To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-03-18
Wieliczka: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla uczestnika projektu
Numer ogłoszenia: 90420 - 2014; data zamieszczenia: 18.03.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 70282 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Sienkiewicza 26, 32-020 Wieliczka, woj. małopolskie, tel. 12 278 19 55, faks 12 278 19 55.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla uczestnika projektu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu zawodowego pn. Kucharz dla jednego uczestnika projektu systemowego Czas na aktywność. Aktywność społeczna i zawodowa klientów Ośrodka Pomocy Społecznej, realizowanego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wieliczce współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji. Liczba uczestników kursu: 1, Czas trwania: 50 godzin dydaktycznych, Zakres programowy szkolenia: Zarządzanie w gastronomii - część teoretyczna. - ogólna charakterystyka zawodu kucharza, - składniki odżywcze i ich rola w organizmie, - gospodarka wodna organizmu, - gospodarka energetyczna organizmu, - normy żywienia i wyżywienia, - planowanie wyżywienia, - zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie, - nowinki w zakresie gastronomii, - higiena i ochrona zdrowia, przechowywanie żywności, utrzymanie czystości, - ogólne zasady bhp. Praca w kuchni - część praktyczna. - zasady GMP i GHP, - zarys systemu HACCP - wdrażanie, ewaluacja i kontrola, - przyjęcie towaru i sposób magazynowania, - obróbka brudna i czysta produktów, - obróbka ziemniaków i warzyw korzeniowych, - obróbka warzyw strączkowych, - obróbka owoców, - zajęcia praktyczne 3. Praca w kuchni - cześć praktyczna. - ocena towaroznawcza mięs, - obróbka mięs zwierząt rzeźnych, - dobór warzyw na surówki, - sposoby rozdrabniania warzyw i owoców, - zapoznanie z maszynami występującymi w zakładzie gastronomicznym, - zastosowanie surówek i ich dobór w żywieniu, - obróbka cieplna warzyw i owoców, - przystawki z warzyw i owoców morza, - zastosowanie warzyw poddanych obróbce cieplnej w żywieniu, - sporządzanie potraw z mąki, - sporządzanie przystawek mięsnych, - klasyfikacja zup, - sporządzanie poszczególnych zup, - sporządzanie sosów, - sporządzanie dań głównych, - sporządzanie deserów, - zasady komponowania potraw, - wstęp do podstaw żywienia człowieka, - planowanie, rozliczanie i kalkulacja produkcji potraw, planowanie zakupów, - sporządzanie potraw dietetycznych, - sporządzanie potraw z wykorzystaniem żywności wygodnej, - typowe potrawy kuchni staropolskiej i kuchni regionalnych, - sposób podawania i dekorowania różnych potraw, - organizacja pracy, zarządzanie czasem pracy, - zajęcia praktyczne, - podsumowanie zajęć, egzamin praktyczny i teoretyczny..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.50.00.00 - Usługi szkoleniowe 80.40.00.00 - Usługi edukacji osób dorosłych oraz inne .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt systemowy Czas na aktywność. Aktywność społeczna i zawodowa klientów Ośrodka Pomocy Społecznej, realizowany przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Wieliczce współfinansowany ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Działanie 7.1 Rozwój i upowszechnianie aktywnej integracji...
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.03.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
CENTRUM SZKOLENIA ZAWODOWEGO SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
CENTRUM SZKOLENIA ZAWODOWEGO SP. Z O.O.
- Centrum Szkolenia Zawodowego Sp. z o.o., ul. Grottgera 58, 32-020 Wieliczka, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1500,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 2100,00
Oferta z najniższą ceną: 2100,00 / Oferta z najwyższą ceną: 2100,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WIELICZKI
- "Wykonanie otworu wentylacyjnego z podłużni Grubenthal na poz. IV do poprzeczni Lilienbach na poz. III w Kopalni Soli "Wieliczka"".
- Świadczenie usług pocztowych na potrzeby Zakład Gospodarki Komunalnej w Wieliczce Sp. z o.o. w 2025r.
- "Świadczenie usług pocztowych na potrzeby Miejsko Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Wieliczce w 2025r."
- "Serwis górniczych maszyn wyciągowych zabudowanych na szybach Kinga i Daniłowicz Kopalni Soli "Wieliczka""
- "Dostawa drewna - część 1 - impregnowane stojaki i drewno wielkowymiarowe"
- "Dostawy materiałów budowlanych: część 1 - farby, lakiery, akcesoria malarskie"
więcej: przetargi w Wieliczce »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja i przeprowadzenie stacjonarnych szkoleń z zakresu prawa w podziale na 4 części
- Dostawa urządzeń i oprogramowania zwiększających odpor-ność na cyberataki wraz z wdrożeniem w ramach realizacji projektu "Cyberbezpieczna Gmina Pawłosiów"
- Wyłonienie wykonawcy na przyg. i przep. specjal. szkoleń z obsługi pakietu oprog. PETREL w zast. geologicznych Key to the future-Kompleksowy program rozwoju kształcenia na potrzeby branż kluczowych UJ
- Organizacja Dnia Zdrowia dla pracowników w ramach projektu "Eliminowanie czynników zagrażających zdrowiu w miejscu pracy i poprawa ergonomii pracy w Starostwie Powiatowym w Pile"
- Cyberbezpieczna Gmina Pełczyce
- kompleksowa usługa organizacji i poprowadzenia jednodniowych, odrębnych szkoleń online
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.