To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-01-07
Blizanów: Przygotowywanie i dostarczenie posiłków do publicznego przedszkola samorządowego w Piotrowie
Numer ogłoszenia: 8840 - 2013; data zamieszczenia: 07.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 477500 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Piotrowie, Piotrów 65, 62-814 Blizanów, woj. wielkopolskie, tel. 62 769 51 91, faks.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka organizacyjna samorządu terytorialnego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i dostarczenie posiłków do publicznego przedszkola samorządowego w Piotrowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie posiłków do Publicznego Przedszkola Samorządowego w Piotrowie oraz jego filii w Jastrzębnikach: Zespół Szkół w Piotrowie Przedszkole w Piotrowie 70 Filia w Jastrzębnikach 15 Łączna ilość planowanych dziennie posiłków 85 w okresach: * od dnia 02.01.2013 r. do dnia 28.06.2013 r. * od dnia 02.09.2013 r. do dnia 31.12.2013 r. w formie: a) obiadów - zup regeneracyjnych, drugich dań, soku w kartoniku oraz dodatku do obiadu na przemian w kolejne dni nauki szkolnej w myśl schematu: poniedziałek - piątek: śniadanie, obiad dwudaniowy, podwieczorek. Każdego dnia do posiłku ma być podany sok w kartoniku + dodatek (na przemiennie owoc słodycze). Dodatkiem do obiadu mogą być: owoce, jogurty, wafelki bądź batony, herbatniki, drożdżówki bądź pączki. Danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni (do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu). W menu muszą występować co najmniej cztery rodzaje zup nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni, natomiast pieczywo (bułka bądź chleb) mają być podawane przemiennie w danym tygodniu. Do posiłków drugo daniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. 3.2 Gramatura gorącego posiłku obiadowego: * zupa - min. 300ml * ziemniaki, kasza, ryż, makaron, kopytka itp. - min. 200g * surówka, jarzyny gotowane - min. 100g * naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane - min. 250g * mięso lub ryba - min. 120g * pieczywo - min. 80g Gorący posiłek musi odpowiadać normom odżywczym odpowiadającym w tzw. punktach zbiorowego żywienia, tj. posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, według wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej (zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z 25 sierpnia 2006r.( Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz. 914 ze zm.). Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: * stosowanie tłuszczów roślinnych, * ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, * umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, * stosowanie mięsa drobiowego, * stosowanie ryb, * umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli, * duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także roślin strączkowych. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami obciąży Wykonawcę. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności nie mniejszej niż 600 kcal z przewagą: * węglowodanów - 75g, * tłuszczu - 18g, * białka - 17g, * witamin z grupy C, B1 i B2 - 17,5g * żelaza - 13,3g * wapnia - 0,15g 3.3 Ilość posiłków określona w pkt.3.1 SIWZ uzależniona jest od ilości dożywianych dzieci w szkołach. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia dożywianych uczniów. Zaoferowana cena za przygotowanie i dostarczenie posiłku o którym mowa w pkt. 3.1lit. a) nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji zamówienia. 3.4 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć gorące posiłki własnym transportem na własny koszt w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłku W pozostałym zakresie posiłki winny być dostarczone w sposób zachowujący przestrzeganie odpowiednich warunków sanitarno - epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 3.5 Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia posiłków do szkół, wraz naczyniami oraz sztućcami jednorazowego użytku. Wykonawca zobowiązany jest do wydania posiłków dzieciom oraz do sprzątnięcia zużytych naczyń. 3.6 Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia Zamawiającemu oraz do szkoły wykazu proponowanych posiłków stanowiących przedmiot umowy - jadłospisu z co najmniej 10 - dniowym wyprzedzeniem. 3.7 Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w ściśle ustalonych godzinach oraz dniach nauki szkolnej w terminie uzgodnionym z Dyrektorem placówki. 3.8 Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do ścisłej współpracy z Dyrektorem Zespołu Szkół w Piotrowie. 3.9 Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykupienia u Wykonawcy posiłków przez dzieci, które nie są objęte programem dożywiania, za cenę określoną przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. 3.10 Nomenklatura wg Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych (CPV): 55.52.31.00 Usługi w zakresie posiłków, 55.52.40.00 Usługi dostarczania posiłków do szkół. 3.11 Termin realizacji zamówienia (wymagany) - Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania przedmiotu zamówienia w terminach: * rozpoczęcie: od dnia 02.01.2013 r. * zakończenie: dnia 28.06.2013 r. * rozpoczęcie: od dnia 02.09.2013r. * zakończenie: dnia 31.12.2013 r..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.01.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Przedsiębiorstwo Gastronomiczno-Handlowo-Usługowe, ul. Widok 96A, 62-800 Kalisz, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 99314,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 85042,50
Oferta z najniższą ceną: 85042,50 / Oferta z najwyższą ceną: 97554,50
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 44 WE WROCŁAWIU
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla Przedszkola i Szkoły Podstawowej nr 1 w Kożuchowie.
- ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH dla wychowanków przebywających w Zespole Placówek Oświatowych w Krośnie
- Usługi restauracyjne - catering, przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów uczęszczających do szkół na terenie Gminy Jerzmanowa w terminie od stycznia do grudnia 2025r.
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół z terenu Gminy Brzeziny
- Gotowanie i wydawanie w udostępnionej kuchni i stołówce zamawiającego obiadów/posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Edukacyjnego nr 8 w Zielonej Górze.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.