 300 28. Kiełbasa kminkowa 100 29. Kiełbasa krakowska 150 30. Kiełbasa szynkowa, , szynkowa wieprzowa 200 31. Kiełbasa żywiecka, tatrzańska 100 32. Kiełbasa kanapkowa 50 33. Szynka biała 100 34. Szynka drobiowa golonkowa, 100 35. Kiełbasa szynkowa drobiowa, polędwica z kurczaka, polędwica midowa 100 Wędliny wędzone, wędliny drobiowe 36. Ogonówka wędzona, szynka wędzona, wędzonka swojska 200 37. Szynka atamańska, szyneczka kapitańska, szynka alpejska 200 38. Szynka chlebowa, szynka ogrodowa, wędzona cygańska 250 39. Szynka kuźniańska, szynka domowa, kasler 350 40. Szynka firmowa, galicyjska 150 41. Szynka tradycyjna, szynka gotowana 100 42. Szynka dębowa 150 43. Polędwica sopocka 150 44. Baleron, baleron wędzony 200 45. Boczek gotowany, boczek wędzony, boczek pieczony 200 46. Boczek faszerowany, boczek wiejski 100 47. Słonina wędzona 50 48. Szynka konserwowa 100 49. Filet z indyka profesorski, pierś z indyka pieczona 200 50. Blok szynkowy z indyka, super indyk, blok z drobiu prasowany 100 51. Szynka z fileta z indyka, indyk królewski, szynka z indyka 50 Mielonki, pieczenie, pasztety, wyroby podrobowe 52. Schab pieczony 50 53. Pieczeń z indyka, pieczeń a la kaczka 100 54. Pieczeń z przyprawami, necówka 100 55. Salceson biały, salceson domowy 100 56. Salceson ozorkowy 50 57. Pasztet babski, pasztetowa drobiowa, pasztetowa luksusowa 100 58. Pasztet kuźniański wędzony, pasztet zapiekany 100 59. Pasztet swojski, pasztet wiejski, pasztet cielęcy 100 60. Krupniok 250 61. Metka cebulowa 100 62. Metka łososiowa 50 B. W/w asortyment i ilości określone są szacunkowo i mogą ulec niewielkiej zmianie w zależności od potrzeb zamawiającego. W związku ze stosowaniem przez wykonawców różnych nazw handlowych na wyroby - szczególnie wędliny, pozycje niektórego asortymentu określono kilkoma nazwami najczęściej występującymi w handlu i określającymi podobny wyrób. Pozycje 22 i 23 podano alternatywnie, co należy rozumieć, że jeden z oferowanego asortymentu parówki lub muminki musi być drobiowy (cielęcy)- posiłki dla diet. Dostawy zamawiający będzie realizował sukcesywnie dwa razy w tygodniu w dni robocze. Każdą partię dostawy zamawiający będzie uzgadniał telefonicznie z wykonawcą. Wykonawca zamówiony towar będzie dostarczał do siedziby zamawiającego własnym transportem w godzinach od 7.00-14.00.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Wadium nie jest wymagane..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia - poprzez złożenie oświadczenia zgodnego z zał. nr 2 do SIWZ. Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu będzie dokonywana w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniu według formuły: spełnia - nie spełnia
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A. Oświadczenie i dokumenty potwierdzające spełnianie warunków: Wykonawcy potwierdzają spełnianie warunków udziału w postępowaniu poprzez dołączenie do oferty : a) oświadczenia o spełnianiu warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 uPzp- sporządzonego według wzoru załącznika nr 2 do SIWZ. B. Inne oświadczenia i dokumenty: Dokumenty wymagane w przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: a) dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, b) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr 2 składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatraciborski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej Złota Jesień ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz, pok. nr 4 sekretariat.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.05.2008 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej Złota Jesień ul. Grzonki 1 47-400 Racibórz pok. nr 4 - sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych.
- BUDOWA BOISKA WIELOFUNKCYJNEGO WRAZ Z ZADASZENIEM O STAŁEJ KONSTRUKCJI PRZY ZESPOLE SZKOLNO-PRZEDSZKOLNYM NR 4 W RACIBORZU
- Sukcesywna dostawa artykułów zbożowych, skrobiowych, przemiału ziarna oraz makaronu na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 3 części
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych
- Dostawa wyrobów medycznych cz. II
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności
- Dostawa artykułów spożywczych do Magazynu spożywczego SPZOZ w Dąbrowie Białostockiej
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w 2025 r. dla Zespołu Szkół Sportowych i Mistrzostwa Sportowego im. Janusza Kusocińskiego w Gdańsku -II
- Sukcesywny (codzienny) zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Chęcinach w roku 2025
- Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
- Dostawy mięsa i wędlin
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.