Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-04-29
Racibórz: dostawy artykułów nabiałowych oraz jaj kurzych; znak postępowania 06/208
Numer ogłoszenia: 89514 - 2008; data zamieszczenia: 29.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zakład karny(państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej).
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawy artykułów nabiałowych oraz jaj kurzych; znak postępowania 06/208.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: grupa I Mleko w proszku odtłuszczone granulowane (minimalna zawartośc białka - 34%, bez domieszki oleju roślinnego; w opakowaniach jednostkowych do 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy)- 1 000 kg grupa II (1) Kefir (zawartość tłuszczu w przedziale 1,5-2,5%, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego lub kartonik -o poj. 0,4-0,5 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 7 dni) - 7 000 l 2)Mleko spożywcze 2 % (zawartość tłuszczu 2%, +/-0,05%, opakowanie jednostkowe do 15 l -w workach foliowych, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 3 dni, opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością, dostawa dwa razy w tygodniu do godz. 8.30 na magazyn żywnościowy)- 50 000l 3)Śmietanka 12 % ( słodka ))-3500 kg (zawartość tłuszczu min 12%, opakowanie bezzwrotne do 10 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 10 dni, częstotliwość dostaw do magazynu żywnościowego 1-2 razy w tygodniu)- 5 000 l grupa III 1)Twaróg chudy (ser formowany w kostki 250g , opakowane jednostkowe w folię z tworzywa sztucznego częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni)- 7 000kg 2)Serek homogenizowany naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +/-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. 150 g, częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni)- 5 000kg grupa IV 1)Ser topiony (klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%, zawartość soli nie więcej niż 3,0 %, zawartość wody nie więcej niż 55%, opakowanie jednostkowe -kostka 100g, częstotliwość dostaw 1 raz miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 60 dni )-4 000 kg 2)Ser twardy klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45%, zawartość wody nie więcej niż 43%, zawartość soli nie więcej niż 2,5 %, minimalny okres dojrzewania sera - 6 tygodni, masa bloczku serowego 1-2 kg, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 30dni, częstotliwość dostaw 1 raz w m-cu grupa V Jajka spożywcze (wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii M(średnie), jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości, kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu, termin do spożycia min. 14 dni)- 140 000 szt
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.52.43 - 15.51.52.43 Oryginalny kod CPV: 15.51.14.00 - Mleko półtłuste Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.14.00 - Mleko półtłuste Oryginalny kod CPV: 15.51.20.00 - Śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.20.00 - Śmietana Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Oryginalny kod CPV: 15.54.22.00 - Ser miękki Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.22.00 - Ser miękki Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy 01.20.00.00 - 01.20.00.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 20.08.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: zamawiający nie wymaga wadim.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać sie oferenci, którzy: - spełniają warunki art.22 ustawy Prawo zamówień publicznych - nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Celem potwierdzenia i oceny spełnienia warunków, stawianych Wykonawcom przez Zamawiającego oraz dla uznania formalnej poprawności oferta musi zawierać dokumenty wymienione w punkcie 5 specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych oświadczenia oferenta o zapoznaniu sie z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag oświadczenie o wyrażeniu zgody na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanych w trakcie przyjmowania dostaw oświadczenie o spełnieniu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów z godnie z art.27 ust.1 i 2 ustawy z dnia 11.05.2001r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz.U. z 2005r.Nr 31, poz 265)(w celu poświadczenia spełnienia art. 22 ust.1 pkt.1 ustawy pzp) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert (w celu poświadczenia spełnienia art. 22 ust.1 pkt.1 ustawy pzp) aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzające odpowiednio,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -wystawione nie wcześniej niz 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert (w celu poświadczenia spełnienia art. 22 ust.1 pkt.4 ustawy pzp) Uzupełniony Wzór Umowy, parafowany na każdej stronie przez Osoby Uprawnione oraz oświadczenie o gotowości zawarcia umowy z Zamawiającym na warunkach Uzupełnionego Wzoru Umowy. (Wraz ze SIWZ, Wykonawca otrzymał od Zamawiającego wzór umowy na wykonanie Zamówienia (dalej Wzór Umowy). Wzór Umowy musi zostać uzupełniony przez Wykonawcę wyłącznie zgodnie ze wskazaniami zawartymi w SIWZ oraz we Wzorze Umowy, o dane dotyczące Wykonawcy oraz dane zawarte w ofercie (tj. cena). Tak uzupełniony Wzór Umowy określany jest dalej mianem Uzupełnionego Wzoru Umowy. Dokumenty jakich żąda zamawiający powinny być w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych oświadczeń lub dokumentów, albo złożenie dokumentu w niewłaściwej formie (np. nie poświadczone przez wykonawcę za zgodność z oryginałem odpisy lub kopie)lub złożone dokumenty zawierają błędy spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt. 3 z zastrzeżeniem art. 26 ust 3.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Raciborzu, ul.Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz.
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy
IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.05.2008 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu ul.Eichendorffa 14 47-400 Racibórz.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko w proszku odtłuszczone granulowane.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko w proszku odtłuszczone granulowane minimalna zawartośc białka - 34%, bez domieszki oleju roślinnego; w opakowaniach jednostkowych do 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy -1000 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: GRUPA ii.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Kefir zawartość tłuszczu w przedziale 1,5-2,5%, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego lub kartonik -o poj. 0,4-0,5 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 7 dni- 7 000L 2)Mleko spożywcze 2 % zawartość tłuszczu 2%, +/-0,05%, opakowanie jednostkowe do 15 l -w workach foliowych, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 3 dni, opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością, dostawa dwa razy w tygodniu do godz. 8.30 na magazyn żywnościowy -50 000L 3)Śmietanka 12 % ( słodka ) zawartość tłuszczu min 12%, opakowanie bezzwrotne do 10 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 10 dni, częstotliwość dostaw do magazynu żywnościowego 1-2 razy w tygodniu - 5 000L.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.52.43-0, 15.51.14.00-7, 15.51.20.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: GRUPA 3.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Twaróg chudy ser formowany w kostki 250g , opakowane jednostkowe w folię z tworzywa sztucznego częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni- 7 000KG 2)Serek homogenizowany naturalny zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +/-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. 150 g, częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni- 5 000KG.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: GRUPA 4.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Ser topiony klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%, zawartość soli nie więcej niż 3,0 %, zawartość wody nie więcej niż 55%, opakowanie jednostkowe -kostka 100g, częstotliwość dostaw 1 raz miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 60 dni - 4000 KG 2)Ser twardy klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45%, zawartość wody nie więcej niż 43%, zawartość soli nie więcej niż 2,5 %, minimalny okres dojrzewania sera - 6 tygodni, masa bloczku serowego 1-2 kg, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 30dni, częstotliwość dostaw 1 raz w m-cu-3500 KG.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.22.00-1, 15.54.40.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: GRUPA 5.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka spożywcze wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii M(średnie), jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości, kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu, termin do spożycia min. 14 dni- 140 000SZT.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 20.08.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- "Remont instalacji kanalizacji sanitarnej oraz deszczowej na terenie jednostki w Zakładzie Karnym w Raciborzu"
- Dostawa wyposażenia i pomocy dydaktycznych.
- BUDOWA BOISKA WIELOFUNKCYJNEGO WRAZ Z ZADASZENIEM O STAŁEJ KONSTRUKCJI PRZY ZESPOLE SZKOLNO-PRZEDSZKOLNYM NR 4 W RACIBORZU
- Sukcesywna dostawa artykułów zbożowych, skrobiowych, przemiału ziarna oraz makaronu na potrzeby Zakładu Karnego w Raciborzu z podziałem na 3 części
- Remont obiektów na terenie Komendy ŚlOSG
- Remont pokrycia dachu warsztatów szkolnych Zakładu Poprawczego i Schroniska dla Nieletnich w Raciborzu
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich do stołówki Zespołu Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 a
- SUKCESYWNE DOSTAWY DO MAGAZYNU ŻYWNOŚCIOWEGO ZAMAWIAJĄCEGO NABIAŁU I TŁUSZCZÓW
- SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZNYCH
- Dostawa nabiału (na 12 miesięcy)
- DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW MLECZNYCH
- "DOSTAWY PRODUKTÓW MLECZARSKICH DO STOŁÓWKI W DOBRZENIU WIELKIM PRZEZ OKRES 12 MIESIĘCY"
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.