eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoszalinZamówienie publiczne nr 1/ż/2008 dot.dostaw mięsa i wędlin

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-04-28

Koszalin: Zamówienie publiczne nr 1/ż/2008 dot.dostaw mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 88035 - 2008; data zamieszczenia: 28.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Strefowa 17, 75-950 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3475200, fax 094 3410042.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie publiczne nr 1/ż/2008 dot.dostaw mięsa i wędlin.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są dostawy n/w artykułów spożywczych, które należą do grupy 15100000-9 oraz 15412100-0 wg Wspólnego słownika zamówień i mają spełniać wymagania Polskich Norm lub europejskich norm zharmonizowanych PN-65/A-82000; PN-A-82007:1996 wraz ze zmianą PN-A-82007/A1:1998; PN-A-82022; PN-76/A-85700; PN - 88/A-85804; PN-A-86523; PN-A-86525; PN-A-86526:1995 wraz ze zmianą; PN-A-86527 oraz PN-92/A-86521 blok drobiowy 1500,00kg polędwica z indyka 250,00kg blok z indyka 1500,00kg kurczak mrożony 3500,00kg blok szwajcarski 1500,00kg łopatka wieprzowa 3000,00kg boczek mielony 1400,00kg metka 800,00kg flaki wołowe 600,00kg mielonka tyrolska 900,00kg indyk mrożony 3500,00kg nerki wieprzowe 900,00kg karkówka z/k 1600,00kg pasztet pieczony 1000,00kg kaszanka 850,00kg pieczeń delikatesowa 1200,00kg kiełbasa biała parzona 1100,00kg podgardle wędzone 1100,00kg kiełbasa biwakowa 1100,00kg salceson czarny 550,00kg kiełbasa jarmarczna 1100,00kg salceson włoski 600,00kg kiełbasa kanapkowa 1000,00kg serca drobiowe 1400,00kg kieł. krakowska parzona drob 250,00kg smalec wieprzowy 1200,00kg kiełbasa lunch-meat 1200,00kg serdelki drobiowe 1100,00kg kiełbasa mortadela 1300,00kg szynka mozaika drobiowa 250,00kg kiełbasa ogniskowa 1200,00kg szynka mielona drobiowa 800,00kg kiełbasa parówkowa drob. 1000,00kg szynka gotowana 250,00kg kielbasa pasztetowa 1000,00kg szynka tyrolska 270,00kg kiełbasa popularna drobiowa 250,00kg wątroba wieprzowa 1100,00kg kiełbasa popularna 1500,00kg wołowina kl.II 2600,00kg kiełbasa studencka 900,00kg żołądki drobiowe 1400,00kg kiełbasa swojska 1100,00kg kiełbasa szynkowa wiep 270,00kg kiełbasa szynkowa drob 250,00kg kiełbasa śląska 250,00kg kiełbasa śniadaniowa 1000,00kg kiełbasa w nojaxie 1200,00kg kiełbasa zwyczajna drob 1200,00kg kiszka ziemniaczana 1400,00kg

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.21.00 - Tłuszcze zwierzęce .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 50.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.05.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Dla całości zamówienia zamawiający ustalił wadium w wysokości 5 744,78zł. Kwoty wadium dla poszczególnych części zamówienia podano w pkt. 3 specyfikacji istotnych warunków zamówienia..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1) W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy spełniają warunki art. 22 ust.1 Prawa Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004r.(tekst jednolity Dz. U. z 2007r. Nr 223 Poz. 1655) i nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawa Zamówień Publicznych, oraz którzy zaoferują dostawy artykułów objętych niniejszym postępowaniem, odpowiadające wymaganiom określonym przez zamawiającego. 2) Wykonawca winien spełniać wymagania działu IV ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). 3) Wykonawca powinien dysponować środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych utrzymującym parametry dotyczące temperatury przechowywania produktów (chłodnia i/lub mroźnia) posiadającym zaświadczenie dopuszczające pojazd do przewozu żywności wystawione przez Państwową Inspekcję Sanitarną lub inny organ do tego uprawniony (np.: Powiatowego Lekarza Weterynarii). 4) Wykonawca powinien dysponować personelem przeszklonym i posiadającym zaświadczenie o uzyskaniu kwalifikacji w zakresie podstawowych zagadnień higieny wymaganych od osób biorących udział w produkcji lub obrocie środkami spożywczymi. Spełnianie warunków udziału w postępowaniu zostanie przez Zamawiającego ocenione poprzez zbadanie treści oświadczeń i dokumentów przedłożonych przez wykonawców.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1- aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu do składania ofert zgodnie z § 1 ustęp 1 punkt 2 Rozp. Prezesa Rady Ministrów z dnia 19.05.2006r. Dz. U. Nr 87 poz.605). 2- Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia; wykaz musi zawierać następujące dane: status własności pojazdu(własny/dzierżawiony), markę pojazdu, rok produkcji pojazdu, nr rejestracyjny pojazdu, wraz z decyzjami administracyjnymi organów urzędowej kontroli żywności, że środki te spełniają wymagania sanitarne do przewozu żywności. 3- Kopię, wydanego przez akredytowany podmiot, certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcę oświadczenie, że Wykonawca spełnia wymagania ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. nr 171 poz. 1225 ze zmianami). 4- oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art.44 ustawy-załącznik nr 2 Dokumenty (prócz oświadczeń) mogą być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez wykonawcę za zgodność z oryginałem.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul. Strefowa 17 75-950 Koszalin.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.05.2008 godzina 10:30, miejsce: Zakład Karny ul.Strefowa17 75-950 Koszalin.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Blok drobiowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa na potrzeby Zakładu Karnego w Koszalinie Bloku drobiowego w ilości 1500kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Blok z indyka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy na potrzeby Zakładu Karnego w Koszalinie bloku z indyka w ilości 1500,kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.