eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi GdańskSukcesywne dostawy makaronu, cukru, bulionów i przypraw do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-01-07

Gdańsk: Sukcesywne dostawy makaronu, cukru, bulionów i przypraw do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce
Numer ogłoszenia: 8958 - 2013; data zamieszczenia: 07.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Gdańsk Przeróbka , ul. Siennicka 23, 80-758 Gdańsk, tel. 058 301-60-33 w. 301.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy makaronu, cukru, bulionów i przypraw do Zakładu Karnego w Gdańsku - Przeróbce.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - Makarony : 1. Makaron różny 2 - jajeczny(forma :kolanka, świderki, rurka) w ilości - 6200 kg 2. Makaron zacierka 2 - jajeczny (średnia forma) w ilości - 820 kg Część 2 - Cukier : 1. Cukier kryształ w workach a 20-50 kg w ilości - 6000 kg 2. Cukier kostka a 6 g w ilości - 10 kg Część 3 - Buliony : 1. Bulion warzywny w proszku w ilości - 160 kg 2. Rosół z kury w paście w ilości - 220 kg 3. Rosół wołowy w paście w ilości - 240 kg 4. Zupa pieczarkowa w proszku w ilości - 140 kg 5. Żurek w proszku w ilości - 130 kg 6. Barszcz czerwony w proszku w ilości - 100 kg 7. Bulion grzybowy w proszku w ilości - 150 kg 8. Sos biały w proszku w ilości - 55 kg 9. Sos boloński w proszku w ilości - 120 kg 10. Sos pieczarkowy w proszku w ilości - 120 kg 11. Sos pieczeniowy w proszku w ilości - 130 kg 12. Ketchup opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 480 kg 13. Majonez opakowanie a 0,85 - 1 kg w ilości - 150 kg 14. Musztarda opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 290 kg Część 4 : Przyprawy 1. Herbata indyjska granulowana w ilości - 250 kg 2. Czosnek suszony w ilości - 10 kg 3. Przyprawa jarzynka w proszku w ilości - 450 kg 4. Kawa zbożowa w workach a 10 - 20 kg w ilości - 430 kg 5. Cynamon mielony w ilości - 4 kg 6. Majeranek suszony w ilości - 13 kg 7. Kwasek cytrynowy w ilości - 27 kg 8. Liść laurowy w ilości - 25 kg 9. Ocet opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 100 litrów 10. Papryka słodka w proszku w ilości - 11 kg 11. Pieprz ziołowy mielony w ilości - 17 kg 12. Pieprz naturalny mielony w ilości - 46 kg 13. Przyprawa do bigosu w proszku w ilości - 3 kg 14. Przyprawa do fasoli w proszku w ilości - 3 kg 15. Przyprawa do pieczeni w proszku w ilości - 3 kg 16. Przyprawa do mięsa w proszku w ilości - 6 kg 17. Przyprawa maggi w płynie opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 400 litrów 18. Przyprawa do ryb w proszku w ilości - 3 kg 19. Przyprawa do gulaszu w proszku w ilości - 9 kg 20. Ziele angielskie w ilości - 22 kg 21. Sól jadalna w ilości - 2200 kg 22. Budyń owocowy bez cukru w ilości - 32 kg 23. Kisiel owocowy bez cukru w ilości - 210 kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5, 15.85.11.00-9, 15.89.10.00-0, 15.87.12.60-4, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-0, 15.87.22.00-3, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców tego warunku dokonywana będzie w oparciu złożone oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Gdańsk - Przeróbka Ulica : Siennicka 23, 80-758 Gdańsk.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.01.2013 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Gdańsk - Przeróbka,Ulica : Siennicka 23, 80-758 Gdańsk, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Makarony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Makaron różny 2 - jajeczny(forma :kolanka, świderki, rurka) w ilości - 6200 kg 2. Makaron zacierka 2 - jajeczny (średnia forma) w ilości - 820 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Cukier kryształ w workach a 20-50 kg w ilości - 6000 kg 2. Cukier kostka a 6 g w ilości - 10 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Buliony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Bulion warzywny w proszku w ilości - 160 kg 2. Rosół z kury w paście w ilości - 220 kg 3. Rosół wołowy w paście w ilości - 240 kg 4. Zupa pieczarkowa w proszku w ilości - 140 kg 5. Żurek w proszku w ilości - 130 kg 6. Barszcz czerwony w proszku w ilości - 100 kg 7. Bulion grzybowy w proszku w ilości - 150 kg 8. Sos biały w proszku w ilości - 55 kg 9. Sos boloński w proszku w ilości - 120 kg 10. Sos pieczarkowy w proszku w ilości - 120 kg 11. Sos pieczeniowy w proszku w ilości - 130 kg 12. Ketchup opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 480 kg 13. Majonez opakowanie a 0,85 - 1 kg w ilości - 150 kg 14. Musztarda opakowanie a 0,5 - 1 kg w ilości - 290 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.10.00-0, 15.87.12.60-4, 15.87.12.30-5, 15.87.12.73-8, 15.87.12.50-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Herbata indyjska granulowana w ilości - 250 kg 2. Czosnek suszony w ilości - 10 kg 3. Przyprawa jarzynka w proszku w ilości - 450 kg 4. Kawa zbożowa w workach a 10 - 20 kg w ilości - 430 kg 5. Cynamon mielony w ilości - 4 kg 6. Majeranek suszony w ilości - 13 kg 7. Kwasek cytrynowy w ilości - 27 kg 8. Liść laurowy w ilości - 25 kg 9. Ocet opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 100 litrów 10. Papryka słodka w proszku w ilości - 11 kg 11. Pieprz ziołowy mielony w ilości - 17 kg 12. Pieprz naturalny mielony w ilości - 46 kg 13. Przyprawa do bigosu w proszku w ilości - 3 kg 14. Przyprawa do fasoli w proszku w ilości - 3 kg 15. Przyprawa do pieczeni w proszku w ilości - 3 kg 16. Przyprawa do mięsa w proszku w ilości - 6 kg 17. Przyprawa maggi w płynie opakowanie a 0,5 - 1 litr w ilości - 400 litrów 18. Przyprawa do ryb w proszku w ilości - 3 kg 19. Przyprawa do gulaszu w proszku w ilości - 9 kg 20. Ziele angielskie w ilości - 22 kg 21. Sól jadalna w ilości - 2200 kg 22. Budyń owocowy bez cukru w ilości - 32 kg 23. Kisiel owocowy bez cukru w ilości - 210 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.22.00-3, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.